I dream of you tonight, tomorrow you be gone...

Jaha, då har jag precis blivit sviken av den människan jag trodde stod mig absolut närmast. Vem har jag nu? Jag har aldrig blivit så besviken på denna person tidigare men nu hände det. Jag vill nog aldrig mer veta av den människan. Nu är det jag mot världen känns det som.
Ska ringa min syster nu för att höra hur allt är med henne och få lite tröst!/Katarina, står ensam mot världen när vinden blåser i mitt hår

Frustrerad och arg

Jag har tidigare diskuterat (med mig själv) och blivit förbryllad över hur dålig den svenska kommunala sjukvården är. Men idag fick jag ett brev och nu har jag inset att det är VÄRRE än vad jag trodde, mycket mycket värre. Den svenska sjukvården kan ta sig någon stans. Jag är sjukt frustrerad och säger bara TACK till den privata sjukvården för att ni finns så att inte allt för många människor går under. Detta är ju helt sjukt. Hoppas att hela j*vla skiten privatiseras så vi slipper detta system! Inget kan ändå bli sämre än vad det är nu......

Upt 2007-02-28 22:35
Ursäkta för mitt lilla utbrott här tidigare. Borde lära mig att kontrollera min ilska bättre. Står dock fortfarande kvar vid åsikten att den svenska kommunalvården är riktigt dålig.


/Katarina, andas in, andas ut..........

Nyöppning i Oslo

Kharma miniDen välkända klubben som i Stockholm ligger precis vid Stureplan har nu öppnat en filial i Oslo och premiären är på fredag. Resten av året ska de ha öppet fredag och lördag. Ytterligare en anledning att hälsa på storasyster i Oslo. Undrar om det är lika bra som Kharma i Stockholm? Kanske till och med bättre. Vilket ställe gillar ni bäst i Stockholm?

(Klicka för att förstora bilden)
/Katarina, har feber och är allmänt dålig bara

Männen i mitt liv 2

Ja, visst lumpen härNär jag var lite eller ivf när jag var yngre blev jag nervös när en värnpliktig steg på bussen. Det var något heligt med lumpenkillar. Äldre, tuffa, hårda och snaggade. Kunde det bli bättre för en liten 15-åring?! Jag kommer ihåg att Linas bror låg i lumpen och det pratades om att Karro skulle få åka och hälsa på och sååååååå mycket jag vill följa med henne och Lina dit. Det är ju faktiskt allmänt känt att lumpenkillar är lättraggade efter 11 månader isolerade från kvinnor (kanske inte riktigt).Jag lever fortfarande på drömmen att alla värnpliktiga är snygga. Men nu har jag börjat inse att ojojoj, de är ju inte stora längre, de är inte snaggade och varken hårda eller tuffa. Vad har hänt?

Göran P i lumpaSvar:

Jag har blivit äldre och killarna mesigare. Drömmen om en snaggad lumpenkille är nu långt, långt borta. Min våta, sexiga dröm om lumpenkillen är borta för alltid och jag har insett att jag är äldre än 15 och måste leta efter någon annan att drömma om. Men jag kommer ALLTID minnas hur annorlunda man började att se på sina äldre killkompisar när de kom hem för visit från lumpen med sina gröna kläder, snaggade huvuden och stora muskler............
/Katarina, okej alla blev inte snyggare (tex Göran P)

Klänningar i huvudet

MarinHittade denna underbart söta toppen/klänningen/tunikan hos Asos. Nu kan jag bara inte bestämma mig för om jag ska ha den bruna eller den marinblå. Båda är väldigt söta och båda färgerna passar in i min garderob och skulle matcha övriga kläder. Nu lutar det nog mest åt den bruna men jag kan verkligen inte bestämma mig. Vad tycker ni?

/Katarina, ytlig, ledsen och saknar dig

Männen i mitt liv

killersOkej, just nu känns allting lite uppochner. Allt är lite snurrigt men jag försöker hålla huvudet i rätt riktigt och inrikta mig på saker som jag faktiskt ska göra. Så som att titta på Nöjesnytt och inse att finnar faktiskt är snygga (ibland). Men inte bara Finnar utan även Amerikaner. Ojojoj, jag är helt förälskad i The killers och lyssnarderas musik hela tiden. I musikvideon till Read my mind är han som snyggast (bilden är tagen därifrån). Ojojoj, träffar man en sådan pojk så är det lycka, det kan jag lova. Usch han är snygg. Lite varning på kärlek som man hade när man var 11 år. Men strunt samma, jag hade gärna haft denna människa i min närhet. Snygging nummer två är en från Helsinfors. Ja, minsann en finne. Sångaren (Samu Haber) är faktiskt väldigt snygg. Såg en intervju med honom på nöjesnytt precis och wow, en snygg finne./Katarina, nu har jag skrivit om något väldigt viktigt

Lite smått och gott

HalsbandenEfter mitt möte gick jag genom stan på vägen hem. Eftersom jag redan var i stan kunde jag lika gärna parkera cykeln (är svårare än vad det låter i en cykelstad) och bege mig in i några affärer. H&M i Uppsala är inte världens bästa men jag gick igenom den noga och provade säkert 9 olika plagg. INGET lockande. Köpte ett halsband nästan EXAKT likadant som det från Åhléns som jag råkat ta sönder. Sedan reafyndade jag lite på Indiska och begav migg till Lindex för att prova tunikan. M var för stor och S passade men jag är rädd att den skulle krympa. Men underkläder fann jag. Snygga sådana. Spets, som jag älskar men lite tuffa ändå! (Klicka, för att förstora)

Inköp:
♥ Svart väska med lång silver kedja, Reafynd från Indiska
♥ Två bhar och tre par matchande trosor, Lindex
♥ Silverkedja med en stor silverkula, H&M
♥ Långt halsband med en stor bergskristall, Reafynd Indiska
♥ Elastiskt silverskärp, Reafyns från Indiska/Katarina, hade lite behov

Hemska händelse

Har ni läst eller hört om den stora bussolyckan utanför Uppsala? Usch, minst 6 personer har omkommit och ett 10-12 st är mycket svårt skadade och har skickats till Akkis i Uppsala. En buss påväg till Uppsala och en påväg från. Hoppas det inte är någon man känner som är drabbad och hoppas de anhöriga får hjälp med deras sorgearbete. Tragiskt är att det brukar åka många gymnasiebarn på just den busslinje. Sånt här är INTE kul när det händer. Man berörs lite mer när det händer nära där man befinner sig!

Upt 2007-02-27 09:33
Nu har Uppsala upprättat en krisgrupp 018-124 623/Katarina, hoppas allt löser sig

Underbara ben

leggingsDet var längesen jag hittade något jag VERKLIGEN verkligen vill ha hos Asos men idag hände det. Ja, precis som reklamen, plötsligt händer det! Jag letade efter ett par snygga leggings idag i stan men lyckades inte hitta några roliga. Dessa från Asos är helt perfekta. Inte helt enkla men inte för mycket heller. Dessutom är de väldigt billiga....

/Katarina, mår ILLA

Trött på mig själv

Jag blir bara mer och mer besviken på mig själv. Jag klarade det inte idag igen. Hur ska jag orka?

Upt 2007-02-26 11:04
Okej, jag klarade inte att gå på föreläsningen men jag har faktiskt klarat att plugga hemma utan att distraheras av dator och tv. Detta är min första rast på 2h. Lite smått stolt över mig själv eftersom jag aldrig brukar kunna koppla bort tv och dator. Nu ska jag fortsätta med Cerebrum och dess olika lober./Katarina, trött

Sjukt sms

Fick precis ett sms. Jag citerar:
"Hade ni de trevligt igår? // Försäkringsmäklaren"

Vem är försäkringsmäklaren. Måste vara killen på bilden? Eller?
Karro hjälp mig att minnas!/Katarina, varför lämnar jag ut mitt nummer till sjuka människor?

Volym, Malmö & tequila

Jag med drickaBussen in var försenad, mycket försenad pga det dåliga väglaget i Skåne. Hur svårt kan det va att fixa vägarna? Mötte upp Karro, Karin och Emma på Apoteket (det var kallt och de ville vänta inomhus). Vi begav oss direkt till Volym som ligger precis vid Möllan. Har aldrig varit där innan men det är ju absolut den snyggaste baren kring Möllevångstorget. Klart Mascot har billig öl, Nyhavn har billiga drinkar och Metro en mysig uteservering men Volym var grymt. Började kvällen med att beställa in en 6:a snöstorm. De spelade bra musik förutom en sväng till Abba med ring ring.

Vi begav oss till KB men kom inte in för att jag är liten. Gick till Bodoni istället och shottade tequila. Men eftersom medelåldern där var 45 och typ alla liknade horor begav vi oss tillbaka till Volym och jag fortsatte att ragga/prata med vakten som var 28 men såg ut som 21 och jobbade som badvakt på Vanningen i Vellinge trots en ingenjörsutbildning i ryggen. Jag och Karro beställde in en flaska vin TILL och jag lämnade mitt kort i baren så att jag inte skulle behöva dra kortet varje gång. DÄR gick det utför. Vi träffade Petto nummer 2. Som jag tydligen blev väldigt trevlig med (NEJ, jag hånglade inte med honom). Sen är minnena lite sådär.

Vi bestämmde oss, efter ett samtal med KF (gammal gymnasieklasskompis som jag hånglade och lite mer med i somras) att vi skulle bege oss till Inkonst. Påvägen dit ramlade ju jag i mina höga pumps och har nu skrapsår på fingrarna. Väl inne började jag och Emma med att shotta tequila (igen!). Nästa minne är hur jag hånglar med KF. Ingen aning hur/när/varför men tydligen så har vi gjort det igen. Kommer ihåg hur Max (gick även han i min gymnasieklass) kommer med utsträckta armar och bara skriker något.

Imorse vaknade jag naken i KFs säng. Ja, jag var typ lika förvånad som Karro var när jag ringde henne. Jaha, är det såhär man ska umgås med sina gamla klasskompisar? Hur kommer det sig att man gått i samma klass som en människa i 3 år och SEN hånglar man? Jaja, trevlig är han så inget som är speciellt pinsamt eller som jag ångrar. Roligt var att Olle, Max, Jonathan och Fredde sov på bottenvåningen. Lite roligt imorse när jag kom ner och träffade Max och Jonte.


På första bilden sitter Emma och Karin i soffan på Volym och på andra bilden sitter Emma och Karro i soffan.

Ps. Jag VET att Natalia kommer att kommentera detta inlägg, haha.
/Katarina, har nu berättat om mina nakenhistorier för hela världen

Älskade, älskade mamma

LappenMin mamma är nog världens bästa. Hon tänker alltid på andra i första hand. Nu tänker hon mycket på mig eftersom jag mår som jag gör. När jag kom hem till lägenheten låg denna lappen på köksbänken och ett silvrigt paket. Innuti fanns en småkompis. En vit med röda hjärtan. Faktiskt precis vad jag ville ha. Jag är ofta rastlös, stressad och ledsen och då klämmer jag lite på denna och tänker på mamma så mår jag bättre. Tack älskade mamma för att du finns. Imorgon ska jag till psykologen och det ska bli otroligt skönt att komma igång, att bli glad igen.
/Katarina, ont i nacken

(nästan) Spyende, bakfull resenär

Så har jag landat, otroligt bakfull och halvt spyendes i Uppsala. Trodde inte att jag skulle klara flygresan utan att få upp maten men det gick genom att sova HELA resan. Efter att ha sovit några timmar nu på dagen och fått i mig mat mår jag bättre.

shotsVarför dricka 2 tequila shots, en flaska vitt och drinkar dagen innan man ska flyga. Karro, igår var det gamla tider. Det var som i tvåan på gymnasiet, vi var fyllesvinen igen. KUL! Kanske inte eller jo, det var skönt att få lite minnen men så mycket dricker jag inte på LÄNGE!/Katarina, trött och lite bättre

Oförstående

När man inte trodde att det kunde bli värre slog verkligheten mig rakt i ansiktet så som vinden piskar rosorna mot mitt fönster.


/K

Rapport från snöiga Skåne

Jag tyckte det var ganska ironiskt när pappa ringde och sa att det var snöstorm i Skåne. Snö i Skåne finns liksom inte riktigt. Snö i Skåne är inte riktigt samma sak som snö uppåt landet. Men faktiskt, det har kommit riktigt mycket snö här nere. Mycket mer än vad jag kunde tänka mig. Det är inte riktigt samma som uppåt landet men dock, MYCKET snö. Iofs ska allt töa bort imorgon men då flyger jag ändå hem till Uppsala. Så slasket slipper jag!

Såhär såg det ut när jag tog en promenix längs flommarna i Skanör idag.

Andra bilden: Flommarna är isiga och på vissa ställen går det att åka skridskor. Annars kan man göra det på torget där det finns en isbana.
Tredje bilden: Badhytterna i vintermiljö. Det känns ganska sjukt att se dem i snö. Detta är ju ett sommarparadis. Vår badhytt är den fjärde från vänster, som ligger på sidan.
Fjärde bilden: Om ni tittar noga ser ni badhytterna bakom dungen./Katarina, ska snart åka

Kvällen

Snart ska jag fixa iordning mig. Ikväll blir det in till stan träffa Karro och några till. Vad det blir vet jag inte riktigt eftersom jag sov när hon ringde och nu är hon på Center Syd. Uppdatering om vad som händer, kommer snart!

Förresten så har min bror vart och pillat på min stationära dator här hos mina föräldrar. Han har tagit bort Internet Explorer och installerat Mozilla Firefox istället. JAG HATAR FIREFOX! Dumma unge som alltid ska pilla men han var snäll när han fixade en ny internetsladd till mig. Så nu kan jag använda la internetta igen.

Upt 2007-02-24 17:31

Följande gäller ikväll. 20:33 avgår bussen från Skanör och 21:06 möter tjejerna (Karro, Emma och Karin) mig vid busshållsplatsen. Sedan tar vi ett varv på Möllan. Typ öl och drinkar för ikväll ska jag GLÖMMA mitt liv! Efter att ha förfestat på Möllan beger vi oss till KB och shakar loss. Salem al  Fakir spelar där ikväll men vi ska inte kolla in honom. Helt ärligt han är ingen favorit. Hoppas nu att det blir en toppen kväll. För det behöver jag verkligen./Katarina, trött och ont i huvudet

Skolansering

black shoes hm
I måndags upptäckte jag att H&M ska lansera skor. Ja, jag vet de har redan en del skor och stövlar. Men nu ska de göra skokollektioner. Hur underbart är inte det?! På bilden ser ni några av de skor som H&M kommer att lansera. Vill ni se fler? Kika in på H&Ms hemsida och klicka sedan på inspiration, violá, där ser ni fliken "skolansering". Billiga, skor som är perfekta att slita ut på nationerna i vår. De svarta uppe till vänster är mina favoriter.

Ps. Dessutom släpps Madonnas andra H&M kollektion den 22 mars. Så håll utkik!

Bilden lånad av Jojsi
/Katarina, har lite ont i magen

Dagen i små urdrag

touche eclaity♥ Studiebidraget kom idag
♥ Firade genom att köpa en YSL Touche Eclat No 1 på Arlanda
♥ Pratade ett långt samtal med Snygge-Karro, riktigt skönt och uttömmande
♥ Varit hos morfar och fått ett leende tillbaka
♥ Bestämde träff med Karro imorgon
♥ Har saknat Söt väldigt mycket idag
♥ Blir det rock-gasque på V-dala på lördag?

Komma skall:
- Ballerinorna från H&M
- Rapport från snöiga Skåne
- H&Ms skolansering/Katarina, ska nu borsta sina tänder och ta astma tabletten

Förbättrad försämring

Jag skulle vilja tacka för alla underbart söta kommentarer jag fick i förr inlägget och kommentarer jag fått överhuvudtaget. Det piggar upp!

Idag har jag hälsat på både mormor och morfar. Han är bättre och mamma har fått i honom både mat och medicin. Han mår bra av att jag är där och när jag ler mot honom skiner han upp. Det är det som gör att jag orkar varit hos honom. Att jag vet att jag betyder mycket för honom. Mormor är väldigt ledsen men imorgon ska jag köpa en Expressen till henne (som hon älskar) och så ska vi spela fia med knuff. Sen ska vi gå och hälsa på morfar. Det mår hon bra av. Skulle vilja kunna spendera varje dag hos dem. Men svårt när man bor 70 mil bort./Katarina, pratar med Snygge-Karro

Flykten från livet

Idag flyger jag ner till min älskade morfar som nu inte orkar mer. Ska väl försöka få honom att äta. Några pussar på kinden och ett glatt leende från hans favorit barnbarn kan väl aldrig sitta fel. Usch, varför kan man inte få dö när man vill?! Morfar vill ju inte mer!


/Katarina, ska sminka sig och packa sin väska nu

Ny butik

logo top shopJag vet inte om man ska anse att min blogg är stängd längre eller inte. Jag skriver när jag orkar rättare sagt. Nu har jag min 15 minuters paus från studierna och tänkte då berätta något roligt för er.

Som jag skrivit om tidigare kommer Top Shop att öppna den tredje största butiken i världen. Den 23 mars slår det nya shoppingkomplexet upp dörrarna på drottninggatan 53 i Stockholm. Redan den 22 mars kommer Kate Moss till Stockholm för att inviga butiken och hennes specialdesignade kollektion. Roligt rolig, ska försöka ta mig dit veckan efter då stuidebidraget klirrat lite i kassan. Otroligt roligt för Stockholm och mitten-Sverige./Katarina, bränt sig på tungan

Stolt

Har faktiskt suttit och pluggat sedan 08.15 och är väldigt stolt över mig själv. Nu ska jag forsätta med nervsystemet. Tjao!/Katarina, lite stolt

Idag har varit en blandad dag

....och dagens skratt gav precis Skåne-Karro mig genom sin kommentar till det förra inlägget. Så typiskt Karro och jag håller totalt med henne.

Postat av: karolina
Hola!
man kan ju alltid hoppas! Annars får vi ju mona som stadsminister...och då mina vänner... då emigrerar jag! krya på dig!
2007-feb-20 @ 15:35:18
URL: http://kalasbyxa.blogg.se

Förresten mitt inlägg handlade om hur mycket jag HATADE vår kommunala sjukvård och hur jag nu vänder mig till de privata.
Privatisera mera!


Ps. Detta inlägg kan spegla min ilska och min sorg. Kan hända att den sista meningen inte riktigt speglar mina åsikter om 3 månader. Men för faaaan måste man vänta en månad för att få träffa en doktor. Jag blir galen!


/Katarina, förfan moderaterna. Ni fick min röst, ta tag i vården!!!!!!!!!!!

Tack

Jag tänkte bara tacka alla som skriver söta kommentarer och önskar mig att bli friskare. Tyvär mår jag inte bättre och vårt sjuhussystem gör inte direkt så att jag mår bättre. Hur fasiken ska jag kunna vänta en månad för att bli kallad. De gör ju folk som inte redan är självmordsbenägna att just vilja ta livet av sig. Orkar inte med Sveriges kommunala skit längre. Nu blir det privat kan jag berätta. Sverige dödar människor!


/Katarina, stan med mamma

Sjuk

Jag är sjuk och idag kommer min mamma upp och räddar mig!

Förresten, bloggen kommer att vara stängd någon dag eller några dagar. Beror lite på hur jag mår./Katarina, feber och huvudspöken

Gårdagens promenad

snöIgår var inte heller en bra dag, men den var bättre! Jag var tvungen att gå och handla eftersom jag inte varit hemma på en vecka. Därför lyckades jag göra Malenas söndagsutmaning. Så jag tog en promenix på cirka 15 minuter i mina Timberlandkängor och kom hem med mitt blå nät fyllt med köttfärs och majs. Som användes till en köttfärspaj senare på kvällen.

3 dl Kärnvetemjöl med fibrer
2-3 msk vatten
125 g smör

Förgrädda 10 min i 225 grader och sedan ca 15 minuter med fyllningen. Kom ihåg osten!/Katarina, Ska nu äta nybakade bullar

En ovanligt dålig dag

Idag är en dålig dag. Ska skriva en dugga mellan 8-13. Får se hur mycket jag orkar skriva efter det. Orkar inte ens måla om mina naglar. Det är en dålig dag, mycket dålig dag. Helvetet har nu brutit löst och jag är nästan tillbaka där jag var innan allt detta./Katarina, snuvig i näsan

Musikalisk tillfällighet

Jag skrev om en kofta jag köpte för någon dag sedan i Malmö. Mamma och jag minns mycket väl kassörskan som expedierade oss. Hon var ganska lång, rött lockigt hår och väldigt speciell. Hon verkade inte korkad men speciell var hon. Väldigt glad och trevlig! Jag och mamma diskuterade henne när vi gick ut ur affären.

Helena josefssonNu precis på nyhetsmorgon sjöng en artist, Helena Josefsson. Jag vände mig om och tittade på tvn. Det var hon. Det var expediten på Prêt à Porter. Hur sjukt som helst. Var tvungen att kolla upp henne och hittade hennes My space sida. Där stod det att hon bodde i Lund så det stämmer. Det är hon! Tycker det är sjukt eftersom hon satte ett intryck hos mig och min mamma och sen syns hon på TV.

Jag gillar sådana tillfälligheter!

/Katarina, ska NU plugga!

MissbildningMan ser inte väldigt mycket men detta är hemma hos mig på förfest. Karro, min mest missbildade kompis har ett hål, ett hål i huvudet och ALLA vill känna. Kommentarerna är de bästa.

Filip: "Vadå hål?" och "Fiiii faaan"
Christofer: "men SLUTA.... jag vill också känna"
Alex: "Va fan har hänt?" och "Fan vilket hål du har"
med mera........./Katarina, tips! Lyssna på kommentarerna

18-års fest

Nu skriver jag om fredagskvällen trots att jag inte kan lägga upp bilder. Michaela, en av alla mina kusiner fyllde 18 år igår och vi firade det i fredags och början av lördagen.

Vi kom dit sju och då serverades det fördrink, mat och vin. Många tal hölls, sånger sjöngs och hennes lillasyster hade gjort en film med bilder och filmklipp från deras tid tillsammans. Väldigt fint och Mickie fällde många tårar. Vid 22-23 ramlade fler gäster in i form av fler vänner. Tillslut var det väldigt  mycket ungdomar och många av de äldre avslägsnade sig. Dock höll min familj och min faster sig kvar. Vid 00.00 firades Mickie med champagne, "ja, må hon leva" och "Happy birthday".

Roliga detaljer: Hon hade en gästbok som alla skrev små söta saker i. Dessutom hade hon en scrapbook som vi hade blivit tillsagda att ta med material till. Mamma och jag hade hittat ett roligt kort som vi satte in. Allt blev väldigt bra!

Presenten: Vi gav henne en limited edition av Diors läppglans. Vilket var väldigt lyckat eftersom hon verkligen ÄLSKAR läppglans och använder det HELA tiden.

Kvällens tråkiga: Min bror var grymt snygg och den enda snygga killen där men han ville inte ställa upp på kort. Jag fick alltså inte ta foto på honom. Han hade en grymt snygg slips som jag hade gett pappa. Åhhhh, jag hade velat visa min snygga bror. Ska försöka få tag i fotot som min morbror tog på honom!
Däremot tycker han att det är kul att ta fula foton på mig.

Kvällens finaste: Mickies bästa vänner som även deltog på middagen hade gjort en sång som var helt underbart vacker. En av tjejerna spelade piano och de andra sjöng. Under en vers "pratade" och ja, den var hur fin som helst.

Kvällen titt-in: Skåne-Karro kikade förbi i 30 minuter och delade med sig av ett och annat. Trevligt att träffas eftersom det inte blir allt för ofta!/Katarina, snuvig i näsan och ska nu till skolan!

Sur

Sorry för att jag inte bloggar men jag kan inte. Blogg.se tillåter inte att man bloggar längre. De har bestämt sig för att jävlas med mig och nu har jag inte kunnat lägga upp en bild på 12 h. Tycker det är ganska sjukt att det är så. Det minskar ju mitt läsarantal. Jag vill ju inte svika mina läsare. Sen känns det ju ganska sent att berätta om fredagskvällen NU!/Katarina, sur som fan

Skit också

Blogg.se är skit. Nu kan jag inte lägga in bilderna från födelsedagskalaset igårkväll och därför inte skriva om det heller. Blir inte riktigt samma sak.

SKIT BLOGG.se!!!

Ps. Har landat i Uppsala, så nu är jag hemma igen!


/Katarina, ska lägga sig och läsa om penisar

En gjord dag

Min morfar är mycket mycket sjuk och mycket gammal. Helt enkel en gammal och trött man. Vi två har alltid haft ett speciellt band. Det har liksom varit han och jag hela våra liv. Jag satt på hans rygg när jag var liten och lekte att han var en häst. Drog i hans hår och skrek på honom. När jag var yngre kallade han mig Bumsen. Något han inte gjort på flera år.

Morfar har haft en Stroke och har efter det väldigt svårt att prata och få fram rätt ord. Dessutom kan han inte sova på nätterna utan är så trött på dagarna att han inte orkar hålla ögonen öppna.

Det är inte ofta jag ser morfar le. Kan inte minnas när han log senast. Han har varit glad när jag kommit och hälsat på. Personalen på hemmet sa förra gången jag kom, "Oj vad han lyser upp". Men idag, idag var det speciellt. Jag gråter nu när jag ska skriva det och jag gjorde det när jag upplevde det. Det gjorde min dag, min vecka, min månad och resten av mitt liv. Jag vet nu att det alltid kommer vara han och jag oavsett vad som händer med oss eller världen. Det är jag och morfar för alltid!

Detta gjorde min dag:
När jag tog hans hand och sa hej morfar lös han upp, han öppnade sina ögon och log. Han log jättestort och sade "Min älskade Bumsen". Jag grät, kramde honom och pussade honom på kinden. Jag blev så fruktansvärt rörd./Katarina, är så rädd att han ska försvinna

Avslöjande

Favourite bagOkej, här kommer drömväskan. Den är precis vad jag längtat efter. Liknande den som jag stoppade en tjej för på Stureplan. Vill ha den, men har så mycket väskor (nästan mer än skor, nästan) att jag inte får plats med den som jag skulle hänga in för att andvända denna snygga svarta. Åhhh, Asos I love you sometimes!


/Katarina, hungrig och MÅSTE handla

Klänningar och leggings

Som jag nämnde blev det ju shopping igår. Jag köpte en grå klänning med silverränder och ett par leggings. Sen tyckte mamma att jag var så fin i den svarta klänningen att jag fick den av henne. Hade på mig den svarta, leggings, mammas guldiga löv och en sne fläta och jag var underbart snygg. Längesen jag kände mig så gorgeous. Här kommer köpen från igår:


Bilderna är RIKTIGTdåliga eftersom jag tagit med pappas kamera och hade väldigt bråttom eller HAR världigt bråttom. Båda klänningarna kommer från H&M. På den svarta finns det en rosett under bysten och det är mönstrat svarta diamanter i tyget. Leggingsen kommer från Gina tricot och har ganska mycket spets längst ner./Katarina, nu är det frulle

Åldersnojja

Igår fyllde min älskade syster 28 år. Jag pratade med henne över telefon,

Me - "Jaha, hur känns det att vara ett helt år äldre"
Sis - " Nej, det är väl inte så farligt, det blir värre om 2 år"
Me- "Men vadå, då sägs det ju att man har sina bästa år framför sig. 30 är väl inte farligt?!"
Sis- "Njea, kanske inte"

Kände verkligen hennes ångest. Så på kvällen får jag iväg ett sms i stil med "Eftersom du var orolig inför din 30-års dag kan jag trösta dig med att jag ska hålla världens bästa tal till dig!"
Då får jag tillbaka, "Puss du er bäst!"

Så då har man botat en ångest/oro. Vem är nästa i kön? Jag själv? Jaha, då blir det lite svårare. Någon som vill hålla tal på min 20-års dag?


/Katarina, mamma är och köper bullar på bageriet. Jammi!

Våga eller inte våga det är frågan

Jag har hittat en väska som jag MÅSTE ha. Vågar inte riktigt blogga om den. Har hört skräckhistorier om folk som bloggat om vad de hittat och sen har det tagit slut innan de hunnit köpa väskan, skorna eller vad den nu kan ha varit. Jag kan ju inte köpa den förrän i mars. Eller om den tar slut kan jag spara pengar men få ett dåligt humör? Ja, har inte bestämt mig än om jag ska posta bilden eller inte?! Vill ni se?
/Katarina, trött i ögonen efter alla linser så nu bli det glasses

Tung dag i livet

Är hemma nu igen. Satt inte så många timmar på biblioteket idag men hann otroligt mycket. Mamma hämtade mig och sen shoppade jag lite. Jag vet Karro att du kommer påpeka det för mig igen. Köpte två klänningar och ett par leggings. Eller jag fick faktiskt den ena klänningen av mamma. Den jag ska ha ikväll på födelsedagskalaset. Trots shopping är detta en mycket tung dag. Usch, jag vill inte mer! Hur gör man för att få upp livslågan igen?
Jag är så rädd för det! Jag är så RÄDD.....

Nu ska jag gå ner och gråta i mammas famn. Behöver henne!


/Katarina, ledsen flicka


tigger

tiggerHär är strumporna jag fick av "ärva" av min bror. Jag har nästan likadana fast med Nalle Puh på. Då de är så slitna och dessa med tiger i passade G fick jag dem. Under huvudena sitter kardborreband som de fäster på. Otroligt smart. Dessutom är det sockiplast under strumpan så man halkar inte när man går i den hala trappan hemma hos mina föräldrar. Min syster har ett par liknande strumpor med Nasse på. Alla tre barnen fick var sitt par när mamma och pappa kom hem från London en gång för sisådär 4-5 år sedan.
/Katarina, allergisk som vanligt

En ovanlig vanlig dag

Oj, vad jag var trött nu på morgonen. Idag gäller nästan samma sak som alla andra dagar. Liten skillnad!

Mamma skjutsar mig till läkaren. Ugglar där lite och sen tar jag bussen in till stan. Åker till mammas jobb. Bjuds på fredagsfika. Tar bussen till biblioteket och sitter där fram till 15:30 då jag beger mig till bussen och åker hemmåt. Gör mig iordning. Jag ska ju vara snyggast på hela festen. Idag är det riktigt stor fest för min kusin som fyller 18 imorgon. Så jag hoppas på riktigt grym mat.

Hur är allt i Uppsala? Kallt fortfarande? Skiner solen? Hur går plugget? Sitter ni mycket på BMC eller är det V-dala som gäller? Hallllllå, håll mig uppdaterad fröknar!

Nä, nu blir det duschen för min del!/Katarina, gäspar

Drop-dead gorgeous

GorgeousHello gorgeous! Wanna come home with me and play?
Precis sådana här vardagströjor som inte är "vanliga vita t-shirts" måste jag ha. Typ någon söt liten blus, tröjor med söt urringning klädda med spets eller kanske som denna, satin i ringningen. Perfekt. DOCK är jag pank, yes har shoppat otroligt mycket OCH dyrt denna månaden så ingen shopping i mars (eller?!).Denna är funnen på Asos


/Katarina, slocknar snart

Trenchcoat, vårkänslor & bröder

trench coatHimlen var blå, molnen få och fåglarna kvittrade. Termometern visade plus fem grader och solen sken. Pirrade det i magen av vårkänslor? JA! Nu vill jag inte hem till Uppsala och snön. Fast det är ganska sjukt att man får vårkänslor i mitten av februari. Har Skåne ens haft någon snö?
Men det var härligt med vårkänslor, dock kände jag mig lite missanpassad med min tjocka Woolrich jacka. Jag hade ju faktiskt kunnat ha min trenchcoat om jag hade haft den med mig. Min älskade älskade trenchcoat. Det är efter mina skor min bästa vän. Helt ärligt, tjejer har ni inte en trenchcoat, gå och KÖP. Enligt mig tillhör det verkligen basgarderoben precis som dina vita toppar och otvättade jeans.

Nej, nu ska jag försöka tvinga min bror och gå lite modell. Han har nämnligen fått HUR mycket nya kläder som helst sedan jag var nere sist. Det lilla bortskämda barnet min älskade bror. Jag fick föresten hans tigerstrumpor (mkt speciella) eftersom mina Nalle Puh nästan är sönder. Kommer fotografi imorgon!


Detta är ju drömmen, en Burberry/Katarina, love love love

Gårdagens fynd

Igår lyckades jag fynda riktigt rejält IGEN! Therese sa til mig i fredags, "du fyndar alltid", och ja, det gör jag faktiskt.

När jag och syster var i Stockholm i lördags letade jag efter en kofta i ja, 6 h och hittade en som var intressant, INGET mer. Igår däremor gick jag in i EN affär och hittade en kofta (precis drömmen) i 45% silke & 55% cashmere med 70% sänkning på priset. Den hade kostat 1695 kr och nu betalade jag bara ca 500 kr för den. Underbart!
Sen var jag hemma i mormors garderob och fyndade. Hittade tre skärp, ett brett och två smala. Det snyggaste var smalt och på ryggen var det som en guldig "knut".Av mamma fick jag duntofflorna eftersom mina gamla har gått sönder och de var faktiskt helt underbara.
Tips! Om ni ska köpa duntofflor, köp de från Lindex./Katarina, trött så ögonen hänger

Malmö Vs. Sthlm

Efter att ha bott 8 år i Malmö, 10 år i Skanör, besökt Stockholm minst en gång per månad i 2 år och nu bott 6 månader i Uppsala och under denna tid besökt Stockholm många gånger har jag upptäckt stora skillnader mellan norr och söder. Det är inte bara klimatet och storleken som skiljer Malmö från Stockholm. Skillnaderna är många och likheterna få! Vilket är bäst? Det får ni själva avgöra. Jag ger min sida på "problemet".

Stadens uppbyggnad:
Stockholm har en stor innerstad med förorter som ligger långt bort. Malmö är mycket mindre. Det finns inga förorter och om man skulle kalla tex Rosengård förort så är det buss avstånd dit.
Stockholm är mer uppdelat. Söder är verkligen söder och har du bott på Östermalm i många år är du aldrig på Söder (eller hur Jesper?!). I Malmö är det inte lika uppdelat (ENDAST Rosengård). Iofs Möllan är lite mer Indiepop med det är många brats som också har hittat dit pga den billiga ölen.

Modet:
Malmö är efter. Ledsen för er som bor där eller kanske ledsen för er Stockholmare som dras med fult mode hela tiden (om det nu är det). I Stockholm är det fler som verkligen VÅGAR leva ut sina modedrömmar. Man ser fullt med pälsmössor, höga knästrumpor och väskor snett över bröstet. I Malmö kollar folk konstigt på mig med mina knästrumpor (tex idag) och jag är tillsammans med tanterna den enda som har pälsmössa (nästan).

Djuraktivisterna:
Dessa har jag aldrig sett i Stockholm. Var är de någonstans? I Malmö står de med stora plakat, sprejar ner pälsaffärsfönster och spottar på folk med minkpäls. Jag tror att vädret påverkar detta lite. Det går inte att leva uppåt landet utan en varm jacka och många varma jackor innehåller just gåsdun med eller utan päls.

Väskor:
I Malmö är det så otroligt mycket mer falska väskor än i Stockholm. Har nog mycket med att göra att de riktigt stora märkesaffärerna finns här och sedan är innerstadens befolkning rikare i Stockholm. Tittar du ut i Stockholms förorter är det lika mycket falska väskor som i Malmö.

Canadian Goose:
En jacka som verkar vara mer godkänd i Stockholm än i Malmö. Detta kan också bero på vädret. För vem behöver egenligen en jacka för -25 grader i Malmö? Egentligen?! Många tycker att det är överdrivet att ha jackan i Malmö, men i Stockholm kan det faktiskt vara nödvänligt och har kanske där en bättre stämpel.

Natur:
Malmö har strand och bad inte alls lång bussfärd ifrån staden medan det tar längre tid för att komma till vatten från Stockholms innerstad. Sen har Malmö Pildammarna som är en underbar park och gigantiskt grönområde 3 minuter från innerstaden. Stockholm har bara humlegården (nästan). Hallå vad är det, en skit plats för hundar? Men dock härligt med vatten som går genom hela staden, långst strandvägen och framför Dramaten.

Folket:
I Stockholm känner du igen mycket folk från tv, filmer och andra kändisar. Så är det inte RIKTIGT i Malmö. Dock träffar man folk som man känner i Malmö. I Stockholm känns det som en tillfällighet om du träffar någon du känner.

Fjällräven jackorna:
Finns hur många fjällisar som helst i Stockholm och vanligast är de röda på tjejer i 14-15 års åldern gående längs kungsgatan. I Malmö ser du aldrig de stora Michelingubben jackorna från Fjällräven. Bra eller dåligt? Det väljer ni själva!

Personliga åsikter:
Jag älskar verkligen Stockholm och har gjort den enda sedan jag var liten. Ville bo där till för några månader sedan. Stockholm är lite för stort för mig just nu. Dock skulle jag helt klart kunna tänka mig att bo där om några år. Festa, jobba & äta sushi med vänner & vin!

Västra hamnen och pildammarna är otroligt mysigt på sommaren. Mysigt att spela brännboll, sola, bada, mysa, grilla och ja, ALLT! Men helt ärligt, Malmö kommer jag ALDRIG flytta till i hela mitt liv. 3 års gymnasietid där räckte för min del. Dock kan jag tänka mig att flytta till Lomma eller Skanör när jag är 50 och har äldre barn. Malmö är för trångt och instängt för mig del! Jag vill kunna fälla ut mina vingar ordentligt........

Ps. Likheten jag hittade var dialekten. I båda städerna ligger dialekten på "Sveriges fulaste-lista". Stockholm på första plats och Skånskan på andra plats.


/Katarina, nysig i näsan

På gång i Katarinas liv

Nu har jag riktigt bråttom på 7 minuter ska jag borsta tänderna, torka håret, smycka mig och göra lunch låda. Hoppas att mamma är lite sen också!

Inlägg som kommer komma idag
:
- "Gårdagens fynd", och då är det verkligen FYND
- "Malmö Vs. Sthlm", jämförelser och egna åsikter/Katarina, alltid stressad

En hjärtedag i taget

Jag är inte överdrivet förtjust i alla hjärtans dag. För mig är det fullt tillräckligt att tillbringa dagen med min underbara familj som pappa faktiskt gjorde det möjligt detta år. Dock var min syster i Oslo, men annars var huset fullt! Mamma kavlade deg och sedan fick man lägga på vad man ville från påläggsbuffén. Grymt gott och OTROLIGT mäktiga.

Dessutom har jag fått en väldigt söt nalle och ett fint kort av mamma. Sen fick jag ett överdrivet sött sms från Söt. Jag som trodde att han blivit ointresserad men icke sa Nicke. Han är sötare än vanligt. Har du fått något sms för någon av B:arna Karro?
Hur har ni firat alla hjärtans dag idag?/Katarina, lite allergisk i näsan

Uttråkad student

2007-02-14 14:23 på tredjevåningen i Malmös stadsbibliotek

- "Hemorojder i rumpan?"
- "Nej, endast ett par endotelceller som sitter lite löst!"
- "Har du epitelvävnad i röven?"
- "Nej, dock har jag spongiöst ben där"/Katarina, tappade koncentrationen

Oops I did it again

silvrigaSom säkert några vet så är jag fruktansvärt galen i skor. Anna brukar kalla mig den nya Carrie. Så mycket skor har jag. När min kurs är klar ska jag plocka ner alla mina skor från vinden och olika ställen där jag har mina skor och fotografera och göra ett collage åt er. Det finns en historia bakom nästan varje par skor. Men som ni förstår så köper jag skor väldigt ofta, eller hur Karro! Detta är inte mitt fel, det är MAMMAS fel (eller fel och fel). Hon är exakt lika skogalen som jag och min mormor är precis lika skogalen som jag. Det har liksom gått i släkten.


 

svarta balleriorOops I did it again. Jag beställde ett par nya skor. Ett par guldiga ballerina från H&M. Ni vet dem som alla bloggar skriver om för 98 kr stycket. Men Karro nu kan du inte beskylla migför skoköpet för mamma köpte faktiskt TRE PAR!!! Ett par silvriga, svarta OCH guldiga. Jag vet dock att jag kan sno mammas silvriga. Fast jag har iof redan ett par silvriga.

 

Så nu vet alla var jag fått mitt skobehov från, det är min kära MOR!

guldiga bellrinor/Katarina. skogalen

Lyx i Skåne

Dehär med att vara hemma i Skåne har både för- och nackdelar. Att sitta och plugga på Malmös stadsbibliotek är inte lika fridfullt som att sitta i BMCs tysta lässal i Uppsala men det funkar. En stor lyx är ivf maten. Fick färdig matlåda till lunch i form av Taco köttsallad (låter sjukt jag vet) och ikväll har jag som jag skrivit tidigare käkat sushi från Mushishi i Malmö. Imorgon ska vi göra hemmalagad pizza i form av hjärtan och på torsdags ska vi käka på resturang. Jag är grymt bortskämd just nu och jag trivs bra med det!/lever lyxliv just nu, mohahahah & Karro jag saknar er också

Dagen med lyx

SushiDet är sjuk lyx att vara hemma kan jag berätta för er. Mamma skjutsade mig in till stan idag. Var lite i henne klassrum och sen när bilioteket öppnat tog jag bussen dit. Satt på biblioteket i 5,5 timmar utan att ens lfta rumpan från stolen. Men fy satan vilken ljudnivå det var. Kan inte fatta vem som ställer sig och dammsuger i ett bibliotek under rusningstid när folk sitter och pluggar. Nej men ska ni plugga, åk INTE till Malmö. För mig finns det inget alternativ eftersom jag redan är här nere.

Mamma hämtade mig utanför biblioteket och sen åkte vi till Triangeln och parkerade i garaget. Jag gillar inte Malmö kan jag helt ärligt säga men vissa roliga affärer finns det ju, tex Systrarna Grene som är en dansk kedja för er uppåt landet som inte vet. Mamma bjöd på en träslev, en rosa klämma att sätta på kylskåpet och rosa tops. Själv betalade jag en lite söt thé burk som jag hittade på rean./Katarina, haft en lyxdag

Sneakers i mängder

skor asosKikade precis in på Asos och hittade dessa snygga skor. Jag som letar efter ett par snygga sneakers i denna modellen. Perfekt för mig eftersom mina gamla från Esprit börjar bli lite slitna. Ett tips vad det gäller sådana här skor är att köra dem i tvättmaskinen. Mina vita blev som nya (nästan!). Annars så är ju dessa guldiga en dröm. Åhhh, jag gillar Converse.

/Katarina, a shoelover

Min dag i Skåne

Min mamma är lärare. En underbar sådan. Sitter i hennes klassrum just nu. Gud, jag skulle vilja ha henne som lärare om jag var invandrare och inte kunde ett ord svenska. För det är vad min mamma gör, hon arbetar som förberedelselärare. Hon förbereder barn som kommer från andra länder innan de ska in i de "riktiga" klasser. I snart 25 år har hon lärt barn svenska och jag förstår inte riktigt hur hon lyckas, men hon är GRYM! Tänk dig att ha 12 ungar som inte kan ett ord svenska och på en termin ska du lära dem tillräcklig svenska så att de kan börja i tex klass 6. Underbara mamma!

stadbiblioteketSitter och skriver medan jag väntar på att bussen ska gå. Ska nämnligen åka till biblioteket här i Malmö och sätta mig där i 6 h och plugga Visciera (eller hur det stavas). Ska bli skönt att sitta i en fin miljö och känna att man får något gjort. Malmö stadsbibliotek är nämnligen hur fint som helst. Tänkte ta bilder, men batteriet i kameran laddades ur igår och pappa skulle använda sin idag. Men imorgon kommer det bilder, lovar (nästan)!
Tack Karro för din kommentar om Söt. Jo, han är grymt biffig eller hur. När såg du honom utan tröja? Trodde att jag var den enda som hade klätt av honom! Så mysigt allt blir när folk inte förstår att JAG VILL INTE SE DIG!!!/Katarina, pigg, glad och strålande

Flygshopping

armani x2Eftersom jag hade uppemot en timme på Arlanda passade jag på att shoppa lite i Sminkshoppen. Min armaniperfym som jag haft i 5 år precis har tagit slut passade jag på att shoppa en sådan. Var billigare att köpa en presentförpackning. Dessutom köpte jag en present till min kusin i 18-års present. Det blev en rosaglittrig förpackning med tre Dior kisses gloss som tom var en limited efition upplaga, de du!/Katarina, allergisk i halsen

Äntligen hemma hos mamma

semlor 300Gud vad skönt det var att komma hem. Maten stod färdig på bänken. Jag avsmakade en ytterst ljuvlig panerad kotlett med ostgratinerat potatismos med soltorkade tomater. Min kära mor hade varit på bageriet och köpt semlor. Absolut inte min favorit, men skrapar man av grädden och mosar den lite (eller hur Karro) smakar det gott. Jag kunde inte låta bli min utan var och pillade lite på den. Tittade samtidigt på Jeopardy (när var det senast?) där Alex Schulman (ja, min favorit) var med och tävlade. Han var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde att han skulle vara.

Nu sitter jag, mamma och pappa i soffan och kollar på storbilden. Imorgon blir det tidig morgon!/Katarina, fet om magen

Till dig!

Fick en kommentar av min Gulle-Karro. Du vet att det alltid är du & jag. Tack för att du finns!/Katarina, har världens bästa vänner

Skåne nästa

Skpne kartaNya planer: Flyger hem till Skåne i veckan. Ska ändå bara sitta och tentaplugga kan jag lika bra göra det i Skanör. Saknar mamma och behöver VERKLIGEN en kram. Ska bli skönt att komma hem och få mat med mera. Saknar er kära familj. Nu ska jag packa och sedan bege mig till skolan. Åker direkt därifrån till Arlanda. Pappa betalade biljetten hem och jag är evigt tacksam. Tack älskade familj för att ni ALLTID ställer upp när jag behöver er!/Katarina, min familj är den bästa som finns

Blogg är krångligt

Nu är blogg.se konstigt igen. Det brukar inte krångla för mig när alla andra klagar men idag fick jag ta mig in en bakväg eftersom det inte gick att komma in på deras "framsida".

Passar även på att tacka alla som läser och lämnar kommentarer. Det är roligt att se att kurvan gått upp och att få små kommentarer nör man loggar in. Ni är en lite solglimt i livet./Katarina, trött på livet

Dagen som man vill glömma

Ja, nu har jag ätit frukost. Ska sminka mig nu, borsta tänderna och sen dra mig iväg till skolan i mina mörkbruna högskaftade mocka stövlar. Ska jag köra mina grårandiga knästrumpor idag? Känner faktiskt lite för det.

 

Idag är inte heller min dag. Orkar egentligen inte stiga upp ur sängen men jag känner mig lite tvungen. Jag orkar, orkar, orkar, orkar inte. Usch, vill bara sova bort mitt liv just nu! Har så mycket som hänger över mig, är så stressad och mår fruktansvärt dåligt. Egentligen skulle jag behövt hoppa av min utbildning med det GÅR inte. Jag har köpt en lägenhet här och om jag slutar plugga MÅSTE jag börja jobba. Jag älskar Uppsala och vill stanna här men jag vill kunna ha en bra dag i varje fall. En dag då man kan glömma skolan och bara slappna av. Kunna sova hos Söt och inte behöva tänka nu MÅSTE jag hem utan stanna så länge man känner för det!

 

Orkar, orkar, orkar inte mer…/Katarina, borstar tänderna

Lördags kvällen

Efter stan begav vi oss till hotellet igen. Duschade och gjorde oss i ordning. Låg i hotellsängen, läste svensk damtidning och tittade på ”behind top model”. Det knackade på dörren och en kille sade något utanför. Trodde att han pratade norska men det gjorde han inte. Efter mycket om och men lyckades jag få upp dörren och en kille i 21 års åldern står där. Han var hotellets elementfixare. Så han fixade elementet och småpratade lite. Han var mycket trevlig. Beställde till och med en taxi åt oss. Nybrogatan var målet men jag blev avsläppt på Östermalmstorg. Där mötte Söt upp mig och på vägen hem till honom hämtade vi upp Thai mat. Vi pratade lite, åt och tittade på melodifestivalen. Hur kunde det vara sämre än förra veckan? Efter det pratade vi ännu mer och tittade lite på en film. Sen lyssnade vi på musik och pratade vidare.

 

Väckarklockan stod på 09:00 imorse. Vaknade, men jag och Söt kom inte upp förrän 1,5 timme senare. Skönt att ha någon att mysa med på morgonen. Duschade, fixade mig och sedan tog jag bussen från Djurgårdsbron längs Strandvägen (såg 3 Humrar) och hamnade tillslut på ett försenat tåg mog Falun. Hoppade av i Uppsala, köpte lunch, middag och godis och väntade sedan i 30 minuter på bussen till skolan. Åkte dit och satt där i ca 1 h och åkte sedan hem. Idag är verkligen inte min dag.

En VÄLDIGT mysig kväll och morgon./Katarina, ska göra köttbullar och pasta nu

Ett litet nörd tips

Tips! Om bilden som du har klickat på inte rymmer hela fönstret (popup-rutan) så tryck på F11 på tangentbordet så förstoras fönstret. Om du sen vill ha fönstret mindre igen, klicka på F11 igen./Katarina, the tipper

Lördagens shopping och ett brutet löfte

Nu ska jag förklara VARFÖR jag bröt mitt köpstopp, varför jag bröt ett löfte!

Jag kom till Stockholm i min gröna poloklänning, mina höga skinnstövlar och tights. Grymt snygg! Men insåg snart att jag hade valt fel klänning för kvällen. Jag var ovanligt svullen i magen och tyckte inte alls att min klänning satt snyggt. Bestämde mig för att OM jag hittar en snygg klänning till billigt pris köper jag den. Så hittade jag denna och blev helt förälskad. Priset var dock inget att hurra för. Om jag inte hade varit "tvungen" att köpa den hade jag aldrig betalat så mycket som den kostade. Stövletterna har jag väl lite ångest för men det var halva priset och de är i skinn. Funna på Nilsons för 589 kr. Örhängena köpte jag på Antikt, gammalt och nytt av makarna Grundström för min fria hundring. Halsbandet köpte jag också där. Mitt vardagshalsband från Thomas Sabo gick ju sönder och jag behöver VERKLIGEN en silverkedja.


Klänning från Urban Outfitters, Stövletter från Nilsons rea, Clips och silver halsband från Antikt, gammalt & nytt/Katarina, lite ångest för skorna

En dag i Stockholm

Steg upp mycket tidigt igår. Det är jobbigt att behöva höra väckarklockan även på helgerna. Men igår var det ju något roligt som jag skulle hitta på!

 

Tog tåget till Stockholm 09:10 och var på hotell AmarantenKungsholmen vid 10:10. Där käkade jag och syster en av de bästa hotellfrukostarna jag någon ätit. Väldigt väldigt fräscht trots att vi åt så sent. Sedan begav vi oss ut på stan. Gick över kungsbron, där vattnet var fruset och sen vidare till första stoppet som var Sturegallerian. Inne på Dry lake stod Anna Sahlin med sinn krulliga hår från Let´s dance och betalade i kassan. Hon hade riktigt snygga ben. Långa knästrumpor och ett par grymt snygga stövletter.


 

Vidare in i Sturegllaerina mötte min syster Felix Clary, VD för BMW Group Nordic och JAG hälsade på honom. Faktiskt lite stort! Sedan åkte vi rulltrapporna upp till MQ som var otroligt snyggt. Jag har bara kikat in där. Aldrig gått runt och tittat. Det var riktigt fint och välsorterat. Kjolen som många skriver om fanns där.


 

Sedan flöt vi vidare till Urban Outfitters. Syster hade aldrig varit där så jag var ju tvungen att visa henne Röda Kvarns gamla lokaler. Hon tyckte dock att kläderna var lite för ”unga” för hennes del. Jag hittade en väldigt fin klänning och två festtoppar som jag gick för att prova. På väg upp för snurrtrappan såg jag Tobbe trollkarl som tålmodigt satt utanför provrummen i en soffan och läste en tidning. Omklädningsrummen var riktigt fina. Tjejen tog emot mina plagg, räknade dem och låste upp ett omklädningsrum. Hängde in kläderna snyggt, stängde dörren om mig och hängde på ett nummer på dörren. Grym service! Den ena toppen var riktigt fin på och typisk min stil men Helt fel färg. Klänningen kostade för mycket för min smak men var ljuvlig så jag var tvungen att slå till.

 Vi hade sparat NK till sist eftersom det var lite på hemvägen. Vi kommer dit samtidigt som brandbilarna anländer. Jaha, då blev det inget NK för vår del tänker vi. Går och fikar och tar H&M och Bruka så länge. NK öppnar nästan direkt när vi ställer oss vid en av sidoingångarna. Kikade in lite på NK underkläder och syster tittade på en Vera Velour morgonrock. Men den var 500 kr dyrare än i Skanör.  


Angående NK och ”branden”. En rulltrappa hade överhettats lite. Inget blev förstört, det luktade inte rök (endast precis vid rulltrappan) och det var ingen uppståndelse. ALLA överdriver!/Katarina, konstig i ögat

Fötternas tur

Jag fixade mina naglar i torsdags kväll. Polerade, filade och målade dem. Jag fixade mitt hår med inpackning både i onsdags och igår. Så i fredags kväll var det ju bara fötterna kvar att fixa.
1. Filade och polerade fötterna noggrant
2. Fotbad med fotolja i 10 minuter
3. Peelade och skrubbade fötterna med Matas Fodskrub. Spolade av fötterna med varmt vatten
4. Klippte tånaglarna och målade de två gånger med Chanels nagellack i färgen Ballerina.
5. Smorde in fötterna med Matas Fodsalve


Tada, fötterna var SJUKT mjuka./Katarina, världens mjukaste fötter

Brutet

Jag har brutit mitt köpstopp GANSKA mycket!/Katarina, besviken och glad på sig själv

Stockholm, skolan & muskler

NU har jag bråttom! Har inpackning i håret som jag måste skölja ur. Sen ska jag ta bussen om 31 minuter till stationen. Sen ska jag vidare med tåget till Stockholm. Där ska jag käka frukost med min syster på hennes hotell. Sen ska vi mysa runt i Hufvudstaden. Senare ska jag träffa Söt.

På söndag blir det typ INGET bloggande. Kommer åka direkt från Stockholm till skolan och sen sitta där väldigt länge. Har vårt rörelseläraförhör på måndag kl 13:55./Katarina, har brått som vanligt!

Sommardröm

shorts nellyDessa söta, lite båtinspirerande shortsen vill jag strutta runt i på kajjen i sommar tillsammans med ett vitt långt linne och en Piggelinglass i handen. Kanske ett par mörkblå ballerinor på fötterna eller mina söta vita pumps med rund tå. Perfekt för min sommar i Falsterbo och på Gotland!

Shortsen från Nelly/Katarina, lite söt förstörd i munnen!

snoppar, öppna magar & godis

Kom hem för 30 minuter sedan (23:03) och ska nu berätta för er vad MIN dag har bestått av.

1. Åker till skolan kl 10:00 för att titta på en film om topografi (var organen sitter i kroppen).
2. Filmen visar hur de skurit upp magen på en levande människa och står och gräver i dennes mage och visar alla organ. Jag kan berätta för er att bli ALDRIG tjocka för fettet inuti er mage liknar ostkaka eller ugnspannkaka med bacon. Bespara läkarna den synen OCH oss medicinstuderande.
3. Tittar på ytterligare en film. Käkar lunch.
4. Grupparbete som består av att vi elever står i underkläder och ritar på varandras kroppar. Topografi återigen. Så just nu har jag två njurar och en mjält ritad på ryggen. Under brösten har jag en orange bukspottkörtel som mer liknar en snopp.
5. Sen pluggade vi lite muskler i biblioteket och jag hade möte med Harriet och gick igenom alla underarms muskler, tex runkmuskeln.
6. Åkte och handlade mat med Elin.
7. Lagade mat hemma hos Elin med henne och Karro. Pluggade lite muskler och Karro präntade in Gluteus musklerna i mitt huvud. Tittade på let's dance. Fortsatte med adduktorgruppen tex m. adductor magnus eller brevis. Vilken du vill!

Riktigt trevlig kväll hemma hos Elin. Lite plugg, mycket godis och skratt! Blev en hel del sexsnack när jag hittade Jenna Jamesons självbiografi i Elins sängbord och började läsa 12 budord hur du suger av en kille. Tex, spotta på din killes ollon (glans penis på latin) för det fungerar som glidmedel. Kul att veta va?!/Katarina, haft en bra dag men imorgon blir det bättre

Slingor á sol och kamomill

slingorEn sak ni nog inte visste om mig är att jag ALDRIG har färgat, tonat eller slingat mitt hår. ALLT är helt naturligt. Dock har jag ju låtit "naturen" ha lite påverkan. Solen och Kamomill har blekt lite då och då. Så dessa slingor har jag i håret "naturligt".

Jag älskar min hårfärg och jag vågar inte färga det. Tänk så får jag aldrig tillbaka samma färg. Dessutom är mitt hår väldigt oslitet och väldigt mjukt. Ska jag våga färga det?
/Katarina, torr hud!

Lack i alla fack

Mina tre skofavoriter från Skopunkten går helt i lack denna gång. Höga, låga, runda, spetsiga, svarta, vita m.m

lackpumpslackskor vit o svartlackballrina

Köp dessa tre för endast 500 kr. Perfekt pris så får man en sko till varje tillfälle (okej, inte träningen)./Katarina, gillar verkligen lack

Midnattsblå dröm

bubbla asosDenna klänning är nog det finaste Asos har tagit in på mycket länge. Tycker de varit nere ganska länge nu och mest haft konstiga kläder och inget som riktigt fallit mig i smaker. Men denna klänning hade jag velat ha. Riktigt snygg att ha som cocktailklänning eller bara finklänning. Passar året om. Både jul, nyår och midsommar!
 Jag gillar bäst rosen som sitter precis under bröstet på höger sida (hennes). Jag vill verkligen ha den, men jag har KÖPstopp!/Katarina, en dröm i lyxförpackning

dusch, glass & kakor

Gud vad kul att jag fick så mycket kommentarer på mitt glass inlägg. Roligt att det var så många som tyckte om liknande glassar som jag gör. Jag är väldigt kräsen när det gäller glass och äter bara IBLAND på sommaren. Tycker bättre om kakor (farmors)!

Jaha, hade 3 inlägg på gång men nej, det gick inte eftersom det inte går att ladda upp bilder. Riktigt jobbigt eftersom jag inte kan blogga senare. Det får isf bli ikväll! Jag som ville visa en sak. Ska gå och duscha nu och sen ska jag kolla om det går att ladda upp igen!/Katarina, trött och duschnödig

Utmaning: Favoritglassarna!

Så nu utmanar jag er alla! Lista era tre favorit glassar. Eftersom jag inte kunde bestämma mig för 3 (som vanligt kan jag ej bestämma mig) valde jag 3 sommarfavoriter och 3 året runt favoriter.
Tips! GBs hemsida är rolig.

Sommarfavoriterna:
piggelincalippo colsolera peach och yoghurt

Piggelin, Calippo cola & Solero peach youghurt


Året runt favorterna:

sandwichnoggerblack88:an


Sandwich original, Nogger black & 88:an/Katarina, tycker bara om glass ibland och då HELST GB

Nytt sommarhus

systers husMin syster har köpt detta sommarhus i byn som jag kommer från Skanör. Så underbart för henne. Det är typ min dröm att ha ett sommarhus där. Jag vill också ha ett sommarhus i Skanör när jag är 27 (snart 28). Lite tråkigt dock att hon inte kommer bo hos oss på somrarna men det kommer bli supermysigt att cykla och hälsa på henne!

Vi ska prata mer om det på lördag. Jag ska åka till Stockholm vid 10 och käka lunch på hennes hotell. Sen ska vi mysa runt i stan och på kvällen ska jag träffa Söt./Katarina, lite avundsjuk på sin syster

Konstig dag

Detta är skrivet kl 08:21 den 8 februari 2007 i BMC lässal vid en fönsterplats när snön utanför flyter ner fint från himlen.

Anländer till Rudbeckslaboratoriet och sätter mig i caféet med resten av min klass för att vänta på att bli slussade till liket som ska kuttas. Ingen kommer, ringer på onduktionslabbsdörren. Det tar en lång stund innan någon öppnar. Killens äger att det är INSTÄLLT eftersom det inte finns något fall för oss. Alla blir grymt sura och besvikna. Therese har stigit upp vid 5 eftersom hon pendlar från Stockholm. Jaha, när ska vi få göra detta då? Jag som var inställd på detta och tyckte att det skulle bli grymt intressant.

Försökte få tag i Godtfried som är kursansvarig men han var på möte på Akkis. Så efter mycket om och men har jag lånat pennor av Therese och ska återigen sätta mig med skelettet.


/Katarina, haft en dag som absolut INTE blev som jag tänkt mig!

Dagen

muklerIdag blir det inte mycket för er del, tyvärr! Jag ska snart iväg på en obduktion, sen åker jag direkt till skolan för att sitta i biblioteket och plugga. Sen har jag en föreläsning till 17:00. Efter föreläsningen ska jag plugga muskler igen och SEN ska jag hem och titta på Vänner och Veronica Mars. NU ska jag borsta tänderna.

Igår ringde Söt för att han väntade på bussen och saknade mig. Han ville bara prata. Så mysigt det är att få sådana samtal. Sen sa han iofs en töntig sak men usch I like him!
/Katarina, lång dag framför sig

Hanky Panky

Idag bjuds det inte på mycket!
hanky pankyHanky Panky är klassikern. Synts på kändisar både i Usa och B-kändisar här hemma i Sverige. Jag har faktiskt aldrig testat dem så jag borde skämmas men alla som vet något om underkläder vet vad Hanky Panky är. Eftersom trosorna ändå kostar en hel del. Kanske det blir lite mycket pengar att gå och köpa en hel garderob. Om man är sugen på ett eller två par har Nelly nu ett alla ♥ dag erbjudande.
Två pack för 289 kr. Dessa färger är min favorit!/Katarina, trött och har precis käkat GRÖT

Musikutmaning

Blev utmanad av Fashionstars att lista mina 5 absoluta favoritlåtar.

"Enda sedan jag var lite har jag velat.... blablabla.... Ja, då står jag här. Känd som alla andra och ska kora Katarinas 5 absoluta favoritlåtar och de nominerade är: *musik*"

Missy Higgins - The special two
Med en otrohetsaffär i ryggen skrev hon denna låt som ett förlåt till sin syster

Lifehouse - Everything
Introt till Rosswell har blivit både stor, känd och omtyckt av många

Fuel - Shimmer
Låten introducerades för mig av min expojkvän för ca 5 år sedan. Fortfarande spelas den flitigt i min playlist.

Incubus - Drive
Hörde den första gången när en gammal killkompis spelade den på gitarr vid en eld på stranden för säkert 4-5 år sedan. Oj, vilken låt!

Oasis - Wonderwall
År 1991 bildades detta engelska rockband av Liam Gallagher. Jag upptäckte det tidigt i min barndom och har sedan dess lyssnat mycket på just denna låt. Gillar även låten "Stop crying your heart out" från filmen "A butterfly effect".

Placebo - Every you every me
Denna grupp bildades redan 1994. Gruppen är mest kända i Sverige för denna låt som användes i filmen "En djävulsk romans".

The Verve - Bittersweet symphony
Gruppen bildades 1989 men bröts upp 1999 vilket är grymt synd eftersom gruppen har gjort mer bra låtar än denna.

Missy Higgins - Drowning
Med sitt Australienska uttal har hon tagit resten av världen med storm.

José Gonzales - Crosses
Han fick ett riktigt stort världsligt genombrott förra året då hans version av låten Heartbeat var med i Sony Bravias reklam där 250 000 studsbollar studsar ner för en av San Franciscos gator. Den här låten, Crosses har spelats i The OC. Jag upptäckte den 2:a året på gymnasiet.

Daft Punk - Something about us
Det här franska bandet brukar göra mer partylåtar. Men denna lugn lyssnade jag otroligt mycket på efter att jag och Elias hade gjort slut.

"Men det är bara fem av dem som kan vinna. Och vinnarna är *PAUS*"

1. Missy Higgins - The special two


2. Fuel - Shimmer
3. Lifehouse - Everything
4. Incubus - Drive
5. Oasis - Wonderwall

"Tack till: Youtube, Söt som introducerade 1:an och min mamma för att hon alltid finns där"/Katarina, älskar musik och kan ej leva utan det!

Gamla minnen det bästa som finns

Filip o KArro 300

Känns som vi mist lågan lite vänner. Tänkte pigga upp er med en inbjudan till en fest. Men kände att det inte riktigt räckte. Är det någon som någonsin kommer glömma denna kväll? Inte Muskel-Fille iaf, eller hur tuffing? Härligt att Karro dricker ur MIN flaska. Vad härligt brun du avr föresten snygg-Karro. Snart är det vår, sen sommar och sen ja då är det hösttermin och då är det VI som ska nolla, fy satan vad kul. Snart gäller det, vi måste se frammåt./Katarina, säger världens deppigaste människa

Inbjudan till festen "trött på allt"

Okej, nu sitter jag här och vill bara plugga normala saker. Så som vad som händer med resterna efter de har gått genom tjocktarmen och varför vi är de enda däggdjuren som har en S-formad analkanal. Jag orkar inte med ben och muskler. Hur kan det vara möjligt att någon tycker det är roligt att lära sig alla skelettdelar, muskler, distala musklefästen, muskelfunktioner och proximala muskelfästen. Då har vi inte ens börjar med alla vener, artärer och nerver. Vill bara plugga på digestionssystemet och respirationssystemet. Nä, okej det vill jag inte. Jag vill BARA festa imorgon. Då är det Stocken och jag har inte varit där en enda gång denna termin. Usch och fy, skam på mig det är ju tom min egen nation. Nu ska jag ge ett löfte! Torsdagen den 22 februari SKA jag till Sthlms och festa SATAN i gatan oavsett om jag är ensam eller inte. Förfesten ska vara här och vi ska ha lika rolig förfest som förrförra lördagen.

Jag vet att jag inte är den enda som är trött på allt. Alla är det, just nu! Vi MÅSTE se frammåt, eller hur mina älskade vänner?

Så detta är en inbjudan mina kära biomedicinare,
Ni är ♥-ligt välkomna till mig kl 18ek (yes, vi börjar tidigt) torsdagen den 22 februari till "trött på allt-fest".
Absoluta nej:
- Ingen är nykter
- Alla ska spela ölspel
- Alla ska vara med på "jag har aldrig"
- Alla ska med ut till la Stocka
- INGET prat om muskler (förutom ölspelet), ben eller anatomiska delar på kroppen
- Alla ska vara drop-dead gorgeous (fast det är ni redan)
Welcome..../Katarina, ahhhh, PARTY PARTY!

Samma sak

Jaha, då var man där igen, på dating stadiet. Jag har haft många förhållanden i mitt liv. Något mer seriöst än det andra. Mycket har handlat om att inte vara ensam. Jag har inte plockat vem som helst, men mycket har verkligen handlat om att jag inte gillar att vara ensam tex Pontus (här i Uppsala) och Patrick. Så nu är jag här igen, på dating stadiet, men den här gången är det annorlunda. Såhär har jag bara känt en gång tidigare, eller nej det var inte riktigt såhär, det jag känner nu är faktiskt speciellt.

tulpan bukettEn ny kille, en ny vän, en ny stad, en ny klänning. Ja, vad du än har fått eller upptäck för nytt är det svårt att stå utan förväntningar, hopp eller beslut. Men just det behöver jag göra nu. Jag kan inte hoppas, jag kan inte ha några förväntningar och jag kan absolut inte bestämma något i förväg vad det gäller Söt. Om man gör något av detta så kommer allt bara rasa samman i mitt psyke om det skiter sig med Söt. Så hur ska jag nu göra för att inte hoppas eller förvänta mig något? Hur ska jag lugna ner mina känslor inför denna felfria man? Hur gör man? Jag som egentligen inte är ny på det här området känner att jag aldrig tidigare känt såhär? Jag vill verkligen inte förstöra det eftersom jag redan har skaffat mig ett hopp!

/Katarina, men Söt i sina tankar

Skönhets piff

De senaste dagarna har jag mått väldigt dåligt och jag känner fortfarande att jag inte är på väg upp direkt. Jag kände att jag ville piffa upp mig lite för min hy såg ut som SKIT. Så igår hade jag grymt självlockigt hår. Grymt mysigt när det blir så. Igår kväll gjorde jag en ansiktsmask som var riktigt bra! Den var köpt på H&M för säkert 1,5 år sedan och av erfarenhet vet jag att märket ej finns kvar. Min hy blev väldigt mjuk och riktigt ren.

Imorsen kändes mitt hår väldigt slitet eftersom jag hade haft mycket spray i håret igår. Jag körde en blonde de blonde hårinpackning som innehöll kamomill eftersom det har en blekande effekt på håret. Så nu känner jag mig fräsch och piggare.
I förrgår polerade jag mina naglar, smorde in nagelbanden och målade naglarna röda. Underbar skönt. Sådana här småsaker kan verkligen göra stora saker. Bara att känna sig pigg, fräsch och snygg för fruktansvärt mycket för humöret. En annan sak är vädret. Idag är här mysigt väder men otroligt kallt. Jag vill egentligen inte gå ut. Men jag måste ju cykla till skolan! Solen lyser borta vid horisonten och himlen är blå.......


/Katarina, snygg & fräsch med röda naglar

kallt, uppsala & aktiviteter

Okej, just nu är det -17.6 grader i Uppsala och vid 13:00 idag ska det bli -13 grader. Det är kallt för en skåning som mig. Det får bli långisar och Timberland kängor. Vill nästan ha en sådan huva jag har när jag åker skidor men tyvärr den vet jag inte var den är!

Veckans schema:
Tisdag: Hjärtdissektion och plugg
Onsdag: Plugg, föreläsning och möte med Harriet
Torsdag: Obduktion och plugg
Fredag: Telefontid hos sjukhuset, topografi film, plugg och muskelmöte med Harriet
Lördag: Plugga, träffa syster och sedan träffa Söt
Söndag: PLUGGA!/Katarina, nysig

Fendi plånbok

Fendi plånbokDenna hade suttit fint i min hand men min nuvarande plånbok hade inte varit så glad. Godbiten kostar över 4000 kr hos Asos.

/Katarina, loves Fendi

Kvinnlig tjej

Min kvinnliga sida:
[x] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x] Druckit Cosmopolitan?
[x] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[x] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[x] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest?
[ ] Läst en bok av Jan Guillou?
[x] Läst ett nummer av Slitz?
[ ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[x] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar?
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[x] Tävlat i att dricka öl?

Okej, jag är VERKLIGEN en tjej. Listan har jag lånat från Christina./Katarina, god jul

Usch

Jag har börjat med en dålig vana!
/Katarina, käkar en massa choke

Fira med kurslitteratur

kurslitteratur mindreIgår slog det rekord här i bloggen igen. Hade MÅNGA fler läsare än NÅGONSIN tidigare. Grymt kul!

Så idag firar jag med att sälja av lite gammal kurslitteratur som ligger och "skräpar". Kan tyvärr inte sälja alla eftersom jag har en resttenta efter sommaren. Men dessa fem tänker jag sälja. Ni hittar annonserna på saljdinbok och kurslitteratur. Ska snart också lägga in mina skor och lite kläder på blocket för de som är intreserade. uppdatering kommer!/Katarina, råkade klicka att hon bor i Enköping

Puh, vilket usb

usb poohJag läste på feber att Disney nu lanserar usb-minnen med figurer ovanpå. Än så länge finns Nalle puh, Mickey Mouse och Stitch. Jag hittade inte något bild på minnena men när jag sökte kom det upp väldigt många som har lanserats i, ja självklart Japan. Så det får bli en bild på ett sådant.

Jag fick ju ett av mamma som matchar perfekt med min mobiltelefon i tentapresent. Det är väldigt fint och jag blev toppenglad över mitt. Dock skulle jag nog inte sagt nej till detta söta med  Nalle puh. Han är ju liksom min favorit lite./Katarina, käkar frukost och ska snart dissikera ett hjärta

Väggproblem, hjälp!

Min säng står med en långsidan mot en vägg. Där är det fruktansvärt tomt. Jag vill ha något riktigt stort. Gärna något svart/vitt fotografi eller tavla eller något indiskt med guld och grejer. Jag har letat mycket på Ikea och Gallerix. Det sistnämnda har otroligt mycket att välja på men inget föll mig riktigt i smaken. Jag har kikat på olika tapeter i indiskt mönster för att kunna göra en tavla av det men inget föll i smaken. Mamma och pappas kompis har tagit mycket svartvita fotografier från Paris när vi var där. Men det kostar otroligt mycket att förstora upp dem så mycket som jag skulle vilja.
Har ni några förslag på vad jag kan hitta något lämpligt?Den första tavlan har en av mina bästa vänner Karolina (Skåne) gjort. Det är ett porträtt på henne som numera hänger i hennes systers lägenhet. Något sådant hade jag kunnat tänka mig. Kanske inte på Karro (trots hennes skönhet) men liksom i guld och svart.
Den andra tavlan har Alex kombo målat (bildlärare). Den är otroligt vacker och jag skulle kunna tänka mig EXAKT en sådan. Den är underbart vacker OCH stor.

Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha, bara att det ska vara perfekt och STORT!/Katarina, velig

Ett klick så...

Om du skulle vara intresserad att lägga till min blogg på din favoritlista på nyligen och se när jag har pingat så kan ni klicka HÄR.

Nu ska jag måla mina Chanelröda!
Röda naglar/Katarina, nysig

korvwwok, kärlek & trubbel

Idag har jag lagat korvwok. Jag gillar inte korv men med wok kan man lura bort korvsmaken lite. Skönt är ivf att nu är korven slut som mamma gett till mig. Så nu håller min frys på att bli smalare och smalare. Snart har jag bara köttgryta (usch) och kycklig (mmmm...) kvar. Måste nog fylla på snart!

Har inte ringt eller messat Söt än. Han sitter säkert på nålar och väntar (as if). Jag vet inte om jag ska. Vad ska jag säga? Det blir ingen obduktion imorgon utan på torsdag istället. Däremot ska vi dissikera ett hjärta imorgon. Ska faktiskt bli intressant!/Katarina, ont i magen och svimfärdig!

Stureplansprofilen nr.1

alex schulmanHela detta inlägg är dedikerat till den underbart självgoda personen Alex Schulman. Jag tror inte han hade tyckt om mig eller att jag hade tyckt om honom om vi någon gång hade träffats in real life, men gud vad jag gillar honom som den profil han är. Han är fruktansvärt självgod och har tagit över stureplan, inte bara tidningen utan hela stadsstråket. Med och utan ironi (mest med) lever han livet som ”jag är kung över Stockholm” och det har han verkligen lyckats med. Han driver med folk och ogillar folk på ett underbart underhållande sätt.

 

Idag när jag kickade in på stureplan.se för att läsa Klings modeblogg var hela förstasidan fullkomligt TÄCKT av bilder på Schulman. I ett ”tal till nationen” berättar han om den nya Stureplan television där ”mycket av innehållet är hemligt”.

 

Killen ska ha en stor eloge för sitt arbete med stureplan, stureplan.se och för att ha blivit en person som syns i bloggar, tv, på mingelbilder och som hörs på allas läppar.
Kom dock ihåg en sak, ta inget förgivet vad det gäller Alex Schulman!
/Katarina, trött i ögonen eftersom linserna har torkat

Nya kårlegget har anlänt

kårleggetDet är mycket snack om de nya kårleggen. Therese frågade mig för MAX 30 minuter sedan om jag hade fått mitt. Eftersom de gamla gäller ända till mars så är det inte bråttom för oss men för er som bara har tillfälliga kommer det säkert ta längre tid. Både jag och Karro fick gå och fixa nya tillfälliga eftersom det tog fruktansvärt lång tid att få sitt första ordinarie. Men nu är mitt här, gult och fult!

/Katarina, ska måla naglarna Chanel röda

stolt, ledsen & arg på sig själv

Nu ska jag käka knäckemacka och fil och bege mig till BMC för att plugga en timme innan grupparbetet.

Dessutom fick jag tummen ur mumindalen idag och fixade något jag ALDRIG trodde att jag skulle klara av att fixa på egenhand. Det bevisar att jag inte är RIKTIGT den samma som jag var innan allt skit i våran började. Jag har kommit upp mig men är påväg ner igen. Men detta var faktiskt ett bevis på att jag KAN ta tag i vissa saker. Mamma hjälpe lite med bakgrundarbetet men mycket var det jag som gjorde. Lite glad men MYCKET ledsen på mig själv. Ska titta på H&M skorna sen.

Dagens negativa: Eller egentligen gårkvällens, Jag orkar inte sms tillbaka till Söt. Vet inte om jag orkar träffa honom mer. Jag blir fruktansvärt glad och det pirrar i kroppen varje gång jag ser honom men hellre ensam och glad än att ha någon och sedan bli ledsen. Om man kan bli sårad skiter jag hellre i det. Jag vågar liksom inte!!!/Katarina, trött & ledsen

Köpstopp

Både för ekonomins och min egenskull ska jag denna månaden försöka kontrollera mina ha-begär genom att införa köpstopp. Jag började den 1 februari och hat faktiskt hållt det. Inspirationen fick jag från Käthe.

Här kommer mina undantag:
♥ Svarta underkläder (MAX 1 bh och ett par trosor)
Tandborstar
Försvarets hudsalva
Pennor
♥ 100 kr att shoppa fritt för
♥ Hämta ut klänningen från kemtvätten
♥ Avnoppnignsmaskin

Sedan är det stopp under hela februari. Hoppas att jag kommer ha några tysen kvar på bidraget när månaden är slut. Dock är det svårt att hålla mig vad det gäller H&Ms ballerinor. Men iofs de kostar 98 kr och jag skulle ju kunna använda mina 100 fria kronor./Katarina, trött, rädd, ledsen och vill inte mer

En vanlig dag...

Såhär kul har vi haft det idag på BMC!


Karro är flitig och pluggar, Elin sitter och gapar av tristess och längtar efter en Raider och jag sitter bara och håller på att döööööö av pluggångest. Detta är en av alla pluggdagar dessa 3 månader med anatomi, döda människor, embryologi och teratologi./Katarina, trött på blogg.se

Bra helg? Jippi.

Världens bästa helg men för lite plugg för min del inleder jag detta inlägg.

I fredags var jag på date med Söt (vilket jag inte berättat ngt om, vill ni veta?). Vi vaknade vid 11 men låg kvar till kl 12:30. Jag som aldrig ligger kvar i sängen utan går upp direkt tyckte att det var grymt mysigt. Sen på lördagen, var det underbart väder så jag bestämde mig för att köpa mina undantags grejer på shoppinglistan. Promenerade hem från stan och bara njöt. Hade en super kväll igår med taco, skratt,  underbara vänner och melodifestivalen. Nu ska jag äta en macka, borsta tänderna och cykla iväg till skolan. Vi kommer vara ganska många där verkade det som igår. Axel ska nog också med!
Ikväll är det plugg som gäller vad det ser ut som nu./Katarina, allergisk i näsan

Fiasko gör om det?

Är det någon som kommer ihåg Addis black widows gamla, What comes around goes around? Den är GRYMT mycket bättre än den de sjöng i melodifestivalen. Där var det ju ett fiasko. De kom SIST!


/Katarina, ska till skolan snart

taco, melodifestivalen och Kjell-Åge

Karro och jag cyklade till Alex vid 18:32 efter ett godisbesök hos Folkes. Trots isen, klarade vi oss oskadda till Kantorn. Där var NÄSTAN alla redan komna. Alla hade fått var sin uppgift och vi satte igång med maten. Sjukt effektiva. Alex låg lite på golvet, jag dreglade nästan i ananasen och Ada fick gurka i ögat. Sjukt gott med taco och riktigt mysigt att vi var så många.

Kikade slutet på Dirty Dancing "ohh I had the time of my life" lalalala. Sedan blev det melodifestival. Här kommer lite speciella saker att minnas för Natalia och Sandra som inte kan se svensk tv:

Anna Book tar sig på bröstet när hon sjunger hjärtat. Det är meningen att hon ska ta på hjärtat men greppar HELA det stora bröstet.
♥ Andreas Lundstedt har dansare som är transverstiter och sedan åker gänget ur redan från början
♥ Anna Book och Tommy Nilsson har ett "moment" när de "segerkysser" varandra... otroligt äckligt!
♥ Anna Book ska köpa godis till sin tjocka dotter för de 100 kr hon vann.

Under kvällen kom det fram:
♥ Anna Book har skoggshuggar sjukan (enligt Niklas)
♥ Christofer tycker att Anna Book ska sjunga Svullos "För fet för ett fuck".
♥ Stormen Pär intar scenen i Jönköping
♥ Filip och Karro tycker inte speciellt mycket om melodifestivalen (bild nr 5)

Kvällens händelse: När Andreas åker ur och Alex verkligen lackar på svenska folket och deras bögfobi. Hon svär högt och börjar skälla ut svenska folket. Men jag kan förstå henne, vad tänkte ni på? Både "kortkort grön klänning" OCH Andreas Lundstedt åkte ur direkt.
Kvällens fiasko: När Addis Black widow uppträdde. Jag LOVAR att jag hade kunnat göra det bättre! Hon hade inte en ENDASTE ton rätt!
Kvällens skratt: När Elin HELA tiden sjöng "Snälla Kjell-Åke sjung en sång, sjung en sång". Jag vet att ni inte förstår eftersom det är en intern grej. Men GUD frammåt slutet satt jag på golvet. Så svinigt roligt! Tack Elin för kvällen skratt. Jag skrattar nu för mig själv!
Kvällens mage: Elins gravid mage efter tacos, godis och COLA.
Kvällens människor: Christofer, Niklas, Eric, Louise, Alex, Elin, Ada, Filip, Karro, Jag och Ebba

Kvällens bilder:
Elin gravid
/Katarina, trött, mätt och INTE pluggsugen

Gårkvällens date

Igårkväll bowlade jag med Söt och sen käkade vi middag hemma hos mig. De som ska veta hur det gick vet redan eller kommer att få veta snarast! Tycker det är kul att hålla er lite på avstånd. Vill ni veta? Ska jag berätta?

Upt 2007-02-03 16:51
tavlan
Meddelande från Söt på min griffeltavla som hänger i köket/Katarina, mackan väntar

Dagens tips, lakan!

Såhär fina är mina lakan! Hur sköna som helst och är i egyptisk bomull. Kostar      lite mer än Ikea med är så mycket bättre kvalité.

Så detta blir dagens tips. Köp underbara lakan från Gant!


/Katarina, ska äta en macka nu!

Kvitter, sol och staden

Solen skiner, snön glittrar, fåglarna kvittrar och det är +5,7 grader. Hur mysigt väder som helst. Promenerade ner till stationen idag och lämnade söt på stationen sen promenixade jag lite i stan. Jag insåg verkligen idag hur vacker min stad är. Väldigt synd att jag glömde kameran hemma för katedralen var så vacker när ån glittrade och solen lyste på tornen.
dagens köp, bh och tandborstarHandlade en svart bh, försvarets hudsalva och tandborstar. Mina undantags köp under februaris köpstopp. Bhn var inte överdrivet snygg men otroligt skön. Sen kostade den BARA 99 kr så mitt behov tog över.


Ikväll är vi många som ska hem till Alex och käka taco. Sen är det helkväll med godis och melodifestivalen. Hur mysigt som helst!
/Katarina, ska nu plugga lite

Klarade den

tentanFör en vecka sedan fick vi beskedet att tentan var färdigrättad och att vi kunde hämta den om vi ville. Jag var en fegis och vågade inte. Så idag efter att Ada sagt "Katta, NU GÅR DU och hämtar den" begav jag mig mot sekriteriatet. Fick tentan men vågade inte kolla. Var ju tvungen att titta, så gjorde det i trappen. GODKÄNT!!!!!!!!!!!!! wihooooooo, och en bra bit över, jag hade inte fåt precis godkänt utan ett bra godkänt! Närmare VG än G. Sjukt glad och im blir det firning hemma hos Alex med matlagning och slagerkväll. Myspys!
/Katarina, ska nu duscha och sedan träffa Söt

Date, Göteborgs & melodifestivalen

Igår var vi på Göteborgs och käkade. Jag, Alex, Karro, Elin, Ebba, Ada, Niklas och Filip käkade pastagratäng för 35 kr. Man fick ta HUR mkt som helst, och vi var grymt nöjda. Det var riktigt många studenter som lockades av det billiga priset. Mysigt värre var det och det är sådana här saker som är solglimtarna i anatomins mörka gångar.

Efter skolan ska jag och Karro fika och göra ärenden och lite senare i eftermiddag kommer Söt till Uppsala. Vi ska fika, bowla och ja sen vet jag inte riktigt. Sak bli mysigt, eller jag är lite kluven. Får se hur det går. Hoppas ivf det går bra på hans tenta som han börjar skriva om ca 1 h.

Imorgon ska vi laga mat hos Alex och sen käka en massa godis framför melodifestivalen. Inte för att delfinalerna är bra, utan för att det är kul att titta på folk som gör bort sig!/Katarina, trött i ögonen men pigg i sinnet

Förstörda brats

Min snygge kompis Karro är grym. Hon är killmagnet nr 1. Jag har lärt henne lite Player stil så nu är hon sjukt het. 
Killen hon hittade på nyår var ju liksom, killen med backen som "Förstörda för livet" sjunger om (sök Förstörda för livet och betalar för att ladda ner). Han var killen som aldrig blivit dissad tills han träffade Karro. Han ringde varje dag och Karro pallade verkligen inte. Tillslut tog hon till experthjälp från sin mentor (JAG!) som fick hjälpa henne med ett sms i stil med "Det var trevligt på nyår, men jag känner inte att denna kontakt leder någon vart. Jag vill lägga ner kontakten".

Nu idag berättade hans kompis kompis, A för oss att nyårs killen smidigt planer.
Han ska ringa till vår kompis C och "snacka om en tjej" och sen ska C skvallra till oss, och Karro ska bli SÅÅÅÅÅÅÅ avundsjuk. Riktigt roligt för Karro har gått vidare kan man ganska lugnt säga. Hon har ju något mycket bättre nu än en snuskigt rik sthlmare med eget hyreshus i gamla stan, hon har ju en adlig läkare!!!!!!

Jag o Karro
I love you Karro och vet du vad,
Jag är världens elakaste bitch!Katarina, Eftersom tid är pengar, Och jag har INTE bråttom!

Sjukt jobbigt

Nu är min blogg så skit jobbig att man inte kan se inläggen. Har sett det på andras bloggar men aldrig på min, så nu var det väl min tur!

Upt 2007-02-01 23:12
Till råga på allt gick min dammsugare sönder precis. Jag som hade dammsugit HALVA lägenheten. Sjukt jobbigt och så kommer Söt hem hit im. Hoppas den funkar im efter 15./Katarina, date im

Sött inför alla hjärtans...

söta trosor playboyGrymt söta trosor fann jag hos Asos. De kommer från Playboy och jag funderar på dessa två. DOCK har jag infört köpstopp som Käthe. Eller jag ska försöka. Det beror lite på..... på allt!

Jag har ju inte satt upp några undantags köp. Men just nu behöver jag svarta underkläder så jag kanske ska ha det som undantagsshopping.

Nu ska jag käka gröt och drick te (=GOTT!).


/Katarina, älskar de rosa prickiga trosorna

Dagen

Idag mår jag bättre än igår. Men har lite svårt för allt ändå. Pratade med mamma igår och hon lugnade mig något. Skönt att ha en underbart bra mamma. Idag ska jag även inviga klänningen som jag fick i paketet igår. Tråkigt bara att vi ska kolla på döingar idag igen, fast nu på film!

Imorgon är det föreläsning, sen ska jag och Snygge-Karro på ärenden i la Uppsala och tillslut ska jag träffa Söt. Vi ska bowla och jag MÅSTE vinna!
Saknar och tänker väldigt mycket på honom.

Undrar hur det gick för S-Karro igår? Hon träffade sin läkare, P, som typ är världens bästa. Jag tycker typ att de ska gifta sig och skaffa barn BARA för att JAG gillar honom så mycket. Nej, nu ska jag inte stressa dig honey. Du gör hur du vill!

Imorgon är det du och jag igen men först är det du (K), jag och Olof. Grymt det ska bli (sådär!)./Katarina, skrev ett fluminlägg

RSS 2.0