Smygtitt

Av en ganska rolig anledning förde jag mina steg in på H&Ms barnavdelning. Det är nämligen så att för cirka 2 veckor sedan blev jag kusinmoster, alltså min kusin fick barn. Lilla Ebba, är faktiskt otroligt söt!

Men jag drog mig in på barnavdelningen för att skicka en "Grattis, till livet"-present. Hittade världens sötaste strumpor som jag lade på lådan. Därefter styrde jag till barnaccessoarerna. Kunde inte låta bli att plocka på mig strumpor med tweety, söta hårnålar och ett riktigt sött diadem. Allt mycket billigt eftersom det kom från barnavdelningen. Den avdelningen kommer jag besöka igen!

H%m barn


/Katarina, barn i en stor kropp

This is my outfit for the next two weeks

Så. Idag blir det helrosa. Matchar min rosa plyschdress från H&M med cerist didem med rosett och ett vitt bandage från Enköpings lasarett. Nu är jag nämligen 4 stygn rikare. Jag fick titta på tån när de hade sytt klart den, och visst, det var riktigt snygga stygn. Så cool är jag nu. Från att inte kunnat titta på en cysta i Skåne till att titta på en sydd och blodig tå (jag har ju faktiskt varit med om värre saker, typ muskelpreparatet) här uppåt landet.


Som ni kanske ser på en av bilderna så har pappa fixat en router till mig. Så nu kan jag sitta i sängen och blogga. Men, det gör jag inte. Sitter snällt och lydigt kvar på min fina svarta skrivbordsstol (som pappa så snällt tagit upp). Ja, pappa är en liten byggareBOB. Han ska hänga upp mina tavlor nu, så CIAO!/Katarina, är sjukskriven i två veckor nu, så jag lämnar staden och far ner till Skåneland, igen!

Det burna för kvällen

me at the backyardRapport från dagen då ingenting förändrades.

På dagen softade jag runt i jeans och kofta. Hälsade på farmor på MAS och lite annat trevligt. På kvällen var det påskmiddag med HELA familjen i Ystad. Så då fick jag hoppa i finkläderna och lämna huset.

Delger er en "kvällens outfit". Något jag aldrig gör, men vill visa upp världens sötaste minkjacka. Hittade för några år sedan en diabild, där mormor bar denna jacka. Sedan det ögonblicket har jag varit djupt förälskad. Numera står mamma som "ägare" till den, men jag ska nog kunna låna den ibland.


Självklart är det äkta päls!/Katarina, nu MÅSTE jag packa inför åkturen imorgon

En flickas dröm

Varför mamma är den bästa!

Hon tittar alltid på min tå när jag vill (och tycker synd om mig)
Hon hämtar mig alltid
Hon lånar fritt ut saker till mig (inte hennes Diane von Furstenberg klänning dock)
Hon går på mitt fjäsk (oftast)
Hon skickar alltid med mat upp till mig
Hon lagar maten jag ber om
Hon tycker mina kläder och saker är fina
Hon syr alltid ihop, de av mina kläder som gått sönder
Hon är rolig att shoppa med då hon faktiskt är öppen för att kanske köpa något från tex Monki

nalle + mamma/Katarina, var är mina allergiska piller?

"jag fatta allt och ingenting"


Förvirrad. Jag är förvirrad. Jag vet inte vad folk vill. Är det en vän de är ute efter? Är det ett ligg? Är det mer än så? Är det känslor som är inblandade? Ibland orkar jag inte. Som just nu. Nu orkar jag inte. Jag orkar knappt svara på hans sms. Kan han inte bara säga rakt ut vad som gäller eller endast ge mig EN sorts signaler.
Nej, jag kommer inte till dig ikväll. Du får klara dig själv tills du har rett ut dig själv!

Ibland vill jag bara ha Markus Krunegård. Då vet man ivf vad man får. EN vampyr! En sugande och spyende sådan. En perfekt och snygg människa i luva!

"Ärligt talat, det var skönt med ett dålig svar"/Katarina, och ingen annan kommer in!

Veckan som går i gult

Påskvecka = sillvecka = mycket jobb. Om folk inte har förstått det än så jobbar jag med fisk. De flesta har säkert uppfattat att det är i Stockholm jag hänger! Så denna vecka, när min syster lämnade huvudstaden för Europas huvdstad, Paris, passade jag på att låna nycklarna till lägenhetenKungsholmen. Så denna vecka bor jag i Stockholm. Väldigt bra då jag jobbade till 23:00 igår!

Allt går bra, men som jag skrivit innan. Jag jobbar långa dagar och har därför inte tid med datorn. Då och då kommer det komma ett smart inlägg. Kanske en ledig dag. Min närmaste sådan är söndagen den 30 mars. Ja, jag kommer vara ledig innan, men inte "datorledig". Jag flyger ner till Skåne på torsdag och sen är det upp i bil till Uppsala och sen den 26 mars blir det operation. Ja, det är inte så allvarligt som det låter. Skära ner till nagelns rot, klippa hela sidan och sen sy med en 7-8 stygn. Lätt som en plätt med lokalbedövning!


Till dess, allt som vanligt för en riktigt "Stockholmska". En gås på axlarna (lånad av systern, då gud bestämnde sig för att bajsa snö på oss), ridstövlar på fötter, väskan på armen och en chailatte (ska egentligen vara "kaffelatte") i rosa "take-it-with-you"-kopp i handen. Jag trivs som fisken i disken och känner verkligen att jag har gjort rätt som flyttat 70 mil uppåt.


/Katarina, this is my life as a fish in the big city

The gossip of yesterday

Skvallret står framför mig på jobbet.

Stellan Skargård är i Stockholm och ska göra sushi med tonfisk ikväll./Katarina, min mamma tycker att Stellan är snygg

"Give me more of the attraction"

Ni vet saker som man inte "ska" tycka om. Saker som är tabu. Typ schlager, mat som innehåller inälvor eller porrtidningar. Saker som man gör och använder, men som man tycker är pinsamt att erkänna. Dessa saker varierar självklart stort mellan individer. Det som jag tycker är pinsamt tycker kanske någon annan är vardagsmat och omvänt.

Jag tänkte jag skulle erkänna en av mina "tubuer", jag ÄLSKAR Ola Svensson. Ja, jag är otroligt förtjust i denna blonda, barnsliga och väldigt korkade skåning. Det gick så långt att jag tom ringde två gånger på honom i schlagersemin (ännu en av mina "tabuer"). Jag skäms, men kan inte förneka att jag idag lyssnat på "Love in stereo" minst 8 gånger. Både Natalie och SOS spelas flitigt i min telefon. Jag har svårt att se på honom när han pratar eftersom det är Sveriges 3:dje mest korkade människa (Sibel har både 1:a och 2:a platsen).

Ola, pratar du inte, så kan jag absolut ställa upp på ett hångel!!!


 
Ps. Vad fasiken har han gjort med håret och vad har han på sig i disneymusikalen? Dock är Molly Sandén väldigt snygg.


/Katarina, nu är det dags att avslöja era "tabuer" !

Öron på huvudet

Som vanligt läste jag Frida Farhmans blogg. Den enda av systrarna jag gillar. Hon tipsade om frisyrerna som det nu pratas mest om i blogg-världen, nåldynan, musse pigg-frissan och rosetten. Jag tycker själv att de är väldigt häftiga men skulle nog inte få för mig att fixa håret så.

Jag blev dock nyfiken när Frida tipsade om en guide till hur dessa frisyrer fixades. Så jag kikade in och gjorde precis en lite slarvig rosett. För varje gång jag tittar mig i spegeln gillar jag den bara mer och mer. Ska jag våga nästa gång jag ska svänga mina lena (lurviga stämmer ju inte)?


total större


/Katarina, ska nu lägga sig. Klockan ringer 05:57!

"Don't you know, they talkin' about a revolution, sounds like a wisper..."

Jag jobbar mycket. När jag kommer från tåget vid 20 brukar jag bege mig bort mot gymmet för att träna. Om jag inte tar tåget hem till Uppsala stannar jag i Stockholm hos syster. En del saker går förlorade när man jobbar 50 h på fem dagar.

Jag lyssnar inte på Christer i P3 längre.
Jag missar torsdagarna på Stocken.
Jag hinner inte läsa bloggar.
Jag hinner inte blogga.
Jag missar Gossip Girl.

Dock är det sådana saker som är minst betydelsefulla i livet. De positiva sakerna med jobbet överväger. Som att jag trivs så sjukt bra, att jag inte går minus 5000 varje månad, att jag igen faktiskt kan shoppa utan att ha dåligt samvete varje gång jag närmar mig en affär, jag får vara i älskade Stockholm mer, att jag nu har pendlingskort och att jag träffar min syster mycket oftare.

Jag trivs sjukt bra och kommer fortsätta må bra ett tag till!/Katarina, ska nu ner på Café Linné och fika med Karin och Lotta

"Andas, jag kan inte andas för det låter så pinsamt kvavt där jag står bredvid dig"

Inatt gick drömmandet till styva bröstvårtor. Jag kommer inte ihåg så mycket mer. Något om frusna, styva bröstvårtor. Mycket märkligt!

De senaste två dagarna har jag stigit upp 05:57 och kommit hem TIDIGAST vid 21:00. Igår tränade jag och kom därför hem först 22. Sjukt skönt att åka direkt till gymmet från tåget. Jag höll på att svimma efter 20 minuters spring på nivå 9:4, MEN, det gick. Jag pushade mig som fasiken. Jag är faktiskt en otrolig tävlingsmänniska vad det gäller mig själv. I mitt huvud går tankarna, "Fan, klarar du inte detta" eller "Fy fasiken vad klen du är" och "Nu ska jag få ordentliga benmuskler"!


Nu ska jag ner på stan. Sushiris, solisar och ett Monki besök. Sen träna med Joanna. Efter, sushilagning hos mig! Älskade lediga dag.../Katarina, ska nu dusha

"Shut the fuck up, och sätt dig längst fram i taxin"

böckerna


Jag älskar bokrean. Billigare för snyggare böcker. Det är så lyxigt att köpa "riktiga" böcker med hårda pärmar. Pocket känns så, "läs-och-släng".

Idag tog jag svängen inom Åhlens city och köpte dessa två. Perfekt tågläsning. Bra nu när jag kommer åka mycket tåg. Ja, för jag fick jobbet idag. Katarina kommer numera att stå nere i Hötorgshallen ungefär 4 dagar i veckan! Välkomna att titta förbi. Där finns allt från, sushi, Systemet, chark, ost och bröd till fisk och självklart keeebab.

Nu ska jag käka middag, och sen sova. Jag börjar nämligen 08:00 i Stockholm! KRAM


/Katarina, ska läsa lite från Kling också, givetvis

The gossip of the day

Skvallret ramlar in i min mobilinkorg...

Prinsen "spottad" på en bakgata i Karlstad.

Åhhh, ibland blir jag så lycklig av skvaller. Trots att det inte är någon märkvärdigt. Jag älskar kungafamiljen!


/Katarina, en äkta skvallertant (ibland!)

En kvarvarande nyfikenhet vill stillas

Jag har alltid varit fascinerad av Andy Warhol. Trots att jag läst otroligt mycket om honom känns han fortfarande märkligt magisk och oupptäckt. Det känns som om jag inte får ett grepp om honom som person, vilket gör att min nyfikenhet inte har stillats.

Detta gör att jag otroligt gärna vill gå på Moderna museets Warhol utställning, "Andra röster, andra rum", som finns där till och med den 4 maj. Eftersom det är ett bra tag kvar till dess känns det som chansen att jag kommer dit fortfarande är stor. Är det någon som är sugen på att följa med? Efter påsk?

I utställningen ingår filmer (utgångspunkten är den rörliga bilden), men även provfilmer (de flesta filmade från The Factory), Warhols videodagböcker och självklart målningar. Bland annat den kända Double Elvis och Big Torn Campbell's Soup Can.

Moderna museet är öppet tisdag till söndag från klockan 10:00, varje vecka. För oss studenter kostar det 60 kronor i inträde och för er som är under 18 år är det gratis. Museet ligger på Skeppsholmen och det är närmast att hoppa av på Kungsträdgården med blå linjen.

warhol
"I never read
I just look at pictures"


/Katarina, älskar att gå på museum

spåret, boken & tightsen

bok, säng + tofflaSitter nu på Vasaloppets hemsida och följer min kompis, Fredriks resultat (nu har han varit ute i cirka 8 h). Det har gått riktigt bra för honom. Mycket bättre än vad jag trodde om jag ska vara ärlig. Jag tycker att han är otroligt duktig och grym som vågar sig på de 9 milen mellan Sälen och Mora. Just nu är han inne på de sista 8,9 km.

Medan Fredrik är ute i spåret och spränger sina blodblåsor i händerna, ligger jag i tights och duntofflor i sängen och läser reaboken. Sjukt skönt att kunna ha en HELLEDIG dag. Hade tänkt cykla till gymmet och springa lite, men just nu kom det lite snö (?) så det får vänta.

Nej, nu ska jag nog fortsätta på sida 43 och läsa om Emmas hemligheter!/Katarina, trött men sugen på provjobbet imorgon

RSS 2.0