Kär i en låt

Okej, förra inlägget blev inte det sista för kvällen, men jag var bara tvungen att dela med mig av denna underbara låt.

Jag träffade Söt förra torsdagen. Vi gick på bio och reklamen (som enligt honom är bäst) spelades förbi. Så var DEN reklamen där (jag hade sett den innan). Han sa "Visst är musiken underbar" och jag lade, för första gången märke till hur faktiskt, underbar musiken var. När vi kom hem till honom spelade han låten och jag insåg att jag kommer inte kunna släppa den. Nu har jag suttit på deras Myspace-sida hela kvällen och lyssnat på låten, jag vet inte HUR mångar gånger. Jag tänker på honom HELA tiden!

Söt kom hem, jag saknar dig så fruktansvärt mycket. Ska jag våga säga att jag är kär, nej, att jag är obeskrivligt kär?



/Katarina, har inte kvar sitt hjärta

Sommardrömmen... & Oslo

sommarkl?nning litenSist och absolut snyggast ikväll tänkte jag presentera en underbart söt sommarklänning som är lik min från Ellos. Men denna är lite dyrare och kommer från Asos. Jag tycker det är snyggt att det går två band bakåt. Denna hade jag kunnat ha på midsommar med en söt, kort, benvit kofta. Helt rätt färg för en rosa älskade sommar flicka....


Imorgon åker jag till Oslo så ingen bloggning förrän söndag kväll, om jag hinner! So you know....




/Katarina, en resenär utan packning

Silver leggings

Idag tog jag, Elin och Karro en promenad ner till stan. Karro skulle köpa linsvätska, Elin tågbiljetter och jag skulle lämna tillbaka ett linne från Indiska. Jag som tänkte att jag skulle få tillbaka lite pengar slösade tyvärr bara mer. Det blev ett par silverleggings. Hur gourgeous som helst. Har de på mig nu och passar perfekt till en svart klänning med mitt silverglittriga skärp, silvriga naglar och silver smycken.


/Katarina, ska SNART packa

Testing av Extra

Nu är jag officiellt en Buzzador. Jag fick nämligen mitt första paket idag. Det innehöll 20 stycken askar Exra pastiller och ett antal rabattkuponger. Jag har redan börjat mitt åtråvärda uppdrag och bjudit Elin och Karro på varsin ask. För er som inte vet vad det betyder att vara en Buzzador, så får jag ibland (detta var första gången) hem saker som tex är nya på marknaden. Sen bjuder jag mina vänner, delar ut rabattkuponger och för anteckningar över allas reaktioner. Sen efter någon månad skriver jag en rapport om hur produkten har mottagits av andra. Riktigt roligt! Ska ta med två askar till min syster som inte äter godis och se hur hennes reaktion blir. Spännande!

  
/Katarina, nybliven Buzzador

Min värsta mardröm slog in...

Jag är inofficiellt och officiellt så fruktansvärt rädd för spindlar att jag kan frysa om jag ser en spindel. Det har dessutom bara blivit värre sedan jag flyttade till Uppsala eftersom jag, ”peppar, peppar ta i trä”, bara har sett EN enda spindel i min lägenhet. Den var iofs en av de största jag någonsin sett, men trots endast EN! Klockan var 02:05 och jag hade precis kommit hem från krogen och lade mig i min säng. Tittade upp och precis ovanför mitt huvud, precis som den skulle hoppa ner i mitt huvud satt typ värdens gigantiskaste korsspindel. Jag höll på att smälla av. Jag vill ju inte skrämma den så att den försvann men samtidigt kunde jag inte röra mig. Jag ringde P och halvt grät i telefonen. Jag bad honom att komma hit för jag var verkligen LIVRÄDD. Han hade ingen lust att klä på sig kl 02:17 och gå till mig för en spindel. Jag var mållös och ringde mamma, 70 mil från Uppsala och STORGRÄT. Jag visste verkligen INTE vad jag skulle göra. Så tillslut har mamma lugnat ned mig och jag klarar av att kasta en tung bok på spindeln så att den dör. Jag lägger på med mamma och 1 minut senare ringer P och säger ”kan du komma ner och öppna, jag ska döda spindeln baby”. Väldigt gulligt av honom men han hörde väl att jag höll på att hoppa ut från balkongen eller liknande.

 

Anledningen till jag är såhär rädd, eller att det har blivit så upptrappat är av en händelse i sommar när mina föräldrar var bortresta och jag ringde Anticimex.


När jag skulle bädda mamma och pappas säng flyger en spindel (relativt stor) ner från taket och landar i sängen. Så jag blir tvungen att döda den. Två minuter senare lyfter jag min tröja från golvet så är där en likadan spindel, under tröjan. Dödar den!


Jag lägger mig i mammas och pappas säng och tittar på film när jag känner hur jag har en tråd på ryggen, precis vid byxlinningen. Jag tar tråden och försöker snurra ihop den med fingrarna så jag ska kunna kasta den på golvet, den fungerar ej. Så efter några sekunder tittar jag på mina fingrar och jo, jag håller i en stor svart spindel.


Inte nog med det så hittar jag den resterande vecka tre likadana spindlar till.


Efter denna vecka blev min spindelskräck bara värre och nu är jag så fruktansvärt rädd.

 

Nu till anledningen av inlägget: Min syster som har värre fobi än vad jag har för spindlar, beställde två spindelskrämmare till sig själv och passade på att skicka efter en till mig också. Så idag fick jag den. I beskrivningen stod det att man skulle ha ett fönster öppet när man använde den så att spindlarna kunde springa ut, men det betyder att spindlarna kommer att komma fram och det VÅGAR jag INTE. Därför ska jag sätta i den imorgon innan jag åker så att jag inte behöver se dem när jag är i Oslo. Finns det spindelgift?





/Katarina, har en fobi som jag borde få hjälp med!

ån, vin & vänner

Har precis kommit från ån. Vi var RIKTIGT många som satt där. Helt underbart var det. Med risk för att låta som en 14-is så är jag lite lullig. Har precis druckit en Asti. Jag och Karin grillade och första gången för året är ju alltid speciell. Grillad mat är den godaste, HELT klart! Ett smakprov på två bilder kommer. Fler kommer jag redigera imorgon. Nu måste jag sminka mig för vi ska iväg till Karin L och förfesta och sen till Snerikan ikväll. Har jag berättat för er att jag älskar studentlivet? Det här är ju HELT underbart. Sol, vin, ån, älskade vänner, vin, egen lägenhet och ja.... ALLT!!!!

BILDERNA LIGGER NU UPPE!!!



/Katarina, mysigast var när Johanna spelade gitarr

Shorts i sommarvärmen

Nu när det håller på att bli varmt tänke jag tipsa om två shorts jag hittade hos Asos som var snuskigt snygga. Jag gillar bäst de bruna med lite högre midja. Funderar stark på dem! Båda är dessutom billig, ligger runt 400 lappen.






/Katarina, har bråttom SOM vanligt!

Crosses all over....

Nu har jag precis gått in från balkongen där jag suttit och småsovit och förberett laboration inför morgondagen. Nu ska jag hoppa in i duschen, ta på mig en sommarklänning, köpa en engångsgrill och cykla ner till stan och bryggan med min Asti i handen. Vi ska förfesta med vin och grillning på bryggan och ikväll är det Snerikes som gäller. Fåglarna kvittrar, flugorna äcklar mig och livet leker! Det är VARM vår.... men jag saknar Söt som imorgon åker till Usa för att lämna mig ensam i en månad.



/Katarina, "streets outside your window..."

I-landsprblem med vädret

Just nu är den -2.1 grader och jag ska cykla till skolan. Vid 14-tiden ska det bli mellan 13-16 grader. Nu kommer mitt I-landsproblem, vad ska jag ha för jacka?



/Katarina, förlåt har inte riktigt hunnit blogga!

Nya sailorskor

Jag har upptäckt att jag älskar att testa nya saker och skriva recensioner. Innan idag skrev jag en recension på de svarta lackpumpsen från Skopunkten. Idag invigde jag seglarskorna från samma butik och tänkte berätta för er vad jag tyckte om dem.

Jag föll INTE direkt för sailorskorna. När Karin hade en på foten insåg jag hur underbart söta de är. Jag och Karin köpte vars ett par.

Som sagt skorna är väldigt söta och lagom plastiga. Dock luktar de EJ plast vilket många av Skopunktens skor gör. Inuti är skorna röd och vit randiga vilket förhöjer sailor känslan. När skorna väl är på foten ser man helt underbart söt ut och de passar perfekt med ett par shorts och en vit t-shirt i sommar. Dessutom behöver fötterna inte lida för de är otroligt mjuka och riktigt sköna att promenera runt i.

Totalt betyg: Jag ger skorna ♥♥♥/5 och de två sista beror på att de trots allt är i plast och de kunde gjort två sömmar lite snyggare.



/Katarina, gillar sina tre par nya skor

Gårkvällen, en gång för lite

Igår var första gången någonsin sedan jag flyttade till Uppsala som jag inte gick ut när det fanns tillfälle. Det kändes lite sjukt men när jag kom hem och kunde lägga mig i min säng relativt tidigt pustade jag ut av lättnad.

Jag var lite sen hem till Karro men efter ett tag drog jag tummen ur mumindale och satte på lite mascara på fransarna och paddlade iväg på min gula Netto-cykel. Väl där var jag hur förvirrad som helst. Kallad på Filip när han inte ens hade kommit till Karro och bara vimsade runt. Men efter 2 glas vatten och 2 glas vin var jag lite mer på topp och fick för mig att jag skulle följa med ut. Hade följt med Karro, Johannes och Elin halsvägs ner till stan när jag kom på mig själv med att gå och gäspa. Jaha, då var det bara att vända om och trampa hemmåt!

Kvällens vin: AUSSIE!!! (behövs ingen motivering)Kvällens fullaste: Elin, helt klart. Hon har något med killars hår. Hon pillar ALLTID i hårt.
Kvällens roliga: Jag tyckte det var roligt att de Johannes igen. Jag gillar honom. Han är grym!
Kvällens färgklick: Elin (finns ingen nominering)
Kvällens par: Elin och Karro när de för sig själva satt och körde "jag har aldrig..."
Kvällens misslyckade: När vi skulle köra "jag har aldrig..." utan sex frågor. Det fungerade inte i vårt gäng.

De andra gick vidare till Ög's för att festa på deras husfest!



/Katarina, en märklig kväll igår

Uppsala guide

Jag tänkte bara tipsa om min lilla guide till ett studentliv i Uppsala. Om det är något ni undrar över så är det bara att fråga. Skriv ett mail ([email protected]) eller en lite kommentar.

 

En fråga som jag hör eller får ofta är hur långt det är till Stockholm och Arlanda.


Till Stockholm tar det 40 minuter med tåget som även går via Märsta och Kista. För att ta sig till Arlanda kan man antingen sätta sig på Upptåget som tar 20 minuter eller välja bussen som tar 50 minuter och är 5 kr billigare.




/Katarina, hjälper gärna till

Sko recension

Jag tänkte att jag skulle recensera ett par av skorna som jag köpte igår. Nu rör det sig om de svarta lackpumpsen.

Klacken är INTE så rysligt hög (8,5 cm). Ivf inte vad jag är van vid och därför är skorna lättare att både gå och dansa i. Skorna är (som jag skrivit) utvändigt svart lack och därför lätta att torka av om de blit smutsiga. Lacket gör också att de inte ser så plastiga ut som annars är lätt hänt med Skopunkten och Din Sko skor.
Storlek: Skorna är små i storlekarna. Jag som normalt är en 38-39 fick köpa ett par i storlek 40.
Inuti: De har en väldigt söt leopardinredning. Vilket enligt mig gör att skorna ser snyggare ut när de står i en hall. Sen känns de lite exklusivare.
Övrigt: Skorna finns även i mörkgrått.
Totalt omdöme: Ett par av mina absolut skönaste pumps får helt klart betyget ♥♥♥♥♥/5



/Katarina, har skrivit sin första sko recension

vin, trötthet & dans

Jag har precis varit på triplettfest hos Karro. Det var meningen att vi skulle förfesta och sen gå ut men det var väldigt många som var mycket mycket bakfulla så det var MÅNGA som gick hem. Karro pressad på mig vin och jag gick med de andra ner mot Ög's husfest men halvvägs insåg jag, mellan gäspningarna, att jag aldrig skulle klara av att stå på ett dansgolv. För det gällde ikväll, dansa eller dö. Så då fick det bli gå hem och ligga i sängen. Men En lingonmousse lockade otroligt mycket så därför var jag tvungen att sätta mig framför datorn och käka liet dessert.

Fråga: Skåne-Karro, vad heter vårt favorit vin? Jag har fasiken glömt det. Jag pallar inte mer Aussie!

Imorgon ska jag städa, storhandla på Ica Maxi och på kvällen ska vi laga KÖTTlasagne här käka tårta med våfflor samtidigt som jag har tvättid!

Ps. Det kommer bilder från Ikea besöket och kvällen imorgonbitti är det tänkt.
Ps2. Jag skriver på datorn utan att se på tangenterna, har jag upptäckt. Gud vad läskigt. Sitter jag för mycket vid datorn?


/Katarina, har för första gången sedan hon flyttade till Uppsala dissat ett festtillfälle

Ännu fler skor att slänga i hallen....

Varje vår brukar jag köpa ett par arbetspjux och två par ballerina dojjs på Skopunkten. Jag använder dem sommaren ut och sen slänger jag utan dåligt samvete. Jag var inne på Skopunkten i onsdags men hittade inget fantastiskt så jag skulle strunta i det. Karin hittade ett par som hon gillade men de fanns bara i hennes storlek ute i Boländerna. Så idag körde vi ut dit. Jag med inställningen "Ska INTE köpa fler skor", eftersom jag nu har ca 60 par skor och endast EN skohylla. Jag plockade på mig ett par ballerinor som jag vill ha och sen gick jag mot kassan. Påvägen dit hittade jag ett annat par skor plockar med mig dem och vänder mig om. Då står Karin där, med famnen FYLLD med skor. Jag hittade lite skor skrattar hon. Så då var jag ju tvungen att leta upp ett par till eftersom Skopunkten har ta 3 betala för 2. Då blev det ett par svarta, runda lackpumps. Perfekt att ta sönder i Falsterbo i sommar. GREAT!



/Katarina, är en galen människa

Lyx från svenskt

Idag kände jag för att verkligen lyxa till det. För att vara student är det faktiskt riktig lyxmat. Kokt potatis, rökt makrillfilé, gräddfil och avokado. Så underbart gott det var. Nu ska jag snart käka min lingonmousse som jag köpte på Ikea idag.


Hur ofta äter en student fisk? Hur ofta äter en student kokt potatis? Hur ofta äter en svensk student gräddfil? Hur ofta äter en student efterrätt?
Enligt vad jag har fått erfara så är det i stort sett BARA när min mor kommer upp och hälsar på eller om pappa kommer upp och bjuder ut mig.


Imorgon ska Karin, jag och Linnea köra till Ica Maxi och STORHANDLA. Då får jag en gratis prinsesstårta. Imorgon är det våffeldagen.



/Katarina, käkar sommarmat

Ög's en vanlig fredag efter CSN

Igår var en av de sjukaste kvällarna på väldigt länge. Så full har jag nog inte varit sedan jag var i Malmö. Jag har minnesluckor, hallå?

 

Vi började hos Filip med spelet ?i röven?? som jag inte tycker är överdrivet roligt men ganska sjukt. Ett av alla våra spel som inte brukar sluta med sex. Framåt slutet av the preparty lekte några (varav jag) ?jag har aldrig?? i köket. DET slutade ivf med sexsnack och beskrivningar av olika penis sorter såsom liten med sned, stor med stort ollon men krokig, liten men smal och stort ollon utan stjälk. Ja, det finns många penissorter kan jag berätta flickor (och pojkar). Speciellt på en student förfest i Uppsala med bästa vännerna och Bailys kaffe (GRYMT!)

 

Jag och AdaVi gick (jag cyklade på min fula cykel) ner till Ög?s (Ja, Uppsala är bara backar). Där var det ingen kö som tur var men de tog inte kort i EN ENDA BAR. Jag och Ada blev galna och sprang till SEB. Väl inne var det rockkväll vilket betydde att ett band stod och skrek på scenen. Där kände jag mig inte så hemma. Drog mig ner till källaren där Elin hängde med Andreas från Enköping (?Johan från Falun?) och såg allmänt lycklig ut.


Karro hittade läkaren Henrik igen som jag gillar. Han är söt och rolig. Sen fick jag reda på att den söta läkaren som jag ser ÖVERALLT heter Tobias.

 

Kvällen fortsatte och jag hade väldigt kul dvs det jag minns av kvällen.

 

Kvällens hångel: Det ägde rum mellan en viss fröken A och en viss Mr X som båda går i min klass och det var faktiskt HÖGST oväntat. Hade kanske trott att HAN ville hångla med E men inte att A och Mr X skulle hångla. En fråga till A, NÄR upptäckte du attraktionen till Mr X???

Kvällens mest romantiska: Elin har i flera veckor spanat in en läkare på skolan som hon varit helt förtrollad av. Igår träffades de på Ög?s och det var helt otroligt romantiskt och fint. Elin är så fruktansvärt söt och har nu efter månader av spaning på ?Johan från Falun? fått ge sitt nummer till killen som glänste när han såg henne.

Kvällens fullaste: JAG, tyvärr!
Kvällens minst sedda: Filip, var var du?

Kvällens big no no: En kille med Suntrip tröja. Mycket spännande och märklig kille!

Kvällens sötaste: Var läkaren Adel som flyttade till Gotland från Palestina vid fyra års ålder och tyckte det var kul när vi båda prata gotländska. Dessutom tyckte han att jag pratade bra gotländska vilket gotlänningarna inte håller med om (JO, förresten min mamma).
Morgonens "vad fan!": Jag har skurit mig på insidan mellan tummen pekfingret. När skedde detta? Hur har jag inte kunnat upptäcka detta när det faktiskt är relativt djupt och måste ha BLÖTT?

Kvällen återfall: Varför träffar jag bara jurist jävlar? Och Feta sådana?
Kvällens äckligaste: Alla som fick knäckt skulle hälla 1 dl av sin dricka i ett glas. Den som fick den sista knäckten skulle dricka denna saliga blandning. Evelinas pojkvän, Eric ick den äran. Det äckligaste var nog att Bailysen hade klumpat sig med vinet. Det smakade sur creme brulée i vätske form.


 


Sen vill jag, som jag sa igår, tacka mina älskade vänner för att ni alltid finns där. För att jag alltid kan ringa, för att vi alltid kan ta en promenix, för att ni alltid stöttar där. Jag älskar er!


Tänk att ha fått sådana underbara vänner på så kort tid. Jag har fasiken inte bott i Uppsala ens ett år?

 

Ps. Jag cyklade förbi Hugo?s (Uppsalas bästa fik som påminner lite om Comsopolitan (jag saknar!) i Malmö) på hemvägen och tog med mig en STOR salami/brie smörgås och tonic grape hem. Så gott men usch vad smulig min säng är nu när jag ligger här och skriver på min stackars också så smuliga dator.
Ps2. Som vanligt finns det bilder på Pixisen


/Katarina, kokar potäter

Dagen

Vaknade ju lite illa till. Mega bakfull (jag som annars aldrig blir det) och ska cykla hem. Åker via Hugo's och smackkar med mig en macka hem. Käkar i sängen och känner mig allmänt dålig. Ringer Karro, får information om gårkvällen. Ringer Elin och skrattar mycket åt nyheterna från gårkvällen med hångel and stuff.

Nu har jag äntligen tagit mig upp. Snart kommer Karin och hämtar mig. Vi ska till Boländerna och köpa servetter på Ikea och hon ska köpa ett par skor. Skönt att ha vänner med bil. Ska bli skönt att komma iväg och känna att jag har en mening med dagen.

Publicerar inlägg om gårdagen när jag kommer hem. Ikväll är det Husfest på Ög's!


/Katarina, lite snuvig

silver, avokados & Mavala

Detta kommer bli ett blandat inlägg. Lika bra att varna er, eller hur?

...om dator fingrarNär jag öppnade postfacket idag låg nagellacket som jag vann av Käthe där. Var ju tvungena stt snabbt putsa bort mitt röda och testa det. Så nu sitter jag här med tre lager silvrigt Mavala lack i färg Silver nr. 38 på naglarna. Väldigt snyggt och ikväll kör jag därför med silver. Silver naglar, silver skärp, silver smycken och silver skor. Jag är alltså isprinssessa ikväll. För ikväll blir det fest. Ingen omduga imorgon, bestämde jag mig för och insåg att vinet var slut. Alex köpte en Aussi till mig och nu är det klart, det bli jag, Aussi och Sprite Zero hos Filip ikväll. Sen drar vi nog vidare till Värmlands nation.

Jag och Karro tog idag en promenad ner till stan. Min avsikt var att fika, prata och kanske hitta partykläder. Karros avsikt var en ögonskugga och trevligt sällskap. För mig blev det en sailor topp från Gina Tricot (Första gången jag handal något där), en avokado och ett vitt linne på Indiska (ska lämnas tillbaks). För Karro blev det en svart klänning (underbar) från Monki, 2 avokado och två snygga ögonskuggor i rosa skiftning.

Weekday öppnade idag i Uppsala. I samma galleria som Monki ligger (Forum) men på nedervåningen. Ganska kaotiskt och hög musik. Kläder ÖVERALLT och stirrigt folk. Hoppas det blir bättre. Fast jag klarar mig iofs med Monki.


Ps. Tur för mig att jag vann nagellacket eftersom det var slut överallt idag.
Ps2. Bilder på shoppingen kommer!
Ps3. Jag har inga fetto fingrar som det ser ut på bilden.


/Katarina, har haft en bra dag

Musiksmak, vilken?

killers realOfta när jag träffar nytt folk får jag frågan; "Vad lyssnar du på för musik?". Jag har ALDRIG riktigt kommit på ett bra svar. Vanligaste svaret bli "Allt!"¨, för så kan man faktiskt sammanfatta min musiksmak. När jag ska ut och festa kan jag lyssna på allt från Stureplans techno, slager Carola och The white stripes. När jag pluggar föredrar jag Coldplay, som faktiskt funnits med mig sedan mitten av högstadiet. När jag bara sitter hemma och myser gillar jag sådan här musik 1, 2, 3, 4 och 5. Vad ska jag kalla min musiksmak?

Ps. Den senaste tiden har min mp3 mest varit fylld med The killers och träningsmusik.

Vad har ni för musiksmak?



/Katarina, är en allätare både vad det gäller mat och musik

Alpha dog, Söt & kungshallen

Tåget mellan Stockholm och Uppsala i höjd med Knivsta 11:51 2007-03-23
Gårkvällen och mini-reccension av Alpha dog:

Vi (Söt och jag) träffades vid ringen inne på centralen. Sen gick vi till Sf Sergel på Hötorget

alpha dogDet tog ett tag för mig att glömma att det "inte var Justin" som var med i filmen utan att han var skådespelare. När jag väl gjort det kunde jag ta del av hans skådespeleri som var som förväntat. Justin Timberlake är ingen mästare i skådespeleri men BRA för en debut.
Själva filmen var ganska trög i början. Själva "händelsen" i filmen kom väldigt sent och snabbt därefter avslutades filmen enligt min smak mycket kort. De borde verkligen tagit lite tid från början och lagt till i slutet istället.
Filmen bygger på en sann berättelse och är ganska mörk vissa delar.
Slutligt betyg ♥♥/5 möjliga


Efter filmen käkade vi libanesisk mat i Kungshallen och när de stängde promenerade vi hem till Söt och tittade på "situation Magnusson".

Jag hade en underbart trevlig kväll och saknar honom redan. Vågar nog inte riktigt känna efter var det leder men jag vet att att mina känslor är många...

Nu ropar den skånska konduktören att vi snart är i Uppsala vilket betyder att jag ska springa till bussen.


/Katarina, ska promenera ner på stan med Karro och fika

Valborgs helgen nollsju

Så, då var Valborg också planerad. Det är en av de saker jag verkligen ser framemot. Det ska bli hur kul som helst och förväntningarna är höga eftersom Valborg och Kvalborg anses vara de bästa festdagarna på hela året.



Planering
Dagen innan Kvalborg (lördagen) ska jag och Karin jobba som nissar eller i baren på Värmlands nation och vara urläckra tjejer. Ska bli sjukt kul eftersom artister från Arvika festivalen uppträder.

På Kvalborg (söndagen) är det inte väldigt mycket planerat men kanske grilla i parken och sen till någon nation. Jag är (som vanligt) sugen på Sthlms.

På Valborg ska jag och Ebba (kanske Christofer) jobba ute i Champagnebaren under galoppen och flanera med våra snygga solisar och sälja en massa skumpis för en hundring. Sedan är det lite bortplockning som gäller och sen hem och duscha och byta om. Kl 21:00 är det gratis sittning med mat och allt vad det innebär. Sedan får vi inträde till Värmlands på kvällen där det alltid brukar vara HUR lång kö som helst.

Ps. Kasper försöker fixa snygga reklamtröjor till mig och Ebba. Denna helg hoppas jag blir HELT fantastisk.



/Katarina, LÄNGTAR frammåt

Dagen då det inte blev något

Tänkte bara berätta att detta är nog dagens ENDA inlägg. Jag ska ju till Stockholm direkt efter skolan och träffa Söt så därför blir det inte så mycket.

image1134Tips! Asos säljer denna söta kofta till ett mycket överkomligt pris. Mycket fin till sommaren ovanpå en klänning eller ett linne. Jag funderar starkt på den. Finns även i grått.

Tips2! Maud Olofsson har en blogg där hon visar sina bilder med dagens outfit med mera. Lite rolig att läsa då och då eftersom hon absolut är den bäst klädda politikern.



/Katarina, ska nu borsta taeänderna

Något att se fram emot

Jag följde Karros råd och unnade mig själv något jag sett framemot länge. Imorgon ska jag till Stockholm och träffa Söt. Ska bli hur mysigt som helst.

Jag behöver verkligen något att se framemot. Så som en träff, studiebidraget, en storhandling en fredag eller en weekend i Oslo. Vad ser ni framemot?



/Katarina, ska nu diska och plugga

Återinvigning av funnen dojja

Espirt pjuxenÄntligen! Imorse letade jag i lådorna under min säng. Har ingen aning varför jag helt plötsligt började rota i dem men det gjorde jag och det visade sig vara ett av mina bästa drag på mycket länge. Jag hittade ju mina älskade Esprit pjux. Conversen har jag fortfarande inte hittat men nu verkar jag ju vara på god väg. Jag hittade även mina vita Superga och ett par bruna loafers.

Skorna låg i en påse som låg i en gammal stövelkartong från Footligt. Denna skokartong låg i en större box som stod längst in under min säng. Kan ni förstå att jag inte hittat mina lovely pjux innan? Det kan jag!

Var ju tvungen att återinviga dem idag. Rentvättade och allt! Nu är det bara det vita lång linnet och min skinnjacka som saknas sen kan det få bli VARM vår. Ska jag köpa en mörkbrun eller svart skinnis?



/Katarina, dagens i-landproblems-lösning presenteras av..........

Jippi!

Det var mycket längesen jag vann något men nu, nu smällde det. Något som jag verkligen ville ha också, ett silvrigt nagellack från Käthe vann jag. Wihooo! Jag kommer vara grymt snygg med de naglarna HELA sommaren. Värsta inne ju.



/Katarina, lite fjortis varning på mig just nu

Ica Maxi, Monki & basket pjux

Monki j?vulElin hade igår på sig en underbart söt tunika/klänning som var vit med små svarta djur på. Hon och Karro hade varit i Monki butiken i Uppsala och shoppat lite. Eftersom jag, Karin och Linnea gick en runda på stan idag föreslog jag att vi skulle titta in på Monki som ligger precis bredvid Bianco på andra våningen i Forum gallerian. Inredning var ganska häftig, dock lätt för folk att ramla eller som Linnea gå in i väggarna.

Monki är en relativt (2006) ny kedja som ändå känns som om den finns överallt. Snart två butiker i Malmö (redan i Storgatan-gallerian) och en nu i Uppsala. De har eras eget märke + tex pudel, 2%, Lee, Adidas och Ida Sjöstedt. Billiga, dyra, fula, skumma, snygga, moderna och roliga saker. Ja, allt för varje smak. Jag funderar på ett par Monki basketpjux eftersom jag slarvat bort mina Converse.



På fredag blir det en föreläsning. Sen ska jag, Karin, Linnea och ngn till (kanske?) åka ut till Ica Maxi och STORHANDLA eftersom Karin har fått låna sina föräldrars bil. På lördag efter duggan hade jag tänkt ta en tur till Monki och prova kläder och skorna. STUDIEbidraget kommer på FREDAG!!!


/Katarina, ska nu laga MAT

Påhälsnings resa

SoloNu har min kära syster bokat biljetter till mig. Kl 18:30 avgår flyget från Arlanda och tar mig vidare från terminal 2 till Gardermoen i Oslo. Därefter  ska jag spendera 2,5 dagar med syster. Ska bli så mysigt och se hur hon bor eftersom jag aldrig hälsat på henne i Oslo. Jag åker hem till Uppsala på kvällen den 1 april. Kvällen den 4 april sätter jag mig återigen på ett flyg denna gång ner till Malmö för att spendera min påsk där. Dessutom ska jag på morfars minnesstund den 5 april.



/Katarina, saknar sin syster och ska snart sova lite

System-myndig

Karro i sommarIdag fyller en av mina absolut bästa vänner år. Hon blir system-myndig och kan nu själv gå till systemet istället för att *piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip*....
Grattis kära Karro på 20-års dagen. Tack för att du alltid ställer upp och finns där för mig!






Ps. Visste ni att det finns en sida där man kan gå in och söka på ett namn och sen få fram exakt födelseår, namn och hur många dagar det är kvar till nästa födelsedag. Ganska sjukt!






/Katarina, har världens bästa vänner

Fel betydelse

Visste ni att Bumsen betyder knulla på tyska. Men det struntar jag i för min morfar kallade mig Bums när jag var liten och sista gången han prata med mig så att jag förstod. Det är ett så stark minne att jag struntar i vad det betyder....

Jag kommer alltid vara hand Bums.





/Katarina, saknar sin älskade morfar

Förändringarnas dag

Lika ofta som vädret ändrades idag ändrades mitt humör. Det var svårt att stiga upp imorse. Var lite ledsen för morfar. Det började snöa ute och jag träffade Elin påväg till skolan och mitt humör höjdes därmed.

En föreläsning, lite läsning om näsan och respirationssystemet (jag har duggan kvar eftersom jag var sjuk), lunch med ugnspannkaka och mer läsning. Hämtade ut mer medicin och åkte sedan till läkaren. Mitt humör gick verkligen nedåt och jag blev lite sur men ändrades på en timme och jag var glad när jag cyklade hem. Solen sken ju!

Väl hemma kollade jag upp biljetter till Oslo. Ska kanske och hälsa på syster den 30 mars (annars kommer hon hit). Avbokade min biljett till Skåne i påsk. Bokade om till en tidigare FLYGBILJETT istället. Morfars begravning är den 5 april så jag måste åka hem 4 april istället. Karro msn:ade mig och vi tog en promenix ner till Akkis. Väl där kände vi för vars en spruta och denna gång fick det bli den 3:dje Hepatit B sprutan. Var sådär lagom svidig och den manliga sjuksköterskan lagom töntig och lagom söt.


Karro går in i sprutrummet till den manliga 25-åriga sjuksköterskan och sätter sig ner i stolen:
25MS -Har du gjort detta förut?
K (lite ifrågasättande) -ehhh.... ja. Har du?
25MS -Ja, en miljon gånger
Vad är det för fråga när man precis har lämnat fram ett papper om att de två första sprutorna redan är tagna?!

Till mat blev det risotto med stekt kyckling och avokado (2 om dagen är bra för magen) med keso. Till efterrätt blev det keso med lingonsylt. Hur gott som helst!

Ps. Vad söt den lilla gotländska grisen är i Abbas reklam
Ps2. Nya bilder från Mars upplagda på min Pixbox
Ps3. Keso med mosad banan eller keso med äpplemos är också hur gott som helst.




/Katarina, har haft en relativt bra dag

sol, hagel & snö

Idag har det snöat, haglat, regnat, varit uppehåll, varit mulet, varit soligt och vi har haft snöblandat regn i Uppsala. Ja det enda vi inte har haft är väl blåst. Sjuk dag.


/Katarina, ska snart sova

naket, Stocken & brats

Kvällens billigaste: Vid 02:00 delades det ut gratis pizza till alla hungriga, fulla studeter. Där sparade vi in pengar på fyllematen som vi hade tänkt köpa på MAX.
Kvällens mysigaste matperson: Alex var grymt sexig när hon åt. Hon satt och gluffsade i sig pizzan med Ebba vid räcket. Sooo hot! (nästan)
Kvällens sötaste: Ada var otroligt söt med sitt fina glänsade hår.
Kvällens fullaste: Denna titel får nog även Ada ta på sig.
Kvällens misstag: När Ada skriker "Vem fan var den äckliga killen som Elin hängde med" när Elin och "killen" står utanför. Han blev inte jätteglad och gick ganska snabbt därefter.
Kvällens mest vågade: Alex hade shorts på sig. Grymt snyggt, men riktigt vågat. En mycket lyckad risktagning!!!
Kvällens fyllemat: Christofer snodde korridorspasta och kokade ihop med lite pesto, Thanx! (Vi diskade och lade 25 kr på bordet när vi gick)
Kvällens utskällning: Fick Christofer för att han snodde Henriks mormors bakade bullar. Han skämdes så mycket att Henrik fick en hundring i handen. Henrik mottog den inte.
Kvällens klädsel: Jag hade på mig min svarta klänning med paljetter, svarta tights, höga svarta pumps, guldband under bysten och ett långt halsband med stort guldhänge.
Kvällens frisör: Var Alex som lockade mitt, Karros, sitt eget och Elins (?) hår.
Kvällens baksida: Alla brats som stod på högtalarna och sjöng "Sing Hallelujah, sing it hallelujh... sing it......"
Kvällens "jag har aldrig": Slutar alltid med sex men det sjukaste var kanske "jag har aldrig haft sex i ett omklädningsrum". Jo, en drack eftersom denna person hade haft sex på NK.
Kvällens debut: Jag hånglade för första gången med en tjej. Elin fick den stora äran att ta min tjejhångel-oskuld.
Kvällens lek: Helt klart och som vanligt kortspelet som vi alltid kör. Förra gången slutade det ju med massa pussar och flera "busringningar". Denna gång slutade med Eric utan tröja, en snusande Christofer, en kåt Ebba av allt hångel hon fick, slickande av Adas öra utfört av Linnea och massor av KLUNKAR.




1:a Karro o Elin, 2:a Ada och Alex, 3:dje ELLLIN, 4:de Alex agerade Adas väska



/Katarina, en orolig själ

Låt solen torka dina tårar

Sturups flygplats 2007-03-17 13:54
Jag som inte trodde att en helg kunde bli värre än vad den var för 3 veckor sedan. Tydligen hade jag fel. När jag nu sitter här på Sturup och väntar på planet är det med ett brustet hjärta, minskad tro och gråten i halsen. För att dölja min rödgråtna ögon har jag satt på mig de stora, svarta solisarna. I magen finns en liten känsla av hunger, men den försvinner snabbt då övriga känslor tar över.

Jag är ensam, ensammast i världen. Mina syskon och vänner är helt underbara och ställer alltid upp men minnet av att en gång varit en del av en familj gör sig påmind och ögonen fylls snabbt av tårar.

Känslan av att människor som man trodde kände som svikit en gör mig svag.
Känslan av att människor som man trodde älskade en nu försvunnit och gett upp hoppet gör mig illamående och svimfärdig.

Vem ska jag nu ringa? Det är jobbigt att lägga så mycket ansvar på mina älskade vänner, så jag håller igen. Istället för att prata stänger jag in mig i min mörka lägenehet med sömn som enda födan.

Men, Så långt ska det inte gå, för jag tänker visa er. Jag ska visa er att jag klarar mig utan er. Jag kan stå på egna ben. Jag behöver ej folk som sviker mig

Ingenting kommer någonsin, någonsin att bli detsamma igen. Jag är inte er och ni är inte mina. Jag gör slut.....



/K...

återseende, promenix, & domkyrkan

Snart ska jag ringa Elin och Karro. Vi ska gå en promenix. Rensa tankar hade vi tänkt oss. Jag tror att det behövs för allas del. Det små regnar lite här men ivf JAG ska trotsa regnet. Hade tänkt att gå till domkyrkan och njuta av den vackra katedralen. Tända ett ljus för älskade morfar.

Jag ska träffa Söt på torsdag vilket jag verkligen ser framemot. Det var längsen vi träffades!

Upt 2007-03-17 12:55
Jag antog att det regnade innan, men det SNÖADE faktiskt. Jaha, inga ballerinor idag nä.



/Katarina, tänkte uppdatera er på killfronten

Du & jag i Nangijala

MorfarVem kan veta hur en svala hittar hem från Afrika varenda vår? Vem kan veta hur ett lamm kan  veta vem hans mamma är bland hundra får?

Vem kan veta om en fjäril drömmar, om en råtta firar födelsedag? Vem kan veta vem som uppfann gröten? Vem kan veta det? Ja, inte jag!

Vem kan veta var min peng tog vägen, om jag någonsin hittar den igen? Vem kan veta hur en saga slutar, när den inte ens har börjat?

(Ur: Gräset skrattar)

Vi ses i Nangijala moffen
/Din älskade Bums


/K

Vår i Skåne

Jag skrev tidigare att jag skulle skriva om MITT Skåne. Eftersom det inte existerar väljer jag istället att endast lägga in bilder från mina senaste dagar i Skåne. Känner ni igen dem?


Fjärde badhytten från vänter på sista bilden har Karro målat



/Katarina, ska käka vållullal nu

Retur på morsan tack!

I Becel-reklamen säger de "Om du inte är nöjd efter 10 dagar, byt och få tillbaka pengarna". Kan man inte lämna tillbaka sin mamma efter 18 år om man inte är nöjd med henne och få tillbaka sitt liv? Fungerar det må ni tro? Ska fråga henne.



/Katarina, är lite trött

Onsdagens lunch

I onsdags hade vi 3 h mellan föreläsningen och laborationen. Jag ägnade timmarna åt att läsa igenom labbhäftet, läsa lite på seminariet, käka och sen gå en promenix i skogen. Vi har sådan lyx att 2 minuters gångväg från skolan ligger en mini skog. Hur mysigt som helst var det att ta en lunchpromenix när solen lyste och vattnet glimmade. Vi avslutade med att ta en glass vid picknickbordet utanför skolan. Jag gillar egentligen inte glass men var tvungen att testa den nya Girlie eftersom pinnen består av ett plaströr fyllt med glitter. Vi roade oss sedan med att kleta glitter i Erics hår som enligt vissa snarare såg ut som mjäll. Jag fick lite glitter på kinderna men Eric tyckte att det liknade utslag. På promenaden passade vi även på att hitta stadsskogens största gran.

 

Betyg på glassen blir 1/5 eftersom själva glassen smakade konstgjord balle men glittret var roligt.



1:a bilden, Eric käkar glass utanför BMC
3:dje bilden, Karro, Elin och Eric bakifrån
5:e bilden, Karro bredvid stammen på STOR granen
Sista bilden, BMC (skolan)


/Katarina, ska till moffen NU

Skåne eller Uppsala?!!!!

Idag blir det en lång sväng till morfar och mysa lite där. Sen ska jag försöka ta mig hem till himmelriket i Uppsala. Längtar tillbaka. Skåne tar död på mig. Hur ska jag klara en hel påsk här nere? Jag tror aldrig jag kommer flytta tillbaka permanent eller ivf inte förrän jag fyller 55, har barn, hund och Merca. Blir det automatiskt så när man flyttat till något bättre? Karro föredrar du INTE Västerås?



/Katarina, ska packa sina väskor för att dra hemmåt

Mitt "hemliga" tips

När jag lagade mat iförrgårkväll passade jag på att fylla på mina kryddburkar och upptäckte då salladskryddan som jag fått av min mor. Det är en speciell salladskrydda som görs på Gotland. Ända sedan jag har varit liten han vi åkt till denna gården/trädgården och köpt kryddor. Den ligger mellan vår sommarstuga och Visby, ungefär en mil norr om Visby.

Företaget heter Krusmyntagården och gör otroligt goda kryddor.
Min favorit är salladskryddan med vitlök.



/Katarina, en sak att stryka på min lista

Dagen med ont

För ca 30 minuter sedan kom jag hem från morfar. Har varit där enda sedan 12. Jag åkte hem eftersom jag har så fruktansvärt ont i huvudet. Har tagit en alvedon nu (trots att jag hatar alvedon) men den verkar inte fungera. Den borde verka efter 45-60 minuter..... hallå!

moffens tvUpptäckte att pappa hade köpt en 32 tum LCD till morfar. VILKET LYX! En sådan vill jag också ha. Men det var bra att ha när morfar sov och det inte fanns så mycket annat att göra där.

Sjukhemmet som har ligger på är hur underbart som helst och personalen är rolig och söt. Om jag blir gammal vill jag bo i Vellinge kommun och MINST av allt i Visby. Här nere är grymt bra service. Nu ska jag klicka in några bilder i inlägget och sen ska jag gå ner och käka PIZZA!



/Katarina, har grymt ont i huvudet och vill hem till UPPSALA

Kyss MIG?

alex and chloe halsbandJag vet att det är många som skrivit om KyssJohanna och deras nya sortiment. Kände att jag egentligen inte bör göra det men när jag gick in på deras webbsida för att titta in CC Skye och Alex and Chloe blev jag förälskad i flera ting så nu är jag tvungen att skriva och berätta om min härliga upptäckt. På den lilla bilden ser ni ett armband med små rosetter som berlocker. Synd att det kostar över 1000 kr, annars hade det nu varit påväg hem till mig nu. Kanske något att önska sig i 19-års present. På den större bilden ser ni ett av alla underbara halsband från Alex and Chloe.









/Katarina, vill haaaa!

Pauoås (enligt Gotte)

Jag har verkligen jättemycket att blogga. Bilder och idéer ligger sparade på Usb-minnet och i kameran. Just nu prioriterar jag morfar framför att blogga. Så nu är det duschen som gäller och sen ska jag ta min fina cykel och frakta mig själv bort till moffen i Falsterbo.

Jag och filip sepia litenSaker som komma skall:
- Gårdagens lunch (inget med mat att göra)
- Gårkvällens resa
- Inblick från min del av Skåne
- Tips på en "hemlis"
- m.m

Hoppas ni orkar vänta!






/Katarina, lite kli i ögat

Skåne på G

Morfar är sämre. Äter inte, är inte uppe, dricker inte och tar inte sin medicin. Jag åker ner till Skåne om 38 minuter. Så nu ska jag packa mina väskor och hjälpa morfar att somna in så att han inte behöver lida mer. Skriver mer om allt ikväll eller imorgon!



/Katarina, trött med eksem

Försenad deklaration

Idag är vädret ännu bättre än var det var igår. Trodde typ att det inte var möjligt men, tydligt, till min lycka.

Min föreläsning började 08:15 men mitt mobilbatteri hade tagit slut så "väckarklockan" ringde först 08:50. 10 minuter att göra sig iordning är inte riktigt min grej. Så jag åker om 15 minuter och går in i salen under pausen. Då märks det knappt att jag inte varit där, smart va?! Tycker det är så pinsamt att komma försent.

I år är första året jag ska deklarera själv. Det ska bli spännande. Pappa har alltid tagit hand om det innan, trots att han sagt "du får se hur man gör så att du kan göra det nästa år". Hoppas det blir att man SLIPPER deklarera trots att det bara är att klicka in på internet eller skicka iväg ett litet sms. Hur mycket återbäring får man i år?



/Katarina, har precis käkat sitt ägg så nu är det snart ut i solen med solisarna som gäller

cosmo, balkongen & solisar

CosmopolitanSom jag nämnt i två inlägg tidigare har vi haft helt underbart väder. När jag kom hem från en dag av labbrapportskrivande med Malin och träning med Karro hittade jag dels mina lösenord till universitetsmailen (välbehövligt för en slarvmajja) och nya COSMO i brevlådan. Jag gillar inte riktigt Comso längre. Den har blivit riktigt dålig men eftersom jag redan har en prenumeration kan jag ju lika bra läsa den. Det var trots allt rätt dag att få en ny tidning.

Jag satte på mig vinterjackan, mina solisar och lyfte ut min korgfåtölj på balkongen. Sen satt jag där i ca 30 minuter och läste min tidning. Så skönt det var att känna solen värma mitt ansikte. Efter ett tag blev det ganska kallt av vinden, det var trots allt bara 10 grader här. Så jag gick in och somnade någon timme.

Nu säger min mage verkligen till att den är hungrig. Har tagit fram köttfärs, men ska nog göra en soppa istället!


/Katarina, en Cosmo halvhatare

Vår betyder vindsförrådet

L?dan med v?rsakerIgår var det så fint väder att jag var tvungen att gå upp på vinden och hämta ner lådan med min vårjacka, sommarjacka, sommarväskor, sommarskor och sommarpumps. Underbart det att rota igenom och "kolla, dessa hade jag glömt" och "Gud vad fina de är". Dock blev det en besvikelse när jag varken fann mina Converse eller mina liknande sneakers från Esprit. Hoppas att de är i Skåne. 

Imorse när jag vaknade var ju himlen underbart blå och solens strålade så vackert. Jag fick för mig att jag skulle prova på att testa en av våren och sommaren hetaste trender och därmed inviga mina guldballerinor från H&M. Så idag blev det jeans, vit t-shirt med broderier, guld ballerinor, guldsmycken och min svarta vårjacka med guldknappar. Åhhhh, jag älskar metallictrenden. Testar den i lagom trender nu i början men sen kan jag tänka mig denna, dessa, DESSA, denna eller denna






/Katarina, älskar silver och guld

Underbart fint väder

Underbart v?derSåhär underbart väder är det nu på morgonen. Att vakna upp såhär gör jättemycket. Dock kan vädret inte göra så att jag glömmer mina tankar. Idag gäller det en föreläsning, labbskrivande och träning. En promenix med Karro och Elin kanske jag också hinner med. Imorgon är det säsongspremiär för Grey's anatomy. Nu ska jag trippa iväg till skolan i mina ballerinor.







/Katarina, snygg i sina guldiga ballerinor 

Ytterligare en ängel

Igår presenterade jag er för min kära vän Christofer som är ett städfreak. Jag tänkte att jag skulle fortsätta att presentera mina vänner för er, en och en i taget med förhållande jämna mellanrum. Kanske inte blir en linjär graf men någorlunda. Idag är det dax för ELIN. Även kallas Schelin och Gelin, sistnämnda eftersom hon gör världens bästa sackarosgeler på våra labbar.
Vem är Elin? Hon är en blond liten söt tjej som kommer från Malung.
Ålder? Hon fyller om 2 månader 21,5 år och det ska vi fira med prinsesstårta.
Hennes favoriter? Vi brukar ofta hamna i affären tillsammans och hon köper ALLTID avokado. Vilket nu har smittat av sig till mig (1-2 avokadisar om dagen). Elin älskar även godis. Jag som inte åt godis så mycket innan gör det numera ganska ofta. 
Mat? Elin är ALLTID gröt. Jag överdriver inte när jag säger att hon äter havregrynsgröt MINST 2 ggr/dag. Till frukost och middag äter hon ALLTID havregrynsgröt. Sen lagar hon mat på kvällen som hon tar med till lunch nästa dag.
Kärlek? Ja, säger bara Falun..... eller hur Schelin?!!!
Talang? Jag har ju väldigt smarta vänner. Jag skryter inte, det är så! Elin är absolut en av dem. Får något år sedan blev hon av Aftonbladet utsedd till Malungs smartaste efter att ha fått högst poäng på högskoleprovet i sin kommun.
Hemlig egenskap? Har hört att hon är grym på bräda och sjukt snygg när hon åker. Kanske inte så konstigt när man kommer ifrån samma kommun som orten Sälen ligger i.



/Katarina, gillar sina vänner

Svart framför ögonen

Vaknade av väckarklockan. Hade ingen lust att stiga upp. Kämpade mot tårarna. Kämpade mot att ligga kvar. Klarade av att ta mig in i duschen och det peppade mig lite.

Somnade nästan på föreläsningen. Satt i datorsalen under matsalen och skrev labbrapport. Höll på att svimma av uttråkning. Hade lite problem med att kommunicera med en person i min grupp. Jag tog det lugnt och blev inte irriterad. Malin fick ett halvt utbrott på honom.

Äter mat och allt känns bättre. Går in i labbet. Börjar labba och det går riktigt trögt. Jag och Malin gör lite småfel och får göra om vissa prover. Pappa ringer. Jag svarar. Han berättar. Huvudet blir som en kletig röra av svart ondska och förvirring. Tårarna rinner och det blir svårare att se. Detta är en riktigt hård och svår dag. Undrar hur det blir inatt när jag ska sova? Tårarna rinner snart känner jag, så nu ska jag sluta.


Vad skriver man på en begravningsblomma till människan som har stått en närmast? Det finns inga ord.


/Katarina, tomt... redan

Fredagskvällens rapport

Maten: Jag, Fanny, Eric och Elin gick till Luthagens livs vid 18.30 och inhandlade allt som vi behövde för att göra hemmalagade hamburgare med bröd och pommes. Sedan begav vi oss hem till mig där Christofer och Filip mötte upp oss. Grymt gott blev det

Spelet: Kortleken åkte fram och spriten flödade. Denna gång gick leken lite längre. Uppdrag som "ring 13:de numret i Alex telefonbok" och "Pussa Elin på magen när hon blåser upp den". Det var så otroligt kul. Filip ringde en av Alex tjejkompisar som bodde i Norge för att på riktigt grov östskötska sälja 2 ton ekologiska bananer för 10 kr styck. Helt sjukt var det. Bäst var när Eric uppgav för en kille att han ringde från smittsskydds och berättade att killen som svarade var smittad från klamydia. Inte nog med det ringde Eric upp killen en gång till och meddelade att YTTERLIGARE en hade smittat honom med klamydia så den här killen var dubbelsmittad. Vi var många som låg på golvet efter. Det var SJUKT!!!


Kvällens nation: Vi drog oss till Snerikes men där var det i stortsett inget folk. Eftersom vi stod på listan hos Värmland så begav vi oss dit istället. Där var MYCKET folk och drinkarna i cocktailbaren gillar jag starkt!

Kvällens citat: Fanny och Christofer hade båda råkat hamna på samma nationspersonalfest i måndags och Christofer hade sett Fanny hångla. Efter att ha berättat detta kläcker han ur sig, "Och du får aldrig mer hångla framför mig igen". Christofer är killen som är en mästare på att kläcka elaka kommentarer utan att tänka på det!

Kvällens puss: Fick Filip x2 när Elin ordinerade alla med 3:or att pussa Filip och dit åkte jag.

Kvällens efterfest: Firades som vanligt hemma hos mig. Hamburgerrester med avocado och mozarella. Alex var otroligt full och grymt rolig. Hon "busringde" också men killen var inte sugen på att snacka.

Kvällens kap: Alex fick äntligen prata och flörta med sin snygg-fadder från apotekarna. Inte för att jag tycker att "johsdfjadfhdfbdg" eller vad han äter är så snygg, men detta var ett kap ur Alex synpunkt. Hon har trånat efter honom jag vet inte HUR länge. Detta var hon värd!


Två av uppdragen: Lek pojkband och dansa crazy en HEL techno låt.

Ps. fler bilder hittar ni här som vanligt.


/Katarina, ska sova nu

Lördagens rapport

Elin hade igår som uppdrag att supa mig under bordet. TACK Elin! Hela tiden under middagen, "vill du ha vin, vill du ha vin" osv.

Vi började kvällen på Folkes (Ica) med att köpa avocado, creme fraiche och tortillia bröd. Sedan gick vi hem till Elin och lagade kycklingtortilla med ruccola, avocado med chilisås. Grymt gott! Vi tittade på melodifestivalen och efter ett tag kikade Patric och Karin in. Helt klart att rätt låt vann. Jag HATAR melodifestivalen, därför blev det väldigt mycket "Oj, vad fet Anna Book är" och "Sanna Nielsen har både fula kläder OCH gräslig frisyr". Efter mycket vin och lite drink i form av whiskey med cola (GRYM!) begav vi oss på cykel till Fredmans. Kl 23:22 började Ricochet spela. Joel, som spelar trummor är vår fadder och det var därför vi var där, för att kika på honom (en snygg blekinge kille). Efter spelningen, som var grym, drog vi vidare till Snerkan. Där blev vi stoppade i dörren, "det är frack här i ikväll som gäller". Bajs klädkoder, hur ska vi kunna veta det?! Vi drog vidare till Norrlands där de var lite mer mänskliga och släppte in oss. Vi dansade ett tag på dansgolvet som spelade gamla hits från högstadiet, så som I'll fly with you och Mr. vain. Sedan drog vi vidare till ett dansgolv med bättre musik där jag blev runtsnurrad av Patric. Vi drog hem vid 03:15 och åkte via Johannes och köpte fyllemat. Vidare till Patric där vi käkade upp kebbabarna och jag min hamburgare. Joel och Elin gick hem till henne och Jag och Christofer drog oss hem till mig.

Betyg: En grym kväll med många nya lärdomar som tex att whiskey och coca är grymt gott och gör colan drickbar. Det var roligt att göra något annat (spelningen) än att BARA hänga på nationer. Dessutom var musiken grym och demon har spelats varm här hemma idag.


1:a, Karin, Patric och Jag på Fredmans
2:a, Elin och Filip dricker öl på Fredmans



/Katarina, mer bilder på min pixbox

Ett besök över förväntan

MP3 med h?rlurar litenMin gamla mp3 gick sönder i början av året (3 månader efter inköp). Men har fungerat lite till och från. Jag har inte haft tid eller ork att ta mig ut till Boländerna där Elgiganten ligger för att byta den så jag ringde till deras kundtjänst istället. Där fick jag beskedet att de skulle göra en bedömning om det var jag som hade orsakat det eller om det var ett produktionsfel. Jobbigt, tänkte jag eftersom de alltid kommer fram till att det är kundens fel.

Igår tog jag tummen ur mumindalen och begav mig ut till Elgiganten. Det blåste, regnade och jag FRÖS i min trench. Dessutom hoppade jag av en hållplats för tidigt. Väl på Elgiganten var killen hur trevlig som helst och efter 10 minuters frenetiskt knappande på datorn fick jag en lapp och beskedet "Här är ett tillgodokvitto, gå och välj vilken mp3 du vill (samma pris om jag inte ville lägga till pengar)". Perfekt, hittade en Creative (BÄSTA märket) för samma pris och samma minnesstorlek som den söndriga. Grymt nöjd är jag eftersom jag älskar Creative's produkter. Tack Elgiganten för den hjälp och vänlighet ni gav mig. Det var värt att trotsa kyla, regn och bussfärd för besöket!



/Katarina, gillar Elgiganten

Litet missnöje i matbutiken

MatJag och Elin gick precis en promenix. Jag tog BARA med mig 30 kr (inte ens Ica-kortet) för att kunna köpa knäcke. Kommer till affären tar upp och kontrollerar att jag har 20-lappen. Tar äggen och går till kassan. Väl där hittar jag bara min 10:a. Elin springer och letar efter lappen och killen bakom "Hur går det tjejer?". Tillslut hittar Elin 20-lappen typ under äggmontern, hur fasiken hamnade den där? 27 kr fattigare och allmänt förvirrad beger jag mig hemmåt. Detta är sååååå typiskt mig!








/Katarina, är lagom förvirrad... alltid!

Dagen då allt blev rent

Idag sov jag och Christofer till 09. Sen ringde jag runt till min labbgrupp och bekräftade att vi inte skulle träffas på BMC och plugga idag. Jag kunde verkligen inte. Min bakfylla från fredagen uppenbarade sig tillsammans med lördagens imorse. Så vi somnade om och vaknade vid 13. Jag kastade mig ner till tvättstugan för att tvätta. Medan Christofer typ diskade och jag städade hela lägenheten.

Jag ska träffa Elin om 10 minuter vid rondellen och gå en promenix. Sedan ska jag blogga om går- och fredagskvällen, lägga in bilder på pixboxen och ikväll laga GOD mat och plugga lite!



/Katarina, en bra person

Bäste Christofer

Jag har en kompis. Han heter Christofer. Han läser Biomedicin T2 precis som jag gör. Han tillhör en av mina underbara vänner. Christofer är ganska pedantisk, vilket är roligt. Varje gång han kommer hem till någon ställer han sig och städar.
Tre saker med Christofer som jag gillar:
♥ Han försöker påpeka att jag faktiskt inte är osmart (som jag försöker tyda)
♥ Han tycker mina fettoskämt är roliga
♥ Han har en gåva när det gäller att ge och ta

all diskSen har ju alla sina dåliga sidor men Christofer är en gentleman. Han har skrubbat hela mitt kök idag, diskat all disk från middagen (7 pers + förfest + efterfest) i fredags och hjälp mig svabba golvet. Hur underbart är inte detta? Han ska få sova här fler gånger!







/Katarina, har en väldigt bra kompis som är en gentleman

Noppborttagrare

NoppborttagrareJag hade totalt köpstopp fram till mitt studiebidrag kommer men jag var tvungen att köpa en noppborttagare för jag har två klänningar jag knappt kan använda eftersom de måste noppas av. Så när jag bytte min mp3 på Elgiganten passade jag på att köpa hem denna. Provade den direkt när jag kom hem. Här kommer betyg och recension.

Handvänlighet: Den är lätt att hålla i. Dock LITE tung.
Pris: OBH Nordica rekommenderar priset 99 kr. På Claes Ohlson kostar den 98 och jag köpte min för 79 kr på Elgiganten
Resultat efter användning: Alla noppor försvinner direkt och plagget ser som nytt ut.
Ström: Det behövs endast 2 st AA batterier och den drar inte speciellt mycket.
Tömning: Det är lätt att tömma det lilla facket där alla "noppor" samlas. Det följer även med en liten borste så man kan rengöra apparaten. Ett lock finns till som skyddar bladen när den inte används.
Betyg: Detta är verkligen den bästa noppare jag någonsin anbänt, ♥♥♥♥♥/5




/Katarina, har en ny älskling

vår, mp3 & fest

Idag strålar solen utanför och himlen är blå. Min Karro är hemma i Västerås på hästmässa (Knappast!). Kände verkligen för en promenad och te sedan men jag får väl ringa någon annan mupp. Nu ska jag duscha, klä på mig (sneakers idag!) och ta bussen ut till elgiganten för att lämna in min mp3. Ikväll blir det förfest med melodifestivalen (Elin vill så gärna), Joels spelning och sen går vi nog vidare till Kalmars.

Bilder från gårkvällen finns på min pixbox. Rapport om kvällen kommer efter gigantbesöket.

Upt 2007-03-10 18:03
Rapport om gårkvällen kommer imorgon. Ska iväg till affären och handla mat med Elin, Christofer och några till om 30 minuter. Hoppas ni inte blir allt för besvikna. För den som väntar på något gott väntar.......



/Katarina, saknar sin Karro

Uppsala, en riktig studentstad!

Jag älskar mitt Uppsala. Jag ÄLSKAR studentlivet. Okej, ibland har vi HUR mycket som helst och ibland är det hur lätt som helst att drunkna i alla papper. Mina underbara vänner gör att studentlivet trots grymt hårda studier verkligen är värt att leva. Denna tiden är den bästa tiden i livet. Jag känner verkligen att det stämmer. Detta kanske inte stämmer för alla. Jag vill hävda att sådant studentröj som det är i en riktig studentstad, dvs Lund och Uppsala går inte att få på någon annan plats. Visst andra stora studentstäder ligger inte långt efter men det är något visst med att vara en majoritet i en stad. Att styra staden genom nationer och fest är det bästa som finns. Nationerna är ju livet, eller hur kära studenter? Men det är så mycket annat som ingår i att läsa i en riktigt studentstad. Filmen bredvid är reklam för läkarnas Preklin. Allt sådant smått som är speciellt och typiskt för studenter gör att studentlivet verkligen är värt att leva!

Ps. "Kejsaren" i filmen är vår föredetta föreläsare. Kan ni tänka honom säga "Så ramlar kulorna ned i poungen" med sin härliga dialekt? Grymt!

Ps2. Om man aldrig varit på nation kan man inte veta hur det är. Jag LOVAR! Jag kommer aldrig kunna beskriva med ord hur rba det egenligen är, men jag försöker för er som snart ska börja plugga. Gör det i en STUDENSTAD!

P23. Mer om spex och liknande från Preklin kan ni hitta här.



/Katarina, love her life right now

Partyprinsessa?

j?germeister realDetta inlägg går lite i stil med en blandning mellan en kontaktannons och en reklam. Tolka det som vad du vill!

Är du student i Uppsala? Över 20 och ett grymt partytroll? Då tycker jag att du ska in och kolla på Partymeisters hemsida. Jag skulle vilja bli en Partymeister men är ju inte 20 och har INTE tid denna termin. Kul att fixa fester och lansera JägermeisterUppsalas nationer (som om det skulle behövas?!).

Förslag till en person som borde söka: Patricio







/Katarina, en partyprinsessa som inte alltid har tiden för sig

Dagen, helgen & allmän information

Dagen: Nu är det torsdag och veckan är snart slut. Grymt snabbt har den gått. Jag har fått förklara för en kille i min klass idag var veckla ut betyder och han visste inte att klyva och dela kan betyda olika saker. Varför MÅSTE jag arbeta med puckon? Efter en tung skoldag gick jag, Karro, Elin och Linnea en promenad i ungefär en timme och sen gick vi hem till Karro och drack te och kollade på festbilder på hennes dator. Sen vände jag och Elin hemmåt och skiljdes på halva vägen vid Lilla huset. Precis har jag ätit blodkorv och rösti. Nu blir det det sista av Vänner och sen SÄNGEN.

Fredagen: Imorgon blir det några timmar i skolan. På kvällen ska jag, Elin och alla andra som vill käka hemmagjorda hamburger hos mig. Med allt som hör till så som bröd, pommes, avokado, sås, sallad, tomat, gurka, saltgurka, senap, ketchup med mera. Sedan har vi förfest, antagligen med vodkagelllllo. Efter det drar vi till Värmlands eller Snerikes.

Lördagen: Städa (resten av) lägenheten på dagen och kanske lite plugg. Sen på kvällen ska vi till Karins korridor som har fest och köra lite preparty där och sedan vidare till en klubb (kommer ej ihåg namnet) där Joel spelar. Efter det drar vi till Kalmars och festar till 02:00. Sen har jag LOVAT Elin att vi ska fyllekäkaMaxStora torget.

Söndag: Ska vara i skolan och plugga kl 10:00 och sen hem vid 13:00 och tvätta!!!

Övrigt: Det är snart en månad sedan jag träffade Söt. Både han och jag går jobbiga utbildningar och har verkligen INTE haft tid att träffas. Åhh, jag saknar honon så! Vill bara känna hans underbara doft och peta på hans söta fräknar på handen.



/Katarina, trött och ska nu SOVA

Trevlig rymdman

Jag tycker verkligen att det är värt att gå in på Karros blogg och titta på hennes visningsbild där hon föreställer Christer Fuglesang. Jag trodde att hon skulle ha kavaj och skjorta (typ det enda jag sett Christer i) men hon lade verkligen ned tid på klä in sig själv i plastpåsar inför maskeraden. Kära Karro är vit av plastpåsar. Ta en titt!!!



/Katarina, Otroligt trött

Älskade pappa

Mamma, Pappa och min bror har nu alla bytt till Telenor abonnemang vilket betyder att de alla får smsa gratis i 30 dagar vilket i sin tur har resulterat att jag nästan varje dag får ett sms (som är 4 sms långt) av min far som på sitt sätt visar hur mycket han älskar mig. Så som "Hej gumman!" och "Säg till när du vill att jag ska komma upp och göra det sista med lägenheten". Nu när jag och mamma istortsett tappat all kontakt har pappa och min syster blivit mitt stora stöd i livet. Pappas sms gör verkligen dagen.

Min bror gav mig också en solstråle idag genom att vilja PRATA med mig i telefon vilket min snart 16-årige tonårs lillebror inte alltid brukar tycka är jättekul. Han var mäkta stolt över att kört in den gamla Saaben på gården och lyckats krypköra och skött kopplingen riktigt bra.

Vissa dagar är bättre än andra. Vissa kvällar gör att man vill vakna upp nästa morgon. Denna kvällen är en sådan.


/Katarina, älskar

Ikea, vår & redecoration

Enligt meterologerna lider vintern mot vår. Nere i södra Sverige har de redan vår. Här uppåt skvallrar fåglarna om våren. Meterologerna kvittrar om att våren officiellt kommer till Uppsala den 22 mars. UNDERBART! Endast 15 dagar kvar och 3 dagar innan studiebidraget. Halleluja, nu får man användning för sin speciella vinterjacksgalje till vinden. För där ska min älskade jacka hänga. On the roof behind lock!

När vårkänslorna kryper närmre inpå vill man tillbringa mer tid ute. Därför ska jag göra ett vårbesök på Ikea. Insåg att det inte bara kommer hamna solstolar, parasoll och sugrör i shoppingkorgen utan hela lägenheten ska få en lite redecorate. Här är min inköpslista och förklaring på vad som ska hända efter nästa Ikeabesök.

Vi börjar i badrummet tycker jag. Där har jag nu ett badrumsskåp som är helt okej. Inte skabbigt, knappt använt, bra spegel och lampa. Men VARFÖR VARA NÖJD? Hittade ett med helspegeldörrar som passar mig mycket mer i smaken. Passar bättre till min enkla, cleana stil i badrummet och de vita sidorna passar bra till mitt kakel. Mitt höga badrumsskåp där jag förvara allt från bindor till smink och badhanddukar är riktigt snyggt med sina björkdörrar. Dock känner jag lite oordning bland sminket och tänkte inhandla lådor med fack speciellt utvecklade för sminkborstar, nagellack och ögonskuggsburkar.

Hallfixering litenVidare till hallen som ligger precis utanför min badrummet. Där vill jag ta bort min vita korgstol som numera mer är klädavlastning än stol och som jag hellre har på vinden. Istället för stolen vill jag ha in en fräsch byrå i ek som matchar min ekparkett. Bra att få bort korglådorna med mössor och vantar på hatthyllan och skitet ner i byrån istället. Dessutom tänkte jag ha nedersta lådan med underkläder så får jag två lådor extra i garderoben till alla mina tights, skärp och sidenband som sväller över. Till hallen ska jag även köpa en stålvajer med klämmor till och göra en hemlis i taket. Där ska my precious få finnas.


På balkongen, ska det göra mest. Jag ska försöka få med mina grannarpå att jag får lägga träpallar så att man inte behöver gå på betongen. Jag delar balkongen med grannarna på min våning (vilket inte är så många). Sen ska jag köpa en solstol, där jag kan spendera mina timmar framför kurslitteraturen. Även ett bord ska få komma ut dit. Ska det bli ett bord som hängs på räcket eller ett som matchar stolarna återstår att se. Minigrillen och isglassformarna är HELT perfekta till la balkonga.

Sen kommer det nog hamna lite mer i korgen. En ny ugnsform eftersom min gamla sprack igår. Några ljusstakar i spegelglas som är fina att ha många av eftersom de är i olika längd. Ljus- och servettlagret ska fyllas på. Se MÅSTE jag ha ett nytt soffbord och jag gillade detta som även kan fungera som förvaring för en kudde och ett täcke. Dock ska det isf målas eller oljas in så att det matchar min ekparkett. Vill egentligen ha ett bord i tik men hittar inte just mitt drömbord!





/Katarina, fått en megafinne vid näsan, wow!

Dagen med bråttom

Dagen har väl varit sådär, eller den har faktiskt varit rätt bra. Jag började med en tidig fyra timmar föreläsning. I pausen käkade jag en salami med brie macka som är hur god som helst. Efter föreläsningen fortsatte jag till gymmet där jag sprang och gick i 30 minuter. De sista 15 minuterna gjorde jag av med i gymmet med lite biceps, latssimus dorsi, gluteus maximus, deltoideus anterior och triceps. Skönt att ändå känna att man tränat! Sedan begav jag mig till läkaren i en timme. Tillbaka till skolan och äta. Ner i källaren till en datorsal med labben. Vi hade förstärkning av Malin idag (Thank gooooood!). She's gooood.

Nu har jag som vanligt bråttom. Hade tänkt att posta ett inlägg om mina kommande Ikeainköp men det blir ikväll. Nu ska jag på teaterpremiär. Grymt kul. Ska köpa blommor med Karro och Elin först.

Upt 2007-03-07 22:28
Emma var GRYM! Ja, hon borde söka till teaterhögskolan (ska hon göra till hösten). De spelade en Strindberg pjäs, Fadren. Otroligt bra uppsättning och över förväntningarna. Tjejen (typ 26 år) som spelade den 50 åriga amman var riktigt grymt sminkad. Jag trodde typ till Emma berättade att hon var så gammal. De har lagt ner sjukt mycket jobb på det. Var det någon som såg de på Tv4 Uppland imorse?


/Katarina, tuggggggumi

Dagens bild...

...i sammarbete med BMC (biomedicinskcentrum) i Uppsala och Microsoft Paint.
Dagens bildSåhär kul har jag haft idag. Har utfört en lång men inte allt för jobbig laboration med sjukt folk. Jag klarar verkligen inte av människor som berättar för mig HELA tiden att jag ahr fel och sen visare det sig att jag ALLTID har rätt. Varför rätta en person om du alltid har fel?
Ja, bilden illustrerar ivf en proteinseparation i gel. Mycket, mycket intressant . Hade varit roligare om vi ahde fått separera dem med sax (okej, fungerar knappast)

Ser framemot morgondagen:
♥ ENDAST en 4 h föreläsning
♥ Lite labbskrivande
♥ Träning
♥ Premiär på Emmas teater (TV ska komma, cooolt!)

Vad har ni gjort idag?



/Katarina, ska nu borsta tänderna efter 2 avokadisar

Sommardrömmar

Kl?nniong BL? litenHittade två söta klänningar hos Asos som hade roat mig otroligt mycket i sommar. Den blå tycker jag bäst om. En riktigt söt klänning med hängslen och otroligt skön sommar- och vårfärg som påminner om det turkosa havet i Frankrike. När jag ser klänningen längtar jag verkligen till sommaren då jag ska en vecka till Frankrike med familjen och sen en vecka med vänner till Gotland. Gud, det ska bli så mysigt.

Ps. För er som är intresserade av att hänga med till Gotland får ni gärna hojta till. De uppåt landet kan ju åka från Nynäshamn och de längre ner kan ju åka från Oskarshamn. Resan kommer antagligen bli sista veckan i juli.
 
Vilken är finast?




/Katarina, ska nu skriva en matlista för resten av veckan och en IKEA-inköpslista

Dagens lycka

ikea katalogen

Jag tycker att det i stortsett räcker med bilden. Ord är överflödiga. Ikeakatalogen take my breathe away.....



/Katarina, efter att en fleratimmars jävulsdag i skolan har Ikea gjort min lycka

Armbindor till folket

f?rklaring LitenDet har kommit en ny binda från Always med silke. Visst tycker ni inte att det är så sjukt?! Men nu har det också kommit en binda för dina armhålor. Om du svettas mycket är väl detta en perfekt idé. Men när du har varit på date och kommer hem. Ni börjar kyssas och det blir hetare. Ni tar av er kläderna och opps, i tröjan under ärmarna sitter bindor.



Vad tänker killen när han ser dem?
1. "Hey, det här är en SJUKT svettig kvinna, men oooh, vad jag vill ligga på henne"  Eller...
2. "Gud, vad fasiken är det? Varför luktar hon svett? Kan hon gå?!!!!!"
Om ni tror att killen tänker alternativ nummer 1 kan ni köpa bindorna för ca 200 kr hos Asos. Dessutom har jag en liten förklaring på HUR du använder den så att du för säkerhetsskull inte gör fel.




/Katarina, ska käka kroppkakor hos Snygg-Karro nu

Studenter på min gata

min riktiga gataOkej, jag hittade ett test hos Catrin. Jag vet att det är mesigt. Men det var kul hur bra det verkligen stämde. Man skriver in sin adress och sen ser man hur folket i området/ på gatan är. Jag var tvungen att testa på typ alla mina kompisars adresser.

Mitt/min område/gata hade livsstilstypen C08 Studentliv vilket innebär:

  • Unga
  • Universitetsstuderande
  • Singlar
  • Mycket låga inkomster
  • Studentlägenheter
  • Nöjesintresserade
  • Förändringsbenägna

  • Mina föräldrars adress gav ett LITET annat resultat. Testa själva!
    Min fina gata (?!)



    /Katarina, har gjort en mycket mesig sak

    Rockgasque på V-dala

    Chris, Karro o ChristoferKvällens upptäckt: Uppsala är en studenstad. Insåg det när ca 150 killar i led med armarna på personen framförs axlar och går runt kvarteren och sjunger "vi går över dagsstänkta berg, faddera!" och sist smiter tillbaka in på Uplands nation.
    Kvällens humörssänkare: Melodifestivalen andra chansen
    Kvällens fyllemess: Till Sebastian, självklart skriver jag ett smidigt sms till honom. Men klart med en baktanke
    Kvällens bittraste: Jag, självklart! Jag klagade på ALLA. Antingen var de svettiga, fula, korta, tjocka eller bara äckliga. Vräkte ur mig det ena efter det andra. Synd för de människorna att jag tittade på melodifestivalen.
    Kvällens sämsta: Kön in till V-dala och att mitt pengakort är avmagnetiserat
    Kvällens klädsel: Igår kände alla att de skulle vara så speciella och så alternativa. Men det hela är att, precis som bratsen så såg ALLA likadana ut. Slimmade Cheap monday jeans på killarna, många med stora glasögon, hängslen och John Travolta frisyrer.
    Kvällens bästa: MUSIKEN. Startade upp med Strokes, kan det bli bättre? Fortsatte med Beat on the brat och sen fortsatte musiken att rulla......
    Kvällens sjukaste: När Nils berättade ryktet om "Glamour" människan och när han sedan ställer en bajsfråga.
    Kvällens härligaste människa: OS Emma (Ja, hon har ett OS silver hemma) som serverade oss lite gratis och MYCKET billigare drinkar. Dessutom var dem muchogrande goda och hon var hur grym som helst. Vår OS Emma, åhhhh......
    Kvällens dilemma: Killar med Cheap Monday jeans kan vara hur snygga som helst men jag dras ALLTID alltid till juruster som är bartendrar eller bara jurister eller bara bartendrar. Det är alltid jurister som "inte ser ut som" jurister.


    Ps. Våga inte att säga att jag är fördomsfull när jag påstår att jurister ser ut på ett visst sätt. Det är inte era föreläsningssalar som blir invaderade av skjortor, Gåsar, backslick, Lyle and Scott tröjor och faktiskt en och annan ring i örat. Visst detta kan vara snyggt var för sig eller 2 och 2 kanske. Men hela grejen är inte snygg. JAG LOVAR!!!

    Ps2. pics.


    Ett av de fyra banden som spelad



    /Katarina, hungrig

    Melodifestivalen suger balle precis som andra...

    Chris och Karro kom över till mig vid 20. Vi drack Campari och kollade på andra chansen. Det var fruktansvärt dåligt. Alla låtar spelades ju hur många gånger som helst. Vi räknade ut att om en låt från andra chansen vinner hela skiten kommer man att ha hört den låten 6 GÅNGER (om man kollat varje program) och då är inte tillbakablickarna inräknade. Är inte det ganska sjukt?

    Men till er som inte vet så vann en snygg tjej (med snygg klänning) som sjunger precis som Shirley Clamp med en ASTRÅKIG låt (ja, lite fin var den). Den andra som gick vidare var en skåning med gräsligt vitt hår och en sjuk lugg till sina runda kinder. Hon bar en pösigkorsett liknande sak. Ja, nästa gång. Titta inte på melodifestivalen. Det förstörde gårkvällens stämning och jag blev SJUKT bitter. Vilket varade hela kvällen, fråga Karro?!

    Ps. Jag träffade igår en som pluggar med Karolina Lassbo och jag fick höra ett grymt snaskigt rykte. Oj vad kul när man hör sånt. Skulle inte vara kul för henne om det läckte ut, inte för killen heller för den delen heller.



    /Katarina, har precis skrivit ett onödigt inlägg

    Den blå himlen speglar mitt sinne

    Himel bl? ovanf?r husenIdag kvittrar fåglarna, solen skiner och himlen är fantastisk blå. Jag som inte trodde att vädret kunde bli bättre än vad det var igår. Jag har precis hämtat tvätten från tvättstugan och nu känns allt otroligt bra.

    Tog lite tidigare idag en promenix med Snygge-Karro och sen drack vi te i hennes ny place. Riktigt skönt för henne att ha kommit närmare stan. Skönt för MIG att ha henne närmare. Resten av dagen ska jag spendera i sängen med en tidning och tvn. Ikväll blir det dammsugning och god mat. Behöver tömma lite i frysen så klyftpotatis och rödvinssås går säkert ned!

    Visst blir man underbart glad när vädret är såhär. Känns nästan som om jag är kär. Är det så eller ljuger min kropp?!



    /Katarina, borde smörja sina läppar

    Trött student med hörselskada

    Nu har jag precis kommit hem från V-dala och rockgasquen. Sitter och väntar på Nils och sen ska jag bara sova. Kommer rapport om kvällen med foton med mera imorgon. Tjao!





    /Katarina, tröttis med hörselskador

    skumpa, tentafest & ÖGs

    Jag och filip sepia litenJa, då var det dags för en rapport från gårkvällen. Vid 18 drog jag hem till Karro för att käka raggmunkar. Karro är väldigt duktig på att göra denna udda maträtt. Jag var dessvärre inte ens i närheten ordet bra. Jag gjorde nämnligen raggbullar istället. Men gott var det. Smakade pannkaka med potatis i. Sedan drog jag, Chris och Karro vidare till Uplands där Shirin hade bokat biblioteket och en egen bar åt oss biomedicinare. Allt var väldigt bra förutom att drinkarna inte smakade så bra, men vi klagade och fick då nya. Väldigt mycket drinkar blev det eftersom en 4:a kostar 29 och en 6:a tio kronor mer (älskar studentlivet). De billiga priserna gör att man BARA dricker 6:or vilket kanske inte är jätte bra. Det var väldigt många som shottade också. Niklas och Filip testa både rosa och gröna shottar.

    Sedan bar det av till ÖGs där en snygg vakt mötte oss i dörren. Blev insläppta direkt (åter en gång, ÄLSKAR studentlivet). Där var det skumpan som var billig (100 kr). Jag, Karro och Chris delade först på en flaska. Sen blev det jag och Christofer som delade på en.


    Kvällens snyggaste frisyr: Emma hade tagit med Johanna hem till Lexand och båda hade varit hos frisören och deras hår STRÅLADE. Grymt snygga frillor båda två!

    Kvällens bus: Jag och Emma kilar upp för trappan som är avspärrad (min idé) och sen kommer en tjej som jobbar där. Ojdå, men Emma bredde på leendet och charmade tjejen som tyckte vi var hur trevliga som helst, inte ens skäll fick vi!

    Kvällens efterfest: Hemma hos mig. Jag, Christofer, Jehona och Sara (resten bara försvann?!) efterfestade med kaninberättelser, martini och halloncider. Bartendern som också var bjuden kom när jag hade somnat. Vilket är en liten rolig historia.

    Kvällens betyg: En otroligt trevlig kväll. 4/5 skohorn får den av mig. Ikväll gäller det och se om vi kan slå det!!!!


    1:a Filip med två snus, 3:dje En Margeritha med Gin (hallå!!!), 4:e Chris & Karro

    Ps. More pics



    /Katarina, snart börjas det

    vår, fika & sena timmen

    Klockan är snart 17 och jag trodde klockan var typ 15. Tur att jag inte åkte ut till Ikea och Elgiganten. Jag ska ha förfest här ikväll och då hade jag ju kommit hem alldeles för sent.

    Idag är det vår i luften. Fåglarna kvittrar, det är strålande sol och jag kan tom ha balkongdörren öppen. Så mysigt väder. Har varit på Ofvandals och fikat med Karro och Chris. Jag träffade Linda och Hanna (från jobbet i Skåne), vilket var väldigt trevligt. Sedan promenerade jag, Karro och Chris hem från stan. Stannade till på Foleks och jag köpte vårrullar som jag nu ska smälla i mig med lite ris.

    Åhhh, det är vår i luften och jag har kunnat använda min trench idag!



    /Katarina, hungrig och vårig

    campari, raggmunkar & tentafest

    campari a la katarinaJag städade aldrig lägenheten men det får bli imorgon istället. Men idag har jag tagit hand om mig. Tittat på tv, läst tidning och legat i sängen. Nu ska jag duscha, sminka mig och dricka en välkänd campari à la Katarina. Sen blir det raggmunkar och vin med Karro och Chris (Karros Göteborgare?) i hennes nya lya. Sedan bär det av till Uplands där tentafesten äger rum. Vidare drar vi till Östgöta där det ikväll är Dakapo.

    Ps. kommer antagligen en outfit bild senare. Blir det klänning? Tror det!








    /Katarina, början på ett nytt liv!

    Nytt liv

    glamour och killbill 1&2Nu orkar jag inte vara ledsen längre. Nu MÅSTE jag ta tag i mitt liv. Så att efter ha nollat en tenta idag (kände inte att det var lönt eftersom 65% skulle vara rätt för godkänt och jag klarade inte embryologin som var ca 50% av tentan och efter lätt matteräkning insåg jag att nej, inte slösa bort 4 h av sitt liv som kommer att resultera i ett IG. Istället slösade jag bort ca 45 minuter) är det nya tag som gäller.

    På denna kursen har jag ganska mycket kvar. Men jag har ju börjat på det så det enda som är riktigt jobbigt och tråkigt är de förbannade musklerna.
     
    Idag ska det städas, pluggas på duggan, läsas en tidning som jag unnat mig och sen om jag hinner titta lite på film eftersom det var längesen. Ikväll så är det ju fest om jag mår bättre. Har haft feber nu i ett antal dagar.

    Förresten så tyckte kontrolltanten på tentan synd om mig för att jag såg ut som ett spöke med min feber. Ganska rolig kommentar.
    Ps. Snygg-Karro ring mig!




    /Katarina, ont i huvudet, halsen och febrig mer går mot ett bättre liv och jag ska klara det utan DIG!

    Helg enligt en student

    Eric o Jag Okej, idag har jag pluggat ett antal timmar och nej, tentan kommer gå åt skogen men strunt samma. Det finns fler tillfällen och inte så mycket jag kan göra åt det nu! Kan bara se frammåt. I helgen är det ordentligt studentfestande. Imorgon har vår klass bokat biblioteket på Uplands nation från 18:00 och då smäller det. Senare bär det vidare till Östgöta där det är Dakapo. Sen på lördag ska jag VILA och ta det lugnt. Ska bli skönt att luta sig tillbaka. Kanske se Karros nya place, om jag får?! Lördag kväll är det party igen. Då är det först Rockgasque på V-dala. En del av vännerna ska gå på middagen men jag ska på släppet. Ska bli väldigt trevligt. Synd bara att Ebba, Alex och Elin åker hem. Lite tråkigt att de inte ska med eftersom de är favvopartisar (eller några av dem).

    Upt 2007-03-02 10:20
    Detta inlägg skrevs igår kväll och var tänkt att det skulle postas då men eftersom blogg.se strulade så blev det inte så!



    /Katarina, lite ont i magen efter alla raggmunkar

    Dagen innan tentan

    Jag tentaångestIdag blir det inte väldigt mycket här på bloggen. Jag har faktiskt kommit upp i tid idag och redan ätit frukost och ska nu bara fixa lite, sedan Skolan. Skönt att jag kom upp! Skriver kanske ett litet roligt inlägg när jag kommer hem ikväll.

    Imorgon är det den sista tentan och sen är kursen klar. Ingen mer embryologi, anatomi, morfologi, teratologi eller alla kroppens system. Ska bli skönt. Jag har iofs en dugga kvar eftersom jag var sjuk. Det löser sig för på lördag är det fest!



    /Katarina, trött men glad

    RSS 2.0