Männen i mina liv

bröderna schulle

Jag är bara tvungen. Det var ett RIKTIGT bra tag sedan jag skrev om Alexander Schulman. Det var på den tiden han bloggade på Stureplan.se. Nu har det gått en bra tag sedan dess. Bytt till kvällstidning, vidare till LÅNG bloggpaus, andra projekt som tv4 osv. Nu har han och lillebrodern hamnat i Värmland. Där de förgyller min och halva Sveriges vardag!

Tack Calle och Alex, jag kommer alltid vara er trogen./Katarina, er för alltid

En för tidig present

real mindreDetta inlägg riktar kanske sig mest till mina föräldrar. Jag har en ny förälskelse. Ja, han är lite feminin men vill väldigt gärna flytta in hos mig i juni. Kanske på min födelsedag? Han kommer gör underverk efter som den blå killen som bor hos mig nu går mig på både nerver och hälar. Jag avskyr honom och han gillar nog inte mig heller.

Snälla tomten (?) eller mamma eller pappa, kan jag få en ny städkompis i födelsedags present?

nuvarande bajskorven/Katarina, hatar sin nuvarande blå pojkvän som står i skåpet

Föräldrar, SKÄRP er!

Jag håller på att rasa på en viss typ av människor. De människor som inte är väluppfostrade. Folk som inte vet hur man beter sig. Folk som inte vet hur man ska behandla andra människor.

Jag har två exempel som jag varit med om den senaste tiden.
jag argDet är gruppindelnings dags. Varje grupp ska innehålla två medlemmar. Totalt sett är vi jämnt antal! Visst lämnar man inte en person ensam. Om man kommer in sist och ser att en person sitter ensam vid en dator och alla andra sitter två och två. Visst går du och sätter dig vid denna person?!

Nej, denna person (som jag avskyr och som jag syftar på) går och sätter sig vid en redan full grupp så att de nu blir tre i gruppen och en tjej sitter själv. Fy fan! Jag vet att den ensamma tjejen är jobbig. Jag vet att den ensamma tjejen är korkad. MEN så behandlar man inte människor. Dessutom inte när man blir tillsagd att det ska vara två i varje grupp!Mitt andra exempel handlar om svar. Får man ett sms, så svarar man (Står det "Okej", så förstår jag att du inte svarar). Får man ett mail, så svarar man. Får man ett medelande på Facebook, så svarar man. Det behöver inte vara mycket. Tex, "Jag har tagit del av informationen i ditt mail. Ha en trevlig dag!", eller "Tack för sms:et. Jag har haft en bra dag. Tränat och pluggat". Det räcker!

Jag skickade ett sms till den brunbrända mannen igår. Inget flörtigt alls, utan typ, "Hej, hur är det?! Kram" (Okej, lite mer, men ni förstår). Han har inte svarat. Visst jag förstår att han inte är intresserad, men ett svar hade varit en bättre diss. Jag hade ändå förstått att han inte är intresserad. Jag är inte den som är den och jag är verkligen inte den som hänger på killar.
Jag är den som inser min diss!

Jag är uppfostrad att man är trevlig oavsett vad man tycker om personen i fråga! Det handlar inte om att du ska vara falsk och vara övertrevlig mot en person du inte tycker om. Du ska anstränga dig för att andra i din omgivning inte ska må dåligt. Det är ditt ansvar (yes, it's big)!/Katarina, är förbannad på folk som inte kan uppföra sig

"Well, have you ever seen the light?"

Dagsrapporter är väl inget som är överförtjust i. Om det inte innehåller roliga bilder. Dock är jag tvungen att lägga in en sådan idag. Denna dag har varit ett mirakel!

- Sover lite för länge.
- Tar tag i mig själv och cyklar till gymmet.
- Gymmar HÅRT och mycket. Grymt vad jag var grym. SPRANG i 30 minuter. Typ 60 magövningar osv.
- På springbandet ringer jobbet som jag sökte, "Hej, jag vill erbjuda dig deltidstjänsten som du sökte" - Man tackar!
- Väl hemma mailar jag in cirka 10 ansökningar till (jag vill ha ett heltidsjobb!)
- 10 minuter senare ringer det arbetet jag helst ville ha. "Hej, av 100 ansökande är det du som har mest kompetens och erfarenhet av detta arbete. Vi skulle gärna vilja att du kom och provjobbade för ett heltidsjobb" - Man tackar!
- Hoppar till affären av glädje och med Säkert! i lurarna.
- Ringer CJ, som är världens bästa och han skriver upp mig + 5 på listan till imorgon.

I LOVE THIS LIFE!!!/Katarina, "Every now and then"

The big fanSom det stora SATC fan jag är, kunde jag inte låta bli att lägga ut den nya och absolut bästa trailern till filmen, som kommer i vår!/Katarina, har kört sönder sig totalt på gymmet idag

Återkommande

Ja, detta återkommande ämne, Killar! Ja, jag har nog blivit beroende (eller som Alex vill kalla det, besatt). Jag är så otroligt för isblå ögon och blont hår. Jag tror att det är det som gör att jag inte kan släppa en kille. Ja, det är INTE insidan (det vet ni sedan innan).

Jag skulle vilja göra en undersökning. Där ska alla jag har hånglat med får svara på olika frågor. Tex, längd, ålder, hårfärg, ögonfärg, klädstil och uppväxt ort. Jag tror att resultatet skulle bli följande (alla resultat är medelvärde).

Längd: Över 175 cm
Ålder: MINST 2 år äldre än mig
Hår och hårfärg: Blond, med längre hår
Ögonfärg: Blåögd (åhhh, jag smälter redan)
Klädstil: Skjorta (det är väl lika bra att inse det)
Uppväxt: Stockholm eller Skåne.

Har jag hånglat med någon som är kortare än mig? Har jag hånglat med någon yngre? Hur många brunett har varit nära mig? Attraheras jag över huvudtaget av bruna ögon? Har jag någonsin umgåtts med en göteborgare?

Kan man säga att jag är fast i ett mönster? Kan man säga att jag är ytlig? Grundar sig detta i något i min uppväxt? Vem vill svara på mina frågor? Vem KAN svara på mina frågor?

Killen med håret


/Katarina, Snerikes ikväll?

Bland vilda djur och turisterBiomedicinarnas årliga maskerad på MedC på Akkis. Efter spektaklet och sittning var vi ett litet gäng som drog vidare till Platina. Äckligt folk, okej musik, otroligt roligt och en snygg brunbränd man!


/Katarina, har en bra dag i soligaste stället i Sverige, Uppsala!

Myr-fynd

Fyndat på Myrorna till syster!
mössan
På bilden ser ni mig, direkt insprungen från träningen, och en pälsmössa som fyndades på Myrorna till min syster som bett mig leta efter en sådan till henne! Ja, vad har man väl en Myrälskande syster?/Katarina, har haft en underbar dag

Ett liv i skuggans dalar

Tiden har gått. Bloggen har fått lida. Så kanske det kommer bli framöver också. Jag vet inte riktigt. Jag mår dåligt. Det går i perioder på några timmar. Just nu är allt  väldigt bra, men för 4 h var ALLT skit!

Hur jag märker att jag börjar må dåligt igen? Jag orkar inte städa. Jag orkar inte laga mat. Jag orkar inte ta tag i saker. Jag orkar inte ta mig till träningen. Det enda som jag verkligen orkar är att ligga i sängen. Men, det ger mig sådan otrolig ångest att jag mår dåligt bara av att se min rosa säng.

Hur detta började? Första gången var våren innan jag tog studenten. Då mådde jag inte bra och gick igenom otroliga saker. Sådant som jag nu kan se tillbaka på och inse "aha, detta har gett mig något". För det har det faktiskt. Den tiden var den värsta i mitt liv, men har faktiskt gett mig styrka. En styrka att kunna inse och acceptera,
"NU mår jag dålig".

Anledningen till att jag mår dåligt just nu är ångest. Ångest över att jag inte har något jobb. Över att jag går flera tusen minus i månaden. Jag vill bara jobba. Jag är så sugen på att få träffa folk och göra något. Ha en jobb som jag faktiskt trivs med.

Som jag skrev tidigare i inlägget. Just nu mår jag bra och det kommer nog vara resten av kvällen och kanske tom till imorgon bitti. För jag har faktiskt planer inför dagen, och det, det är morgondagens räddning!!!

Så om jag har ett uppehåll på skrivandet så vet ni varför. Jag är inne i mina fyra timmar av nedgång.


Denna är för dig Karro!


/Katarina, allt kommer ordna sig

Björnen i mitt liv

Jag kan inte låta bli att upprepa det, jag ÄLSKAR Björn Gustafsson. Såg reprisen av melodifestivalen och är tvungen att lägga ut klippet här så att ALLA kan få dela den glädje som Björn ger till mig. Tack Björn, du är allt i mitt (och alla andra unga tjejer i detta lands) liv!


Ja, jag vet att jag tjatat hela EN och TVÅ gånger!/Katarina, min pappa är rik, vill du hångla?

Pysselnätter

Jag har återigen varit i farten och pysslat. Förra gången började jag med ett i knallig orange. Denna gång blev det ett helt gäng i lite olika metaller, färger och design. Dubbellänkat, guld, enkellänkat, med rosett och utan rosett!/Katarina, tänker på Seb lite då och då, men mest hela tiden!

Apor i garderoben

Jag insåg för ett tag sedan att min garderob består nästan till hälften av kläder från Monki. Om det inte är en snygg svart kjol med hög midja, så är det ett vanligt vitt basic linne eller ett par tights eller en topp eller ett par jeans eller något annat. Igår blev det inte sämre då jag kom hem med fem plagg från Monki. Deras grej är numera, ALLA reaplagg 20 kronor. Kan ni förstår? 20 kronor! Karro köpte 4 par jeans för 80 kronor. Vilket är grymt!

Efter denna upptäckt bestämde jag mig för att plocka fram alla plagg från Monki och titta igenom vad jag hade. Det resulterade i en klädhög som täckte min säng. Jag tog ett kort och sen räknade jag ut att totalt har jag betalat 2068 kronor för ALLA dessa kläder. Är inte det en ganska bra deal?
Mina nya favoriter är de svarta byxorna som jag igår köpte för en tjuga. Häftig knäppning, uppvikningsbara, pösiga och skrevet sitter nästan nere vid knäna. Lovely!

En students bästa affär, Monki!/Katarina, älskar apor

Vem grejar med vädret?

Cirka 3 veckor sedan. Frost och kallt! Snön saknades och det kändes för varmt för årstiden.


Lite mindre än 3 veckor sedan. ÖSsnö! Slask, snö och det forsade från himlen.


Idag. Strålande sol. Kvittrande fåglar. Klarblå himel. Plusgrader. "Solglasögon och trenchcoat"-väder.

Är det vårt fel att vädret är fuckat (ursäkta uttrycket)?
/Katarina, vårkänslorna är enorma och jag känner mig som en kanin i parningsmånaden, fylld med vårspring i benen!

Återkomst

Om ni undrar vad jag gör eller var jag är tror jag ni kan lista ut det genom att kika på bilden. Jag försov mig till min förra tenta (andra gången i mitt liv som jag försov mig) så omtentan var ett FAKTUM!

plugg


/Katarina, äter gröt framför datorn

bilder, Lund & tankarJag har ägnat en del tid i Lund. Bilder finns för nära och kära på FB! Imorgon beger jag mig hem till Uppsala och då kommer ni få ta del av alla de tankar som just nu BARA snurrar i mitt huvud./Katarina, älskar sina vänner

GG tv VS. GG bok

gossip girl

Jag blev lite besviken på Gossipgirl serien eftersom det var vissa väldiga skillnader mellan boken och serien. Skillnader som faktiskt känns ganska avgörande. Här är mina "besvikelser",

1. Jag tycker inte om att "Gossip girl-rösten" är en tjej. I de olika senare böckerna syftar det till att vissa personer "är" GG, för att läsaren ska tro att GG är avslöjad. Till exempel så misstänkte jag Chuck i en av böckerna. Läs böckerna så förstår ni.

2. Ingen röker! De som läst böckerna får intrycket av att Nate är påtänd HELA tiden. Han är ALLTID hög. Vilket inte framgår nu. Dessutom röker inte Blair. Jag tycker att de är en viktig del i hur man uppfattar dem som personer.

3. HELA familjen Humphrey.
3.1 Daniel är för välvårdad och röker inte. I boken är han en storrökare med gula tänder och fingrar med snuskiga kläder.
3.2 Jenny har för små bröst. Det framgår inte att hon är så mycket "sämre" än de andra?!
3.3 Pappa Humphrey. Var är den äckliga, gamla avdankade gråhåringen med knut i nacken? Sunkiga, trasiga t-shirts och en man som röker på? Han är ju fasiken snyggast i serien!


Håller ni med mig? Visst är det stora skillnader?!!!/Katarina, ung, bortlovad och riktigt snuvig

Lund

tre tjejer Lundsnation
Sofia, jag och Joanna på Lunds nation i lördags. Massor med studenter i två små barer i en källarlokal med otrolig musik!/Katarina, är med mamma

Färden

Nu befinner jag mig i Skåne. Det var en sjuk resa. Vi landade i Köpenhamn vid 17 och begav oss sen ner på Ströget. Faktiskt mysigt att det bara var jag och syster som gick där i några timmar. Sen blev det hem med taxi och tåg.

Idag ska jag se reprisen av Velvet, käka årets kock middag på Gästis, åka till Lund och festa!

Nej, nu har mamma bakat frukostbullar så det är bara att dra sig neråt. Vi hörs inom en tid.....
/Katarina, lever lyxliv i Skanör den kommande veckan

RSS 2.0