Mobildirekten.

Direkt från Malmö Stadsbibliotek. Renskrivning av anteckningar och läsning av Billy Ehns Kulturanalys.


/Katarina ska träffa Paulina på stan om en timme.

14:13 24/9 sal 14.320

Fönstret står vidöppet
Jag känner inte den friska luften
Torrheten i halsen gör att det stakar sig
Är det nu jag ska kvävas?
Känns som jag har ett stort bubbligt mjukt moln i halsen
Kanske rosa sockervadd?
Kan inte ta riktiga andetag.


/Katarina, i Köttbullslandet

Still life.

Tårarna rinner ner för mina kinder. Salta tårar når mina läppar. Tankarna virar sig i mitt huvud. Rädslan kryper sig nära inpå. Frågorna stakar sig i halsen.

Har jag valt rätt?
Trivs jag här?
Kommer jag trivas i Malmö?
När ska längtan till Uppsala försvinna?
När ska jag bli säker på mina val?


/Katarina, When busy streets a mess with people, would stop to hold their heads heavy.

Paket med omtanke.

På bilden ser ni en av de bästa presenterna jag fick på min födelsedag i somras. Caroline har gjort en liten tavla av bilderna från inbjudan. Väldigt personlig och söt. Precis vad en present ska vara. Verkligen tanken som räknas! Sjukt mysigt att hon lagt ner tid på presenten.

Nu står den stadigt i min fönsterkarm här i Kristianstad, som en av de få saker jag tagit med mig upp.
/Katarina, nu ska jag gå och duscha eftersom det är 25 grader i min lägenhet

Rosalackat.

När vi jobbar i köket får vi inte ha målade naglar. Till mitt förtret. Jag som alltid har en rolig färg på naglarna. Jag brukar fuska med genomskinligt på de praktiska övningarna. För någon månad sen köpte jag en ny favorit i Stockholm. Det rosa Splendeur (217) från Chanel.
Bredvid på bilden står min andra favorit, Blue Satin (nr, 461 från Chanel). Det är snyggt mörkblått. Naglarna ser nästan svarta ut, av ett tjockt lager och målar du ett tunnare, skimrar naglarna i mörkt blått.
Lätta att måla, håller länge och torkar snabbt. Dock är de oförskämt dyra. Ändå kan jag inte låta bli att köpa på mig Chanels nya färger.
/Katarina, passar på att lacka naglarna eftersom det endast är teoretiska föreläsningar de närmaste dagarna

Kiwidruva

Okej, bilden är lite oklar, men ni ser väl att det är en kiwi. Vi var och besökte Balsgård idag, med skolan. Det är en gård, som tillhör SLU, utanför Kristianstad. Där förädlar och forskar de mestadels äpplen. Otroligt intressant att höra om deras forskning vad det gäller allergenfria äpplen och hur allergin hänger ihop med björkallergi.

Mini-kiwin var väldigt god och inte alls lika sträv som stor kiwi brukar vara. De växte på en krusbärsliknande buske. Synd att de inte finns att köpa ute i butik, för dessa var fantastiska. Ni som älskar vindruvor lika mycket som jag, dessa var så OTROLIGT mycket bättre.


/Katarina, ska nu göra lammburgare med rårakor, jammi

Officiell flytt


Vissa dagar saknar jag Stockholm mer än andra. Som när jag hittade denna bilden i min kamera. Hanna och jag förfestar innan V. Snart ska jag till Stockholm igen. Vecka 44 och 46 är det planerat. Passar då även på att ta en sväng till Uppsala.

Men nu ska jag göra en officiell flytt inom bloggvärlden. Jag ska flytta min blogg från Uppsala till Kristianstad på bloggkartan. I slutet av året hoppas jag att jag flyttar bloggen ytterligare en gång, och då till Malmö. Letar lägenhet, har varit på en del visningar, men måste sälja i Uppsala innan jag får köpa i Malmö.


/Katarina, har insett hur mycket hon älskar Malmö och hur mycket hon vill flytta FRÅN Kristianstad.

Stora bullar

Titta vad som ligger i min kyl och kalljäser. Frukostbullar som ska bakas av i 10 minuter imorgon. Sjutton vad gott med nybakade bullar på morgonen. Dessutom har jag bytt ut en del av mjölet mot nyttigare mjöl.

Jag längtar till imorgonbitti då min lägenhet kommer fyllas med doft av nybakade bullar.

Nu ska jag lägga mig på min madrass och titta färdigt på det sista av Legally blond.


/Katarina, gillar att baka bullar och bröd som går snabbt

What a great Kock!


Idag var första dagen med våra riktiga kläder. Visst är jag och Lisa riktigt tjusiga. Jag läser inte till kock och kommer inte bli kock när jag är klar med min utbildning. Jag läser gastronomi. Vad jag blir? Fråga inte!


Efter flera timmar i köket flippar vissa ut....


/Katarina, en tjej i hög vit hatt

Ett gung i segerns tåg

Maskinen har gjort det igen
Var inne en sväng på Inkonst i lördags. Delar av Maskinen spelade. Underbart gung! De har helt enkelt gjort det igen. Överbeträffar sig själv. Nu kan jag inte få nog av Segertåget.


/Katarina, grannarna under mig bankar i mitt golv för att basen är för grov, men jag blir hörselskadad av Segertåget.

Jobbig planering

Jag håller på med ett projekt. Ja, det har faktiskt blivit stort som ett projekt. Så SJUKT mycket att planera och göra. Det har lite med min utbildning att göra men ändå inte. Jag har valt att göra detta helt hållet enligt eget intiativ. Jag kan inte avslöja vad det är än. Snart så, blir det ett avslöjande. Jag tror inte att många tycker att det är så spännande, men för mig är det roligt.

Har suttit med detta nu ett antal timmar. Spännande!


/Katarina, S. P. S

Slöseri med rykten

Spaning. Spaning är något av det bästa jag vet. Sitta på en resturang, sippra på ett glas rosé (sluka en flaska snarare), titta på folk och kommentera. Underbart! En annan del av spaningen kan vara att kika in pojkar. Killar som passerar. Då handlar det mer om att kommentera godingarna.

Förr förra lördagen avslutade vi kvällen på Slagthuset, där Axwell började spela vid 02:00 (Usch, jag avskyr Slagt, men Axwell var bra). Där såg jag givetvis en av godingarna jag spanat in denna sommaren. Han är ganska kort, men den blonda knuten på huvudet. Hur kan jag motstå (det vet ni att jag inte kan!)?

Min favoritkille med knut. Paulinas pojkvän, Totte.

På efterfesten fick jag veta att han legat runt med alla. Vilket slöseri. Här har jag spanat länge, åtminstone några veckor, och så får jag reda på att han har rykte som slampa. Tänk dig att ha det ryktet efter sig. Så mitt span på honom slutade väldigt abrupt. 


/Katarina, letar nu ivrigt efter ett nytt span

RSS 2.0