vårinvigning.

Fredagar är nog bästa dagen att skippa föreläsningar. Speciellt de fredagar då solen skiner. Då det är varmt. Då barerna just fyllt upp med rosé. Jag och K, skulle träffas vid 15, men jag drog från biblioteket redan vid 13, pga huvudvärk. K ringer och vi bestämmde tidigare träff. Bankmöte och ett glas rosé var det som stod på schemat. 14:10 infann vi oss på Fellini, i den strålande solen och det varma vädret, med 22 000 andra ungdomar (säkert ingen över 20 år), med en flaska rosé. En bättre fredagsladdning går nog inte att få. Hur kvällen fortlöpte är det bara vi, och ett antal andra som vet. Dock uppdiktades en lista som är av första klass.

Saker som är bättre med att dricka rosé 15.00 än 03.00.
- Alla affärer har öppet, så det är fortfarande möjligt att köpa allt du behöver.
- Du kan fortfarande beställa mer eftersom ingen i baren tror att du är nitad.
- Taxametern går fortfarande på lägsta taxan.
- Att sitta med solbrillor och utan jacka är okej.
- Rosé smakar bättre i solljus.
- Allt folk är fortfarande ute, vilket leder till roliga diskussioner om (och även möjligen med) förbipasserande människor.
- Bussarna hem har inte slutat gå!
- Du är nykter till kvällen, och kan spendera den till något annat.
- Banken har fortfarande öppet, så du kan fortfarande gå och tömma sparkontot.
- Bartenderna är fortfarande trevliga.
- Det är fortfarande afterwork, vilket innebär billigare drinkar.
- Om strumpbyxorna går sönder, har H&M fortfarande öppet!
MVH v. ordf. i Klubben för inbördes beundran


/Katarina, Obs! Ta inte lista på allt för stort allvar.

livets gång.

Det är märkligt hur livet ter sig. Hur det aldrig blir som jag tänkt mig. Oavsett vilken situation det gäller.

Nyinflyttad hos föräldrarna. Här ska jag stanna tre veckor innan kontraktet i Lund börjar gälla. Satt i förrgår och rensade i lådorna och hittade en väldigt gammal bild på ett ex. "Det" exet. Exet som det tog tre år att glömma. Exet som var allt. Exet som ja, jag trodde jag skulle leva med. Jag hade glömt hur söt han var.
Råkade av en slump komma in på hans Facebook-profil och såg att han bytt profilbild. Så förändrad. Så mycket äldre. Så inte människan som jag en gång var så upp över öronen kär i. Inga känslor kvar, bara ett minne blott. Jag som trodde att känslorna aldrig skulle försvinna.

Jag satt och spelade The Sims. Spelet som är min avkoppling. Läser för mycket kurslitteratur, vilket resulterar att böcker för mig inte är avkoppling. "Råkade" gifta en av mina karaktärer med en kille. Då var det bara att avsluta, och sen börja om från början, för att bli av med "mannen". De har försökt göra ett spel som ska spegla vår livsstil. Där jag ska kunna arbeta, sova, shoppa, bygga om, umgås med vänner, supa, festa, ha sex och ja tom adoptera barn. Dock missade de en sak, vi kan varken spara våra liv och fortsätta på dem senare eller radera händelser vi inte tycker passar in vårt liv.
Hos oss avgör slumpen, efter vissa beslut vi tar.


/Katarina, ska nu läsa om livets små ting. Mikrobiologi, here I come!

let me think about it.

Fann ett gammalt inlägg från 28/3, som jag råkad glömma att publicera. Så håll till godo.
Igår var som vilken dag som helst. Vilken fredag som helst.
Skrev AV en tenta som jag sedan blankade. Fem Gintonic på Kristianstads studentkår. Thaimat på en resturang bredvid Grand i Lund.
Efter alla dessa vardagliga sysslor kände jag och M att det var dags att spräcka gränserna. Hon cyklade hem och hämtade nyckeln till Body shop. Sen fick jag en ansiktbehandling och full partysminkning. Dessutom cyklade jag hem med en påse full med produktprover och kondomer. Inte illa pinkat!
Ikväll kommer det bli som vanligt. Superstor utflyttningsfest i lägenheten. Förberedelserna är i full gång. Nu ska jag äta lunch, i form av en Sleven påse fylld med gottis. Tur att kostregistreringen är över!/Katarina, normalaste helgen, någonsin!

RSS 2.0