Spinning and spinning, until you belive in what you want

Celibat. Det är det som gäller för mig just nu. Killar får verkligen inte plats i mitt liv just nu. Visst saknar man närheten ibland. Men det mesta går att fixa själv, med vänner, alkohol eller familjen. Det är inte så att jag inte kan få killar. Jag är ju inte ful (och kan när jag vill koppla på ett j*vla självförtroende). Jag pallar bara inte. Tjafs, förtroende och annat som bryts. Jag vet att jag skrivit ett liknande inlägg tidigare. Dock känns det lite annorlunda nu. Jag saknar Seb och jag tror att det beror mycket på "det" som gör att jag inte bryr mig om andra. Eller snarare jag saknar inte HONOM, som vanligt saknar man (jag) "det".
me with glasses

Jag saknar att åka fort till Båstad.
Jag saknar att ligga och lösa sudoku i hans sommarhus.
Jag saknar att känna mig unik.
Jag saknar hans otroliga charm.
Jag saknar att vara "den".
Jag saknar "det"....






Kommer jag uppleva samma med någon annan? Jag har blivit av med mitt livs kärlek och vissa dagar är det så påtagligt och så jobbigt att jag bara vill gråta. Oftast de dagar efter att han figurerat i mina drömmar. Men gråter, det gör jag inte. Jag är stark. Jag skiter i känslan, drar till gymmet och lyssnar på Paffendorf med Be coolspringbandet. Jag drar ner på stan och shoppar äggkoppar på Myrorna. Jag svänger förbi Alex och pratar skit. Jag drar ner till Stocken, shottar fishermans och vevar som en idiot.

Nu har det snart gått 2 år sedan vi gjorde slut. När ska det ta slut på riktigt? När kommer vi båda släppa varandra ordentligt?



/Katarina, snälla sluta figurera i mina drömmar. Det drar upp så mycket!

Älsklingarna har anlänt

Så, tack vare Kenneth så var skorna äntligen mina! Lila och fina. Kommer passa perfekt i vår och sommar och kanske till och med imorgon!

skorna liten
(Klicka för större)


/Katarina, är hungrig men kan inte äta

Veckan som kommer

YES


Idag börjar min vecka.
Ja, det känns verkligen så. Idag har jag tränat, trots det ruskiga vädret (varannan snö och varannan regn). Ikväll blir det buffé på Göteborgs nation med hela klassen. 80-talstema och förmingel hos Joanna.
Imorgon fyller Emma år, och Holmiana står på schemat! God mat och mycket mousserande vin. Sen drar vi oss givetvis in på Stocken!
fredag lämnar jag, Joanna och syster landet här uppe och flyger söderut. Skön familjekväll!
lördag firas mormor med hela feta släkten och på kvällen är det Lund som gäller. Gymnasivännerna, Joanna och Sandras universitetsvänner. Roligt med mix! Dessutom kommer killen som figurerade i min dröm härom natten. Katta lyckas fånga enda killen med goose. Som alltid Katarina, i ett nötskal!!!

Sen stannar jag i sköna Skåne LÄNGE. Käkar sushi, festar, går på bio, våldsgästar Lund och är allmänt snygg! Allt som vanligt då. Mamma har även lovat mig en fotbehandling. Så kanske får tillfälle att inviga mina nya skor!



/Katarina, veckan har bara börjat

Söndagsutflykt till älskade landet

I söndags ägnade jag hela dagen i Stockholm. Systerbesök stod på schemat. Alltid lika mysigt. Det känns skönt att ivf någon i familjen har flyttat närmare. Snart har syster dessutom bli och då blir det enklare för henne att komma till mig och då kommer IKEA närmare (yes!).

Vi gjorde söder i söndags. Jag besökte faktiskt American Apparel för första gången (stängt förra gången). Dock handlar jag hellre över nätet. Otroligt fula killkläder och jobbig musik. Jag shoppade en oversize t-shirt från vårkollektionen och en body för 38 kronor på rean. Båda två från Monki. Sen blev det lite plock från H&M.
Kom hem med tre rosa armband som påminner lite om A.V max. Dessa fick jag av snälla syster, som sa att jag fick välja vilja jag ville, eftersom hon hade så många färger.

sthlm+armband
(Klicka för större)



/Katarina, ska snart och träna

Mode tillbaka i tiden

På onsdag är vi ett riktigt stort gäng som ska till Göteborgs nation för att käka buffé och dricka vin. Som ett plus på detta är det 80-tals tema. Jag som är expert på att blanda ihop 80- och 90-talet. "Googlade" 80-talet+mode och fick då direkt vibbar från barndomen. Jag växte upp på 90-talet, men syster, som är 9 år äldre, växte upp under 80-talet och där finns en hel del minnen.

Så nu tänkte jag ge min syn på 80-talets mode och kanske ge lite inspiration till mina vänner som ska med på onsdag.

Färg: Mycket neon (typ lysgult). Även cerise, orange och turkost.
Vad det gäller mönster, minns jag tryck, till exempel smurfarna på teen.
Annars något stort jag minns är tubsockorna. Sockor i pumps eller byxor instoppade i tubisarna. Annars matchades de med benvärmare eller strumbyxor i knalliga färger.
Vad det gäller överdel, är det väl jeansskjorta, krusblus, tubtopp, jeansjacka eller gigantisk skjorta.
Byxor: Cykelbyxor (åhh, fy!), skipants, 501:orna och stentvätt på jeansen.
Adidasoverallen är väl en klassiker. Orange med vita ränder?!
Vad det gäller till fossingar vet jag att mamma hade snowjoggers, men även converse, espandrillos, pumps i knalliga färger, moonboots och loafers.
När jag var fem fick jag en våffeltång av min syster. Det hade varit väldigt populär tidigare. Våfflat, tuperat med massor av hårspray, blonderat och fönat hår känns väldigt 80's. Hockeyfrillan vill jag inte ens nämna.
Till håret matchades det med blå mascara, knallrosa läppar och starka ögonskuggor.
Smyckena till höll ju även in på 90-talet. Armband längs hela armen, i knalliga färger och matchande klipps i öronen.
När det var kallt pryddes öronen av muffar. Gärna i rosa eller turkost. Jag hade ett par i turkost jag tror jag ärvt från systern.
 
"The big yes yes" som har blivit "the big no no": Axelvaddarna. Något som inte är min stil men jag minns min mamma med axelvaddar som gick att byta från kavaj till kavaj.

total 80 mini


Som ni märker är det en hel del saker som är väldigt modernt just nu, precis varit eller kommer bli väldigt "inne". Älskar när mode går runt och kommer tillbaka. Upptäckten i mormors och mammas garderob blir då som en upptäcksfärd till ett främmande land.

Självklart är det inte bara modet som var typiskt för 80-talet. Även musiken! Den jag minns mest kommer från de sista åren av 80-talet (givetvis). Så som "Heaven is place on earth", Roxette (Pretty women är mitt första filmminne), Eurythmics, självklart Madonna (som var en stor modeikon) med till exempel "The look of love", Boy George och Lili & Sussie.

Upt 2008-01-29 16:01
Kan meddela att jag nu suttit i flera timmar och lyssnat på Roxette och Eurythmics. Vilka minnen! När jag varit så liten och suttit i bilen nattetid ner till Alperna varje vinter spelade mamma alltid deras musik! "Must been talking to an angel"......



/Katarina, älskar att titta tillbaka på tiden

Dubbelt upp

mormor med katt 200Idag är det dubbelt upp i firande. Mormor fyller jämnt. 80 år har fina damen blivit. Ringde henne för ett tag sen. Hon kom ihåg att det var födelsedag men inte hur många år det fylldes.
Mamma och pappa har idag varit gifta i 20 år. De ordnade ett överraskningsbröllop på mormors 60 års dag. Mycket tackvare att jag låg i magen.

Grattis till er alla tre. Vi ses på fredag och på lördag är det kalas med årets kock middag!

pappa o mamma

/Katarina, heja Martin i Årets kock!

För omväxlings skull

Jag tror att jag snart 30 gånger skrivit om Stocken och "Stad i ljus". Så jag tänkte inte tjata om det igen, men en lite fråga är. Varför är Tommy Körbergs låt en klassiker medan Loa Falkman med Symfoni HELT glömts bort av Stockholms klubbverk. Så nu ber jag er, för omväxling, kör en "Symfoni" nästa torsdag i kakel......






/Katarina, älska Loa Falkman. Får nu gåshud av "Stad i ljus".

Mode i tv

liselotte watkins
En av Liselotte Watkins välkända och underbara illustrationer

För ett tag sedan började reklamen för ett nytt modemagasin rulla på SVTs kanaler. Så otroligt glad jag blev när jag insåg att det skulle vara kantat av lite kvalité. Det kommer vara tio program som visas under säsongen och varje program har ett tema. Det första programmet som sänds nu på onsdag den 30 januari klockan 21:30 i SVT2, kommer ha temat, Dekadens. Vi kommer få träffa både modeskaparen Martin Bergström och Liselotte Watkins som är modeillustratör.
Programmet heter Velvet, som betyder sammet på engelska, och sänds varje onsdag klockan 21:30 på SVT2.
En perfekt dag och tid!


För oss som inte kan titta på onsdag (jag ska på nation, yes!), går det första programmet i repris både lördagen den 2 februari (13:55) och söndagen den 3 februari (23:25), båda dagarna i SVT2. Så den 2/2 kommer jag sitta placerad framför mamma och pappas tv i Skåne.



/Katarina, ett modefan

Nya skönheten

Ja, jag lovade ju att visa er min nya skönhet. Hänger i hallen och doftar tant och sedan igår kan även en rökdoft urskiljas. Detta vackra ting har jag använt nu flera dagar och jag trivs bara bättre och bättre i den. Rolig att kombinera med andra kläder. och ja, det är väl lika bra att skriva det direkt. Det är ÄKTA päls. Ja, jag använder ofta ÄKTA päls. Ja, jag är en hemsk människa!

Total jacka liten



/Katarina, alla har rätt till sin åsikt, men det är endast djurrättsaktivisterna som bryter lagen för att få fram sin

gårkvällen, blonda flicka & nations tjafs

Det är istortsett alltid en fördel att gå i en klass med endast snygga, blonda, välklädda donnor. Speciellt bra är om man vill bli inbjuden på reservofficerarnas fest i ett hus i ekonomikumparken och omges av välklädda män. Det är något speciellt med militären. Det är något som lockar, trots att de endast är reserver. Det är manligt med emblem osv på kläder.

svenska flicka
"Svenska Flicka"

Ibland är det dåligt att bara vara tjejer. Det blir otroligt mycket tjafs, omständigheter osv. Igår stod vi utanför Snerikes säkert 30 minuter för att folk inte kunde bestämma sig vart de skulle gå, eller om vi kunde dela oss, eller vad som gällde. Jag orkar inte sådant. Jag är enkel av mig. De som vill till Värmlands, de rör sig ditåt och de som vill dansa på Snerikes, rör sitt lilla arsle på Snerikes. Mer är det inte med det tycker jag! Tillslut hamnade alla på Värmlands och kul var det! Otroligt roligt. Men usch för Värmlands, det är inte en nation som står högt upp på min lista. Dock, allt blir vad DU gör det till!!! (som igår)


/Katarina, hade en underbar kväll med militärerna

Besked om olydnad

Ibland inser man att tiden man umgåtts med folk endast varit slöseri. Du inser att människan du trodde att du gillade inte är vad du förväntat dig. Då slutar man umgås! Enkelt. Sen hånar du dem inte.

Jag är bra uppfostrad och är alltid trevlig och glad. Dessutom vet jag hur man ska uppför sig. Det hade man inte kunnat tro igår. Då jag sa exakt vad jag tyckte om en person till honom genom elaka kommentarer. Så uppför man sig absolut inte. Hälsa ska man absolut göra, men där ska det vara stopp! Så idag var jag tvungen att ringa det obehagliga och pinsam samtalet. "Förlåt, för att jag betedde mig otrevligt igår". Sådant är tvunget när man beter sig illa.

Igår hade man tom kunnat tro att jag var avundsjuk. Katarina, avundsjuk, hahaha! Jag är den minst svartsjuka personen i världen. Vilket nog bottnar i min öppenhet till människor. Däremot gillar jag inte CJs tjejkompis. Jag är inte kär i CJ, men det är jobbigt att veta att han är med någon annan. Han är ju min reserv! Igår var det min tur att dissa honom, då han hade fyllt sig totalt med Fishermans.



/Katarina, förlåt för att jag betedde mig som om jag vore 8 år

På bättringsvägar med Leila

Tack Fredrik för att du fyller år idag. Måste fira med Leila K.




/Katarina, sminkning på G

Den svarta dagen

Idag är en dålig dag. En RIKTIGT dålig dag! Jag orkar ingenting. Vill bara ligga i sängen och sova.

Bra start va? Bra start på mitt nya liv! Har ivarjefall sökt lite jobb. Ska nu skriva ett mail till min älskade som just nu befinner sig i Kanada. Sen blir det långpromenad och hem för att dricka buljong och träna!


mitt sinne
(Det är jag som fotograferat Turning Torso en vacker sommardag i juni)



/Katarina, orkar noll

En legend?

ledgerJag låg i sängen. "Skulle" egentligen gått upp vid 09:12, men är man ledig (arbetslös), så är man. Hör hur de på tv4 nyheterna nämner Heath Ledger. Tänker att han fått ett pris eller liknande. Då säger de att han är död. Jag skriker högt "VA?". Fattar ingenting. Min favorit från Brokeback moutain. HELT chockad!!!

Polisen misstänker överdos. Vilket jag inte hoppas på, då det är väldigt onödigt. Känns som det mest onödiga sättet att dö på. Varför dog just han, varför inte någon annan lössläppt skådespelare som dessutom inte är bra (inga namn nämnda).

Jag vet att detta inte blev ett superinlägg, men jag är otroligt upprörd och chockad!!!



/Katarina, ledsen, trött och ivrig

Kärleken till skåningar

Skåningar. Förmodligen det mest hatade och älskade "folket" i Sverige, kanske till och med världen. En hatad skåning, dialekten förstås inte, kläderna och sättet är "fult". En älskad skåning, härlig & lagom dialekt, sköna kläder och rör sig i takt till dialekten.

Även trots vi är så hatade är det många som älskar Skåne. Ja, det är ett underbar landskap. Sol, vind och vatten! Jag tänker lista mina favorit skåningar och min "hat-skåning".

BRA skåningar


Årets skåningar:

1. Michael Segerström från Skurup vann igår en guldbagge för sina insatser i Darling. Hans tacktal var det härligaste på länge. Jag vet inte ens om han kom fram till ett tack men allt var så skönt. En riktig skåning och en riktig skånska!

2. Rebecca Vinterbarn Elg har nog den härligaste rösten och dialekten jag hört på länge. Hon slår till och med Christer i P3 i "skönaste-röst-tävlingen". Varje måndag läser Rebecca en av sina krönikor i P3, och de är otroligt bra. Lyssna själva, hela arkivet finns tillgängligt!

3. Timbuktu, eller Jason har legat med flest tjejer i Sverige. Om man ska tro ryktet som ligger som en skugga över Sverige. Jag är inte en av de många tjejer, men självklart blir jag otroligt kåt när jag hör hans dialekt. Lundensiska in i det sista. I LÖVE!

Skåning att avsky:
GONZA (blatteskånska (ja, han kallas så)). Detta har inget med hans personlighet att göra, för helt ärligt har jag ingen aning om hur han beter sig, umgås eller är. Anledningen till detta är att jag inte pallar se honom. Varje gång han dyker upp i radio eller i den blå rutan avger jag ett skri och kanal byts. Gonzas dialekt och mitt sinne fungerar inte.

Ps. Lilleman ft Gonza i Tonårstankar är typ det värsta jag vet!!!
Ps2. Jag kan istortsett inga skånska ord förutom gump och balle. Så här hittade jag en ordlista som jag nu ska plugga in.



/Katarina, tycker att ful dialekt är AVTÄNDANDE

Hemlighetsmakeri

I tid ska man vara....









/Katarina, väntar på att lunchgymmnasterna ska vara klara

Den vita möter mig

Gardinerna var fördragna. Så jag hade inte sett det vita täcket utanför. När jag stod i köket och blandade min energigröt såg jag i springan från rullgardinen i köksfönstret att det flingade från himlen. Så jag gick till de stora fönstrena oh drog bort gardinerna. Sedan stod jag och gapade i 3 LÅNGA minuter. Det var täckt. ALLT var vitt! Så det blir inte Conversen till gymmet, utan Timberlandkängorna. Usch och fy, jag som har så ont i tån!

I eftermiddag ska jag berätta om Kenneth och skåningar, och sen tror jag att det är dags att presentera min nya favorit. Ikväll är det förfest hos mig och sen nation. Snerikes, som vanligt en tisdag.




/Katarina, ska nu till gymmet

J*vla bebisdjur

Jag står vid hissen. Trycker på knappen för att åka ner till tvättstugan och byta i maskinerna. Jag ser hur hissen går upp till femman. Dörrarna öppnar sig, och jag hör steg. En nyckel sätts i ett lås och dörren öppnas. Sen, sen börjas det. "Naw lilla gubben", "Åhhh, jag är hemma" och "Nussi, nussi, nussi lilla gubben gulli, gulli, gulli". Prata bebisspråk med en hund, katt eller ett barn? När blev det tillåtet? Jag AVSKYR folk som pratar bebisspråk med sina djur. Så nu vet jag, på femman med djuridioterna ska jag aldrig hänga!!!



/Katarina, ska ha en hund hon överhuvudtaget inte ska tilltala

Tillväxt

blommor liten
(Klicka för större bild)
När mamma och pappa var uppe förra helgen satt jag istortsett bara i skolan. På dagarna fixade de saker åt mig medna jag pluggade och på kvällarna käkade vi och myste tillsammans. Skoutställningen i hallen som jag tidigare visat är ett av pappas påfund. En annan sak som mamma bidrog med var blommor. Hon köpte orkideér, någon grön växt och en bukett rosa tulpaner. Igår vissnade buketten och som tur var hittade jag en ny, billig bukett med ljusrosa tulpaner utanför den närmste blomaffären. Så det är mitt löfte! Jag ska alltid försöka ha en fräsch bukettblommor på mitt bord. Det bli så mycket fräschare och lyxigare!



/Katarina, älskar växter i lghen

Katarinas vår 2008

Jag har en klar bild av vad jag tycker om och inte gillar i vår. Jag vet exakt hur jag kommer (vill!) se ut. Helst ska jag växa 10 cm och gå ner 10 kg. Vikten kämpar vi med, längden är lite svårare.

Nertill kommer ni ofta se mig i mina svarta glansiga nylontights. Om det är lite regnigt kan mina favoritjeans från Monki, med hög midja och lite vidare ben, också få pryda min spiror. Stentvättat är inte min grej riktigt. Mörkt blir det absolut när det jeans.

Ännu längre ner, vill jag (inte innan operationen), bära pumps. Vart eviga dag! Gärna 10 cm klack, lite platå ibland, en rolig färg och kanske grov klack. Ett par lila ska inhandlas på tisdag. Kan tänka mig att de kommer bli otroligt snygga i min samling. Även andra skor som kommer vara favoriter, är de från Cheap monday, H&M och Din sko. Självklart kommer mina rosa Converse hänga med och även kanske ett par vita inhandlas.

Både skorna från H&M och Din sko är perfekta, då min favoritfärg första halvåret 2008 är brunt. Bajsbrunt, cognacs-brunt, mörkbrunt och ja, många nyanser. Går att kombinera med det mesta! Min nya väska passar perfekt till allt och kommer flitigt att användas under våren 2008.

På överdelen kommer det vara blandat. All från teeshirt med tryck till skjorta. Några gobitar jag älskar är den rödrutiga skjortklänningen, min zebraklänning, min svarta blus, min randiga skjortklänning, mina tryck-teeshirtar och min långa kofta från Monki.

Ytterplagg tänker jag inte ändra mycket på. Jag har precis köpt en ny älskling som kommer att pryda mina breda axlar under första kvartalet (något ni får se senare). Annars är det trenchcoaten och min svarta "kavajjacka" med guldknappar. Lite senare på året kan jag tänka mig att glida runt i mina stiliga svarta kavajer.

Något jag har tröttnat lite på är metallic, som även gäller i vår/sommar. Jag kör hellre på starka nyanser av tex lila, orange och rosa. Men ett par silvriga naglar kan ni säkert haffa mig med någon gång under 2008s första hälft. Blommor är också väldigt inne 2008. Det är ytterligare något som inte riktigt är min sak. Visst jag har en del blommiga sommarklänningar som är söta till midsommar osv, men det finns en gräns!


liten tee total
Favorit trycken (klicka för större)




/Katarina, ska nu äta upp sitt granatäpple

Din guide till Uppsalas jurister

Nu kommer folk (och mina vänner) tro att detta ska bli ett inlägg med fördomar. Nej, det ska det inte. Detta ska bli ett inlägg fyllt med sanningar.

Juriststudenterna är nog de mest hatade och missuppfattade i hela Uppsala. Ivarjefall de studenter som det surrar mest rykten om. Men jag ska försöka gå in i djungeln och reda ut skillnaden mellan sanning och rykte. Självklart kommer jag dra all över en gräns, men jag hoppas att ni förstår att det finns undantag.

När du står i kön till kassan på Jane Mars för att shoppa en tröja, hör du tjafset framför dig, "Jag har rätt att lämna tillbaka denna klänning fast det är spermafläckar på den och jag köpte den för 1 år sedan". Då vet du, AHA, en juriststudent som precis gått sin första (kan även hålla i sig till andra) termin. Efter någon terminer inser jursitstudenterna vad som är rätt och fel. Därför vill jag hävda att de juriststudenter som endast är "störiga" och otacksamma, det är de som läst en (möjligen två) termin. För att efter någon termin utvecklas från puppan till en fjäril (nästan, en fluga kanske).

När juristerna läst ett tag, inser de, vi är inte så häftiga som vi tror. Det finns program som är svårare att komma in på, program som är större och program som tillochmed har egna lokaler! Då blir de ödmjuka. Då går de att umgås med! Då är de gulliga, vänliga och man kan NÄSTAN tro att de läser medicin (för vi är alltid så snälla, (kanske)). 

Ryktet säger att juristerna symboliseras av mörk kostym, skjorta (rosa?), slips, backslick och mörka skor. Detta stämmer inte. Ja, skjorta och backslick är vanligare hos juristerna än på BMC, men come on. Så jävligt är det inte! Backslicken har nu mer ändrats till en slick med sidbena, den rosa skjortan är numera rutig. De mörka skorna har förändrats till ett par Stan smith (hos ekonomerna till Converse i vissa fall). Den mörka kavajen har blivit till en kofta eller tröja från Lyle and Scott.

När jag bodde i Skåne var det ett jävla liv om Canada goosen (ja, jag deltog i den motkampanjen). Men nu känns det som alla växt upp och insett att alla har den. På vintrarna kan kylan krypa ner till 20 minusgrader (INTE denna vinter), ska man då springa runt i en cape från H&M så lär du inte läsa så många fler terminer. Dessutom har jag sett en del jurister (och ekonomer) med Moncler jackorna.

Okej, nu till nationerna. Där ryktena stämmer väldigt bra överens med sanningen. Juristerna hänger på Stocken, Snerikes och Värmlands (ibland). Det är inte mycket mer att säga med det. Stora och populära nationer!

Juriststudenterna hänger inte bara på nationerna. Utan de pluggar faktiskt också. Juristlinjen är ingen enkel match. Det är otroligt mycket litteratur och väldigt annorlunda mot oss medicinare som spenderar en hel del tid på Labb.

Som avslutning tänkte jag beskriva undantagen bland juristerna. Det finns en och annan som faktiskt har palestinasjal. Det finns en och annan som ALLTID går klädd i hel kostym. Det finns en del som hänger på V-dala och Smålands. Det finns de som väljer att framstå som miffon när, "jag endast småspråkar med juriststudenter". Överlag är juriststudenterna precis som vi andra. Ute efter att festa, utbilda sig, skriva tentor och sedan när de fyra (oftast) åren är över, vara trött på nationslivet och åka vidare till Stockholm för en framtid som rika människor.

juridicum
Det bruna huset är Värmlands och i det gula huset håller juridiska fakulteten till.



/Katarina, gillar jurister

Design kronorna

totalbild
Nu kan jag inte låta bli längre. Jag har sett denna mobil otaliga gånger då Stureplan.se har en stor reklamkampanj från just Samsung. Mobilen kommer från Samsung och heter SGH-P520. Den är designad av Giorgio Armani och så otroligt snygg. Det är så mycket snack om Iphone, men denna är så pass mycket snyggare. Men, alltid dessa men. Det är istortsett bara designen du betalar MINST 4953 kronor för (7818 kr hos The Phone house) .

Om man är ute efter en riktigt bra mobil hade jag satsat på Samsungs G800. Vilken kamera och ljud!



/Katarina, ni kanske förstår att jag endast använder Samsung

Stock, respons & KÖ!

Jag fick grym respons på inlägget, "Killar, kåthet & förhållanden". Tack! Nu är jag lite nervös inför kommande inlägg. Jag skriver typ två sådana superinlägg på en månad. Ska försöka bättra mig. Jag är ju ganska rolig ändå (mmm!).

Stocken igår. Få bilder men mycket prat. Otroligt för många killar med fel kläder. Vita Converse, så snygga på stan med en rutig skjorta. Vita Converse, så FULA tillsammans med ett par jeans, blårandig skjorta UTANFÖR byxorna på ett uteställe. För fasiken, nu ska jag länka direkt till Herrbloggens "Klädskola för unga champagnedrickare".

Alex fösökte trigga mig att gå fram och säga till killar hur de skulle klä sig (helt rätt av mig, för det har jag ju verkligen med att göra). Jag gick faktiskt fram till en kille, han tog det sjukt bra. Han tackade! Kan ha varit för att jag la fram det väldigt bra.

Ivf, Stocken igår.
Kön:
Vi stod ända ute på trottoaren och köade 18:45. Kön var konstant SÅ lång. Karin köade i 50 minuter. Älskad nation!
Bilder: Ja, vi lyckades hamna på typ 3 mingelbilder (WHY?)
Kvällens självförtroende: "Jag skulle gärna dricka drinkar med dig. Du är väldigt söt! Men jag har en date"
Kvällens Hippie: Katarina, med paljettkjol, lila naglar, lila armband, stora klockan och lila hippieband med mittbena
Kvällens snyggaste: Fasiken vad jag tycker att Anders och hans bror Richard är snygga!
Kvällens syn: Jag sitter med ett champagneglas, en drink och ett roséglas i händerna. Det såg nog ganska märkligt ut!




/Katarina, har haft en riktig festvecka



Upt 2008-01-18
Kom precis på att det var fotografen som jag gick fram till.

Inspiration från en viss Kling

Jag blev så inspirerad av Elin Kling så jag var tvungen att dra ner på stan och leta efter en rutig stor skjorta. Istället hittade jag en rödrutig skjortklänning på JC med 70% rabatt. Grymt!






/Katarina, älskar kläder men mår lite dåligt över all shopping hon gör

Kort och gott

Herr Nilsson, även kallad Alex, ringer. Hon frågar om jag gick hem själv. När hon får ja, som svar är motfrågan, "Fick du ingen eller?"
Katarina svarar, "Fick och fick, livet är för kort för att hångla med killar med vita gympaskor och skjortan utanför"

Jag inser verkligen att jag är Sveriges mest ytliga människa. Men visst är det lite så. Livet är för kort för att umgås/hångla/ha sex (välj vad du vill), men fula/otrevliga/dåligt klädda (välj vad du vill) människor. Eller? Samma med vänner. Umgås inte med folk bara för att du ska. Umgås med personer för att ni har roligt tillsammans. De som inte ställer upp för dig, ställer inte du upp för. Människor som är dumma, de skiter du i.

Livet är kort, därför måste vi göra det så roligt som det går! Så lever jag.

alex o me
Herr Nilsson och jag på Snerikes nation. VI har väldigt roligt tillsammans!


/Katarina, trött på att slösa tid på folk som inte är värda mig

Killar, kåthet & förhållanden

Män. Alltid dessa män. Varför måste man alltid vara kåt och hångelsugen. Förhållande, nej tack! Jag vill verkligen inte. Jag trivs så otroligt bra med mina vänner, min familj och mitt självförtoende just nu, att en pojkvän bara skulle vara överflödig. Jag har aldrig vart på ett sådant stadie. Jag har alltid velat ha någon, men nu, nej tack. Jag tror att det beror mycket på att jag känner mig så stark och självständig. Men OM jag nu skulle falla för någon ska jag berätta för er hur han ska vara. För ja, jag ÄR kräsen. Jag inser mer och mer hur fel killarna jag har varit tillsammans med är! (förutom Seb, han kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat)

Så, här är listan till mitt hjärta:
1. Kläderna. Så otroligt viktigt. Jag älskar killar med skjorta. Har du skjorta när du går ut, då har du den INSTOPPAD! Herrbloggen har riktigt bra tips hur du ska klä dig. Även Manolo kan läsas. Svarta skor är att föredra vid utgång.
2. Humor. Inte drygt, utan humor. Roliga människor är det bästa jag vet. Han sak få mig att skratta och han ska få min pappa att skratta. Då har han lyckats.
3. Han ska vara gullig. Han ska kalla mig saker. Inte sockertopp och sådant fjantigt. Seb kallar mig ibland fortfarande Snäckan. Då vill jag bara krama honom.
4. Han ska inte kunna slita ögonen från mig. Han ska titta på mig hela tiden!
5. Han ska kunna festa. För helskotta en människa som är stel och inte kan dansa kan man skita i. Kolla på Eric, min vän, han dansar roligt, men fasiken vad han rör sig och han är rolig att dansa med.

Stiliga män
Två stiliga män från Skarsgård familjen, Stellan och Gustaf.


/Katarina, har precis ätit middag och ska nu duscha och sedan sova!

Nattsms

sms realInkommet 03:16
"Älskling. Jag är en dålig människa. Lägg ner mig. Du kan få någon mycket bättre. Love you!"

Kan man bli dissad på ett bättre sätt? Fasiken vad han är bra!









/Katarina, tycker att CJ kan bete sig som en man 

Billig måndag

Ja, precis så blev det idag. Jag har insett att i stortsett hälften av de kläder som jag använder är från Monki eller Weekday. Så idag efter en lång stund inne på Weekday blev det en påse med hem. Design till billigt pris är det som gäller här!

En lång zebraklänning i tunn chiffong och ett par grymma glansiga tight, båda från Cheap monday hamnade i min Weekday påse. Halva priset för båda och under 500 kronor. Grymt!

Bilder kommer imorgon. Måste sova eftersom jag ska upp tidigt och träna

lite kläder
(Klicka för större bild)

Bilderna gör inte kläderna rättvisa. Bilder kommer komma första gången jag använder dem.



/Katarina, all for one and all for love

Uppdatering

liten timberland
(Klicka för större bild)


Det är nog dags för en upptadering av vinterkängorna när de håller på att ramla sönder efter 6 års slitningar. Mina älskade Timberland kängor har stått mot mycket. Jag hade lätt kunnat ha de 6 år till, men de var väldigt slitna inuti. Så idag uppdaterade jag till ett par ljusa. Nu börjar jag ångra mig. Jag skulle kanske köpt ett par i den mörka nyansen igen, men iofs, LITE variation måste väl infinna sig.
Kan ni gissa vilka som är de nya?



/Katarina, sitter och visar sig naken på internet

Gossip girl

Jag har tidigare skrivit om att kanal 5 ska börja sända Gossip girl serien i vår. Efter att ha tjuvkikat lite i förväg vet jag att serien är bra. Är så sugen på serien. Såg att reklamen börjat rulla och första avsnittet sänds tisdagen den 29 januari. Med tanke på detta tänkte jag sälja de Gossip girl böckerna jag har kvar. Det är de fyra sista i serien.





/Katarina, försov sig kraftigt

Upphängda skor

Hela hörnan litenJag har så många gånger berättat för er att jag är galen i skor. Gärna klackar. Gärna höga. Gärna MINST 9 cm. Det tråkiga är att alla dessa fina skor som jag har spenderat otroligt mycket pengar på bara har stått inklämda i ett skåp. I bästa fall har de som är riktigt fina fått stå i en bokhylla. Men nu är de bokhyllorna utbytta mot en mindre vit, och då får skorna inte plats. Vad skulle jag göra med de 10 par skor som hade stått i bokhylla? Jo jag hängde upp dem! Har man inte tillgång till en egen walk-in-closet som är min (och Alex!) dröm, får man göra så gott man kan. Min hall har nu förvandlats till mitt skomuseum. Äntligen får jag visa upp mina fina skor. Tack mamma och pappa för att ni uppfyller mina drömmar!






/Katarina, kan stå hur länge som helst och beundra mina skor och hattar

The beginning

Jag klarar det. Jag var själv lite tveksam till om jag skulle klara det, men det gör jag galant. Mindre på tallriken, mindre att gå runt och bära på. Mindre kolhydrater (eller nästan inga alls) och mer träning. Imorgon sätter jag igång. Träning MINST 3 ggr/vecka. Idag var jag på Löplabbet och shoppade loss. Nya skor (som redan är invigda) och nya träningsstrumpor.
Jag är på gång, jag är laddad, jag är tänd!

träningsskor real



/Katarina, gud vad pinsamt, jag gillar Tomas Ledin

The END

De närmaste 14 dagarna ska jag tentaplugga till och skriva två tentor. Därför kommer bloggen ligga nere en hel del. Kanske publicerar ett inlägg då och då när jag får tid över.

Kramar




/Katarina, med insomningsbesvär

Klackar, klackar & en liten sko

total bild för skor liten
(Klicka för större bild)


Jag har ett problem. Min shopping. Det har blivit ett problem. Kanske inte shoppingen rent allmänt utan skoshoppingen. Jag hade lätt kunnat lägga 10000 kronor på ett på skor, om det var "DE" skorna. Nu har jag hittat en par pjäser, från Steve Madden, som jag måste ha. Jag måste! Jag har inte råd att både shoppa från H&M-katalogen och köpa ett par klackar för över 1000 kronor. Åhhh, what to do? Det lutar lätt åt skorna. Jag vet EXAKT vad jag ska ha för kläder till (som alltid).



/Katarina, är kär x 2

ångest, Gigi & Skåne

För 10 minuter sedan hade jag grov ångest.
Jobbigt att alltid behöva tänka till när man ska stoppa något i munnen. Jobbigt att inte ha hunnit träna än. Jobbigt att se trådsmala VS-modeller. Jobbigt att bestämma vad jag ska beställa från H&M-katalogen. Jobbigt att ha tentaångest en vecka innan tentan. Jobbigt att vara långt ifrån familjen. Jobbigt att Alex inte svarar. Jobbigt att inte veta vad jag ska skriva till "den".

Men nu lyssnar jag på högstadiemusik. Tittar på bilder på "den". Kikar efter flygbiljetter till mig och syster som ska ta oss ner till Skåneland. Pratade med Elin.

Nu är allt bra igen. Nu ska jag lyssna klart på min Eurodancer och lite Gigi och sen lockar en STOR kopp te och lite plugg. Har ju bara pluggat effektivt i 7 h idag. Usch och fy på mig!





/Katarina, I still belive in your eyes

Rea i Stockholmstrakten

Jul- och nyårshelgens bästa reafynd. Jag publicerar även mina tre bästa fynd som icke var på rean.

Reafynden!
- Cognacsbrun väska där ALLT får plats. Från stora cellbiologiboken till Akademi FASS eller datorn. Hittade den på P.U.B, nedsatt med 50%. Helt i skinn och från InWear.

- Brunt skärp med guldiga, runda nitar i olika storlekar. På två ställen finns guldiga gångjärn. Cirka hundralappen för detta skärp hos Mango.

- Ett långt, guldigt halsband med ett stort klot utsmyckat med rosa stenar längst ner. En halv hundring hos Indiska.

 


Fynd till vanliga priser
- Svart partyväska i lack med silverdetaljer. Lång silverkedja, som kan knytas (som på bilden) eller tas av. Därför tre användningssätt. Endast 200 kronor hos outlet:en på Gärdet. Är från märket Friis and company.

- Svarta pumps med träklack och träplatå från Cheap Monday. Endast 100 kronor hos Weekday.

- Secondhand blus köpt på Weekday. Endast 200 kronor för en svart blus med rynkor i ändarna på ärmarna och på kragen.


/Katarina, en shopping prinsessa

I bästa vänners sällskap

  
Sitter och lyssnar på denna underbara låt. Kunde inte låta bli att lägga upp den till er. Jag hörde den för längesen i en film, men fick då inte reda på vad den hette. Sen köpte syster Cosmopolitan och fick med filmen The last kiss, där denna låt fanns. I sluttexterna fann jag artist och låtnamn. Jag ryser när jag hör den. Hon har en underbar röst!

Ikväll har jag städat hela lägenheten. Jag storstädade på 40 minuter. Det ni! Jag skulle iväg till Ica Folkes med vänner för att handla mat till kvällens middag. Vi lagade pasta med tillbehör, spelade Uno (Elin vann!) och kikade på hockey (silver är ändå okej!). En kväll som behövs såhär en vecka innan tentan. Imorgon är det plugg igen. Vakna 08:30, tror jag det är som gäller. Så nu är det bara i säng med mig! Mamma och pappa kommer snart upp. Mys pys!

Ps. mitt tusende inlägg!



/Katarina, trött i ögonen men lycklig av sina vänner

Allmän rapportering om mitt liv

1. Jag sköter faktiskt mina matvanor. Träningen går det sämre med men det beror på att jag inte har tid.
2. Ikväll ska jag dricka vin. Jag har inget "godis en gång i veckan", utan istället "jag äter inte godis, glass (ÖRK) och kakor för det inte är gott". Iställer har jag "alkohol en gång i veckan". Idag är min en gång i veckan alkoholdag!
3. Jag sitter bara i skolan och pluggar. Cirka 7 timmar brukar jag kunna skrapa ihop varje dag.
4. Ikväll blir det nation för första gången år 2008 och vi ägnar denna kväll åt Snerikes.
5. Ska in i duschen, sminka mig, gå ner på stan och sen byta mina skor till en större storlek.



/Katarina, viker ut sig på internet

Min lilla juvel

right siza the clock

Dagens outfit: grå tee, grå jeans, svart lång kofta och ljusrosa converse. Otroligt tråkig, men man behöver inte mer när man sitter på BMC i 7,5 h. Dock hade jag min älskade juvel. Förlåt för att tagit dig för givet. Nu i all sin glans och all min trötthet ser jag hur fin och stor du är. Min älskade klocka. Jag kommer aldrig ångra dig. Så, det var den som gjorde min outfit idag, min stora, glänsande, fina klocka!



/Katarina, ja, jag ÄLSKAR klockor

I goda vänners sällskap

Liten nyårs collage
(Klicka för större bild)


Bilder säger mer än tusen ord. Detta är de respektabla bilderna. Vissa utvalda kan se resten på Facebook.



/Katarina, The times has come to see this

Fobin som jag skrivit mest om

Alla som känner mig riktigt väl vet att min absolut värsta fobi är spindlar. Det är inte så att jag är rädd för spindlar och skriker till lite när jag ser en. Utan som mamma uttrycker det "Katarina, du har ett handikapp". Jag kan totalt "freaka ut" bara av att jag inbildar mig att det finns en spindel i rummet. Den 23 december fick jag ett sånt utbrott. Jag klarade inte av att vara kvar i rummet och fick stänga in mig i mitt eget rum och sätta på min spindelskrämma. Som sagt det är ett handikapp då jag måste undvika och avstå från saker pga min fobi. Pappa mailade över denna fina serie för att göra mig lite gladare.

serien

Serien är ett utklipp från Sydsvenska dagbladet den 29 december


/Katarina, lyssnar just nu på Metallica

tankar såhär en nästan röd onsdag

Snöiga regndroppar faller ner från den otroligt grå himlen. Luften känns kallare än vad den är. Inga studenter på gatorna. Ensam sitter jag här och lyssnar på väldigt pigg partymusik och redigerar bilderna från nyår. Magen kurrar men de tre stegen till köket känns otroligt jobbiga. Tanken på honom. På killen jag träffade på nyår kan inte försvinna. Jag har nog fått en liten crush (?!). Vågar jag leta upp honom? Vågar jag ta kontakt? Det var otroligt sexigt när han sjöng och spelade piano. Vad är det med musikaliska killar som gör de så oemotståndliga? Jag börjar känna mig som en "Carrie" - killar och skor är livet!




/Katarina, play that funky music

RSS 2.0