"Och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat på nytt"

Jag vet att det kanske blir lite mycket inlägg nu.
När jag var liten infirades helgen med Djursjukhuset, Fångarna på fortet och middag (ofta räkor med avokado eller bakad potatis med röd rom) framför tvn på fredagskvällarna. Det var lyx för mig. Då var jag avslappnad och lycklig.
Därför förvånar det mig inte att jag nu ligger i soffan, helt avslappnad efter att ha tittat på Djursjukhuset och Fångarna på fortet. Maten är dock utbytt mot ett glas vin och den enda gemenskapen jag får är från E71an, men avslappnad och lycklig är jag!


/Katarina, vem behöver kille när man har Gunde och Agneta

"We don't sleep when the sun goes down, We don't waste no precious time"

Denna vecka är väldigt crazy minst sagt (som ni säkert redan förstått). Till råga på allt ska jag faktiskt bara ta det lugnt denna helg. Känner att jag är värd en ledig helg efter denna vecka. Dessutom har jag och killen varit tillsammans ett halvår på fredag. Hur romantiskt det än låter, så är det inte riktigt så. Vi har själva bestämt ett datum, två dagar efter löning så att man har råd att göra något kul. Inte så romantiskt utan mer affärsmässigt, men passar oss bra. Vi brukar ändå vara bra på att mysa och lyxa tillsammans ofta. Eftersom han haft en dålig vecka ska jag ta hand om honom hela helgen. Vi börjar imorgon med Malmö-festivalmat och Oscar Linnros på Stora sydsvenskan. På fredag ska jag lära honom tvätta (mhm!), käka middag och sen bio. Lördag kan jag ej berättaom, det är en hemlis. Dock en heldag tillsammans blir det absolut!


/Katarina, ska laga till sitt kilogram med före detta fräscha champinjoner nu

"I saw mum and dad making out"

Första av två nätter på hotell denna vecka. Sitter på mitt rum på Österslövs bykrog utanför Kristianstad. Otroligt mysigt och inte alls oflott som det låter. De flesta trakter runt Kristianstad är (oavsett vad jag tycker om Näsby m.fl) riktigt mysiga. Dagen har varit uttröttande men otroligt lärorik. Jag vet (eller borde veta) vad det innebär med styrelsearbete inom en Högskolestyrelse. Nu ska jag ned till Ewas rum och diskutera frågor som rör Kristianstads studentkår och sedan serveras det middag. Lunchen med vildsvin och äpplekaka var långt ÖVER förväntningar så, förväntningarna inför kvällen har absolut stärkts. Känner mig allmänt proper/vuxen/engagerad när jag sitter på ett hotellrum och förbereder mig inför middagen ikväll och styrelsemötet under (HELA) morgondagen med Högskolestyrelsen. Härligt att få ta ansvar, men otroligt läskigt! Gaaaahhhh...


/Katarina, ÄR hungrig

"Att man inte gör såhär mot mig"

Malmö är en märklig stad. En liten storstad som känns mer liten än stor. Var du än rör dig i Malmö stöter du ofta in i någon du känner. Trots att det ska vara Sveriges tredje största stad känns det som ens hemby. Barndomsvänner, bekantas bekanta, Uppsala-vänner, gymnasiekompisen, ja alla finnes i Malmö. Alla förutom mina ex. Trots att de flesta bor eller rör sig i närheten kring Malmö känns de som att de undviket gatorna jag rör mig på. I mångas ögon är detta säkert positivt. Dock kan jag tycka att det är roligt att ibland se hur sina föredettingar utvecklas i livet. En av mina bästa vänner har ett ex som spökar och de möts överallt, hela tiden. Jag klagade i lördags över att jag aldrig träffade mina ex.


Så kom då dagen jag ångrade vad jag sa. Imorse, kliver in lagom trött och osminkad på Malmö central. Där står ”exet”, som jag INTE vill se. Bara att le, hälsa och vara glad. Där fick jag ett slag över fingrarna. Det är märkligt hur livet ter sig.


/Katarina, ska nu ner och städa husexpen. Det ser förjäkligt ut!

"I'm in the house, I'm in the mother f@#king house, I step this side and turn it out, out, out, out"

För första gången på minst 1,5 år är jag sugen på att blogga igen. Jag hade glömt hur det var. Att vilja blogga. Jag tror definitiv att jag varit inne i en period då jag varit osäker på mig själv och min framtid. Det stabila rubbades i och med flytten från Uppsala. Ny utbildning (igen), ny stad och gamla vänner. Första terminen var saknaden efter Uppsala enorm. Hur skulle jag klara mig i den nya studentstaden, nationerna här var ju inte samma flådiga kristallkrone-festande. Dock har jag nu äntligen bestämt mig (efter två år på utbildningen) att jag vet inom vilket område jag vill lägga min kraft och energi när jag slutar att söka pengar från CSN.

Så, nu startar vi om! Jag bor i en ljuvlig (precis blivit) tvåa på Blekingska i Lund. Jag agerar Husförman och gör det ensam från och med första september. Jag har alltid vetat hur kul det varit inom nationerna, men det är ju ännu roligare. Denna vecka har jag (bland annat) strukturerat upp parkeringsuthyrningen, lekt parkeringsvakt, rensat ut allt skit från ALLA korridorer (6 sängar!), hjälp till att rensa ut källaren i nationshuset, gett ut intyg för hyresbidrag, åkt tre rundor till tippen, hämtat ut två låskolvar från låsfirman, varit hos Erikshjälpen och lämnat bla en säng, byggt två partytält av tre tälts delar, svarat på 19681624542992832987922 bostadsansökningar m.mQurator med "slänge-soffa", Källarmästare inburad och tältbygge med ett minst sagt ostabilt tält./Katarina, var trött igår. Veckan som kommer är minst sagt FULLpackad.

"För din mamma, Borde lärt dig lite granna"

Ljuvlig, lång men snabb sommar har snart runnit förbi. Mer ledighet än vanligt har jag haft. En vecka på Gotland och fem underbara dagar i Cannes med finaste vänner. Kombinerat med lite pill i Lund, jobb i Skanör och givetvis mys med vänner, familj och M.
Nu stundar hösten, något som gör sig mer påmint då vädret berättar att jag inte får ha Falsterbotofflor, shorts och t-tröja, utan måste bylta på mig ylletröjan för att kunna förflytta mig utanför dörren.
Ett år kvar på utbildningen. Sen är kandidaten klar för mig, gastronomen. Frågorna om fortsättningen är många och svaren inga. Året innan "allt" är slut är dock planerat i punkter, listor och prickar (som vanligt när det gäller mig). Uppdrag har dykt upp under gången jag har planerat hösten. Uppdrag som bidrar till stjärnor på CVt och som jag givetvis ej kunnat tacka ner till. I höst läser jag kursen Livsmedelskunskap med inriktning kemi och mikrobiologi och springer på fem veckors praktik. Studierna ska kombineras med Husförmannaskapet på Blekingska nation i Lund, som jag först förra veckan insåg hur SJUKT mycket av min tid det kommer ta (möjligt naivt av mig att inse det så sent). Mina övriga "lediga" dagar kan jag lägga energi åt min post som utbildningsbevakare hos Kristianstads studentkår och dess styrelse och några timmar ska jag nog kunna hitta år min post som studeranderepresentant i Högskolestyrelsen på Kristianstads högskola. Ja, jag har verkligen tagit på mig saker. Dock endast uppgifter som jag ser otroligt mycket fram emot. Ska bli så roligt att få känna sig vuxen, hjälpa andra och få en GOD insyn i hur styrelsearbete fungerar. Är det såhär en stor ledare börjar?
/Katarina, lämnar imorgon sommaren bakom sig och flyttar tillbaka till Lund. Vardagsliv, roliga uppdrag och träning sätter igång!

RSS 2.0