En tripp till ön

Idag har det blivit mycket publicerat på bloggen. FIck en liten inspirationskick av att leta runt bland sparade bilder på min dator. En annan anledning är att jag inte kommer blogga på länge och måste därför kompensera för det. Imorgon bär det av med tåg, buss och båt till Gotland. Där hämtar pappa mig med bil och vi dra ut till stugan (2 mil norr om Visby, ungefär Lummelunda). Längtar så efter Gotland. Har saknar det så. Världens mysigaste plats oavsett om det är snö, sol, regn, storm, ja, allt passar till denna ö. Det är mitt andra hem och jag hade faktiskt kunnat tänka mig att bo där, ivf några år!


/Katarina, in and out of my life

Fashion is death

Min dröm just nu är en pälsväst. Jag vill helst ha en grå, krullig, lång lammskinnsväst. Kan även tänka mig en räv. Helst silvergrå, riktigt lysande silver. En sådan väst går att bära till allt. Från mörka till ljusa jeans, från söt klänning till lackleggings och höga klackar. Helst vill jag matcha med glansiga svarta leggings, riktigt höga Zara skorna, lång oversize tisha, mörka naglar, stora glasögon bågar, spikrakt hår och la västa.


Bilder lånade från The sartorialist, JAK&JIL och Sophies fashion


/Katarina, tittar på Jamie Oliver som dödar en kyckling i tv

Glasögon, bubbel och berusad dator

Vi var hemma hos mig i fredags. Jag, Paulina och ett rockband på 5 personer. Är vi groupies? Nej, bara Paulina! Först var vi på konsert i Kyrkans hus i Höllviken (ja, helt sjukt). Sen blev det bilfärd. Fem personer i en liten Peugeot 306cc, vilket resulterade att jag höll på att mosas. Sen hem till mig med bubbel, vin, jäger, wishy, öl och ja, allt som man kan tänka sig! Vid 06:30, kom jag ivf i säng. En otroligt rolig och sjuk kväll.


/Katarina, har precis ätit rösti och kalvfärsbiffar

Rosa, gröna och ätbara

Förra helgen bakade jag, Paulina och Charlotte cupcake. Paulina skulle fira sin födelsedag på lördagen och där skulle det serveras allt från tilltugg till tjejiga cupcakes. De blev riktigt bra och måste därför visa er resultatet. Vi använde oss av ett recept från Leila.
















/Katarina, ska snart packa ihop sina saker och lägga sig i sängen

Silversne

Jag kan tänka mig att vara sne hela hösten och vintern om jag får vara det i Whyreds vackra kappa med markerat blixtlås.














/Katarina, tittar på en av sina favoritfilmer, Fåglarna

Nya ramar runt juvelerna

Som ni ser på bilden har jag nya glasögon, eller  snarare nya bågar. Det är fönsterglas eftersom dessa endast är ett provpar. Jag ska beställa dem snarast är det tänkt. Kostar endast 395 inkl. glas från favoptics, som dessutom har underbart bra service!








/Katarina, har väldigt mycket mer att blogga om men min laddare till datorn strejkar. J*vla SKIT!

Kärlek vid 17:de ögonkastet

Ikväll gick en av mina favoritfilmer på tv4+, The wedding date. Där påpekar de många gånger att vi tjejer själva väljer det kärleksliv vi har. Jag tror verkligen på det. Jag har velat vara singel de senaste två åren. För att kunna andas och finna mig själv. För att kunna komma över gamla pojkvänner och se vart mitt liv leder. Därför har jag inte träffat någon att inleda ett förhållande med. Jag har hela tiden gett signaler att jag vill gärna "umgås" men resten, det kan vi strunta i.

Som jag skrivit tidigare har jag nu bestämt mig för att inte vara singel längre. Att jag är redo och säker på vem jag är och vad jag vill. Nu känns det som jag aldrig träffat så många bra killar på så kort tid. Det känns som det kryllar med bra män runt mig. Jag som nästan har glömt hur man beter sig i ett förhållande.



/Katarina, tittade på dansbandskampen tidigare ikväll, och det var riktigt bra!

Berusad dator del II

Min dator har varit berusad. Då fick han dricka öl. Detta resulterade i ett bytt tangentbord och ny fläkt. Då var jag ifrån honom i en vecka. Igår fick datorn smaka lite wishky. Han deckade direkt. Sen fick har stå under fläkten och andas lite. Imorse vaknade han direkt och var otroligt mycket piggare än vad jag var. Om någon behöver hjälp med en vattenskadad dator, så är det bara att ringa, jag kan (typ) allt, numera!


/Katarina, tittar på CSI 

Lekfullt med stil, kön och former

Titta på denna man. Ser ni hur han klär sig. Detta är det sjukaste jag sett. Detta är det modigaste jag sett. Detta är det häftigaste jag sett. Han leker med ditt öga. Är det en kille eller en man? Står byxorna ut på sidorna? Hur sitter hatten fast på huvudet? Hur lyckas han få så snygg form på kavajen? Jag älskar sådant. Sådant, som jag inte riktigt förstår. Hur han vågar och hur han får ihop denna klockrena outfit. En så manlig man i en outfit som enligt mig, skriker kvinna. Jag är fascinerad!!!

Nu är den stora frågan, Hur hittar The Sartorialist dessa människor? Dessa ljuvliga fantasifulla och modiga personer.
Han är den enda som hittar de bästa och lyckas ta de med fascinerande bilderna!






/Katarina, vilken man, denna man

Knölarna förhindrar klackarna

Idag har jag varit hos läkaren. Jag har världens feligaste fötter. Det finns nog inget som är rätt där nere. Lilltårna är för små (på höger fot har jag knappt någon), knölarna på sidorna av fötterna växer och en operation mot nageltrång har jag redan genomgått. Så denna gång blev det en remiss på röntgen och ett prov på nagelsvamp till laboratoriet. Gunnar (min ljuvliga läkare) berättade dessutom att det inte finns något effektivt medel mot nagelsvamp, jej! I'm so happy, I'm so glad that I found you, I like to thank you......


/Katarina, vill amputera sina fötter och operera dit två röda YSL-pumps istället

Ett kliv i rätt riktning

Nu har jag tagit första steget för ett nytt liv. Jag har bestämt mig för att jag, efter 2 år som singel, är sugen på ett förhållande. Mysigt att ha någon som tycker om en. Så, jag tog första steget igår. Jag bjöd ner honom till nästa helg. Om han väljer mig eller en festhelg med kompisarna i Kalmar, vet jag inte än. Jag gjorde det ivf. Jag vågade och jag utsatte mig för en risk. För vågar jag inte satsa kommer det aldrig bli något. Så, vi får väl se. Jag hoppas ju att han väljer mig. För han är väldigt söt!



/Katarina, fortsättning följer....

Kärlek vid första ögonkastet

Bloggar från mobilen. Kommer detta att fungera? Jag sitter på en bar som en av mina bästa vänner har hyrt. Tänkte bara berätta att de är bäst i världen. Dem gör mig så lycklig. Kan det bli bättre? Nej, detta är bättre än allt i världen. Bilder kommer:) kramar från mig



 ...och bild kommer kl 08:56 den 20/10 (snart är det löning).
Detta är taget i lördags. Malin, Charlotte, Paulina, jag, Rebecca och Anna. Laura kom tyvärr inte med eftersom hon kom lite senare.


/Katarina, nu måste jag slänga in mitt feta hår i duschen

Rosa barbieglitter

De ser ut som ett par Barbieskor. De klumpiga, grå, rosa, glittriga Buffaloskorna. Jag har inte köpt dem. Jag har aldrig ägt dem. Dock har de legat hemma hos mig sedan avslutningen i 9:an, då jag använde dem i en dansuppvisning. Så nu efter att jag flyttat tillbaka, tillfälligt, i mitt flickrum rensade jag ut dem. Nu ligger dem i Myrorcontainern vid Ica Ljunghusens livs. Hoppas någon annan får användning för dessa vackra, något slitna, gigantiska Buffalopjäser.


/Katarina, har en skön helg då jag endast slappar och inte tänker ett skit på PLUGG!

Pengar är ångesten som rinnande handsvett på bordet

Spendera för mycket pengar. Ja, det gör jag. Det är något som jag försöker förneka för mig själv, men det går inte alltid. Inte när jag fösöker föra "köpdagbok" för en månad och misslyckas efter tre dagar. Jag kommer gå under. Så, nu måste jag sätta stopp. Jag började lite smått med "jeansskjortan" från Monki. Dock köpte jag ett bord på Blocket igår. Hur skulle jag kunna låta bli. Bra skick, NK designat, 50-tal och teak = Katarina viftar med plånboken!

Nu har jag börjat inse att det är en ångest. När jag köpte skorna hade jag ångest efteråt. Ett av de största varningstecknen. När gråten ligger i strupen, andningen blir snabbare och händerna börjar darra. Då ska man nog sluta va?

Så bordet var de sista jag shoppade fram till den 25. Endast en vecka. Börjar precis som de som ska sluta röka gör. Lite i taget. Upp till bevis, Katarina. Fortsättning följer givetvis!



/Katarina, det här med hårfärgningen ska jag skjuta upp en månad. Ska SPARA pengar!

Löv möter Starwars möter Lambi


Tack The Sartorialist för underbara bilder som inspirerar mig till att vara en snyggare människa.

Klart jag ska behålla skorna. Se hur denna tjej bär upp sina skor (som är liknande mina). Henne ska jag utgå från varje gång jag stiger upp ur sängen. Jag är kär. Prinsessan Leia möter höstlöv möter barbies långa ben möter datannörd.


/Katarina, this time it's on my own.

Svart synd


Jag köpte ett par nya skor igår. Överraskande va? Otroligt snygga, men jag kunde inte bestämma mig om jag skulle behålla dem. Var detta verkligen ett par "Katarina-skor"?

Alex, skorna kommer från Zara!


/Katarina, skofreak som inte kan låta bli

Blått läder och nitar....

Mina just nu sjukaste skor i garderoben får bli bli del nummer två i min serie om skor. Dessa köpte jag på 70% rea från Håkanssons. Märket har de döpt till Bronx och klacken mäter hela 11 cm. Sköna och lätta att gå i!

/Katarina, laddar bilder från resten av sommaren på Facean

Gyllene toner på skallen

Jag har en rädsla. En rädsla som kryper i kroppen som en gigantiskt mask. Som går som en ilning från toppen av min skalle ner till mina missbildade fötter. En rädsla som jag skäms lite över och som gör att jag egentligen inte borde erkänna den. Nu har det gått så långt att jag har bestämt mig för att göra det. Jag ska klara det! När jag låg i sängen och tänkte på det skakade jag och huvudet började röra på sig.

Jag ska färga håret. Jag har aldrig gjort det förrut. Aldrig hos frisör och aldrig själv. Jag har inte ens slingat mitt hår. Någonsin. Har aldrig haft ett behov eftersom mitt hår faktiskt är av ljuvlig kvalité.

Nu gäller det. Kommer jag se ut som Shrek eller Ali Larter efter ett besök hos Hairpoint?




/Katarina, fortsättning följer

Ett oäkta lamm på fötterna

Jag kommer köra en liten serie i skor. Detta är del ett. Hur långt det går, ja, känner ni mig så kan det faktiskt gå HUR långt som helt. Jag samlar på skor. Visste ni det?

Här är mina nya Uggs. Ja, eller låtsaslamm som de också kan kallas. Hittade de för tre veckor sedan på H&Ms barnavdelning i Kristianstad, och kunde inte låta bli. 149 kronor fattigare är jag nu faktiskt lyckligare (eller?).


/Katarina, ska nu skriva inköpslista till baket

"In, and out, of my life"

Vi alla letar efter en sak. Medvetet eller ej. Lyckan! För att finna lycka (som egentligen är odefinierbart) "måste man" finna kärleken. Komedier handlar oftast om att på ett eller annat sätt finna kärleken. Det är faktiskt inte alla som letar, medvetet. Jag har legat i det facket i 2 år. Jag ville vara singel. Jag ville vara själv. Jag ville ha tid med kompisar och familj. Jag behövde växa själv. Därför hittade jag ingen. Under dessa två år i "jag-letar-inte"-facket, har jag inte varit kär. Jag har inte velat det. Du måste "våga & vilja" satsa. Du måste lägga ner tid på andra och på dina känslor.

Jag bestämde mig för lite mindre än veckor sedan, efter att jag en längre tid faktiskt insett att jag saknar "någon" (Något!). Efter två år av tankeverksamhet och uppväxt har jag nu insett att jag är redo.

Senaste:
Igår träffade jag en kille. För första gången på två år bubblade, som champagne, i magen. Fjärliarna flaxade som aldrig förr. Det stack i fingrarna och yrseln tog över.

Jag hade glömt hur det kändes........



/Katarina, duschen behövs mer än någonsin

Egoistkväll

Jag har en ensamkväll. Skönt att kunna vara lite för sig själv. I torsdags redovisades arbete nummer ett. Har känt en stor lättnad denna helg. Har varit HELT pluggfri. Umgåtts med Alex hela helgen och tidigare helger har jag varit hos föräldrarna i Skanör, eller hos Paulina i Malmö. Så lite kvalitétstid med sig själv var behövligt.

Så, nu sitter jag framför min svarta laptop, läser kvalitébloggar, dricker mitt lussete från Kränku och lyssnar på nya ljuvliga favorittoner från Hanna som sjunger under namnet "Name the pet".



/Katarina, älskar sig själv, men måste duscha bort festandet

Hallonsaften tar mitt liv.....

Vin, denna berusande dryck.
Alkohol, denna berusande känsla.
Roligt i måttliga mängder.
Livsfarligt i stora mängder.

Ibland undrar jag varför jag dricker. Varför jag inte är nykterist. Jag är otroligt social, högljudd och glad i mig själv, utan berusningsdrycker. Jag kan ha kul utan alkohol. Jag har testat. Ändå dricker jag.
Det är för att jag inte kan låta bli. Sitter mitt bästa tjejgäng på en förfest och snackar ingår en flaska vin.
På en förfest är det lite grejen att alla tar med sig en flaska vin. Sen är det kanske någon som har sprit. Då shottas det någon shot var. Sen när vi kommer ut startar vi upp med en drink (för min del alltid en äppledrink). Efter ett tags dansande slår törsten in och det blir en öl eller två. Detta betyder alltså att jag vanligtvis under en utekväll dricker,
- 1 flaska vin
- 1 4:a
- 1-2 öl

 ...och ibland en och annan shot på förfesten
Summa kardemumma, det är OTROLIGT för MYCKET!!!!!!!

I fortsättningen ska jag endast ta med ½ flaska vin på förfesten. För jag måste inse att jag tar ett långsamt självmord med all alkohol som rinner ner i min strupe varje helg.


/Katarina, "keep running in and out of my life"

Bästa saknaden

Har precis bokat biljetter. Imorgon vid 15:23 lämnar jag. Ska ta mig med tåget från Kristianstad till Alvesta där en av mina absoluta "bästisar" ska hämta mig. Alex har kommit ner från Uppsala och jag kommer upp från Kristianstad. Helgen är tydligen planerat i punkt och prickar. Det ska bli ljuvligt att se henne igen. Jag saknar henne så mycket........





/Katarina, längtar så till imorgon, när jag får lämna Kristianstad för Tingsryd

Lent ögongodis

Jag håller på att krevera. Två orsaker: snygghet och pinsamhet. Det är väldigt barnsligt och töntigt, men jag kan inte låta bli att publicera denna bild på Jake Gyllenhaal. Nu finns det inga fler ord än......




.....jag DÖR!








/Katarina, är tillbaka i 12-års åldern

Dagens ung(sjuk-)dom

Ibland saknar jag Uppsala och mitt liv där så att jag vill sätta mig ner på det smutsiga, beiga plastgolvet och böla och skrika rakt ut. Jag vill sitta där och ångra mitt beslut så att ångesten sipprar i ådrorna. Så att rädsla för att ha tagit ett förjävligt beslut gör mig svimfärdig.

Ibland hatar jag Kristianstad så mycket att jag ställer mig och slår i ytterdörren. Ibland hatar jag stället där jag bor, så mycket att jag sätter på högsta bas så att mina grannar ska ha mitt dunk i sina öron. Ibland hatar jag människorna som bor i huset, för att de slänger sopor i trapphuset. Ibland hatar jag hela Kristianstad-grejen så mycket att jag med tårar i ögonen (och längs kinderna) tar första tåget hem till mamma och pappa. NU, köpte jag ett månadskort för 990 kronor så att jag kan flytta tillbaka till mina föräldrar och pendla 4,5 h per dag.

Har jag aggressionsproblem? Nej, mina grannar har städ- och äckelproblem.

Flytta aldrig till Krebo, Löjtnanten 1. ALDRIG! Är det någonstans ett virus, bakterie sprids så är det här. Jag kan tänka mig att det går både fågelinfluensa, blåtunga och galna ko-sjukan i denna fastighet.


/Katarina, jag kommer visa bilder på hur j*vla äckligt detta stället är (när jag får min mobil-USB-sladd)

Ett stoppljus till väska tack!

Jag är ett skofreak. Ja, det vet vi alla om tror jag. Ivf känns det som att alla vet om det vem jag än träffar. Just känns det mest som jag saknar en väska (trots att ett par höga kleinblå mockapumps inte varit fel). En oversizad kuvertväska i mjukt skinn. Gärna "vikbar" och med ett stort och synligt blixtlås. Gärna i en "lysande" färg. Inspirationen kommer från lite olika håll.
Här har vi ett håll.....



....The Sartorialist.







/Katarina, ska nu gå ner och äta frukost och sedan sätta igång med arbetet

Tisdagen den 7/10 13:21

Det flög precis in en fågel i min ruta. En liten blåmes. Undrar hur vanligt detta fenomen är?! Undrar hur ofta fåglarna dör? På senaste tid har jag varit med om att cirka 5 fåglar har flugit in i olika rutor här och där. Näst senaste var vid Malmö stadsbibliotek, där en duva bommade rakt in i spegelhuset (heter det verkligen så) och föll pladask ner på marken, ½ meter framför ett kärlekspar, och dog. Hur ofta förekommer detta?


/Katarina, ska nu gå ner och duscha och sen ta nya tag på arbetet

Jag vill bo i en Acne-butik...

...hela denna hösten!







/Katarina, vill se ut som ett Acne-barn med start om 2 veckor

Inspirationen av min garderob

Den senaste månaden (ja, jag vet att jag är sen), har jag upptäckt hur underbart inspirerande The Sartorialists bilder är. Hur mycket mer du ser och kan hitta ur din garderob när du har varit inne hos honom och kikat på hans bilder. Hur grym du blir på att kombinera de 3 år gamla reabyxorna med mormors avdankade clownkavaj med axelpuffar. Han gör att jag har insett att min garderob är full av användbara kläder. Kläder som tidigare har hängt och varit nära på att åka till Myrorna, har nu blivit mina mest användbara och favoriserade plagg.

Mitt senaste påhitt, efter en dos inspiration, är min gamla avdankade Zara kavaj som nu används flitigt, men denna gång är ärmarna rejält uppkavlade.

Självklara bilder från The Sartorialist


/Katarina, har hittat sig själv genom andras bilder

Katarinas kärleksförklaring

Betraktelser från ett rött säte på buss 100 från Skanör till Malmö lördagen den 4/10 2008 kl. 16:09

"Det är så mycket att se på en buss. Så många intryck att smälta. Två säte framför mig sitter ett par som luktar. De luktar kök två dagar efter jul. Ingrodd köttbullsos, torkad senap och utspilld glögg. Som tur var satte sig ett välklätt äldre par sig preics framför mig. De luktar parfym och nyköpta, nyvikta skjortor. Odören blandas när dörren öppnas. In kliver en bubbelgumsdoftande kille, eller var det en tjej. Måste titta igen. Skulderblads-långt, rakt och välskött hår. Sliten mc-skinnjacka, röd öppen flanellskjorta, sliten svart t-shirt med tryck, smala klarblå jeans och nästan grå, höga, söndriga Converse. Jag känner fjärilarna i magen. Det bubbliga jag inte känt på snart 2,5 år. Kärlek börjar krypa sig närmare mig. Blir osäker på min läggning. Är jag lesbisk bara för att det bubblar i magen när jag ser en kille som har kvinnliga drag. Min tramsiga tanke gör mig generad och jag kopplar snabbt bort den."


/Katarina, föll för en kille på bussen

Nunnans beskännelse

Exil, nej, jag har inte gått i exil. Jag bara inte orkat sätta på min dator (som jag nu faktiskt tagit mig till att göra). Ett lager i min fläkt är nämligen sönder och min dator låter som en gamling på ett hem där endast kroppen och klagan finns kvar. Sorgligt, men sant! Ny fläkt beställd, men, det är istortsett olidligt. Jag måste snart gå och stänga in mig i ett tyst, kallt och mörkt rum för att få vettet tillbaka. Jag sitter på ett mentalsjukhus (känns det som med detta ljud).

Anledning nummer två (till varför jag inte uppdaterat). Jag pendlar mellan Skanör och Kristianstad (enkel resa ca 2h och 7 min). Vilket tar det mesta av min dag. Resten av dagen är jag ca 5,5 h i skolan, och sen, ja, ni kan ju räkna ut hur mycket annan tid jag har. För, man ska ju plugga utöver det man gör i skolan (eller hur är det nu med det?!). 
Tittar just nu på en ny dator, en lätt en, som jag ska kunna ha på tåget.

Diskussionen om att flytta till Kristianstad kan vi ta en annan dag. Jag kan nämna att jag försökte, i två veckor, men att hjärta, hjärna och ALLT sa stopp. Lägenhet har jag, så ibland, när jag verkligen vill tortera och straffa mig själv, sover jag en natt i denna ljuvliga byggnad, Löjtnanten nummer 1 hos Krebo på Campus (i Kristianstad).

Jag har en del bilder, shopping, livsbetraktelser och sexanekdoter på lager. Hurvida allt detta kommer att publiceras är för nuvarande okänt, då jag igår insåg att mina föräldrar kikar in på min blogg lite, då och då.


/Katarina, ska nu Buzza

RSS 2.0