YES!

I got myself a room in an apartment the first three month.... YES! I relly needed this, I can tell you.


Flogstavägen 93F i Uppsala. Perre!!!


Ready for work, yes.

Bye


 Eight hours later:

Det är faktiskt, till min stora förvånad med vemod jag lämnar Skanörs Fiskrögeri (mitt jobb) för sista gången denna säsong. Tidigare har jag aldrig lämnat det å detta sätt utan jag har ALLTID jobbat höst och jul. Nu blir det inte så, jag kan inte ens vara med på P-festen vilket också känns konstigt. Min chef tyckte inte att det skulle bli kul nu när jag inte kunde komma. Vilket ändå piggade up mig ngt. Imorgon och på lördag jobbar jag inne istan och sen direkt efter jobbet drar jag.... ahhh *skriker av rädsla*, till Uppsala. Men iofs nu har någonstans att bo, och jag är inte själv de första 3 månaderna. Gitt!!!

Karro och Jag *skriker*
Jag skriker av glädje, rädsla och nervositet

Nu ska jag titta på Hitta Nemo =) Mysmys!


To my apartment

Bord + stolar

Two minutes ago I bought myself this wonderful table with four chairs. Great!

Love it!



Sleep tight.

Tips på blogg!

Vill ni veta hur en svensk tjej klarar läkarstudier i Polen? Läs Natalia's blogg

Natalia, Jag och Karro FÅRÖfärjan

Natalia, Jag och Karro på Fåröfärjan V.29 2006


Gårdagen och dagen =)

Kom hem från jobbet för 1,5 h sedan. Det var nästsista dagen på jobbet i Skanör. Sista är imorgon, men bara 8 h. SKÖNT! Sen är det bara fre-lör inne i stan, sen flyttar JAG!!! Det ska bli jätte roligt att få en lägenhet som jag får välja färg på väggarna själv och bara mysa runt i helt själv =)

Igår var jag inne i stan och fixade lite grejer. Har bla fixat så jag nu får studiebidrag och lån på mitt konto istället för på skitiga checkar.



Så här ska min lägenhet se ut (vet inte om det blir en etta eller två än):
Badrum, ljusrosa väggar (mkt ljusa), rosa/cerisa handdukar och matta, Rosa detaljer (så som tvålpump, tvålkopp m.m) och en SUPER söt ljuskrona från Ikeas barnavdelning som är i samma stil som en riktig ljukrona men istället för kristaller är det plast "kristaller" i rosa och lila.

Kök, grönt och blått. Hoppas på ljusgröna väggar. Har dricksglas från Boda Nova med tillhörande karaff som är med grönt och blått tryck. Ett fint runt teak bord med fyra tillhörande stolar. Har köpt ljusblå Ittala ljuskoppar och 4 underlägg i ljusblått som är jättefina till. Igår köpte jag även bestick som var SUPER snygga. Tips DUKA!

Sovrum, Har inte funderat jättemkt över detta. Har tänkt mig väldigt neutrala färger kanske ljusljus beige och en fond vägg i chokladbrunt eller ngt. Kanske en ekhylla ovanför sängen med ljuskoppar.

Balkong, beror lite på om den är inglasad eller ej. Om inglasad, har jag tänkt mig lite indiskt. Kanske med mkt rosa/orange/röda kuddar och mkt mattor så man kan sitta på golvet. Ngt lågt bord och mycket ljuslyckotr i förgylldmetall!!! Inspiration från fiket Mynta i Skanör.

Vardagsrum, Ingen som helst aning. Typ en vanlig, ljus 3-sits soffa, kanske en fondvägg i ngn fin färg. Tavlor, fotografier och mkt ljuskoppar. Snygg tv! Ett vitt jättegulligt skrivbord utrustat med dator m.m!

Pics. down here....


Idag skulle jag egentligen in till stan efter jobb för att lämna tillbaka hans bok. Han skulle höra av sig isåfall, men det har han inte gjort. Jag trodde att jag skulle bli ledsen ifall han INTE gjorde det men till min stora förvåning är jag inte alls varken arg, ledsen eller besviken. Jag bara kom på att jag inte dras till honom mer om man nu ska uttrycka hata/avsky på ett milt sätt. Han bryr sig verkligen inte ett skit. Nu får han dessutom inte sin bok men, Who the f*uck cares?



På fredag är sista gången jag ser många kära vänner på upp till ett år. KF, Max och Kim åker till Magamummimulillala (ngn ö vid Philipinerna) i ett halvår, Karro (kommer jag träffa oftare hoppas jag), Sandra ska till Italien om 6 månader ser kanske inte jättemkt av henne, Sara och Anna vet jag ej om de ska med men det hoppas jag eftersom de båda (antagligen) ska till Magaluf. Sen ja, man vet ju inte alla som kommer med till Malmöfestivalen på fredag!!! (Saknar er alla redan!)



Pic.
Min fina ljuskrona som är inköpt på Ikeas barnavdelning för endast 189 kr



Två super fina Filippa K muggar jag köpte i Höganäs på Outleten där för 69 kr/st (kostar i vanlig affär 124,5kr/st). Har fyra till fast i två andra mönster.



Inhandlade även denna fina skålen/koppen (den är ganska liten) i Höganäs på Outleten för 49 kr (kostar 179 kronor på Duka)



Fick två av dessa av min bror i födelsedagspresent och köpte två till i Höganäs. Så nu har jag totalt 4 att sätta i köket!

Sommarens skor (kommer fler)

Shoeholic, det var jag det!

Denna vår och sommar har det blivit uppemot 20 par skor inhandlade (jag över driver EJ). Jag kan säga att mamma är en av dem som är mindre glada över vart min ekonomi sjunker och vad jag (hon) ska göra med alla skor. Men under de få månader som gått har mitt sko intresse utvecklats. jag trodde aldrig att jag ens skulle PROVA ett par kilklacks skor. Men i den femtiotals anda jag var fick jag på mig ett par och GUUUD vad de var sköna. Skorna tycker jag inte är jätte snygga men klacken håller en utekväll och skorna tackar dig dagen efter då huvudet mår dåligt!!!

Det är så många skor jag har shoppat att jag inte får plats med alla under denna rubrik utan att det kommer komma fler skor längre fram. Mina absoluta favoriter har jag använt så mkt att de måste klackas om och är därför inte med här idag!


Gröna, ganska höga skor med kilklack. Kilklacken är av låtsas kork. Fyndande jag för 170 kronor på Dinskos rea i Karlskrona.


Underbart söta ballerinaskor i svart lack som jag fick av min syster i födelsedagspresent. Perfekt till höstens trend och dessa gillar jag trots att jag börjar tröttna på ballerinor!


Mamma köpte likadana skor till min student för att hon skulle ha dem. Jag blev föräldskad och 2 veckor senare sprang jag på de på rean på Bianco i min strl (38) och 200 kr BILLIGARe (350 kr totalt), Perfekt!


I alla år har jag haft trätofflor. Mina minsta är strl 19 (har sparat dem). I våras läste jag om Falsterbotofflorna i Elle. Så tänkte jag, okej, jag införskaffar mig ett par nya i sommar för mina gamla har börjat falla sönder efter ca 5 år på fossingarna. Dessa är special beställda och på en fot står det Skanör och på den andra Katta. Härligt att gå runt i i sommar =) 375 kr Rosetten, Skanör!


Under Falsterboveckan förstörde jag mina svarta (vintage) pump genom att festa LITE för hårt (ska försöka få de lagade hos skomakare). Ett par svarta, spetsiga skor är ett måste i en garderob. Dessa hittade jag för halva priset i Karlskrona. Vero Moda 199,50 kr.


eftersom jag under tidig vår i början av maj köpte ett par ballerina skor så köpte jag ett par silvriga en bit in på sommaren för att komplettera. Hittade dem i en fynd affär på Centersyd i Löddeköpinge. Från början från TopShop. Nu 150 kr på Skomagasinet!


som ni kunant läsa tog vi oss en sväng till Gällstad när vi ändå var på väg ner från Gotland. Där hittade jag dessa GRYMT bekväma Geox skorna som egentligen kostar 1095 kr men jag betalade endast 795 kr för dem på Lager157. Toppen skor att vandra mellan bostad och universitetet i Uppsala i Höst!





En liten del av min stora samling skor som inhandlades i somras. Titta och njut! För det gör jag =)

Anna och Jag Falsterboveckan

Anna och Jag Falsterboveckan


En sommarhälsning från mig och Anna!

Livet leker...

Så mkt, SÅÅÅ längesen

Förlåt för att jag varit mest frånvarande. Kanske ingen ursäkt men jag har haft så fruktansvärt mycket att göra, ni kan bara inte ana.

Senast jag skrev skulle jag till Stockholm. Jag shoppade väldigt mycket. Tex. två supersöta linnen från Mango. Ett ljusgult (perfekt nu i somras) och ett vitt. På Mango köpte jag även ett sailorskärp i vitt och blått som passat jätte bra ihop med mina mörkblå shorts, som förövrigt gått sönder i en söm i en fylleveva i Visby. Men nu ska jag berätta allt i ordning.

Nästa grej är Student. Usch, jag ryser bara jag tänker på det. Jag tog student nu i våras den 2 juni för att vara precis. Helt sjuka veckor det var innan. Balen den 26 maj sen två hektiska veckor till studenten... Faktiskt USCH!!! Balen var väldigt fin. Hade på mig en isblå/silvrig klänning i taisiden som INTE gick ända ner. Sedan en tyllkjol under som gick till fötterna. Sen en vit minkpäls bolero och en sjukt fin håruppsättning som jag hade gjort på Hairpoint på Östergatan i Malmö (good work girls).

Studenten:
Perfekt! Allt var helt underbart. Jag hade inte velat göra om det, men endast för att INTE förstöra mina minnen. Champagnefrukost i parken, samling på skolan, stipendium, filmer, fotografering, flotten i Malmös kanal med mat och spelning och tal!, sen uppspring på trappan, flakåkning genom stan, hem till familjen i SLK;n, gäster + presenter, presentöppning, skeppsbron, till Erik D, efterfest hos KF, sen hemma kl 10,00 nästa morgon. Ett helt UNDERBART DYGN!!!

Efter studenten jobbade jag väldigt mkt under lång tid. Mehn även, Vellinge Sunds studentfirande med 13 studentuppvaktningar att gå på + strandbaden i Tält efter, Jag fyllde arton, midsommar med Gåsalopp och Tältbaden, föräldrarna åkte till Tyskland och Österrike, hade arton års fest,

Falsterboveckan 
med hästar och sommarragg från Sthlm (hela veckan höll vi ihop :D (saknar dig!)) och Strandbaden varje dag, Skita i Båstad veckan, drog till

Visby tidigare
, kommer till ett Sveriges Ibiza, Visby, HELT underbart.

Visby:
Det sjukaste jag sett i festväg i hela mitt liv. Det första som händer när vi kommer till stugan och dagen efter ska starta bilen, BILEN FUNGERAR INTE! (2 mil in till Visby från stugan) Ägnar en dag år att försöka fixa bilen, tillslut får vi en en hyrbil från Renault. Åker till Fårö och är nära tt köra över en massa lamm som springer på vägarna. Onsdagen första gången på Underbar (namnet stämde) snyggaste baren jag någonsin varit på. Torsdagen tog vi taxi till Visby för att alla skulle kunna dricka, Jag fick en av mina sjukaste fyllor någonsin. Var Överallt!!! Gutekällaren bla. Får sms från ngn Andreas kl. 05.00 (who the f*ck is he?). Karusell!

Fredagen Kallis, Lördagen Kallis och mkt mkt mer.
Det som hände på Gotland stannar på ön!

Efter Visby åkte vi direkt till

Gällstad och Lager 157 för att shoppa satan. Hittade ett par sjutk fula plast stövlar i Orange för 199 kr. Sen hem och jobba grymt mkt. Fick antagningsbeskedet att jag kommit in i Uppsala på mitt andrahandsval. Tänkte, ska inte läsa nu!
En vecka senare: Ska läsa i Uppsala. Kommer in som reserv på mitt 1:a handsval. Sjukt gitt!!! Letar bostad, Jobbar, Umgås med Annorna, Letar bostad, Åker till Höganäs för att införskaffa mig en och annan mugg m.m Jobbar, Letar Bostad och nu står jag här. Anna åkte till Canada igår via Heathrow (jag = orolig as much as this...........), jag packar för fullt, pappa beställer dator och letar lägenhet. Allt är uppe i 220 km/h samtidigt som jag försöker vara koncentrerad på jobbet tänker jag bara på Uppsala, inredning i nya lägenheten och my new life up there. Anna kommer kanske upp till nästa termin. Ni alla är hjärtligt välkomna att hälsa på, GIVETVIS!


Övrigt: Fick en ny kamera (6mpix) i födelsedagspresent så nu kommer bilderna vara riktigt snygga!



Jag i baren på Kallis
(Ljusgula linnet jag köpte i Sthlm)


 
Nästa Blogg: Sommarens skoinköp!

RSS 2.0