Ge tändvätska till spädbarn!

ica skanör

Första gången jag handla på Ica Luthagen i Uppsala blev jag förvånad över deras skylt, "Under 30? Visa legg vid köp av tobak eller folköl". Tyckte det var lite väl att ta i. Sen fick jag höra att det fanns ett Ica maxi i Uppsala som hade skylten, "Alla under 40 visar legg vid köp av tobak och folköl". Då skrattade jag. Ser man inte skillnad på en 39-åring och en 17-åring får man faktiskt skaffa glasögon.

När jag, mamma och pappa var påväg till Skånes djurpark för cirka en månad sedan var det en stor diskussion på radion. En 79-årig man hade blivit nekad att köpa lättöl då han inte hade med sig sitt legg. Att tilläga här kan vara att det INTE finns någon åldersgräns för att köpa lättöl. Det är sjukt att en man som är 61 år äldre än vad man måste vara för att få köpa folköl och tobak inte ens får handla en lättöl. Det blev ramaskri i Sveriges Ica butiker efter denna händelser och lappar skulle sättas upp vilka regler som gällde.

Jag bidrar med bilden från Skanörs Ica supermarket. Där får man inte ens köpa en tändare om man är 17 år. Tycker det är sjukt. De har ingen som helst rätt att kräva mig på legg när jag ska köpa tändstickor eller en lättöl!


/Katarina, tycker att Jonas på Ica Skanör är en fet översittare

besked och knutar

Åhh, igår fick jag ett besked. Det kommer hända roliga saker inom min närmaste framtid. Jag kan inte berätta för mycket nu. Just nu finns det otroligt många roliga saker att se framemot.

Länge har jag tjatat om nya manschettknappar. Gärna i silver. Eftersom jag inte hittat några (har inte letat så värst heller) passade jag på att köpa ett par rosa vanliga knutar. Bara för att inte alltid behöva använda de som jag hade sedan tidigare i guld. Riktigt söta blev de i skjortan och passar perfekt till silver. Ska även köpa på mig ett par vinröda. Grymt snyggt till mina scarfser från Burberry. De kostade endast 79 kronor hos Slipsgossen som finns i stortsett i varje svensk större stad.


/Katarina, med en rosa knut på armen

Ett hål i mitt hjärta

Mitt hjärta är tomt. Det är sjukt. Nu är det sanning. Nu är det helt slut. Nu finns han inte där längre. Nu är han utflyttad ur hjärtat och kvar finns bara ett hål. Jag är inte ledsen, jag är bara tom. Tom och lite vilsen. För fasiken, kärleken i mitt liv är tagen från mitt liv. Det var 1,5 år sedan vi sade upp vårt umgänge. Först nu inser jag att det aldrig blir du och jag. Och nu, nu gråter jag. Äntligen, som Gert Fylking säger.


En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig



Katarina, en otrolig lättnad att gråta

Musik på catwalken

Om jag skulle ha en visning för en kollektion (som jag överhuvudtaget inte har en ambition att göra) vet jag redan nu vilken musik som skulle rulla. Min så kallade "feel good" musik.

1. Maskinen - Alla som inte dansar

Rytmen, texten och tonerna gör att dansnerven börjar flippa. Jag känner hur jag själv går på catwalken för att visa upp mig.

2. Ida Corr - Let me think about it (Fedde le Grand remix)
Bättre låt att gå till finns nog inte.

3. Soft cell - Tainted love
Älskar takten och den falska sångrösten.

Bubblare. Samim - Heater
Så mycket feel good det kan bli.

Andra "feel good"-låtar.
Alizee - J'ai pas vingt ans (satisfaction remix)
Everything but the girl - Miss
Tiga and Zyntherius - Sunglasses at night




/Katarina, skriver om onödiga saker

Veckan utan blogg

Två dagar i Skåne blev till (nästan) en vecka. Nu är det bestämt. Det blir hemfärd imorgon. Antingen med tåg vid lunch eller flyg på eftermiddagen. Får se vad som blir billigast. Är faktiskt mest sugen på att tåga! Eftersom jag varit dålig på att blogga tänkte jag i detta inlägg berätta vad jag har haft för mig.

 

Helgen
Jag landade på Sturup i lördags 10:50. Mamma hämtade upp mig i finåket och vi begav oss för att storhandla på Jägersro. Jag köpte fyra filmer och direkt när vi kom hem slängde jag mig i sängen för att titta på den första, "Snygg, sexig, singel". Efter ett tag ropade pappa, "Vi ska ner och fixa i badhytten". Bara att dra på sig varma kläder och promenera ner till stranden i blåsten. Pappa fixade låset som någon hade brutit upp.
Efter att ha tittat på resten av filmen och sovit i några timmar var det dags att hoppa in i duschen. Middag hos min syster stod på schemat. Gott och mysigt! Natten ägnade jag åt slutet på säsong fyra av "Sex and the city".

söndagen väckte mamma mig tidigt. "Vi ska ut till Nenne. Han har skjutit ett rådjur och vi ska ha det". Inte mycket mer att göra än att klä sig varmt och sno broderns fula blå Puma "hoodie". Väl ute på landet kelade jag med katterna (jag vet, jag avskyr katter), styckade ett rådjur och lastade ved på flaket. På kvällen var det middag i form av halstrad tonfisk i sällskap med mormor.

Veckan

Måndagen började tidigt. 07:30 var det avfärd från huset i Skanör och raka vägen in till Malmö. Från 10:00 och fram till 20:00 satt jag med statistiken på biblioteket. Hade faktiskt en timmes paus vid 15 då mamma och jag strosade runt i stan. Sen hem och mysa framför soffan med räkor och goda ostar.


Tisdagen spenderades även den på biblioteket. Min timme gick till Karro som kom dit och fikade med mig. Vid 15:30 entrade mamma och jag statskärnan och handlade julklappar. Två till pappa, en till mig, en till broder, en till syster och sen lite andra saker som jag behövde. Kostymbyxor, manschettknappar och annat hamnade i mina påsar. Middagen blev sushi hemma hos S. Resultatet? Läs föregående inlägg.


Idag har jag fått ett glädjande besked. Jag kommer att behöva mina kostymbyxor. Sen har jag mått lite kast. Känner mig tom och villrådig (som mamma uttryckte det), men som jag skrev igår, kan inte gråta. Så klumpen i halsen sitter kvar. Nu är jag glad för att jag har bestämt när jag ska åka hem. Så nu blir det plugg, plugg och plugg. Ikväll blir det Grey's, lammsmäckor och uppläggning av byxor.


Vi ses i Uppsala!



/Katarina, lycklig med en klump i halsen

Tårarna har tagit slut

Om man ska tolka rubriken låter det som om jag gråtit så mycket att tårarna har tagit slut. Det stämmer inte riktigt. De senaste halvåret har jag mått otroligt bra. Jag har inte gråtit många tårar. Några lyckotårar och några vid chock, annars inga. Eftersom jag gråtit så lite känns det som jag inte kan gråta längre. Jag har glömt bort hur det går till. Jag är som rollkaraktären Cameron Diaz spelar i "The Holiday", som inte kan få tårarna att trilla trots kraftiga försök.

Just nu borde jag gråta. Jag känner mig så tom. Efter en trevlig middag och kväll med S, insåg vi att det finns otroligt mycket känslor mellan oss. Jag älskar honom fortfarande. Jag känner att han är människan jag vill leva med. Med honom kan jag till och med tänka mig att skaffa barn (jag som avskyr barn). Just nu är det fel tillfälle, för att ha ett förhållande (mycket beroende på avståndet, enligt mig). Så vi bestämde oss för att en gång för alla "göra slut för alltid". Jag raderade hans nummer och nu ska vi ALDRIG träffas igen. Det låter kanske att ta i lite väl, men vi måste göra såhär för att kunna släppa varandras hjärtan. Det var trots allt cirka 1,5 år sedan vi gjorde slut. Ännu har jag inte gett tillbaka hans hjärta, och jag har inte fått tillbaka mitt.

Jag har försökt gråta. Jag har tänkt på andra tråkigheter än att jag aldrig mer kommer träffa S. Det går bara inte. Tårarna ligger i ögonvråna, men de vill inte trilla ner från mina kinder. Åhh, så skönt det skulle vara att gråta. Men icke!

S, är min Mr. Big. Han har varit och kommer alltid vara en stor del av mitt liv.
Du är mitt livs kärlek!



/Katarina, ska försöka sno tillbaka sitt hjärta och släppa en tår

ERROR

Eftersom jag sitter på Malmös statsbibliotek MINST 6 h per dag och pluggar hinner jag inte blogga eftersom all annat tid går åt familjen. Ikväll ska jag käka middag med S. Jag vet inte om det blir hemfärd ons eller tors. Får se vad jag hinner.


Ha det bra fram tills dess!



/Katarina, nu har mamma gjort frukost till mig!

Bakfull? Ja!

me
Jag måste erkänna. Jag är sjukt i huvudet. Jag har knappt något minne av att jag skrev förra inlägget. Dock stämmer det. Jag hade så sjukt kul. Joanna och jag hade gjort en pakt. Vi skulle hitta vars ett hångel. Jag var dock inte lika taggad som Joanna. Fy fasiken vilken underbar tjej hon är. Plockar mynt från golvet, raggar på killar som plockar mynt på golvet och är bara allmänt rolig.

Igår träffade jag CJ. Älskade CJ. Jag skyllde allt på honom. Dock ville han inte ta åt sig äran att ha "förstört oss två". Men jag saknar honom. Gud vad roligt jag hade med honom. Ut tre dagar i veckan. Se annat än nationer. Stå på listor och bara känna sig allmänt viktig och tjejig. Jag är nämligen lite gammaldags. Jag älskar när killen bjuder på restaurang, öppnar dörrar, betalar och bara gör så att jag känner mig viktig. CJ gjorde alltid detta för mig. Sjukt mysigt! Sen att han är alkoholist, röker som en skorsten och verkligen ALDRIG svarar på sms och på samtal är en annan sak.

En annan sak jag upptäckte igår är att A fortfarande trånar efter mig. Jag förstår inte riktigt hur han orkar. Han har i stortsett försökt hångla med mig varje gång vi träffats sen i somras. Så igår, ja, då fick han sitt hångel. Lika bra!

MEN det var ändå inte han som betalade taxin hem till mig. Den killen heter V, underbart namn för övrigt. Han stod ute och rökte när jag gick ut för att leta efter CJ. Han var så otroligt söt med ett litet födelsemärke vid näsan att jag inte kunde låta bli att prata med honom. Så vi gjorde en överenskommelse, hem till mig, dricka rosé och prata. Riktigt riktigt trevligt. Tråkigt att missa stad i ljus i kakel, men vi körde den här hemma istället.

Ikväll är det Gräddgasque med ekonomerna. Underbart! Tema champagne. Vi laddar upp kvällen med en massa spel, bubbelrosé och gott sällskap hos Alex.


/Katarina, bubbelrosén är en favorit

Stocken ikväll?!!!!!

Jag har haft världens bästa kväll på ett halvår!!!



/Kataraina, full

Till mor

Öppet brev till min mamma
22 november 2007 14:34




Mamma!
Jag vet att du blir orolig när jag är ledsen. Jag vet att du alltid undrar om det är "vanlig" sorg eller depression. Mamma jag mår bra. Jag är inte ledsen längre. Mycket tack vare Louise, som peppar och skojar om allt. Mycket tack vare mina älskade vänner som ber om ursäkt för att de inte kan vara hos mig hela tiden och som gör väldigt mycket för mitt välbefinnande. Absolut mycket tack vare er, för att jag vet att ni alltid gör allt för mig. Oavsett om det är pengar, kärlek eller känslor.

Idag har varit en av de bästa dagarna på mycket länge. Trots att jag suttit och räknat på konfidensintervall och hur μ bestäms med hypotesprövningar då σ är okänd, mår jag bra.

Dessutom vet du att jag tar hand om mig. Mår jag dåligt. Då fixar jag så att jag inte gör det. Du vet att jag klarar mig. Skulle jag mot all förmodan inte göra det. Då ringer jag och ber om hjälp. Det vet du!!!

Jag älskar er också! Hälsa pappa. PussoKram

Bra dag, dålig dag

Jag har haft en ganska bra dag. Fick redan på att tentan var godkänd. Räkningen har gått bra!

Det dåliga. Oscar kom hit och gjorde slut. Jag förstår inte varför folk inte vågar satsa på mig. Har man det dåligt i en vecka fem dagar, är det värt att göra slut då? Eller ska man stanna kvar och våga satsa lite och känna efter hur det känns efter ett tag? Det är ju den stora frågan.

Bättre blir det. Jag flyger nog ner i helgen. Ska umgås med syster, familjen och antagligen käka middag med S.

Upt 2007-11-21 16:26
Pratade med syster. Bara skrattade åt mina svordommar och ideér. Mår grymt mycket bättre! Sådan lång tid tog det för mig att må bra igen. Skönt! Hon erbjöd sig tillochmed att "lösa det" för mig med sin X5:a.
Imorgon är det Stock igen. Yes!



/Katarina, har ont i huvudet

Visby, träning & självförtroende

Jag satt och tittade på gamla bilder. Vad roligt vi hade i Visby sommaren 2006. Åhh, i sommar åker vi igen! Veckan 29 tycker jag det är lite för mycket, vecka 28 eller 30 är bättre enligt min mening. En sak jag reagerade på var hur smal jag var. Åhh, herre gud jag är ju snygg, var min första tanke. Vilket tillslut ledde till ångest då jag insåg att, oj, jag har nog gått upp en hel del från den tiden. Så nu har jag bestämt mig. Efter jul ska jag börja träna ordentligt. Jag tycker verkligen att det är kul. Ska köpa nya träningsskor eftersom jag har sådana problem med mina fötter när jag tränar. Längtar verkligen till mitt nya jag. Visby beach 2008 here I come!!!



Fast jag kan inte vara hur ful som helst. Idag när jag var på väg ner till Karin frågade en kille mig hur mycket klockan var. Jag svarade och han fortsatte att fråga mig om jag skulle till stan. Jag svarade att jag skulle neråt men inte till centrum. Han tyckte ju det var synd för han ville ha sällskap. Tack för självförtroendet!




/Katarina, fortfarande ont i huvudet, men nu ska jag läsa Biostatistik

Veckans start

PauseÖgonlocken är tung. Påsarna under ögonen är mörka och djupa. Huvudvärken är befintlig. Kallsvetten börjar komma.
Denna vecka kunde inte börja sämre. Jag kunde inte somna inatt. Jag kunde verkligen inte somna. Tog till alla knep. Försökte somna med tvn på, läsa mig till sömn, titta på en prick väldigt länge och fixa på mobilen. Ingenting fungerade. Sista gången jag tittade på klockan var hon över tre. Kristian Anttila började spela på mobilen 06:30. Bara upp, koka ägg och göra smoothie. Nu sitter jag här med bankande huvud.

Jag vet varför jag inte kunde somna. Mitt huvud var fullt med tankar och saker att hålla reda på, så det gick inte att koppla bort tankarna. Ungefär klockan 02:00 insåg jag att det var lika bra att skriva en memolista på mobilen. Annars skulle jag aldrig kunnat släppa saker som, "ring..... ang......" eller "maila Kajsa B ang......".

Nu ska jag sätta på mig kläder, tvätta ansiktet och mata i mig huvudvärkstabletter i mängder (nja, inte riktigt). Sen ska jag cykla till första föreläsningen på min nya kurs, Statistik 2p.



/Katarina, Pause var inget bra sömnmedel

Mitt nya liv! Singel igen?!

Jag är en väldigt impulsiv människa. Jag kan få för mig en sak och en minut senare har jag övertygat mig själv om att det är världens bästa beslut och idé. Ofta handlar det om väldigt dramatiska saker. Ett exempel är när jag packade ihop alla mina saker från S lägenhet, gick ut, låste dörren, kastade in nyckeln och flyttade därmed hem till mina föräldrar och gjorde slut med honom. Ganska dramatiskt beslut för att inte vara genomtänkt. Dagen efter ångrade jag mig så in i helskotta, men tog han tillbaka mig? Knappast! Nu i efterhand kan jag se att det var ett av de bästa beslut jag har tagit i mitt liv. Det finns dagar då jag saknar honom. Dagar då jag saknar tryggheten att veta att "vi två är för alltid". Men, de dagarna blir färre och färre.


Idag fick jag för mig att jag vill vara singel. Ja, det tog mig en minut att fundera på det och ja, jag hade bestämt mig att detta var ett perfekt beslut. Jag trivs som singel. Jag trivs med att inte behöva tänka på någon annan. Att kunna vara den galnaste människan i världen. Min tid är ju faktiskt här och nu. Jag är i början av min studenttid. Jag borde svina, plugga, festa och skriva tentor. Jag borde inte oroa mig för någon annan. Jag orkar inte det. Jag vill bara tänka på mig själv och ha så roligt som det går.


Sen tänker jag på O. Han är ganska söt. Han är väldigt snäll. Jag trivs bra tillsammans med honom. Vi har roligt tillsammans. Jag gillar att göra saker för honom. Jag tar mig samman och tänker lite längre. Singel? Nja, kanske inte just nu. Inte när jag hittat någon som jag faktiskt kan tänka mig att oroa mig för. Någon som faktiskt är värd mina tankar. Som är värd de tre timmarna för tidigt uppstigande för att kunna göra frukost åt honom. Han är värd min omtanke!


Dock O, du kunde för helskotta ringt mig idag. Du har inte gjort ett dyft för att ge mig en signal att "hej jag lever!!!" Tjurig som fasiken är jag på dig. Det ska du veta. Idag är du egentligen inte värd detta inlägget!!!!!


/Katarina, nu ska jag sova

Missat i ett svart hål


jag o alex
Jag brukar undvika allt som heter mingelfotografer. På 98% av de bilderna ser folket antingen skit ut, enormt fulla eller bara pentiga. Därför undviker jag dessa bilder! Dock kan det vara svårt när man är lite överförfriskad. Så i fredags hände det. Jag lyckades hamna på en bild. Jag var dock inte ensam, tex Alex och Joanna var ju duktiga de med.


/Katarina, hungrig och ska snart ner på stan och fika med Ebbis

bråk, Våghals & boxar

Kvällens dummaste
: Jag, är en djävul!
Kvällens händelse: När jag kommer hem börjar jag bråka med O för att han inte har sin skjorta instoppad. Sjukt onödigt. Bråket var helt och hållet mitt fel. Det resulterar ivf i att jag häller vatten i hans ansikte och salva på hans överkropp. Mycket dramatisk och fjortisaktigt. Otroligt onödigt och faktiskt inte likt mig. Stackars O. Tur att han är en prins och är så snäll och förlåter mig. Jag kommer få fjäska för honom resten av mitt liv.
Kvällens spel: Våghals
Kvällens telefonsamtal: Jag ringer min syster för att fråga var vi ska vara julen 2008. Jag föreslår självklart att vi ska umgås hemma hos mig i min lilla etta. Allt enligt Våghals regler.
Kvällens par: Ebba vägrade släppa sin nyfunna partner. Den är fyrkantig, heter Africa och är spygrön.
Kvällens dryck: Jag och Alex drack självklart rosé.
Kvällens nation: Värmlands
Kvällens räddare: Fanny som fixade in mig trots att jag inte stod på listan.
Kvällens kommentar: Innan jag kom till förfesten var det en person som lade en kommentar till mig. "Jag känner att du har potenial för att få ligga ikväll". Ni kan ju gissa vem!



/Katarina, sjukt rolig kväll men fylleångesten är total

Det som ligger närmast hjärtat

Jag älskar min familj. Vi bråkar en hel del och har våra problem, givetvis. Familjen är ändå det som betyder mest. Jag skulle aldrig kunna vara tillsammans med en människa som tycker att familjen är betydelselös. Jag dejtade en kille som tyckte allt vad familjen hette var jobbigt. Han hade en otroligt dålig inställning, och ja, det blev inget långvarigt kan jag ju säga. Jag blev så otroligt irriterad på hans inställning att jag inte pallade med det.

Syster ysterFör mig är nog det jobbigaste med att ha flyttat så långt just familjen. Jag saknar att inte kunna komma hem till mammas oxfilé en söndag och få en kram. Att inte bli ompysslad när man en lördag är otroligt bakfull och är värd lite mys. I december flyttar min syster till Stockholm (bor nu i Oslo). Det ska bli så otroligt mysigt att kunna träffa henne varje vecka, om jag skulle känna för det. Att ha systerkvällar hos henne. Dessutom är det ju alltid bra med övernattningsmöjlighet i Stockholms finaste statsdel (Kungsholmen!). Åhhhh, jag längtar tills du flyttar syster!!!




Katarina, älskar och saknar sin familj


Har alla tillträde till denna skola?


bögballe
Jag kunde verkligen inte låta bli att lägga in denna skolas symbol. Förstår nu alla varför jag har något emot Danmark?!!!

Om det är någon som är sugen på att börja där, kan ni ju besöka skolans hemsida.



/Katarina, är en dum människa som bråkar om oinstoppade skjortor

stock, Basshunter & äkta känslor

Man blir som man umgås. Så heter det. Visst stämmer det. Ju mer man umgås med någon desto mer växer man ihop, trvis mer tillsammans och utvecklar ett liknande sätt. Därför är syskonkärlek oftast något speciellt. Man har växt upp tillsammans och utvecklat ett likande sätt. Vilket leder till att man trivs ihop. En speciell kontakt som endast man har till de människor som är en närmast på livet. Pga detta band, som är så svårt att förklara, är det  absolut svårast att förlora just dessa människor.

everything ja

Bilden visar ett betende jag utvecklat den senaste tiden då jag umgåtts mycket med O. Han är ett knäppo och därför har jag också blivit det. Ja, jag skyller allt på dig!

Ps. Det var bra att jag struntade i Stocken igår, för idag är jag så sjukt laddad som det går att vara. Fy fasiken vad vi ska rocka ikväll Alex. Jag ska fylla dig och du ska fylla míg och sen ska vi veva natten lång. Just like old times. Jag kommer att vara odräglig. Jag kommer att vara snygg. Sist, jag kommer att vara otroligt grym och rolig. Ikväll kan jag tänka mig att lyssna på Basshunter och sådan skitmusik, bara för att vara så extrem som man kan bli. Jag är en nörd, jag vet.
Alizee - J'ai pas vingt ans (satisfaction remix)!

Ska ni på PreKlin ikväll?



/Katarina, nu ska jag duscha och sen möta Alex på stan!

Paljetter till nyår

Jag har sett att andra har bloggat om paljettkläderna från H&M, men jag kunde inte låta bli att göra det själv.  Paljetterna kommer säkert ramla av i första tvätten eller efter första användningen, men de är så roliga. Till kjolen skulle jag vilja ha grova grå strumpbxor, bara för att bryta av de fina, gulliga paljetterna. Plaggen passar ju även finfint till nyår.

kjolenklänningen

/Katarina, paljettfan

Blogginspiration á la fröknar

allihop större

Det finns väldigt mycket inspiration att hämta ute bland bloggarna. Dock finns det enligt mig endast tre personer som jag skulle kalla mina "inspirationskällor" till kombinationer. Dessa personer tycker jag alltid har ett kreativt tänkande vad det gäller kläder. De klär sig roligt och modernt med en egen touch. Dessa personer har ALLTID en snygg outfit på sig! De tre personerna är Elin Kling, Amanda och Sigrid.

Sigrid har otroligt snygga kläder. Hon tipsar om allt från väskor, klockor, solglasögon till smycken och kläder. Det mesta i kategorin "dyrt, lyxigt & exklusivt". Hon lottar inte bara ut en dejt med sin kompis Henric, utan vloggar också. En skön liten tjej med humor och otroliga vintagefynd i moderna kombinationer.

Elin skriver Style by KlingStureplan.se. Hon reser mellan New York, London och övriga världen medan hon tipsar om kläder, skor, kombinationer, accessoarer, seconhand och affärer. Dessutom utser hon "veckans läsaroutfit" bland inskickade bidrag.

Amanda skriver moderniteter med sin syster Olivia (som även hon inspirerar). Amanda visar häftiga outfits med coola plagg som ofta är seconhand. Hennes kläder är trendiga men har en otrolig egen touch. Hon har helt enkelt sin egna, speciella stil.

Bubblare: Sophie som skriver Sophie's fashion (min absoluta favoritblogg). Eftersom man inte allt för ofta får se hennes outfit (vilket jag faktiskt INTE saknar i bloggen) blir hon en bubblare. Dock en stor inspirationskälla!

...och så en killblogg. Eller varför inte FYRA killar? Efter att ha läst Carl M Sundevalls blogg har jag nu övergått till Herrbloggen, som ger inspiration. Fyra olika killar som alla ger sin egen klang och tillsammans blir bloggen överbeträffande.



/Katarina, ska nu fixa bilder till er älskade läsare

Ready, steady... go!

Okej, då var designen så pass färdig att jag vågar publicera den på bloggen. Ska bara titta över RSS, så att det också fungerar. Känner sjukt stolt över att ha klarat allt så bra som jag faktiskt har gjort. Jag har fyra småpunkter kvar på blocket som ännu inte är färdiga. Sådant jag har lite problem med.

Tack till webkocken som driver "Designa din blogg". Otroligt bra instruktioner som är lätta att spinna vidare på.
Även tack till O som alltid kommer springande när jag ringer med problem!

Nu ska jag försöka få tag på Karin. Hennes mobil krånglar alltid. Undrar verkligen om det blir Stock ikväll.



/Katarina, blir det någon stock?

Dagens dag

Jag är tjurig. Jag är mycket tjurig. Jag blev det igår och nattens drömmar gjorde det inte bättre och därför vaknade jag tjurig. Jag sov inte själv och inte ens en morgonpuss kunde lindra mitt dåliga humör. Jag bad honom ringa sen för att pigga upp mig. Nu mår jag lite bättre. Pappa hade satt in pengarna till mig så jag kunde betala resan och mamma hade skickat recepten som hon hade sagt. Hoppas bara pappa postar mina smyckesdelar så att jag kan sätta igång med resten av armbanden!

Som sagt tjurig dag som ska ägnas åt bloggdesign.


Upt 2007-11-14 13:49
Vill ni följa mitt arbete kan ni kika på skaparblogg. Förresten jag är på bättre humör!



/Katarina, tjurig, varm och trött

Att ha eller att inte ha? Det är frågan!

Det finns otroligt många trender. Vissa gillar man andra hatar man. Så kan man bilda sin egen trendiga stil. Använda moderna och trendiga plagg man gillar men avstå från de trender som inte passar en.


Här kommer fem trender som jag avskyr (ja, faktiskt):
1. Marc Jacobs skorna från vårkollektionen 2008 (kanske iofs inte en trend ÄN). Det är så fruktansvärda med vänd klack. Jag vet inte om det är för att klacken sitter på fel håll och att jag inte är van vid det, men de ser ut som billiga plastskor från Skokanonen!
2. Dr. Martens. Varför ska man gå runt och se ut som en skinnhead?
3. Snowjoggers, ytterligare fotbeklädnader. Ja, det är okej att ha på sig dem om du har skadat dina tår så att de svullnat upp och det enda du kan ta på dina fötter när du åker skidor i Österrike är ett par snowjoggers. ICKE okej, i ALLA andra fall.
4. Benvärmare ovanpå högklackade skor. Det ser väldigt märkligt ut. Som om man försökt sätta på sig en strumpa ovanpå skorna, men det gick sönder av klackarna.
5. Ryskinspirerade sjalar. Jag vill inte gå runt och se ut som en baboschka (ryska för mormor). Det finns ju så många alternativ till dessa sjalar.


Och två trender som jag älskar:
1. Höga midjor. Mina nya jeans och min nya svarta kjol från Monki. Jag är inte bara snygg i dessa plagg utan ser även smalare ut. Åhhh, ska nog sätta på mig kjolen nu!
2. Overkne-strumpor. Så snyggt! Känner mig som en 14-årig skolflicka från England. 


Ps. Allt detta är MINA åsikter.


Upt 2007-11-14 13:52
Jag kom på att jag faktiskt sett en som varit snygg i sin sjal, söta ELIN!



/Katarina, nu slutade precis Christer på P3

spindlar, räddning & sovsambos-problem

Jag hade bestämt mig för att inte bli en sucker, en så kallad "7-dagars-sovsambo". Därför bestämde jag igår att jag skulle sova själv. Redan på morgonen när min O lämnade sa jag det till honom, "Du får faktiskt sova hemma ikväll".

min hjälteCirka kl. 20:00 hör jag hur det klättrar spindlar på väggarna. Blir otroligt orolig när jag inte ser deem. Usch och fy för mig som inte haft spindelskrämman i tillräckligt mycket. Efter två timmars skräck ringer jag O kl. 22:02. Han ska komma över efter att ha fixat klart Stockholms hemsida. Kl. 22:59 har O fortfarande inte kommit och jag insåg hur egoistisk jag var. Jag bad honom lämna sitt för att skynda hem till mig. Jag ringer igen och frågar om jag ska komma hem till honom istället. Skönt att han var påväg redan!

IKVÄLL är det ensamma flickdagen. Jag ska baka frukostbullar snart, sedan städa, efter det läsa min bok och ikväll laga lyxmat och ligga i soffan och slappa framför DHW. Tillslut blir det ensamsovning! Jag ÄR en "6-dagars-sovsambo"....


Ps. Egentligen skulle jag vilja lägga upp en bild på en spindel, men tyvärr. Jag har en otroligt utsräckt fobi för spindlar att jag ej klarar av att klicka mig till bilderna.
Ps2. Upptäckte att jag skrivit om min fobi tidigare
Ps3. I samma inlägg kan ni läsa att O är inte den första killen som räddar mig från spindlarna
Ps4. Jag vill ge er ett megatips, Designbloggen har en toppenhjälp till din blogg.
Ps5. Första bilden på min hjälte utlagd. Han kommer inte bli glad på mig.


/Katarina, magen har börjat kurra men mitt kylskåp är tomt.

Armbandspyssel

armband storDe senaste två dagarna har jag pysslat väldigt mycket. Igår ägnade jag många timmar i köket. Jag bakade två riktigt goda pajer och bakade kanelbullar. Otroligt mysigt med matlagning. Dessutom underlättar det att ha lunchlådor i frysen, som man bara kan ta på morgonen nu när min kurs startar nästa vecka.

När jag var nere i Skåne nu senast var jag och mamma inne på Pärlshopen och shoppade loss lite. Jag inspirerades av CC Skyes kedjearmband. Mitt resultat ser ni på den stora bilden till höger. Jag ska nu berätta steg för steg hur jag gjorde.


MATERIAL

- Karbinhake (lås) i större variant
- Två ringar att fästa låset i
- Kedja (jag använde 40 cm)
- Sidenband (jag använde ca 40 cm)
- Två fästen till bandet som går att klämma ihop

- Stor tygsax och liten sax
- Superlim
- "Pillredskap" tex tandpetare, pinsett eller tops
- Tång

1. Jag började med att trä bandet genom kedjan. Sen klippte jag av bandet i ena änden. Tips är att klippa ett tvärsnitt eftersom det då inte fransar sig.
2. Jag vek bandet tre gånger. Lade lite lim mellan vikningarna så att änden skulle bli lättare att handskas med.
3. Lade lite lim i fästet, tryckte i den vikta och limmade änden. Därefter tryckte jag ihop fästet med hjälp av tången. Jag använde en tandpetare för att bandet skulle hamna rätt i fästet och fastna i limmet.
4. Den lilla saxen använde jag för att öppna den ena ringen. Fästets ring, kedjans yttersta ögla och karbinhakens ring satte jag på den öppnade ringen. Sen använde jag mig av en tång för att klämma ihop ringen. Då var låset monterat och ena änden av armbandet färdigt.
5. Jag kontrollerade att sidenbandet låg som jag ville. Sedan mätte jag ut bandet så att det stämde i andra änden. Där klippte jag ett tvärsnitt. Sedan upprepades steg 2 och 3.
6. Jag öppnade den andra ringen med hjälp av den lilla saxen. Därefter trädde jag kedjans yttersta ögla och fästets ögla på ringen. Med hjälp av en tång stängde jag ringen.
7.Simsallabim, "låsringen" monterad och armandet färdigt att sätta på sig.


+ Går att använda band i annan färg, bredd eller i annat material

+ Bandet kan göras längre så att en rosett kan knytas vid låset
+ Det går bra att använda ett annat lås
+ Det är lätt att göra
+ Inget behövs sys


Lycka till alla!


/Katarina, är en pysselfia

Äntligen!

gossip girl storJag har skrivit en del om Gossip girl böckerna. En chick-lit serie som jag följer. Förra helgen läste jag ut sjunde boken i serien och nu väntar jag bara på att åttande och nionde boken ska släppas på svenska.


För att tag sedan läste jag på en del bloggar att bokserien nu har blivit tvserie, men att den endast visades i Usa (som alltid). Idag när jag gick in på kanal5s hemsida jublade jag högt när jag såg att köpt in serien. Ska bli roligt att få en serie att följa ordentligt. Just nu är det ju bara Veronica Mars som jag gör ALLT för att se. Nästa favorit kommer absolut bli Gossip girl! Det roliga är att vinjettrösten faktiskt tillhör Veronica Mars stjärnan Kristen Bell, som jag skrev om för inte allt för länge sedan.

Serien kommer börja sändas i vår, men innan dess finns trailern här.



/Katarina, längtar till två saker nu

Sex och staden, närmare än du tror





/Katarina, längtar till filmen

Kärleken till min nation

karin o MatildaNär det gäller vissa saker är jag väldigt nördig. Väldigt väldigt nördig. Jag har en nördig kärlek. Inte en så känslomässig kärlek som till "honom", utan en mer fast kärlek som aldrig förändras. Som alltid är stark och stabil. Den kärleken finns till min nation, till Stockholms nation. Jag vet att det inte bara är jag som har upplevt denna kärlek. Jag har känt den känslan från min syster när hon pratar om sina år i Lund på Malmö nation. Så varje torsdag står jag där. Börjar uppe på stora dansgolvet med riktig klubbmusik (förhoppningsvis) och avslutar kvällen i kakelbaren med Jason Mraz's I'm yours, Mauro Scocco's Sarah och sist och absolut med störst känsla STAD I LJUS med Tommy Körberg.

Igår var det gåsbal på Stockholms. Jag, Karin och Matilda drack drinkar hemma hos Karin. Vid 00:45 begav vi oss ut i den iskalla natten på en promenad till älskade nation. Lite folk, men efter ett tag var stämningen på topp. Underbar kväll!





/Katarina, i väntan på bilderna

Torsdag, som vanligt

me againI onsdags fyllde Karin år. Så i torsdags hade hon födelsedags-/förfest. Det var mycket och roligt folk! Karin fick fina presenter. En av dem var ett karokespel till tvn som vi använde flitigt under kvällen. Underliga låtar men mycket vrål och sång. Efter vin och annat skoj var destinationen Stockholms nation. Där var det fullt ös och lagom mycket folk. Fishermansshot har börjat höra till traditionen likasom dans på stora dansgolvet.



/Katarina, ska nu redigera bilderna

Snön har anlänt ordentligt

stor snö bild äktaIdag är det snö och strålande sol. Skönt väder. Jag har bara varit inne. Sovit i stortsett hela dagen. Vaknade vid 08:00 och käkade frukost med O. Sen begav han sig till båtmässan och jag la mig för att titta på tv4:as morgonprogram. Somnade framför Eva Dahlgren och vaknade sedan vid 13:30. Ganska skönt att känna sig utvilad. Nu ska jag promenera till Ica Väst och köpa ingredienser till två pajer jag ska baka. Ikväll blir det antagligen Gasquesläpp på Stocken.


Ps. Ser ni att folk fortfarande cyklar trots snön. Så kommer det vara hela vintern.




/Katarina, snart är det jul

Fotografier på fylletoan

toilet picJag har en ond förmåga. Jag har lätt för att hamna på bilder där jag sitter på toaletten. Detta händer oftast på förfester, när jag druckit lite och fotografen druckit lite. Denna företeelse började redan när jag var liten. Jag har ett foto där jag är cirka 5 år. Jag sitter på toaletten i en rosa klänning och skriver i en bok. Mamma eller pappa tyckte tydligen att det var roligt att fotografera mig då!
Galet, galet men farligt farligt! Det finns inget "snuskigt" att få ut av dessa bilder, bara att det känns konstigt. Så här bjuder jag på min tredje toalettbild. Mycket nöje!

Ps. Lägg märke till mina grymt snygga oranga naglar som matchar det oranga sidenbandet runt handleden.



/Katarina, en toalettgalning

Dagens stil

sara jessica i pälsIdag är det kallt. Idag är det riktigt kallt. När jag vaknade av solen som sken in genom mitt fönster vid 08:00 så var marken vit. Inte av snö utan av frost. Riktig frost! Just nu är det -0,2 grader vilket betyder att det idag blir vinterjackan när jag ska cykla till skolan. Egentligen skulle jag vilja ha en hel päls. Ja, jag är en sådan människa som gillar päls. Jag har dubbelmoral, eftersom jag tycker gammal päls är okej men inte ny. Eller nu faller mitt resonemang igen. Jag kan tänka mig köpa till exempel ett (nytt)  fårskinn direkt från en gård på Gotland. Där jag vet hur de behandlar djuren.

Eftersom jag gillar päls blir dagens stil därför inspirerad av Sarah Jessica parker, eller snarare Carrie Bradshaw. Bilden är tagen från inspelningarna från "Sex and the city"-filmen som kommer nästa år. Jag älskar pälsen och de långa vita hanskarna.



















/Katarina, a sucker

Stora, hårda i metall

my bag med nitar storJag har inte varit så väldigt förtjust i nitar förut. Så när jag var nere i Skåne hittade jag en väldigt snygg väska på Gina tricot. Svart, lack och med stora guldiga spetsga nitar. Sedan den dagen har jag varit såld på nitar. På allt från skärp till skor till väskor. Ja, underbart! Runda som spetsig, guld som silver eller till lack som läder.









1. Vit väska med runda nitar från Temperley London, går att köpa för cirka 5329 kronor hos Netaporter 
2. Svart läderväska med nitar från Balenciaga för cirka 12790 kronor hos Asos
3. Väska i svart lack med små guldiga nitar, från Lindex


/Katarina, trivs otroligt bra med sin väska

Veckans snyggaste

kristinbell stor

Kanske inte bara veckans snyggaste, utan kanske årets eller till och med världens vackraste person. Kristen Bell, en person som har bra utstrålning, humor, snygga kläder och ett otroligt utseende. Jag upptäckte henne först i Veronica Mars för några år sedan då det började sändas på SVT2.
 
  




 /Katarina, trött och lite hängig

En kärlek till rädslan

Eller hur har vi alla en rädsla? En rädsla som är starkare än alla andra. En rädsla som kanske inte finns i ditt huvud vart eviga dag, men det är trots allt den du fruktar absolut mest. Ofta har den sina rötter i din uppväxt och kan ha funnit med dig ända sedan nu var liten. Kanske upptäckte du den för något år sedan. Det gemensamma är att du är fruktansvärt rädd för just en sak. Minsta tecken på denna "sak" gör dig gråtfärdig. Du försöker hela tiden slå bort tankarna från det.

la spacaNär jag var yngre var jag rädd för att tänka på rymden. Inte på "hej, vi bor på jorden och det finns andra planeter". Utan utanför allt det! Hur uppkom vi? Allt bakom. Var är vi? Vad är meningen med allt detta? Eftersom jag tror på vetenskapen har jag försökt leta vetenskapliga lösningar på mina frågor. Vilket inte har gått och uteblivna svar på mina frågor har gjort mig rädd.

Nu kan jag tänka mer på det. Antagligen för att jag har växt, blivit starkare och fått bättre självförtroende. Min rädsla har förändrats.

Efter att jag kommit över det jag upplevde våren 2006 och även våren 2007 har en ny rädsla börjat närma sig mina tankar. Den började dyka upp nästa direkt efter att jag mådde bra igen. Jag blev rädd för sorgen. Varje tår tog jag som ett tecken på att jag var deprimerad igen. I början var det värst. Jag har nu börjat tillåta mig att vara ledsen. Det är faktiskt helt naturligt att vara ledsen och gråta ibland. Trots det skär det i hjärtat varje gång jag känner ögonen fyllas med saltvatten. Det känns som om jag är påväg tillbaka, trots att det bara är "vanliga, normala" tårar som rinner ner för mina rödrosiga, bleka kinder.

Jag försöker få mig att inse att det är naturligt. Att en tår hit, en tår dit  bara är nyttigt. Ibland kan jag inse det, ibland inte. Jag är på god väg och hoppas att det fortsätter i denna riktningen.

Ikväll. Ikväll ska jag låta mig själv vara ledsen. Jag ska gråta, men jag ska må bra när jag har gjort det. Jag ska lägga mig och läsa när jag gråtit klart. Jag ska känna mig nöjd! Verkligen nöjd över att jag är den jag är och att jag faktiskt inser mina problem och brister. Imorgon gäller det!



/Katarina, har insett en sak och måste göra slut på det NU. Hur gör jag?

Ej tid över för bloggen

Förlåt för att jag varit en dålig bloggare. Jag har haft några underbara dagar i Skåne. Imorgon lyfter jag 09:40 från Sturup och sen är det raka vägen hem till Uppsala. Bilder från Lund, Skånes djurpark och mycket annat kommer inom kort.



/Katarina, har haft annat för sig

RSS 2.0