Jag och mina vänner slår ALLT

Jag och Martin på La HyttaIbland har man vissa fördelar med sitt jobb. Min fördel i lördags var att jag fick en inbjudan till Badhyttens smygpremiär. Även mina bästa vänner fick dessa biljetter.

Jag jobbade till 21:30. Sen snabbade jag mig hem och duschade. Cyklade till Niklas J, drack en öl och drog vidare till Hytten. När vi kom vid 22:45 var det mycket blandat folk där. Vuxna stod med champagneglas och snittar i händerna medan många av de unga minglade runt lite överallt. Minglet var enormt och jag träffade mycket roligt folk som jag känner sen tidigare. Vid 23:30 drog det igång på riktigt. De flesta av "föräldrarna" drog sig hemmåt. Min syster spanade jag in i baren och sedan bjöd hon på Sambuca. Kvällen fortlöpte och jag dansade så jag höll på att trilla. Kvällen var otroligt rolig. Jag dansade mycket med arbetskompisar, bästa vänner, syster, systers vänner och bekanta. ALLA, som är underbara var där. Skönt att det bara var inbjudna. Det resulterade nämligen i att åldern blev blandad och bara "bra" folk var där.

Slutbetyg: Jag tror detta kommer vara sommarens BÄSTA utekväll. Helt ärligt. Jag kan ICKE minnas när jag hade så roligt senast. Dessutom har jag i efterhand inte hört någon som hade tråkigt. Alla verkar ha tyckt att kvällen var underbar, precis som jag!!!! Jag vill inte tillbaka till Uppsala, hahaha.

Ps. Eftersom Hytten ligger på stranden (se bild) så har andra våningens balkong en helt underbar utsikt över solnedgången.
Ps2. Det finns fler bilder på min pixbox


/Katarina, är lycklig här, med sina vänner

En dag för tidigt

Vi har ikväll efter mycket om och men varit på Gästis och firat min födelsedag. Mamma och Pappa kan ju inte fira den imorgonkväll. Så imorgon blir det tårta (som jag bakat) med vännerna och den 26 juni är det grillning hos mig. Lägger in bilder på presenterna jag fått hittills snarast!


Ha en bra kväll!


/Katarina, är hes som en gris

Ett övervakningssystem NU, tack!!!

Numret till polisen är 11414 och internetadressen http://www.polisen.se. Det vet jag eftersom jag har ringt dit 3 gånger denna vecka och varit inne på deras sida ett antal gånger.

Förra fredagen blev min cykel stulen utanför jobbet mellan 09:00 och 11:45. Då var jag tvungen att ringa och anmäla det. I Förrgår fick jag min anmälan och ringde då Vellinge polisen för att höra om de fått in något. Det hade de inte.

Sen upptäckte jag att jag hade tappat mitt pass någonstans mellan min lägenhet i Uppsala och Sturup i Malmö. Då var jag tvungen att titta på hemsidan när passenheten har öppet så jag kunde fixa ett nytt.

Slutligen, sista samtalet till polisens 11414 nummer ringdes för cirka 5 minuter sedan. Jag gjorde en skadeanmälan på huset och vår lilla bil eftersom någon jävla IDIOT har kastat ägg överallt! BARA på vårt hus och bil, ingen annan stans. Sjukt onödigt. Är det riktat mot oss? Ingen aning men mamma och pappa som redan har fullt upp har fått grymt mycket mer att göra.

Det störiga är att ingen kommer åka fsat för äggen, jag kommer inte få tillbaka min cykel och jag kommer INTE få ut 5500 kr på försäkringen som cykeln kostade från början. Förlorarna är alltså vi medan förövarna skrattar och har roligt åt det idag. Welcome to Sweden!



/Katarina, så jävla lack

En midsommar på Östergatan

jag med kransDå var midsommar planerad och nästan alla inbjudna. Det är lite jobbigt att bjuda in alla när man varit borta ett tag och många har bytt nummer.

Nu försöker jag få tag på:
- Elin
- Ebba

Och väntar på svar från:
- Louise
- Myrna

De andra har jag faktiskt lyckats få tag på. Riktigt skönt och roligt att det är så många som kommer!

Planerna:
Kl 12:00 träffas vi utanför mig. Där har jag dukat upp med stolar, ishink (till drickat) och lite tilltugg. Vi hejar och dricker under Gåsaloppet (Ett lopp längs vår gata där varje lag består av 5 personer på träskidor). Sedan beger vi (de inbjudna tjejerna) oss in i min trädgård där de finns uppdukat med snaps. Anna tar med sig sill från jobbet. Sen blir det knytkalas (vidare information om vem som tar vad kommer). Framåt kvällen skiljs vi åt eller beger oss till samma fest/-er.

Klädsel: Sommarklänning eller finkläder. Gärna krans om du kan ordna.
 
Vad mysigt det ska bli mina älskade vänner! Speciellt roligt att Rebecca inte åker tillbaka till Usa utan stannar och förgyller vår dag.





/Katarina, har snart huset för sig själv i en vecka

Just for me

min klocka 1 storI lördags tog jag mig en "unna-dig-själv"-dag. Jag spenderade väldigt mycket pengar och i stortsett ALLT var på mig själv.

Klippning, fika, solning, shopping, sushi, fest och annat står på listan. Här kommer shoppingen!

- Flip-flop från Haivanas köpte jag på Kit of Elsinore ute i Västra hamnen. Köpte även ett par svarta med brasilianska flaggan på till min bror i födelsedagspresent.
- Herrklockan är av märket Jacques Lemans och är inhandlad på Stjärnurmakaren
- Klänningen är inhandlad på H&M
- Blusen kommer från Monki och finns även i svart med rött broderi.




/Katarina, har ont i nacken och ska NU jobba

Mitt hår, en serie i 2 delar:1

Del 1
Jag unnade faktiskt mig en klippning i lördags. Från att inte ha klippt frisyr på ett år och haft väldigt väldigt långt hår har jag nu ett väldigt fint uppklipp och kortare hår. Mitt hår ganska självlockigt och därför klippte hon upp det lite mer på vissa ställen och lade stöd under så att lockarna skulle komma fram mer. Vilket är underbart eftersom jag älskar mitt hårs självfall (oftast).

FÖRE:                            EFTER:


Ps. Jag klippte mig hos Mathilda på Hairpoint. En salong där jag klippt mig HELA mitt liv!



/Katarina, del två ang. hårprodukter kommer senare

Materiella ting

sandaler asosDet finns faktiskt saker i den materiella världen som jag behöver. Faktiskt! Som ett par snygga shorts, röda skor, en svart party/kuvertväska, klänning som passar både i sommar/vår/höst och ett par sandaler.
Här är mina absoluta favoriter:


- Nästa MÅSTE är ett par snygga sandaler om jag orkar fixa mina tånaglar, det vill säga. Dessa från Asos vill jag väldigt väldigt gärna ha. Får se om de hamnar på rean och kanske klickas till mitt hem.
- Väskan, är kanske inte en kuvertväska (=inget jag behöver), men detta är min favorit bland Gucciväskorna. Om jag någonsin får ca 8000 kr över kommer jag garanterat att köpa den. Snyggt att man kan ha den både på och över axeln (=användbar)

-
Röda pumps/skor är ett måste enligt mig. Eftersom jag slängde mina röda för ett bra tag sen är jag i behov av ett par nya. Dessa från Asos är just nu favoriterna.
- Jag köpte en sommar/höst/vår klänning i lördags men var tvungen att lägga in den fina (till vänster) från Asos.
- Short älskar jag. Mycket mer än att använda kjol. Jag tycker det ser mycket mer sofistikerat och stilrent ut. Underbart att matcha med ett sidenband, en blus och VILKA skor som HELST (sommarens favoritoutfit). Shorts funkar med ballerina, espandrillos (använder mest) eller skyhöga klackar (lovely). Dessa gröna shortsen kommer från Asos.




/Katarina, a material girl

Dagens hemmatips

jag med dishenJag tänkte lära eller tipsa er om ett litet knep för att inte behöva slänga en disktrasa varannan dag. Jag HATAR nämligen disktrasor och speciellt smutsiga. Så när jag bodde hemma hos mamma och pappa tog jag en ny i stortsett varje dag. Mamma lärde mig att man kan köra dem i diskmaskinen. Då blir de rena och fräschare. Dock upptäckte jag snart att de blir fortfarande lite vattniga.

Så när jag flyttade hemifrån började jag koka mina disktrasor istället. Perfekt! Bakterierna dör, de blir luktfria, fräscha och inte vattniga som i diskmaskinen. Nu kan jag behålla en trasa i ca 1-2 veckor istället. Stolt ekonom!


Ps. Jag passade på att ta fjantiga bilder.



/Katarina, en sann ekonom

2 x syster

SystersskorMin syster är nere ganska ofta denna sommar. Som jag nämnt tidigare har hon och hennes bästa väninna köpt hus i Falsterbo. Därför har de ganska mycket att fixa. Förra helgen flög hon ner med en gigantisk resväska fylld med lakan, handtag och annat till huset. Igår körde hon ner med en fullastad bil + taklåda som skulle fraktas till huset. Dock är det inte BARA saker till huset hon släpar med sig. Min syster har en "thing" för sjalar.

I detta inlägg tänkte jag bjuda på de två saker jag mest trånade efter i hennes resväska. På golvet stod ett par underbara mörka silver skor. Lite ballerina-aktiga med spetsigare tå. Snygga rosetter och ljuvligt skinn. Dessa har jag trånat efter enda sedan hon införskaffade dem.

Dessutom hade hon köpt en otroligt snygg sjal från Louis Vuitton som gick i gråa nyanser. På ena sidan var det ljusa märken mot en mörk bakgrund och på andra sidan tvärtom. Vilket gjorde sjalen mycket mer användbar. Toppen bra. Snygg, stilren och otroligt material. Give me!


/Katarina, även hon lite galen i sjalar OCH skor!

Ett tvättväder

tvättmaskin

Enda sedan jag anlände till Skåne har det varit underbart väder. Idag vaknade jag av ösregnet. Av ÖSREGNET. Ja, helt otroligt. Jag börjar jobba kl 14:00 idag och nu hade mina planer om att ligga i trädgården med lite saft i ett glas och en tidning i handen försvunnit. Städade mitt rum gjorde jag igår natt när jag kom hem från jobbet.

tvättJag äntrade badrummet på nedervåningen och insåg att NÅGON borde köra några tvättmaskiner. Jag kände mig manad eftersom, som de flesta av vännerna vet, jag är en tvättoholic. Sorterade upp allt i sex högar och nu ska jag köra lite olika roliga program. Mamma har nämligen investerat i nya "super-maskiner". Så det finns roliga program. Typ, "Hej".... "Vilken typ har du"...... Jag trycker rödvin. Så kommer ett speciellt rödvinsprogram upp!!! Perfekt när jag i påskas spillde ner HELA min trench med rödvin.

Vad ska ni använda dagen till?



/Katarina, en tvättoholics bekännelser

En oöverträfflig helg

Jag har haft en helt underbar helg. Bilder och berättelse kommer.



/Katarina, tack Karro för helgen

Blont yrväder i blå bil

blont rväderSnart ska jag och syster ta den blåa bilen och köra iväg till hennes hus. Vi ska fixa lite och sen kör vi in till stan. Jag ska unna mig en klippning och syster ska till Ikea.

Sen ska jag träffa Karro. Jag har lite ärenden och sen hoppas jag på Västra hamnen och rosévin. Vi ska hem till hennes syster och förfesta och sedan blir det taxi till Annas, där det hålls 20-års fest.

Idag är mit hår väldigt lockigt!




/Katarina, ett blont yrväder

Dagens test

stekpannanMamma och pappa har flugit till hufudstaden för att gå på student och imorgon hämta ut mina smycken från Thomas Sabo. Kvällen till ära har jag därför passat på att testa Findus gräddstuvade pyttipanna.

 

Jag gillar inte pyttipanna. Mammas hemmalagade kan vara god någon gång då och då. När det gäller färdiglagade är jag väldigt kräsen.

 

-          - Det var alldeles för mycket grädde i påsen. Nästan BARA gräddbitar och ingen pyttipanna. Detta resulterade i att jag till kvällsmat åt grädde med få potatisbitar och ännu färre köttbitar

-          - Det fanns i stort sett inget kött i påsen

-          - Smaken på "grädden" var inget att hurra för. Smakade för mycket aromatsalt. Usch, nej. Första tuggan var hemsk.

 

+ Påsen var återförslutningsbar


Så tre minus mot ett plus som dessutom endast har med förpackningen att göra ger produkten -3 i betyg.

 

Tips! Köp EJ.





/Katarina, är djupt besviken

ett djur av ondo

mjauMoster och mina tre kusiner var här i söndags. Jag är ingen kattmänniska, jag rentav hatar katter, men jag smälte lite när moster kom med två otroligt söta kattungar. En svart med vit nos och vita tassar och väldigt ullig grå med blå ögon. Jag tänkte dela med mig av några bilder på de faktiskt söta små liven!

Ps. Fler bilder på de små liven finner ni här.


/Katarina, blev svagt förblindad

en bekräftelse

Igår på studenten kom Pix fram till mig och frågade, "Du är släkt med några som heter N.. i efternamn va?" Självklart svara jag "ja" eftersom min morföräldrar heter så. Då utbrister Pix "Jag har städat hos dem. Din morfar är en av de härligaste människor jag träffat".

 

Det var så underbart att få bekräftelse på att min morfar faktiskt var en helt otrolig människa. Jag tycker synd om de som aldrig fick uppleva hans livsglädje och strålande ögon. Jag älskar dig morfar!


/Katarina, är glad men trött

I-landsproblem nummer 1

ChampagneNär jag kom till jobbet imorse var jag inte alls nykter. Jag mådde riktigt illa. Magen som jag har haft problem med i två dagar mådde inte bra heller. Efter en timme satt jag på huk framför toalettstolen och kastade gammal mat i toaletten. Vilket resulterade i att jag var tvungen att ringa in Mia istället.

Så nu har min mage bara blivit värre. Enligt mamma är det endast Coca-cola och ris som hjäper mot magsjuka. 

Anledningen till att min mage blev värre var Badhyttens brist på mousserande vin. De sålde alltså inte mousserande vin igår vilket betydde att jag och Alex var tvungna att beställa in en flaska champagne. Ja, vi var alltså TVUNGNA att slänga ut 575 kronor på en flaska skumpa. Detta ledde till en dålig mage. Så mitt I-landsproblem är att Badhytten icke säljer bubbel vin. Usch och fy för Skanörs nattklubbar som har dåligt sprit och vin utbud!!!!!

 

Ps. Bilder från gårkvällen hittar ni givetvis HÄR!





/Katarina, klarar inte av champagne i stora mängder

Avskrivning på G

Nu måste jag snart skriva av mig. Har så mycket som bubblar inom mig!



/Katarina, är törstig

ett jobb, ett landskap & en ursäkt

Detta är ett ursäkts inlägg.

Förlåt att jag inte skrivit något på ett tag men jag upptäckte att jag råkat skriva upp mig på 56 h jobba mån-fre. Inte riktigt meningen eftersom det betyder att jag börjar 11 och slutar 00 nästan VARJE dag. Vilket i sin tur betyder att jag har noll privatliv.

Lite som väntar:
- Bilder från tentafesten
- Bilder nerifrån Skåne
- Planering av sommaren
- Försäljning av kläder där pengarna går till Barncancer fonden

Ha en trevlig nationationdag!!!


/Katarina, älskar Skåne på SOMMAREN men tänkte på honom

En kväll över förväntan

Min sista kväll i Uppsala har varit över förväntan. Helt fucking underbar!!!! Jag har pratat ut med CJ och jag älskar er vännnnnnner!!! Puss&Kram tilll alla :)

Upt 2007-06-02 12:23
Jag kom inte ihåg att jag hade skrivit det här inlägget. Undrar om jag pingat det. HAHAHA!

Upt 2007-06-0214:32
Jag kom precis på att jag hånglade med Snygge-Bartendern från Stockholms nation som jag spanat på HELA terminen (kanske tom förra terminen). Dessutom känner han CJ. Vilken lyckad kväll, hahaha!!!


/Katarina, polisen kom men Calle kom och räddade mig!!!

Ett rent svineri

Jag och alex p? toalettenÅkte ner till stan för att träffa Alex. Ada kom senare och efter en runda på systemet satte vi oss alla nere vid ån i solskenet och njöt en 7,0:a. Härligt! Elin och Karro kom och drack Cherry wine. Underbart i solen!

Har nu lagt cider på kylning och har en inpackning i håret. Ikväll är sista i Uppsala för denna våren. Snart kommer Alex och lockar mitt hår. Sen ska vi värma upp hos Fredrik och SEN är det middag och vin på Snerikes nation. Jag LOVAR att jag kommer svina ikväll. Värre än NÅGONSIN! Det är inte mitt fel, det är Calle Balle fitt skalles fel.

Nu ska jag skölja inpackningen ur håret och sätta på mig underkläder. Ha en trevlig kväll vänner!

"This must be a dream, all I want is to see you"
- Basic Element med This must be a dream




/Katarina, är på gång (igen)

En dag av tårar

Jag visste att jag icke skulle klara tentan. Ändå gråter jag hela vägen hem. Jag känner mig fruktansvärt misslyckad. Av 4 tentor och 1 dugga (av betydelse) har jag klarat 1,5. Det känns skit. Samtidigt, precis som mamma sa igår, har jag och hela familjen/släkten haft en fruktansvärt tufft år. Under anatomin gick jag in i en depression igen (som våren 2006). Pluggade då både till tentan och duggan men klarade inte av att skriva någon av de. Under denna kursen dog morfar och för någon vecka sedan en hemsk händelse med min kusin. Ja, året har varit tufft!!!

Är det därför jag gråter idag?
Är det därför jag gråter nu? Är det därför jag är ledsen? Svaret är att jag inte vet. Det är så mycket just nu. Jag har FYRA omtentor. Två som jag har planerat att skriva i aug och en som jag planerat till oktober. Jag SKA klara det. Jag SKA vara stark. Jag KOMMER klara med, med stöd från min familj.

Det är så mycket mer jag gråter över. Detta är sista dagen i Uppsala. Jag saknar vännerna redan. Jag saknar min lägenhet. Jag saknar friheten. Jag saknar staden. Jag saknar de grönskande träden runt Fyrisån. Jag saknar nationslivet. Jag saknar "Stad i ljus" kl 01:00 i Kakelbaren. Ja, jag saknar redan ALLT här.

Samtidigt så längtar jag.... jag längtar efter Anna och Anna (Specci), Älskade Karro, Paulina som jag inte sett på väldigt länge. Längtar efter Rebecca, Laura och Hanna som varit i Spanien. Jag längtar efter Lollo, som jag inte sett på ÅR och dar. Jag längtar efter Challe, Malin och Ida som var ett väldigt bra tag sen jag såg. Jag längtar efter Linas härliga skratt och hennes klippningar. Jag längtar efter min syster. Efter känslan av att inte vara äldst, att kunna vara lillasyster. Jag längtar efter min lillebror, som numera snarare än STOREbror. Med hans kramar som när de kommer verkligen betyder något. Att känna att någon faktiskt lyssnar och tar efter mig. Jag längtar efter mormor som iofs är så sjuk att hon inte riktigt förstår, men alltid säger hur mycket hon älskar mig och mitt sällskap. Jag saknar mina kusiner. Jag längtar efter minnena från barndomen med dem. Jag längtar efter mammas kramar som löser ALLA världens problem. Jag längtar efter min älskvärda Byggare Bob pappa som är Sveriges bästa fixare. Jag längtar efter en grav att sitta och sörja min morfar. Jag längtar till mitt jobb. Jag längtar efter mina arbetskollegor. Efter den glada stämningen som alltid finns där. Jag längtar efter farmor och farfars pussar i pannan. Jag längtar..... efter alla. Alla mina älskade vänner. Det finns så många fler än vad jag nämnt. Jag längtar efter er och hoppas på att vi snart ses!

"Det är för oss solen går upp
och lyser som guld för kärlekens skull"
- Ted Gärdestad med För kärlekens skull


trätollorHavets böljor, rökt fiskdoft från jobbet, vit skimrande sand mellan tårna, volleybollnäten, brats, hamnen med stora båtar, seglarskor, den blå badhytten, en mercedes med nedfält tak, rosévin på min terass, Stockholms gästerna, snyggingarna på Statoil, träskorna som det står Katta på, grillning, gåsaloppet, häng vid Annas pool och så mycket mycket mer är en sommar i Skanör och Falsterbo. Det är här jag växte upp och det är där jag vill dö...........








/Katarina, "så länge vi älskar" - Ted Gärdestad

RSS 2.0