Full som en kastrull

Jag måste nog bara berätta att tack vare Christofers Wishey drink är jag nu full som en kastrull. Ja, kl 08:15. Nej, nu ska jag korka upp bubblet, sätta på mig glidar glajjerna och bara vara den jag är en Valborg i Uppsala, FULL!

Sen ska jag bara hångla med Christofers sjuka kompis för det är sådant jag gör. Usch, jag är min syster upp i spåren och jag älsker det!

I don't need no one to tell me about heaven


/Katarina, I'll believe it when I see it for myself

Bilderna uppe, igen!

Så var bilderna från gårkvällen då vi förfestade hemma hos mig och sen drog till V-dala där det var otroligt många snygga killar för att vara just V-dala and I liked it!



/Katarina, ska bruncha nu, tjao

Ett liv räddat...

humlanHumlor är ett av mina absoluta favorit djur. De är så söta, ulliga och mjuka. Jag brukar klappa dem (?!). Det värsta jag vet är att hitta döda humlor. De ser så fridfulla ut med ligger de i min fönsterkarm VET jag att de lidit otroligt mycket till döds.
I förrgår hittade jag just en död humla i fönstret. Mådde lite dåligt ett tag. Men kastade sedan ut den genom balkongdörren och "spred dens aska" över mina grannars fönster.
 
Igår när jag städade hörde jag en surr från fönstret som ej går att öppna. Där satt en väldigt väldigt stor gul/svart humla och försökte förgäves komma ut. Med ansträngning försökte jag få humlan att klättra upp på mitt block så att jag kunde föra den ut till balkongdörren. Efter flertalet försök ringde jag Karro i desperation. Inget svar, var är hon när jag behöver henne?! Tillslut lyckades jag få humlan upp på blocket och snabbt, snabbt, snabbt svingade jag blocket till dörren och humlan flög ut och svingade lite fram och tillbaka i vinden. En loop och lite små glädje-vingslag gjorde han för mig och Kvällens nöjda blev: KATARINA!



/Katarina, ska snart gå!

Brunch med blåsan

Idag blir det Brunch på Kalmars med Karro, Rebecca och Elin. Efter det hade jag tänkt att bege mig till sjukhuset för jag har nämligen fått tid för min blåskatarr som har börjat göra ont i njurarna.

Sol p? gr?smattanJag ringde och sa att jag hade besvär med mera och att jag igår kväll hade börjat få ont i njurarna. "Var sitter dina njurar då?". Ursäkta, men jag vet faktiskt var de sitter. Elin har tom ritat ut njurar på min rygg under en lektion. Jag blir lite irriterad när folk inte riktigt tror på vad man säger. Okej, jag förstår att de säkert trodde att jag hade läst om det på internet, var hypokondriker och hittade på allt. Störde mig lite mycket!

Idag är det ju Kvalborg och människorna utanför har redan nu börjat skråla, skrika och sjunga fyllesånger. Uppsalas befolkning har ökat något sjukt. Igår var en kompis till Eric och köpte gästlegg nummer 9567. Så det är GANSKA många som är och hälsar på nu inför Valborg och Kvalborg. För Kvalborg är om möjligt, ännu större bland studenterna än Valborg.

Så nu ska jag försöka samla mig och låtsas som om jag inte är kissig och dra på mig kläder för snart är det Brunch med fina flickorna.



/Katarina, ont i la maga

Sanndröm eller mardröm?!

Det finns ju en anledning till att det är skillnad på en mardröm och en dröm. En mar-dröm är ofta hemsk. Uppvaknandet då kallsvetten är obestridlig eller då tårarna sprutar ut ur ögonen. Oftast innehåller mardrömmar (och drömmar?!) något overkligt, så vid uppvaknandet är det självklart att det är en dröm. Så var det inte för mig i morse. Oj, vad jag grät när jag vaknade. Tårarna sprutade och jag skakade i hela kroppen.

Jag drömde att mamma och pappa hade skiljt sig eftersom mamma hade hittat en ny (vilket jag först fick veta efter ett allvarligt samtal med henne). Allt var så hemskt! Vi var på middag hos mina föräldrars bästa vänner och mina föräldrar som i verkligheten är kärleksfulla och visar sina känslor för varandra var där var och en för sig. Allt stämde dessutom i drömmen, det var inget som var overkligt. Hela vännernas hem var rätt möblerat med mera. 
Är detta vår familjs öde? Var detta en sanndröm?

Jag tror inte det. Trots att jag NU inser att det var en dröm var jag tvungen att ringa mamma och fråga när jag vaknade. Först lät det som om hon sa "ja" och hela drömmen spelades upp på hornhinnan och jag började störtböla. Sen insåg jag att hon hade sagt "nej". Usch och fy.
Mina föräldrars kärlek är en stor anledning till att jag orkar ha kvar hoppet om att det blir en ljus framtid trots motgångar.

Har ni haft drömmar som blivit sanna?



/Katarina, är hungrig och trött men väntar på att sjukhuset ska ringa upp

Bra, men fruktansvärt bittert

Kvällen igår var HELT sjuk. Jag kan inte säga om jag hade det kul eller fruktansvärt dåligt för det var liksom lite både och. Måste dock säga att det slutade bra och att det faktiskt var värt det. Det var så sjukt, ALLT!

1. Det började med grillning i Economicum som var väldigt mysigt. Vilket topp! När det blev kallare gick vi hem till Filip och förfestade och det då framkom genom "spåning" att Niklas och Ebba skulle få ett fult dött barn.
2. Vi blir lite oense om vi ska gå till Värmlands Ög's. Väljer Ög's eftersom Karro och Elin redan hade gått dit!
3. Det finns ingen kö när vi kommer dit
4. De står ednast EN person och tittar på bandet som spelar (visar sig senare vara flickvännen till sångaren)
5. Karro och Elin säger till oss att köpa kvällens drink för att den var så god. "Ta en sexa"
6. Jag och Ada som är grymt bittra går och köper vars en sexa Cuba libre.
7. Ada får inte betala med sitt kort utan legitimation och är tvungen att hämta det från garderoben = Vi båda blir GRYMT bittra!
8.  Sen smakar vi våra drinkar och inser att de är grymt äckliga och att Karro och Elin har lurat oss. Vi blir ännu bittrare.
9. Filip bjuder på Tequila shot. Grymt äckligt men väldigt gulligt av våra alla egna FILIP!
10. Bandet var riktigt dåligt och på dansgolvet där nere är det 3 personer.
11. Adas absoluta favorit halsband går sönder. "Kan det bli värre denna kväll?"
12. Karro och Elin bjuder oss på en flaska vin som plåster på såren.
13. Jag och Elin bestämmer oss för att bege oss till Max och bitteräta hamburgare.
14. Bandet slutar spela och de satte igång, The HIVES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! = NU börjar vår uppgång
15. Vi dansar och har kul men beger oss efter ett tag till Max och fyllekäkar.
16. Jag äter en Maxhamburgare, pommes frites, lökringar, dricker typ två muggar coca light och en liten hamburgare. Hur fasiken orkade jag.
17. Utanför Pressbyrån ramlar jag med min cykel när jag står stilla. Direkt kommer två väldigt hjälpsamma killar fram. Men usch vad pinsamt det var, jag stod STILL, men min klack vek sig. Killarna trodde att jag var väldigt full!

Kvällens tjejigaste: Christofer fick för sig att prova mitt läppglans. Han såg tjejig ut!
Kvällens bilder: På min Pixbox som vanligt


/Katarina, har förfest om 40 minuter och har INTE duschat än!

Bilderna uppe

Karin och Jag med kortetSå, nu är bilderna från i torsdags (Stocken) upplagda och jag har även lagt upp bilderna från gårkvällen. Dock har jag inte orkat redigera alla bilder från flottbygget och lammungarna. De kommer så småningom.

Nu ska jag sova så jag orkar festa ikväll igen. Bara 3 dagar kvar av festveckan ju. Måndag smäller det!!!

Ps. Mina bilder



/Katarina, är väldigt trött

En bra dag trots allt

klockan 2Sitter ute i solen på balkongen och skriver. Tack gode gud för trådlöst nätverk. I like it! Sitter alltså på balkongen och snyltar av någon annans trådlösa. Måste köpa en trädlös router till mitt eget. Skulle vara SÅ skönt att ligga i sängen och blogga.

Dock är det inte lika kul att gud gav mig urinvägsinfektion. Ja, för 11:e gången i mitt liv. Var kommer alla dessa bakterier ifrån, eller jag vill inte veta! Mina kvarvarande piller ligger i Skåne och på måndag är det fest HELA dagen från 08:00 så då blir det ingen tripp till sjukhuset. Jaja, vi får se vad som händer!

Nu är det bestämt. En vecka på stranden i något "jetset-område", som mamma sa, i La France. Oj, vad skönt! Sol, bad, shopping, familjen, betald resa och ja, underbara människor. Tack mamma och pappa för att ni alltid tänker på oss barn och styr allt efter oss!

Så efter både negativa saker och väldigt positiva saker tror jag denna dag kommer bli underbart bra. Vi ska ju trots allt ut ikväll också. Det blir V-dala och Velvet. Nu ska jag dricka ett glas läsk (som jag ALDRIG gör)....


"my girl wants to party all the time, paaaarty all the time"



/Katarina, trött i huvudet men kroppen säger något annat

Touch me

We can't always understand what we are shown
How was i supposed to know our love would grow

Touch me in the mornin (and evenings!)
and last thing at night
keep my body warm baby, u know it feels RIGHT
tell me what your feelin'
I'll feel it with you (?)

Move a little closer
make sure I'm  lookin up (Do I?)
heal me with your LOVING
I need you, I need you, I need your so much (need IT so much?!???!!!)

Jag kommer såra dig. Jag kommer såra mig ännu mer när jag förstår att jag har sårat dig. Snälla N. Du och jag, men inte för alltid, inte nu och aldrig. Åk inte till USA....



/Katarina, NU kommer HAN. Touch me in the morning

Flottar och glas

glas fr?n b?rjanNär jag kom hem från skolan vid 11:30 satte jag mig i solen på balkongen och läste Stockholms nations medlemstidning. Sen lagade jag lite mat, sprayade lite fransk sololja på armarna och gick åter ut till balkongen. Satt där i bikini i några timmar.

Vid 15 cyklade jag och Gelin till Pollacks backen där flottbygget var i full gång. Alex, Karin, Malin och Adas lag var inte klara. De ska åka ner för Fyrisån på en riktigt fet Ipren tablett med en väldigt stor stol på och deras slogan är "Ipren, nu även som stolpiller" (tror jag!). Riktigt sjuka saker människor har byggt och många var RIKTIGT RIKTIGT snygga. Jag tog foto på de flesta och kommer lägga upp på pixisen så fort som möjligt! Snyggast var CTU helikoptern.

Nu är jag hemma och ska snart gå ner till Hydromacken och köpa en engångsgrill och sen korv på Ica Folkes. Grillning i Economikum är det som gäller ikväll och sen om det blir nation och isf vilken bestäms där.

Ps. Bilderna på glasen (solisarna och dricks) är som jag har tagit och sedan redigerat. Med inspiration från Karin.
Ps2. Den stora bilden är så den såg ut från början



/Katarina, har haft en underbar början på Valborgsveckan men många bilder att redigera!

Makt är pengar

Igår hade jag den roligaste kvällen på jag vet inte hur länge. Jag måste säga: FY FAAAN (första gången jag svor i bloggen?) vad kul vi hade. Speciellt tack till Christofer som dansade högstadie-brat-dansen med mig till Gigi d'Agostino på mini lilla dansgolvet precis vid garderoben.

Kvällens Nation: STOCKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag och GelinKvällens mest påiga: Helt klart JAG. Jag kände verkligen att jag var PÅ! Som jag skrek i baren uppe i Loungen. Måste nog skärpa mig lite.
Kvällens danspartner: Ebba som följde med mig när vi bytte dansgolv var 3:dje minut för att hitta den perfekta. Inte Schlager golvet, inte Kakel, inte r&b golvet utan till slut hamnade vi i Loungen som inofficiellt (av mig) kallas Stureplan. Där var det svalt och lite folk men mycket Stureplans house/techno.
Kvällens dansa-brat-högstadiedansen: Christofer, tack för att du vågade för fy fasiken vad det höjde min kväll.
Kvällens mest svalkande: Stockholms öppnade sitt däck. Så underbart och så mycket minnen från Nollningen kommer fram när
Kvällens möte: Jag fick träffa Karins pojkvän som jag aldrig träffat. Det var trevligt och han var riktigt rolig på dansgolvet!
Kvällens viktigaste: Fanny som såg sjukt viktig ut med sin öronsnäcka och sin tröja där det stod "Klubbmästare". Dessutom berättade hon att de var den första nationen med öronsnäcke-system. Hur fan gör Värmlands och Norrland som är gigantiska? Springer runt och letar efter varandra, HA!
Kvällens förfest: Hos läkar-Axel som förövrigt garanterat är kvällens gentleman. Jag gillar läkarna!
Kvällens historia/lek
: "Jag har aldrig sett en film där en kille blir påsatt av en häst".... EN viss person dricker och är därför tvungen att berätta historien om när hon såg en film om en kille som blivit påsatt av en häst.
Kvällens citat: "Någon har kastat vatten på mig på alla ställen som en människa svettas" utbrister Linnea som försvar till varför hon är svettig efter 25 minuter hardwork på Schlager golvet.
Kvällens fylleskada: Jag naglar (att sticka en nagel rakt upp i något) Christofers läpp så att han blir väldigt orolig över vad hans mamma ska tycka.


Till sist vill jag tacka Fanny som satte upp oss på listan. Vi kom 23:01 och gick före i kön och behövde ENDAST betala för garderoben. Som sagt, Makt är pengar.

Upt 2007-04-27 14:30
Dagen-efter citatet: "Vilken tur att Katta har så rena händer" berättar Christofer för Sara angående infektioner.



/Katarina, bilder kommer helt klart på pixisen

Bråttom, som vanligt....

JagHinner egentligen inte blogga nu!

Har varit i skolan hela dagen. 2 föreläsningar och sen labbrapportskrivande med gruppen och NU borde jag göra mig iordning för ikväll är det förfest med läkarna vid Vaksala torg och sen är det Stocken (?!) som gäller. Ja, visst kommer kameran att följa med så även ni kan se hur jag startar (tjuvstartade iofs i tisdags) min Valborgsvecka.













/Katarina, har alltid bråttom

Drömmar?

Vad drömmer ni om just nu inom den materialistiska världen?
Det var ju inte väldigt längesedan jag skrev om mina älskade Conversisar försvann. Jag hade ett par vita "låga" (kan man säga låga, nej men ni förstår) helt vanliga och de var gorgeous. Nu finns de ingenstans. Letat i Skåne, i Uppsala, på vinden, under sängen och ja i toaletten också. Så ett par Converse drömmer jag om just nu men faktiskt inte ett par låga (för jag har ju mina Esprit) utan ett par höga. Grymt coolt till mina svarta tights och en långt linne eller T-shirt (INTE oversize bara LÅNG). Antingen vill jag ha de HELvita (vänster) eller de "vanliga" (höger).

Nummer två som jag drömmer om just nu är svamp halsbandet här till höger. Väldigt söt och passar perfekt in i min outfit med långt linne, tights och ett par "höga" Converse. Jag får vänta att beställa det från Asos till min lön kommer den 15 maj. Hoppas INTE det tar slut!




/Katarina, ska nu ta ur sina linser

Små bilder & te

Jag vet inte om det bara har med min dator att göra men när jag klickar på en bild så blir bildfönstret väldigt litet och det går inte att förstora den om..... man klickar på F11 och så blir fönstret JÄTTESTORT. Om du vill förminska fönstret igen, klicka bara på F11 igen!

TESen tänkte jag tipsa om ett grymt te som jag köpte på Bönor & Blad (precis vid Stora torget) igår. Det är definitivt en av de bästa te-butiker jag någonsin varit i. Bönor & Blad finns även i Västermalmsgallerian (T-banest Fridhemsplan) och i Ringen (T-banest Skanstull). Det teet jag dricker just nu heter Kloster och biträdet rekommenderade det när jag frågade efter julteet. Med mjölk smakar teet precis som nybakade kanelbullar med mjölk. Minnena från barndomen ploppar upp i huvudet. Dessutom passade jag på att köpa 1 hg Guteblandning och 2 hg av favorit teet, Linnaeus.



/Katarina, ska nu snart sova

Valborg, ett suparpåfund

Valborg i Uppsala är någon alldeles speciellt. Valborg i Uppsala är en en kväll med en glas vin och en brasa. Nej, i Uppsala varar Valborg i 5 dagar, ivf för mig och mina "fancy" vänner. Alla firar vi lite olika men jag tänkte berätta det "vanliga" sättet och sen ska jag givetvis berätta vad VI ska göra. Dessutom fick jag lite information från min "jurist", Nils om en lite skojsig grej de ställer till med....

Vår Valborgs vecka
Torsdag: Förfest med "våra" läkare vid 19 tiden. Sen drar det vidare till Stocken för en "vanlig" kväll bland jurister och ekonomer och alla andra i Uppsala. Ett tips är att vara där tidigt det lär vara rejält med folk.
Fredag: De flesta av mina vänner ska förfesta och sen åka till Kalmar där det är Pangmusik och The Concretes spelar. Jag själv ska vara med Alex, Malin, Lill-Karin och Ada när de bygger sin flotte samtidigt som öl-tältet där har bartömning. Sen åker vi till Kalmars och tittar på The Concretes. Denna dagen har vi räknat ska vara vår "lugna"dag då vi tar det lite lugnt.
Lördag: På kvällen är det ju VELVET V-dalaDarren Hayman och The Secondary Modern spelar.
Söndag (Kvalborg): På dagen vill jag väldigt gärna titta på alla flottar som ligger upplagda vid starten. Sen på kvällen är det inte riktigt bestämt vad som blir. Många nationer är öppna. Eftersom vi är många som har festivalpass på V-dala så lutar det lite ditåt. Denna kväll spelar Lakkso där.
Måndag (VALBORG):
- Vi samlas nere vid ån vid 08:00 där alla Uppsalas biomedicinare ska käka gröt-Champagne frukost.
- Sen drar vi till Ekonomikum och tittar på när Joels band, The Ricochets spelar vid 10:10. I parken ska det sedan ätas jordgubbar och drickas skumpa.
- Sen drar det vidare till V-dala där det är Popgalopp (Champagnegalopp) och Familjen spelar.
- Sen är det hem och duscha av sig all champagne!
- Vidare vet vi inte vad vi ska göra. Stockholms är uteslutet eftersom det är fruktansvärt med folk där. Men vi får se.... Kvällen får bestämma mitt öde!!!

En "vanlig" Valborg:
- 07:30-08:00 samlas man hemma hos någon, i Economicumparken, nere vid ån eller på någon nation för att avnjuta Champagne och enligt tradition ska det vara med gröt.
- Sen drar man ner till Ån för att titta på forsränningen som börjar vid 10:00 eller så beger man sig till Economicumparken för att lyssna på liveband och käka sillunch enligt tradition.
- EXAKT 15:00 är det mösspåtagning utanför Carolina rediviva och sen ska det springas ner för Carolinabacken backen. Som inte går eftersom det är alldeles för mycket folk.
- Promenaden leder för de flesta till någon nation där Champagnegaloppen brukar vara i full gång vid 15:30.
- Hem och dusch!
- På kvällen är det antingen utgång på någon nation (Stockholms, Värmlands och Snerikes är populärast) eller fest på annat håll.

Lite roligt som tre killar fixar:
Inatt berättade Nils att tre jurist kompisar till honom har hyrt 3 pooler, 45000 liter vatten och bastu med mera som de ska ställa upp vid Economicumparken och där ska ett poolparty äga rum från 10:00 till ungefär 14:30 (beger sig till galoppen vid 14:30) på Valborg.

Vill ni läsa mer om Valborg klicka in här:
Uppsala.com, Forsränningen, Nationerna, Uppsalas studentradio, Uppsala Poolparty eller Uppsala bloggen

Hur firar ni er Valborg?



/Katarina, är mätt

Gårkvällens bilder

Jag och alex p? toalettenJag har lagt in alla bilder från gårkvällen på Pixisen nu!

Detta inlägget kommer bli ett riktigt inlägg snart....










/Katarina, MÅSTE städa och äta nu!

Kvällens höjdpunkt

Det kommer helt klart komma en hel recension från gårkvällen när jag har städat hela min lägenhet. Idag kommer ju en kille som kanske ska hyra den i andrahand i sommar.

Det jag skulle komma till var kvällens mest oväntade höjdpunkt.
Jag står ute i rökrutan och pratar med Alex och Patric så kommer en tjej och vi börjar att prata. Hon heter Elin och var där med sin pojkvän. Det sjuka är att hon kände igen mig!  Hon kände igen mig från bloggen... Jag fick hur mycket beröm som helst. Hon hade, när hon var i Thailand, letat upp Uppsala-bloggar så hon fortfarande kunde ha lite kontakt med Uppsala och då hade hon hittat min och sedan dess hade hon läst min. Hon visste var jag bodde, om morfar och ja, allt som jag skrivit om. Jag fick väldigt med cred och beröm och blev riktigt smickrad och GRYMT peppad till att skriva mer.

Den senaste tiden har jag inte orkat skriva lika mycket som jag gjorde innan. Men nu, tack vare min "fan" har jag blivit ordentligt peppad och är påväg in på spåret igen (inte tågspåret).
Tack Elin och alla andra läsare som uppskattar vad jag skriver. Säg till om ni vill ha mer eller mindre av något!

Inom en snar framtid kommer:
- Valborgs vecka i Uppsala
- Tisdagens utgång (blev bara bilder, ni får nöja er!)

- Tisdagens shopping

Nu ska jag på föreläsning, Ta för er!


/Katarina, tackar för peppet

Ankomst

casio kameraMin älskade kamera har äntligen nått fram till Uppsala efter att jag glömde kvar den i Skåne. Tack älskade pappa som skickade den med expressbrev för att jag ska kunna ha den till denna vecka som kommer att bestå av 5 dagars fest, MINST!!!! Mer info kommer...

Ps. Gröt och Champagne frukost hos mig kl 08:00 på måndag den 30/4. Ni som är välkomna vet vilka ni är!!!



/Katarina, ska cykla och hämta ut sin kamera nu

This is our fate


Mina grannar som har öppen balkongdörr kommer snart att döda mig. De kommer ringa på min dörr med världens största kockkniv och säga, "Sluta spela Jason"....

Jag har nämnligen Jason Mraz låt I'm your på repeat på datorn på hög volym + att min dörr står öppen. Jag kan inte låta bli att höra denna underbara man med denna underbara rösten och denna underbart lätta och glada låten.

"Well, you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but your so hot that i melted"


/Katarina, this is our fate, i'm yours...

Något nytt, något med cancer

coca cola zeroI lördags åkte jag inom Ica Folkes innan jag åkte till skolan för att köpa lite lunch och frukt att käka när jag pluggade. Tog en Coca-cola light men tänkte att jag MÅSTE prova zero istället. Så jag köpte en Zero och det följer är en recension eller en varning eller ni får helt enkelt välja själva vad ni vill se det som.

Wow, här har de verkligen lyckats tillverka en coca-cola utan något socker alls som är EXAKT lika sötsliskig och rent av äcklig som orginal coca-colan är. Men smaken är inte det värsta av allt, jag fick i stortsett ett astmaanfall av all kolsyra. Helt ärligt, jag har aldrig smakat någon SÅ kolsyrad dryck. Antingen har de använt en trollkar, "Simsallabi, gör en cola utan socker men full av smak" eller så har de hällt i 20 TON AsparTAM. Welcome back cancer, I've missed you! Ja, givetvis är det Aspartam som de hällt i Zero. Nu när de har bytt till Sucralose (iofs dåligt för naturen) i light varianten tar de tillbaka Aspartam (dåligt för "kroppen") i Zero. GREAT!


"New Coca-cola Zero
real taste
absolutely CANCER"




/Katarina, hoppas för Colas räkning att någon tycker om den

Snacka om att prata i sömnen

Ny mobilVarje morgon tittar jag till min mobil om något har hänt. Eftersom det har hänt att jag svarat och pratat i telefon i sömnen måste jag alltid kolla inkorg och samtalslistor. Detta gjorde jag givetvis i lördags morgon.

Detta hittade jag och jag minns INGENTING!
Sista samtal til N 03:19 varade 4 minuter och 18 sekunder
SMS från N 03:20 "Nu är jag utanför dig, är du fortfarande vaken?"
SMS från N 03:25 "Vaken?"

Detta kan ju inte stämma. Om jag skulle ha pratat med N i 4 minuter skulle de samtalet varat till 03:23 och hur kunde han då skickat ett sms till mig kl 03:20. Jaha, jag förstår ingenting. Dessutom, vad har jag sagt till honom i 4 minuter och 18 sekunder? Jag har INGET minne att jag ringt honom. Snacka om att prata i sömnen!


/Katarina, mätt som en kanon

Bitter & lite avundsjuka

Karro och Elin är ibland väldigt bittera. Men bara ibland och det har minskat väldigt. Just ikväll har det faktiskt smittat av sig på mig. Jag blir galen. Nu är jag fruktansvärt bitter.
Jag kan inte låta bli att bli sjukt irriterad på att alla bloggare har pojkvän. "Åhhhh, jag är hemma hos C" och "Åhhh, nu ska jag och mysa med D" och "Åhhh, idag har jag och J"... skit skit skit! Ja, lite avundsjuka är det väl också men mest bitterhet över att Söt idag skickade ett sms och jag blev bara mer irriterad.

Han vill ha något förhållande-liknande men som han skriver. "Jag vill inte ha ett seriöst förhållande men jag trivs så bra i ditt sällskap att jag vill fortsätta umgås med dig"... Jag är bitter! Jag är bitter för att jag inte vet hur jag ska göra. Jag vill inte träffa honom igen för jag kommer bara bli sårad. Samtidigt så... så är jag kär. Han har allt och ja, jag är kär!

Han är inte värd mig, jag vet. Han är inte det eftersom han inte vill ha mig för sig själv. Ojoj, jag som var så negativ till honom från början. Jag tyckte inte om honom från början och nu verkar allt ha vänt... Jag är bitter och när kommer Alex och hämtar sin bil?



/Katarina, är bitter som tusan...

Återfall

Han sa att jag inte skulle bli sårad men nu sitter jag här som om jag vore 15 igen. Ledsen, tjock, arg, förbannad, ful, äcklig, fet och grinig. Jag hatar att bli sårad och varför blir jag det HELA tiden?


"Jag är rädd för att bli sårad"
"Varför skulle du bli sårad?"



/Katarina, jag orkar inte... igen 

Vintår? Nej, vår säger Tone

satin kl?nningNu känns sommaren långt borta. Årstiden som är just nu vet jag inte vad jag ska kalla. När jag cyklade till sjukhuset ös-haglade det något förfärligt, det blixtrade och åskade rakt ovanför mitt huvud och samtidigt regnade och blåste det. Ja, då är det inte vår. Så när jag kom in på avdelningen var jag blöt trots att jag hade hela regnstället på mig. Kanske inte lika blöt som de utan regnställ dock. Sen satte jag mig i stolen och den övergulliga sjuksköterska tog ett lite blodprov i armvecket. Inget gråt, ingen svimning, jag låg inte ner och var INTE ENS snurrig efteråt. Sjukt hur mycket man har vant sig vid sådant. Vi som inte ens knappt hållt på med blod än. Dock vågade jag inte titta på slangen som pumpar ut blodet ur kroppen, det får bli nästa gång. Karro och Elin berättade dock att blodet "sprutade" ut i slangen.

Trots att det känns lång ifrån sommaren var jag tvungen. Denna underbart fina klänningen lockade mig jätte mycket. Den är fin i både ljust och silvrigt. Åhhhh, Asos är en guldgruva i vissa fall.

I have no fire burning desperately but you're controlling me, Release me.....



/Katarina, ser numera ut som en knarkarhora med stort märke i armvecket

I will favour you

dressJag måste göra slag i saken och berätta för er om ett UF (Ungt företag). Två tjejer (som jag har förstått det) har startat ett UF som projektarbetet. De syr upp kläder och säljer dem på internet. De har endast fyra plagg men alla plagg är helt underbara. Enkel design men ändå så roliga att man själv kan göra mycket med dem och använda till ALLT! Jag är väldigt inne på linnet och klänningen som heter Tuva. Jag får dåligt samvete om jag beställer båda men samtidigt är de inte så dyra. Har precis skickat iväg ett mail med frågor och så fort jag får tillbaka det ska jag skicka iväg en beställning!

Kika själva in på I will favour you's hemsida







Klänningen på bilden heter Ella och kostar 400 kr exkl. frakt




/Katarina, jag tror vid flyger.... rakt in i solen! (Håkan Hellström)

Bound and broken on the floor

He was warm, he came around like he was dignified
Well you couldn't be that man that I adored
You don't seem to know, or seem to care what your heart is for
I'm all out of faith, this is how I feel
I'm cold and I am shamed
Bound and broken on the floor
Illusion never changed
Into something real
I'm wide awake and I can see the perfect sky is torn
You're a little late
I'm already torn




/Katarina, You're a little late

Vårens första pirr

Vår, sol och värme, eller nästan i varje fall. Vår är det och sol har det varit en hel del idag, men värmen, ja den försvann inatt som om Joe Labero hade varit framme och pillat på luften i Uppsala och "Simsallabim, gör luften kall igen".

Ja, med våren blir kaninerna frodiga och börjar para sig och även vi som har ganska mycket gemensamt med de små djuren blir också stissiare. Ja, det märker man, eller är det bara jag? Är det bara jag som sitter med fjärilar i magen? Är det bara jag som har myror i benen? Är det bara jag som inte kan koncentrera mig på skolan utan tänker bara på EN person? Jag tror inte det va?!!!

Jag känner mig som fjorton igen, med fjärilar i magen, okoncentrerad och myror i brallorna. Jag hade glömt hur det var att känna såhär. Jag hade glömt hur det var att vara kär. Ja, för idag insåg jag det på riktigt, jag är kär. Jag är tonårs kär, jag är pirr i magen kär, jag är snurrig i huvudet kär och dunka fortare i bröstet kär och bara tänka på den personen kär och göra konstiga saker kär och.,.... ja.... KÄR!

Hur underbart är inte detta. Hoppas han känner likadant för annars känner jag mig som 15. Fet, arg, ledsen, ful, dålig, svart...................................................................................................................


/Katarina, hade glömt hur livet är när det är ett lyckorus

Killar med passion

killarDet finns olika sorters killar. Vi har killarna som bara drar sig till äldre tjejer, killarna som drar sig till killar, killarna som drar sig till smala tjejer med mera. Sen finnas det killarna som drar sig till de yngre tjejerna. Nu menar jag inte 1, 2, 3 eller 4 år yngre tjejer utan killar som dras till tjejer som är 9, 10, 11 eller kanske 12 år yngre. Ju äldre man blir desto mer accepterat blir det men samtidigt så vad har dessa två personer egentligen gemensamt? De kan ju k nappt ha samma umgängeskrets, utbildningsgrad eller ligga på samma fas i livet. Jag tror det sista anledningen just är anledningen till varför vissa killar dras till MYCKET yngre tjejer, att de inte ligger på samma fas i livet. Jag tror att den äldre killen (runt 30) är rädd för att binda sig, gifta sig, flytta ihop, skaffa barn, köpa hus och så vidare. Då är det lättare att gänga med mycket yngre tjejer som inte alls ligger vid den fasen i livet.

Klart gäller inte detta alla killar som attraheras av yngre tjejer och det kan vara lite enkelt att säga att vissa killar BARA dras till yngre tjejer eller vissa typer men jag syftar till vissa specifika personer.


/Katarina, killar är som spindlar antingen springer de eller så står de stilla

Pengabrist med föräldrar

pengarJag gick in på min internetbank för att se om pengarna från Astra Zeneca hade kommit in. Icke sa Nicke, dock hade bijetten till Arlanda dragits (åkte för 2 veckor sedan) och därför låg saldot på -89,5 kr. Eftersom jag endast hade pengar i kontanter och inte hade tid att åka ner till banken och sätta in pengar ringde jag pappa. "Hej, kan du sätta in 100 kr på mitt konto för att det är just nu -90 kr. Tack!"

Sms senare:
"Jag har satt in 1000 kr på ditt konto som du får behålla Puss pappa"

Kan man säga mer än att mina föräldrar faktiskt alltid ställer upp oavsett om de eller jag varit förjävlig.

Jag hade klarat mig utan pengarna men klart, det underlättar väldigt mycket när det finns lite pengar på kontot. Speciellt eftersom Söt kommer hit imorgon och nu kan jag köpa extra god mat, jippi. Nu ska jag in på Tasteline och se vad jag ska äta ikväll. Tjohej!

Ps. Kameran är fortfarande i Skåne. Därför kan jag ej visa min nystädade lya.



/Katarina, är hungrig

Smart eller inte?

My eyeJag är ledsen, jag MÅSTE bara tipsa om detta testet. Jag hade ingen aning om att man kunde vara vänster- eller högerÖGD. Men tydligen kan man det. Jag gjorde testetAftonbladets hemsida och det var grymt läskigt. Jag var verkligen HÖGERögd. Det läskiga var att det var riktigt riktigt tydligt när jag gjorde testet. Jag blev lite rädd eftersom det var så tydligt och jag hade INGEN som helst aning om att det kunde vara såhär. Iofs man lär sig sju nya saker varje dag (under anatomin MINST 70).

Ps. Förlåt för att jag postar något så mesigt men jag blev riktigt överrumplad och var tvungen att tipsa er att bli lika förvånade själva



/Katarina, MAT

Long time, no see... & pics

Jag med tunganJag vet att jag varit dålig på att skriva. Jag har haft påsklov och har faktiskt inte haft lust att skriva och då är det bättre att låta bli så det inte bara blir en massa trams. Däremot har jag haft lust att ta bilder. Så nu ligger påskens alla bilder (nästan) på min Pixbox. Ja, nu har jag hela 756 stycken bilder upplagda. Det är bara att titta in i mitt liv....
Förra sommaren, flytten, Visby veckan, nolleveckan, Falsterbo veckan, Uppsalas alla fester och mycket mycket mer finns det att studera där.

Eftersom jag glömde min kamera i Skåne kan jag inte lägga in kläderna som ska säljas på Tradera. Dessutom har jag bestämt mig för att även sälja en svart klänning och en svart kuvertväska som jag aldrig använt. Den som väntar.......

Ps. Dessutom glädjer jag er med en underbar bild på mig utanför resturangen på min skola (BMC)


/Katarina, önskar alla en glad vår och håll utkik efter roliga saker...

Lill-lördag med solnedgång

?resundsbronInnan skrev jag om mitt fynd på Gina tricot. Men jag var inte bara och shoppade i stan. Kl 19:30 träffade jag Karro vid fontänen på Gustaf. Hon lyfte upp en flaska rosé ur väskan och propsade på att vi skulle ta bussen till Västra hamnen och dricka lite fördrink där ute. Natalia var inte värd att vänta på eftersom hon ALLTID är försenad (dock inte värre än Christofer). Så jag och Karro satte oss på bryggan med solnedgången framför oss och halsade lite Jacob's creeks rosé. Sådana sommarminnen som väcktes, Jag, Karro, Västra hamnen och en flaska rosé. Jadu, det är allt vi som är sommaren!

Sedan tog vi bussen och mötte upp Natalia på Centralen. Där tog vi bussen vidare till Dario (Natalias pojkvän). Drack en flaska rött som hette Bulgarien (köpt i Polen). Detta vin skulle inte blivit godkänt som vin i Sverige utan skulle klassats som alkohol saft. Efter sockerchocken i form av polski vin tog vi en taxi till Möllan där vi mötte upp Mike, Elin, Erik och Takter på Ölcafeét.

Av någon anledning avr jag grymt sugen på min egen säng och åkte faktiskt hem först (hallå?!). Gick förbi Falafel no. 1 och tog en falafel med mig till busshålsplatsen. Efter 40 minuter på bussen var det bara att hoppa i säng och 10 minuter senare fick jag ett sött smsm av SÖT som jag saknar fruktansvärt mycket!


/Katarina, saknar Söt

Fyndiga fynd

Igår tog jag, Anna och Anna en sväng med Annas bil in till stan. Vi började vår tur på BM (BlatteMarknaden), som är Malmös lokala marknad för stöldgods. Där kan man köpa sin favorit mascara för mindre än halva priset eller som jag gjorde, köpa de nya Venusrakbladen för en ynklig 50 lapp! Anna shoppade ett par grymt coola byxor från Roxy och Anna köpte en supersnygg keps från Volcom. Jag, höll i mina pengar eftersom mitt konto INTE innehåller mycket vettigt. Men när vi kikade in på Gina tricot och när jag hittade en likadan tröja som min röda sailor fast i svart var jag tvungen att slå till. Dock en storlek för större än den röda men ENDAST 49,50 betalade jag för den! Jag som inte gillar Gina tricot har nu handlat där hela TRE gånger. Vänder vinden?


/Katarina, ska klä på sig och bege sig bort till mormor

Nytt i Uppsala

Eftersom en av killarna som jag pratade rätt mycket med i fredags är väldigt involverad i klädesbranchen fick jag reda på lite smått och gott. Redan har det ju öppnat en del nya butiker i Uppsala. Monki slog upp dörrarna för ca 1,5 månad sendan och Weekday öppnade i samma galleria för ca 2 veckor sedan. I fredags fick jag veta att det i April ska öppna fler nya butiker i Uppsala, tex Gant. Så nu hoppas jag på många nya roliga butiker att spendera mitt studiebidrag i.



/Katarina, kommer ha mindre pengar än vanligt (om det går)

Glans Femur

För inte allt för länge sedan skrev jag om glansiga saker. Då var det American Apparels baddräkter jag syftade på och som jag hade hittat. Så nu i detta inlägg är det dags att berätta om glansiga ben. För vill du att dina Femur ska glänsa, ja då kan du surfa in hos Nelly som nu äntligen tagit in de glansiga tightsen som jag funderat på och suktat efter ett tag. Nu när de kommit in blir jag tveksam. Kommer jag våga gå runt med laxben? Kommer jag använda tights som gör att jag ser ut som ett guldägg om benen? Det är frågan.....


Ska jag våga beställa hem ett par silver- eller guldben?


/Katarina, gillar glansiga saker, så som glans penis

Spel fanatiker

Nu har vi (jag, Anna, Anna, Lina, Martin, Coffe, Fluff och Strand) ägnat två kvällar i rad åt sällskapspel. I söndags var vi hemma hos Coffe i Höllviken och spelade Tabu. Vi delade upp oss i två lag (killarna mot tjejerna) och sedan skulle en i varje lag förklara ordet på kortet utan att säga synonymer, förkortningar, använda sig av gester och dessutom inte säga något av de 5 orden som var "förbjudna orden" (stod på kortet vilka). Sen skulle det laget gissa vilket ordet var. Riktigt svårt men gud vad kul det var. Vid något tillfälle låg Martin på golvet och skrattade sjukt mycket. Tillslut, efter 3 timmars spelande insåg vi att det var dags att avsluta och tjejerna vann

Kvällens dryck: Tequila Rose som jag och Fluff shottade medan Lina och Anna smuttade.
Kvällens låt: Snarare låtar, blev gamla hits som Lasgo, Paradisio och Phasio  - (CPCO) Chain Saw (?)
Kvällen flipp: När killarna satt och åt flippade jag, Lina och Anna i vardagsrummet till de gamla låtarna. Ganska sjukt blev det. Men som vanligt hos Coffe, flippar vi tre. Förra gången det hände var när jag var nere i julas.
Kvällens doft: Varför var killarna tvungna att fritera. Det luktade frityr i HELA huset!
Kvällens påhitt: På något sätt hittade någon på att Lina surfade ut ur "fittan" på moderkakan samtidigt som det smällde fyrverkerier och regnade konfetti.
Kvällens synonym:
Lina- "Kan man kalla en tjej som legat runt"
Jag- "Brits!
Svar: Det skulle varit madrass
Kvällens dumma:
Strand
- "Får bonden när han tagit in vetet"
Martin- "Snopp"
Svar: Det skulle varit skörd
Kvällens obehagliga:
Anna- "Kommer ut ur muttan när Lina föds"
Lina- "Livmodern"
Svar: Skulle varit konfetti


Ps. Bilder kommer att dyka upp här och i Pixboxen



/Katarina, pratar i telefon

En fredag i Falsterbo

I fredags jobbade jag mellan 9 och 20:30 vilket betyder att jag stod upp i 11,5 timme. Efter det var jag GANSKA trött. Eftersom jag slutade senare än jag hade förväntat mig hann jag inte med skjutsen med Anna till Coffe i Höllviken. Bussen var inget alternativ. Jag ORKADE verkligen inte ta mig till Höllviken med buss. Istället ringde jag syster och cyklade efter en dusch till Kaptensgården i Falsterbo. Ljudvolymen och antalet i deras gäng stämde överens med en mindre nationssittning. Jag skulle upp ganska tidigt dagen efter och drack därför endast ett glas vin vilket syster inte gillade. Därför gav hon mig sitt Visa kort och sa åt mig att handla i baren. Jag passade givetvis på att testa den nya Absolut Päron som kom ut nu i April. Vodkan var god men Smirnoff Green Apple kommer alltid att vara favorit spriten. Själva drinken jag fick var äcklig men det kan ju bero på att jag beställde en 6:a.

Efter den drinken och ett glas vitt som Anders bjöd på var jag lagom lullig. Vi satte oss utanför vid elden medan stället stängdes ner. Framförallt syster, men även vi andra doftade väldigt mycket Mulle när vi kastade oss in i bagageutrymmet på Martinas bil. Det bar iväg till efterfesten hos P. För att vara nykterist var P:s drinkskåp KOMPLETT! Öl, vin och sprit i olika former och smaker gick att finna.


Hur slutet gick förtäljer inte historien. Dock gick jag hem vid 05:00 och klockan ringde 07:00 och då var det dags för 6 timmars JOBB!!!

Ps. Någon mer bild finns givetvis på Pixboxen



/Katarina, en väldigt trevlig kväll med äldre folk

Always and forever? Or not!

nappeflaskaVarför ska man ha barn och vara gift när man är 30?
Det finns väldigt många, framför allt tjejer, som har ångest över att de är singlar, inte har några barn och tiden känns som den rinner iväg. Många känner sig misslyckade om de inte har bildat familj innan de är 30. Är man misslyckad om man inte bor i radhus, kör Volvo och har hund vid en viss ålder?

Vad säger att du alls behöver gifta dig eller att du MÅSTE skaffa barn? Varför tar det eviga letandet efter DEN eller snarare DET, aldrig slut? Varför nöjer vi oss inte med att leva livet och se vart det leder oss?
 "Let your body decide where you want to go"....

Min syster och hennes närmaste vänner är runt 30 och nästan alla är singlar. Enligt dem ska denna bli den bästa sommaren sedan åttan. Eftersom syster och hennes bästa vännina har köpt ett hus i Falsterbo ska de festa loss och leva sina liv, utan killar, njea.... men ivarjefall utan kraven på giftermål och barn!

"You and me, always and forever"


Är barn och man livet?



/Katarina, ska inte låta något styra henne (njea...)

Fifi bag's

Jag var inne och läste Käthes blogg och såg att hon hade tipsat om tygväskor. Då kom jag ihåg Fifis väskor. Kikade in på sidan igen och blev påmind om hur fina väskor de säljer. Kände att jag var tvungen att dela med mig av de underbara sommar-, pås-, kuvert- och tygväskorna.

På bilden ser ni Rainbow Sorbet som är en tygväska i på modellen och kostar runt 1500 kr. En väska i denna modell funderar jag på till sommaren.


Ps. Mobilen ligger bredvid och spelar Artic Monkeys. Lyssna!

Vilken väska vill ni ha i sommar?





/Katarina, ska nu snyta sig bort från sin allergi

Starten med en deklaration

Jag mit un tyroler hatten jaSom ni kanske märkt har jag haft en liten bloggpaus. Många är orsakerna till detta men nu ska jag försöka komma igång lite. Idag har jag tvättat vilket jag ej har gjort på TVÅ VECKOR. Detta är rekord för mig (ja, Karro & Elin ni ska häpna). Sen har jag tagit tag i min deklaration. Surfade in på skatteverket och deklarerade som var hur enkelt som helst när man hade e-leg. Toppen toppen. Så nu kan man säga att detta är starten på denna veckan! Perfekt......



Ps. Karro har en grymt bra beskrivning på hur det är att komma hem till sitt gamla flickrum efter en tid som ensamboende....
Ps2. På bilden till vänster ser ni vad jag har gjort när jag inte bloggat!








/Katarina, saknar sitt Uppsala och sina älskade

Insamling av gamla kläder

lilla husertIgår var jag ute i Stallet (andra huset på vår tomt) som numera är förråd för mormor och morfars saker. Jag tittade lite och hittade en väldigt häftig Tyroler hatt som jag behöll. Kommer vara grymt snygg på Tyroler festerna i Uppsala. Jag hittade även en Burberry kappa (herr) och två cashmere kappor (herr & dam) som varit mormor och morfars. Mamma hade tänkt ge dessa till Myrorna, "stopp!!!" sa jag. Så nu ska jag sälja allt och lite till på myrorna och sedan ska vi skänka pengarna till någon organisation. Vet inte riktigt än, vilken! Men det finns tre alternativ:
1. Barncancer fonden
2. Rosa bandet
3. Rädda barnen

Vilken organisation ska jag skänka de hundra lappar jag hoppas få för dessa skor och kläder?



/Katarina, är du en hjälte?

Jobb för hela slanten

Nu ska jag snart cykla iväg till jobbet och det kommer bli en lång dag där. Jag var där igår och chefen frågade om jag kunde ta heldag. Självklart sa jag "ja", det är ju en röd dag. Hur mycket pengar som helst, OB hela dagen!

Därför blir det inte väldigt många inlägg idag men jag ska försöka fixa lite när jag kommer hem från jobbet...



/Katarina, allergerisk

Du, mitt allt.....

morfarsIdag har säkert varit en av mina dagar som varit mest känsloblandad. Jag startade dagen med att vara glad och pigg. Orkade gå en promenad till Ica. Gick med en bra inställning till begravningen och allt kändes bra. Jag kom dit i min fina sommarklänning och jag var inte den enda som INTE hade svart viken var en lättnad.

Väl 5 minuter in på begravningen insåg jag att morfar faktiskt är död, att jag aldrig mer kommer hålla honom i handen, att jag aldrig mer kommer se hans ljusa ögon, att jag aldrig mer kommer kunna pussa honom på kinde och ja, allt som vi två hade. För det var han och jag! Då kom allt. Efter ett tag med Hampus (min kusin) hand i min lugnade jag ned mig men väl framme vi kistan bröt allt igen och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag ville bara skrika men istället grät jag högt och skakade i hela kroppen. När alla andra gick ut ur kyrkan satt jag kvar. Jag ville inte lämna honom, jag ville inte inse att det var sista gången jag var i närheten av honom. Så jag satt kvar en stund och sen smög jag mig ut. Vinden torkade mina tårar och Anna kramade mig i församlingshemmet.


Efter en upplevelse rikare, en morfar mindre och ett utbrott i kyrkan känner jag mig faktiskt helt okej. Det har varit en förhållandevis bra dag men snart väldigt snart smäller det. Då jag ligger där och bara gråter, inte äter och bara andas för att jag måste.

Vänner, jag orkar inte ringa tillbaka om ni undrar varför jag inte svara på sms eller ringer tillbaka. Tack Karro för sms:et det värmde!!!!!



/Katarina, allt tar sin tid men din tid är ute och så känns min också just nu. Hålet i mitt hjärta blir bara större ju fler sekunder som försvinner......

Stolpen i mitt liv

Nu har jag precis ätit min första stora (vanlig storlek) pizza någonsin i mitt liv. Fy sjutton vad jag är mätt nu, helt sjukt! Syster åt också en hel och jag kan inte förstå hur hon orkade masa sig bort till Kaptensgården för att ta lite alkohol med sina vänner.

Det är bra när syster och jag är nere samtidigt:
1. Hon har bil, och dessutom en fin = Blir skjutsad i en väldigt fin bil överallt
2. Jag är inte ensam och ledsen
3. Är skönt att ha någon att prata skit och skratta med
4. Jag får låna saker. Snart ska jag se hennes oöppnade The holiday....
5. Jag får saker. Idag har jag fått en helt ny mascara, i Oslo fick jag en kofta, ett par skor och en Redken spray som skyddar håret mot värme



/Katarina, film nästa

Glansig i två bemärkelser...

Vi satt vid matbordet precis och diskuterade lite av allt möjligt. En vännina till morföräldrarna och föräldrarna berättade precis att hon har en döskalle i sitt garage som hennes dotter har tagit hem från ett gravfält i Uruguay. Genast tänkte jag då på när jag flög med Axel från Uppsala och ner till Skåne och mina tankar gled atomatiskt in på Anatomikursen och tankarna gick sedan vidare till Glans Penis (sök INTE glans penis på google, helt ärligt!) som på latin betyder OLLON.

Ollonet är ju väldigt glansigt av vätskan som finns där, vilket betyder att killars ollon är väldigt "inne". Ja, för i vår ska ju alla glänsa och skina i mängder av metaller. Guld, brons och helst SILVER. Dessa tankar drog mig in på Nelly och väl där hittade jag precis vad jag skulle publicera i mitt inlägg om ollonet. Nämnligen baddräkter i glansiga material. Så om du vill likna ett ollon i sommar eller bara vara allmänt inne satsa på en glansig baddräkt eller visa ollonet.

Vilket fördrar du glans bikinkius eller glans penis?

Ps. Visste ni att det fanns en by i Schweiz som heter Ollon. Merci....



/Katarina, har sjuka tankar, eller?

Livets ombytbara roller

sex and the cityJag är verkligen en växlande människa. Ibland har jag en period då jag kan vara väldigt uppåt. Det kan vara en längre tid. Månads perioder kan det vara, till och med ibland år, men sen kommer de perioder då allt går spik rakt nedåt och allt känns skit. Dock är det inte bara min psykologiska hälsa som svänger. Mat är en annan sak. Jag har haft en scoones-period, en smoothie-period, en gröt-period, en pannkaks-period och en risotto-period sedan jag flyttade till Uppsala. Tv-serier och aktiviteter är också saker som svänger (ofta med årstiden). Nu ÄLSKAR jag att gå en promenad men i vintras var det svårare. Nu har jag skippat Desperate Housewifes och börjat titta på One three hill. Ja, ni förstår nog att jag verkligen är ombytbar?!!!

Just nu är det sakerna på bilden som regerar mitt liv. Sex and the City säsongerna lånar jag av Elin, godiset inhandlas på Folkes och blommor har jag en "thing" för, JUST nu. Allt är endast just nu. För snart kommer jag tröttna på 4 singeltjejers sexliv och sura karameller.....

Vad regerar ert liv?


/Katarina, som imorgon kommer heta Greta-Angelic

Ytterligare en morgon

Min första "riktiga" dag denna "påsk" i Skåne har nu börjat. Äntligen, kortare till jag ska åka hem. Jag vill verkligen inte vara här. Det är kallt i huset (som alltid), duschen är jobbig, det finns inget balsam, mitt rum har blivit ett förråd för andra saker, jag väcks alltid av min brors väckarklocka som ringer ca 25 ggr. Min lillebror ställer alltid sin klocka 2 h innan han ska gå upp eftersom han snoozar så länge. RIKTIGT jobbigt!

promenixa bildGårkvällens bästa: Jag steg in genom dörren igår kväll/natt och vem kommer inte och skrämmer mig bakifrån och sen kramar mig och lyfter mig runt hela huset. Jo min lillebror som ville säga att han älskar mig. Det kommer vara det bästa som händer denna påsk.


Bilder från min promenix kommer snart (hoppas jag)....

Upt 2007-04-05 22:52
Det blev endast EN bild från promenaden och den föreställer inte mycket men en lite inblick....



/Katarina, ska gå promenad nu

allergeriska Skåne

Nu är jag i Skåne och som vanligt blir jag direkt "allergerisk" och kli i näsan uppstår. Min hy är torr och im är det begravning. Jadu! Alla andra ska ha svarta kläder. Jag ska ha min rosablommiga sommarklänning, vita runda pumps och en cremévit kofta. Varför ska jag ha svart? Jag hedrar inte morfar genom att gå i svarta kläder. Jag hedrar honom genom att ha mina kläder som jag förknippar med honom. Morfar ÄR min sommar!

Nu har mitt lack (eller mammas rosaglittriga Dior) torkat och jag ska titta ett avsnitt Sex and the city och sen är det bed time, javisst.


/Katarina, vill hem!

Frihet med pengar

deklarationSolen sken (halvt) och himlen var blå. Vinden blåste kallt men känslan av frihet var enorm när vinden blåste håret bakåt och cykelfarten gjorde så att känslan av att flyga smög sig på mig. Jag blev/var glad, samtidigt som jag grät för att jag aldrig mer kommer få se morfar igen. Det var konstiga känslor som åkte runt i huvudet och kroppen men det var frihet. Så när jag kom hem så kunde INGET, verkligen inget förstöra min dag.

Jag öppnade brevfacket och där låg deklarationen. Förra året fick jag ca 4000 kr i återbäring så jag hade väl väntat mig något liknande men ojojoj. Denna gången blev det väldigt mycket mer jag ska få tillbaka innan midsommar och det är ju trevligt. Ska man satsa på en riktigt fin väska? Jag behöver iofs en ny "partyväska", min Burberry är ju snart trots allt 2 år gammal. Ska man spara eller slösa eller kanske både och?

Har ett tag till att tänka på det.





/Katarina, hungrig i magen

Förvånad

Tittade precis på min statistik och det var HELT sjukt. Hur kommer det sig att det är så många som läst min blogg idag. Vad roligt! Välkomna vänner....

Jag lovade bilder från gårkvällen, varsegoda!


/Katarina, skolan

läkare, Göteborg & bacardi

Kvällens mest förvånande
: F som har (hade) ett gäng tjejer han ringde eller "hookade up" med har nu gått och blivit seriös (eller i hans bemärkelse seriös). Han har nu två dagar (nätter) i rad "knusslat" med samma tjej. Är det politiskt riktigt att jag skriver ut hans namn? Borde jag skriva F?
Kvällens bästa: Läkarna! Det behövs egentligen inga ord men för er som aldrig upplevt T3 läkarna ska jag nu berätta. Dessa underbara livfulla människor går inte ens att jämföra med de torra ekonomerna eller propra juristerna. Nej, för läkarna har snygga kläder, bra musiksmak, underbar humor och ja, "En sån ska jag ha!" (utropar jag för mig själv).
Kvällens upptäckt: När jag blir stor ska jag gå till en läkare som heter Adel. För han har grym musiksmak, lovely hår och ja, har kommer från Gotland. Dessutom är han en av de bästa T3 läkarna, hur ska han bli seriös gynekolog, för det var vad du skulle bli va?
Kvällens utkörning: Ada och Axel blev "lite" utkörda av mig eller snarare de ville gå om man säger så.
Kvällens nation: Det var "en in, en ut" på Snerkes vid 10 (hallå!!!) så biomedicinarna (vi) och läkarna (de) gick rakt över gatan till Göteborgs istället. Billig öl och ENDAST en 100-ing slösad på en 6:a drink och 2 öl.
Kvällens kallaste: Jag och Karin grillade ute och det var minst sagt kallt. Vi kunde se våra andedräkter. Jag sprang hem och bytte till vantar, halsduk och vinterjackan (sk. duntäcket) medan Karin sprang upp och hämtade skidvantarna. Kallt!
Kvällens underbaraste: Jag vet vem som ska få föda mitt barn, men jag vet inte hur jag ska lägga fram det för honom. Killen är en ganska kort jurist och den sötaste man (han är ju över 18 så okej att kalla honom man) jag NÅGONSIN (alltså någonsin) sett i hela mitt liv. Jag hade svårt att slita min blick från honom. Sen var han rolig och han kände min gamla granne (som förövrigt är snygg!) och han hade INTE kycklingslick (även kallad backslick). Jag och sötaste skulle få underbart söta barn. Ojojoj, jag måste se honom igen annars kommer jag inte bli nöjd. Det är som ett beroende. Vissa köper sprit andra röker cigaretter, vissa äter godis men jag, jag MÅSTE se honom.
Kvällen totalt: Jag hade en av de bästa kvällarna på länge. Läkarna sken, skrattade och efterfesten som följde hemma hos mig med Bacardi Coco slutade ungefär vid 04:30 så idag tror jag vi alla är ganska trötta och bakfulla. Grannarna har inte klagat ÄN!

Ps. När jag såg den sötaste mannen så hade jag endast druckit ett glas vin. Så det var INTE spriten som talade. Han var alltså.... jag är mållös!
Ps2. Jag LOVAR det kommer fler bilder (och en video)


/Katarina, NU ska jag cykla till skolan och sen ska jag åka ner till hemska Skåne

Skåne, varför?

Ikväll åker jag ner till Skåne för att stanna i 10 dagar. Varför? Varför bestämde jag mig för att stanna så länge. Jag vill inte åka, jag vill inte åka, jag vill inte åka, jag vill inte............

När jag öppnade balkongdörren idag och andades in kall och bussavgasig Uppsala luft kände jag mig verkligen hemma. Detta är mitt hem och här vill jag vara, bara jag, min lägenhet och luften.

Imorgon begravs morfar. Jag vet inte om jag vill. Jag vet inte om jag kan och framför allt, jag har ingen "f-ordet" aning om hur jag kommer att reagera.

Nu har jag alltså ytterligare en dålig sak att koppla till Skåne. Jag vill inte ner..........



/Katarina, saknar Uppsala redan

dagen, grill & vin

Idag steg jag upp tidigt för att se mina resultat av de odlade DNA-skitet. De var klart över förväntan och vårt fotografi av elektroforesgelen var faktiskt ganska grymt. Jag gillar elektroforesgel. Den är liksom slibbig och man vill hälla i vodka och äta. Men eftersom EtBr är mutagent har jag ju blivit rekommenderad att INTE göra det.

Ett seminarum senare (där jag höll på att torka) sitter jag nu vid datorn och ägnar mig åt INGENTING. Borde städa men ack nej, sådant trams. Leva i smuts och "kläder överallt" är livet!

Snart ska jag duscha, göra en hamburgare och bege mig till Karins gård för att grilla. Vidare blir det sen till Fredrik (kommer ni ihåg Fredrik som "visade" mig Uppsala) där förfesten ska äga rum. Roligt att 2:orna vill ha med oss. Blir lite mer blandning. Jag gillar (vissa av) dem. Trevliga prickar det där!


Vid 21 ska vi dra till Snerkan som vanligt på tisdagar där det ska intas en (?) flaska vin eller bubbel?!



/Katarina, ska fira att det snart är påsk

Katarina's tankekarta

tankar liteOm ni kanske undrar hur mina tankar går kan ni se det på bilden här till vänster. Anledningen till att jag tänker så pass lite som jag gör på morfar och begravningen är att jag försöker förtränga det så mycket som möjligt. Enligt mig själv egentligen en mycket dålig idé. Det kommer bara resultera i något dåligt senare. Men jag orkar bara inte just nu. Till höger ser ni cirkeldiagrammet där mina tankar BORDE vara!






/Katarina, hur går era tankar när våren börjar titta in ordentligt

En helg i landet där borta

När jag landade på Gardemoen i Oslo var jag 30 minuter föresenad. Jag drabbas nästan ALLTID av försenade plan. Syster hämtade mig i sin fina bil med taklucka och ljus vid dörrhandtagen. Vi åkte sedan direkt in till stan och Akke Brygge. Där käkade vi chicken wings och en stor sallad på "Thanks god it's friday". Vi åkte hem till syster på Bygdöy som liknar Stockholms Djursholm men ligger 10 minuter från Oslo city. Vi drack te och somnade snabbt.


Byrån som min syster har är likadan
som den jag tänker sätta in i min hall
.


På lördagen vaknade vi tidigt, låg kvar i sängen med te och tidningar. Sedan gick vi en lång promenad längs stranden, i skogen och i stortsett runt HELA Bygdöy. När vi kom hem blev det en dusch, en plattång och sedan körde vi in till stan. Syster köpte ett par grymma Chanel solbriller och en topp och jag HÖLL mig faktiskt på ett linne (känner mig duktig). Vi träffade 3 av systers vänninor och käkade lunch på Lorrys. Jag åt en hamburgare som var riktigt god och STOR. Efter några timmars lunch körde vi ut till Plantasjen och köpte blommor och jord. Vi hade inga kontanter till en vagn så syster snodde någon annans vagn. Ingen upptäckte det som tur var! Efter blomsterbesöket åkte vi hem och planterade blommorna. Vi körde iväg in till stan igen och hyrde The Queen (se den INTE) och köpte godis. Kvällen avslutades med S.O.S och grönt te.

Vaknade ganska tidigt söndag morgon också. Åt frukost och tog samma promenad runt Bygdöy. Stannade till 30 minuter på Vinkingamuseet. Enligt dem är de tre skeppen de enda kvarvarande i världen. Faktiskt ganska häftigt och INTE dyrt att titta på. Sedan promenerade vi hem igen. Åkte in till stan och lunchade. Jag åt den godaste bageln jag någonsin ätitBagel and Juice. Där har ni något att ta efter Bagericafeet. De bredde nämligen mosad avokado på bröden..... åhhh, ljuvligt!

Varför har norrmännen två röda gubbar? Det är ju inte så att den ena blir gul när det är påväg att bli grönt utan nej, de är alltid röda tillsammans och sen slår de båda om DIREKT till grönt. Detta gör bara att myten om att norrmänn är både efter och mycket trögare lever vidare. Jag frågade syster, men hon hade ingen aning om varför det var två röda. Märkligt folk, dessa norrmänn....





/Katarina, gillar Oslo MYCKET

En Klinga tack!

elijn klingHar ni något ni alltid börjar varje vecka med? Handlar mat? Tränar? Äter godis?

Jag har en vana, men det är nog ingen dålig. Jag brukar börja min vecka med att läsa Klings inlägg. Det är vad jag ALLTID ser framemot på söndags kvällen innan jag ska sova. Hon skriver om roliga-, billiga-, dyra-, second hand-och andra kläder. Välskrivet men inte långdraget. Hennes inlägg sprutar inspiration och man blir så glad av att se henne i de snygga kläderna.


Så, vad gör ni varje måndag?










/Katarina, ska snart plugga


Recension a la Cherie

Förra gången jag flög ner till Skåne hade de i taxfreebutiken i ett ställ fyllt med snyga parfymflaskor. Fina kantiga, rosa aktiga med rosetter på korken. Jag luktade på mitt prov en hel vecka till doften hade försvunnit. Mitt problem var att jag ej kom ihåg namnet på parfymen.

Miss dior cherieI fredags när jag skulle flyga till Oslo stod den där på hyllan, Miss Dior Cherie. Så underbar, hela den. Doften, färgen, flaskan och reklamen. Dior har fångat mig totalt!
Doft: En skön och väldigt söt doft av jordgubbe, viol och lite jasmin tycks jag finna i doften. (Enligt Dior även mandarin)
Tillfälle: Jag tycker att den söta doften passar perfekt till sommaren då du kommer dofta godare än de nyutslagna blommorna. Underbart mysig till ett vårbröllop eller bara en lite promenix på stan eller en aftework drink med väninnan.
Flaskan: Är underbart söt med en rosett upptill
Pris: I Taxfreebutiken kan du få den för ca 450 kr och i butik kostar 50 ml 695 kr, men från Beauty planet kan du finna den för 554 kr inkl. frakt.

Nu väntar jag bara på en killes bedömning!



/Katarina, har ska bota godisbehovet med en smoothie

En perfekt hemresa

mellan slottFör en gångs skull gick flygningen hur smidigt som helst. Kom dit, lång kö (ca 45 min) till incheckningen men de som skulle till Stockholm kl 17:00 fick gå före. Hittade min nya favorit parfym i taxfree shopen. Gick vidare raka vägen till gate 47 (och hittade DIREKT). Flyget startade och landade precis i tid. Sen hann jag med första direkttåget till Uppsala eftersom min väska kom som 2:a väskan på bandet. Perfekt!!!

Ikväll blir det "Pizza & The holiday" eller "Tonfisk/couscous-sallad & 6 and the city".
Vilket alternativ hade ni valt?

Ps. Tänkte låta bli att sms:a Söt och hålla honom lite, men jag kunde inte låta bli. Jag saknar hans 3 fräknar på höger hand. Jag saknar hans doft. Jag saknar hans leende. Jag saknar.... HONOM!
Ps2. Jag kan ej låta bli denna låt.
Ps3. Ska försöka lägga ut bilder från resan imorgon.




Till vänster ser ni vyn (slottet) som möter mig när jag stiger av i Uppsala
Fint att ha ett rosa slott, eller hur?





/Katarina, sitter på tåget mellan Arlanda & Uppsala 18:34

Oslo i sikte

Nu sitter jag i Oslos Djursholm och ska snart gå en promenix med syster. Sen ær det lunch inne i stan. Ska bli vældigt mysigt!

Kommer hem ikvæll och då blir det rapporter från resan med mera...


/Kætarina, glad

RSS 2.0