Beach 2008

Målet:

Detta fenomen startade inatt. Fram till sommaren ska jag ha gått ner 10 fettkg och upp 5 muskelkg. Slutvikten skiter jag totalt i egentligen. Jag kan väga 35, 69, 109 eller 87, bara jag känner mig nöjd, muskulös och inte fettig (som jag gör nu). Så nu gäller hårdträning och strikt mat.
Jag satt uppe till 03:43 i natt och sökte information om nyttig mat och träningvanor. Nu håller jag på att skriva ihop kompendiet jag ska följa. JA, här är vi seriösa. Jag ska INTE banta, jag ska äta nyttigare, mindre socker mer grönsaker.
Så när nya året börjar drar jag mig till Stallet och Löplabbet (inköp av riktiga skor) för att påbörja min träning. MINST 3 dagar/vecka och helst 5. Mycket gröt, vatten, avokado och bulgur. Yes, here we go.
Jag kommer glänsa på stranden i Falsterbo i sommar!!!
bulgursallad med kyckling
(nej, det är inte äckligt, det är bulgursallad och kyckling)

Nu ska jag duscha, väga in mig, fila naglar och göra mig grym inför nyår.

Upt 2007-12-21 01:12
Killen i videon som Britney hånglar upp på toaletten är ganska sexig. Varför gillar jag killar med toffs? Någon som kommer ihåg min förälskese i Calle H typ halva gymnasiet? Fy fan vad snygg han var!



/Katarina, this girl wants to party all the time

nytt år, nya kläder

Jag köpte det sista idag som behövdes för att min nyårsstass skulle bli komplett. Jag har tidigare inte gillat Weekday eftersom det alltid är så rörigt. Men idag upptäckte jag hur duktiga de är på att ta in secondhand grejer. Jag köpte en blus rån deras secondhand-avdelning för endast 200 kronor. Jag hittade mycket mer fint (bla en till svart blus), men plånboken tillät inte det eftersom champagne och annat med alkohol i ska inhandlas.


total bild nyår liten
(Klicka för större bild)

Vi tackar Alex för tipset om skorna som kommer från Cheap Monday och kostade 100 kr (ej rea, köpta på Weekday)
Svart secondhand blus från Weekday, 200 kr
Halsband från Indiska
Kjol, nagellack och fransar från H&M



/Katarina, älskar sin stass

2008 års presentation

När man flyttar till en ny stad för att studera träffar man otroligt mycket nya människor. Vissa värda att behålla som vänner och vissa kan man lämna bakom sig. Så när man ska presentera nya vänner för gamla brukar det vara, "hej, detta är Johanna och detta är Henrik". Möjligvis kan man sträcka sig till "Detta är min gymnasiekompis Johanna och min nuvarande klasskompis Henrik". Det är lika tråkigt. Så därför tänke jag börja presentera folk med egenskaper som är roliga och annorlunda.

- Hej detta är Alex, hon kommer från Småland och brukar sno 2 meter höga Explorer vimplar från Stockholms nation.
- Hej detta är Elin, hon gillar v-dala och killar med mustasch
- Hej detta är O, han har skjortan utanför jeansen och vill gifta sig med en negress
- Hej detta är Karros dejt H, han går på dejter införd gympaskor med reflexer på sidorna
- Hej detta är CJ, han älskar ridjackor och hans kylskåp innehåller endast Absolut Vodka och Pol Roger
- Hej detta är Katarina, hon skriver en onödig blogg och charmas med champagne och Gigi d'Agostino


Skulle inte detta vara mycket roligare? Jag ska börja med det från och med nu. Lägg gärna till era egna förslag.



/Hej detta är Katarina, hon har dåligt vin-sinne och måste operera tån

Hippie, indian eller snygg?!

"Hippie", så kallar min bror mig när jag är modern. När jag har plattat mitt hår och satt ett band runt huvudet. När jag gjort mig fin. Ja, när jag har gjort min för tillfället enklaste favoritfrisyr. Jag som tycker att jag både ser hipp och snygg ut (är det ett ålderstecken?). Tydligen ser jag ut som en nerdrogad hippie från 60- eller 70-talet (vilket jag iofs gör i vanliga fall också). Tråkigt för honom, för jag kommer platta mitt hår och sätta i band och tampar i olika färger. Senaste är ett rep (!) i guld som går att vira 3 varv runt huvudet (lite mycket kanske). Tufft är det!

liten totalbild hårband
(klicka för större bild)


Titta, även de häftiga människorna på Stureplan har det. Jag kommer bära ett på nyår, jag lovar!!!



/Katarina, "what did she say?"

Typiskt mig

Alla som känner mig vet att jag gillar skor, okej ÄLSKAR skor. Om det är något jag gärna spenderar pengar på är det just skor (och väskor, kommer ni se). Idag upptäckte jag en ny webshop för skor. Det är Steve Madden som öppnat en svensk shop. Just nu är inte ubudet det största men vi får hoppas att de tar in mer när de växer. Dessutom så har de lite annat på hemsidan, tex skovård och hur man går snyggt i högklackat. Det bästa är ändå att frakten ingår i priset.
Här nedan ser ni mina favoriter. En typisk Katta sko. Tjock klack, enkel design och TRÄ!

total bild skor liten


/Katarina, rensar lådor

Tillbaka!

Äntligen tillbaka i egna lägenheten efter ännu en jul. Bilder, shopping (ja, en HEL del sådan har förrekommit!!!), klappar och annat som min jul innehållit kommer att dyka upp här snarast. Dessutom kommer det komma nyårsplaner, nyårsstass och nya året.



/Katarina, ögonen börjar ramla ihop medan älsklingarna flyttar in

Så välbehövligt!

Jullov. Alla beger sig. Uppsala är tomt. Otroligt tomt. Alla fönstren mittemot mig är nedsläckta. Kunde de inte ens låta stakarna vara tända. Jag vill inte vara kvar här längre. Jag hade suttit på ett tåg om 45 minuter till Stockholm om min systers flyg inte hade varit 1,5 h försenat (ALLTID!). Nu ska jag städa, rensa kylen och packa. Känner mig lite trött. Känns sjukt att inte ställa klockan för att rusa till BMC.

Min jul-/nyårsvecka!
20/12-22/12 Spenderas i Stockholm med syster. Julshopping, outletshopping på Gärdet och inredningsshopping på MIO och R.O.O.M
22/12 Vid 20:00 lämnar vi fastlandet för en båtresa till Sveriges finste ö
23/12-27/12 Julfirande, matlagning, långa promenader och shopping på Gotland
27/12 Åter till Stockholm med båten
28/12-30/12 Plugg! (Ja, ni ser rätt) och mellandagsrea i Stockholm (lite folk va?)
31/12 Nyårsfirande i Bromma och Stockholm
1/1-5/1 PLUGG!
6/1 Första jobbdagen som det ser ut nu.



/Katarina, alla som inte dansar är våldtäksmän

The winner

 

Jag lyssnade mycket på Abba när jag var liten. Detta är lätt den bästa låten de har skrivit. Underbar!

"But tell me does she kiss
Like I used to kiss you
Does it feel the same
When she calls your name"



/Katarina, I am the dancing queen

En känsla för det

Jag träffade en kille igår. Det var inte förrän vi kom hem hit som jag upptäckte hur roligt vi hade tillsammans. Såhär ska det kännas. Äntligen har jag funnit det igen. Det här pirret. Känslan av att man betyder något. Man ska inte slösa bort sitt korta liv på att ha förhållanden där du hela tiden behöver leta efter kärleken. Är ni tillsammans ska du inte behöva leta, då ska det finnas där hela tiden. Åhhh, jag vill bara att han ska komma tillbaka! Såhär har jag inte känt på 1,5 år. HELT fantastiskt.



/Katarina, ska nu tvätta och leva bland molnen

Ny kurs, nytt liv

ny kurs

Den nya kursen började en timme efter tentan. Ja, så kan det vara när man är hårt studerande student. Farmakologi står numera på schemat. Inte bara kursboken ska utnyttjas utan även Läkemedelsboken och Akademi-FASS. Ja, bara 4000 sidor, fun!



/Katarina, köpte näst-sista farmakologiboken i Uppsala, skönt!

Till min kära

Idag fyller en av mina bästa vänner år. Vi firar hemma hos mig med förfest och brownietårta och sen är det nation. Grattis älskade ALEX!






/Katarina, firar henne

Veckan som slutade...?

En tentaperiod är över och imorgon är det tentamens dags. Sista tentan innan julen, men tro inte att vi får lov efter denna tentan. Nej sånt har vi medicinare inte tid med. Nästa kurs börjar en timme efter tentan slutar. Yes, detta är universitetet. Jag bjuder på bilder från min senaste vecka!



Pizza för första gången i Luthagen. Snygga kläder shopping. Små svärdfiskar i runda akvarie. Monster under en lördagslunch på BMC. Fis...soppor. Sista Stocken. Hångel med gamla x (otroligt korkat). Nobelpristagare. Allmänna sången julgala. Bilder på möss med hjälm. Best of Stockholm live.

Imorgon är det förfest hos mig och sen sista utgången för terminen. Så roligt det ska bli. Snerikes har jag inte varit på sen nollningen tror jag. Hoppas CJ är där. Tänker på honom en del! Han gillar ivarjefall riktigt tjejer... hrm



/Katarina, har ändå haft en bra vecka


En rolig helg

Katarina har julpysslat, stigit upp tidigt och besökt sin älskade Stock. Allt detta hade jag tänkt att skriva om. På måndag har jag min tenta vilket betyder, 10h plugg på BMC. Så nu ska jag borsta tänderna, sätta på min conversen och promenera med Alex.


I'll be back!



/Katarina, Uppsala fu*king Universitet har snott min helg!

Stockholm, stocken & fishermans

älgen


Min söta syster kom hit i fredagskväll. Vi körde (ja, miljöförstöring) till Folkes och köpte massor tidningar och lite godis. Väl hemma hos mig såg vi sista delen på Idol framför vars en stor kopp te. På lördagen åt vi min vanliga special frukost (som jag alltid bjuder på) och efter fixning körde vi raka vägen till systers lägenhet på Kungsholmen. Väl där upptäckte vi att det var fel nyckel vi hade. Så vi körde ner på stan istället för att shoppa. Efter att brutit mot 897 trafikregler (sånt man kan göra med norskregistrerad bil) hittade vi en plats mittemot NK. Dagen bjöd på shopping och annat. På kvällen var jag på biomedicinarnas julgasque på Ög's och senare vid 01:00 begav vi oss till Stocken (åhhh, min älskade). Eftersom jag tappade min päls påvägen dit och var på dåligt humör skulle jag shotta (fishermans självklart) bort mitt dåliga humör. Vilket slutar med att jag hånglar i kakel. Alltid trevligt att supa bort tankarna!






Ps. Den fina renen är en krok som jag fick av min syster. Den ska sättas upp och ska sedan få vakta mina långa halsband.



/Katarina, längtar efter sin Stock imorgon

Leksakshund

När lärde sig mjukishundar att sluta gå. Vill vi lära våra barn att sätta hundarna i små väskor? Om du vill, köp detta otroligt fula mjukdjur (eller vad det nu är?) till dina barn för endast 89 kronor hos Kappahl.

kappahl


/Katarina, är upprörd

Katarinas nya liv

Det finns en sak jag inte berättat. Jag var inne på Komet.se och såg att de sökte folk till ett jobb jag så gärna ville ha. Jag kände direkt att "detta skulle passa mig!". Jag är snygg, social och ordentlig (vad det gäller jobb). Så jag sökte, fick en intervju och direkt efter sa intervjuaren, "jag vill gärna se dig igen!". PERFEKT!

Så igår var jag på min 1,5 h utbildning. Jag har skickat in mitt utdrag ur brottsregistret (som inte existerar).  Så nästa onsdag ska jag till min arbetsgivare och mingla och skriva på kontrakt.

Så....

från och med januari kommer Katarina stå som visningsvärd för Erik Olssons fastighetsbyrå och visa lägenheter för spekulanter i Stockholms innerstad. Jag vet, visst är det GRYMT! Dessutom passar jag otroligt bra i kostym och skjorta.



/Katarina, ska på Stockholm live ikväll NU

Sex och staden



Jag kunde verkligen inte låta bli!



/Katarina, en sucker av Sex and the city

En väg mellan himmel och jord

10/12 20:24 på tågen mellan Stockholm och Uppsala

Sitter nu äntligen på tåget hem från Stockholm. Är så otroligt trött att huvudvärken börjar leta sig fram i pannan. Det har varit världens sämsta dag.

- Vaknade av regnsmatter mot rutan
- Har otroligt mycket disk från gårdagens julstök
- Tjejen som jag skulle köpa min begagnade bok av hittade den inte
- Föreläsaren kom 1 h försent (jag kunde sovit till 8 istället för 7)
- Min mobil blir bara trasigare och trasigare
- Jag är så trött att det är svårt att andas
- Missade första tåget till Stockholm (vilket innebar att när jag anlände till "det" var jag andfådd och typ svettig)

åhlensDock hann jag inom Åhléns City och kunde handla underkläder och sedan inom Street food på centralen för att köpa kvällsmat. Jag tog "noodles" och gud vad god mat de säljer.

Nu ska jag luta mig bakåt, lyssna på Samim - Heater, sluta ögonen och drömma.









/Katarina, trött som få

"Det snurrar i min skalle"

Känslan av att klippa i en råtta var det värsta.
Att injicera giftet i hjärtat var inte farligt. Det var nog tur att den inte skulle vakna upp igen. Det var grymt svårt att hitta lårbensvenen. Därför fick min råtta nästan en tatuering på låret. Jag tror inte att min råtta, om den hade vaknat upp, hade gillat tatueringen.

Nu har jag gjort det. Nu är jag klar med råttorna. Nu behöver jag inte dissekera eller injicera en råtta på länge. Om några dagar är det möss. Men jag har klarat det en gång, jag kommer klara det igen!

Jag känner mig tom. Tom i huvudet. Tom i kroppen. Hängig i armar och ben. Jag tror inte den konstiga känslan jag har i kroppen kommer att släppa förrän ikväll.

Nu ska jag gå ner till stan och fixa saker. Trots regn! Ikväll kommer syster hit och myser. Imorgon åker vi till Stockholm och shoppar. Imorgon kväll är det julgasque och senare luccesläpp på Stocken. På söndag är det adventsfirande med pyssel och bakning hemma hos mig. En helg helt utan plugg, inte nyttigt!



/Katarina, crosses, all over the boulevard

Sanningen är numera ett minne blott

Jag är knäpp. Jag är kär. Jag är så kär att jag kan smälla av. Jag är så löjligt 12 års kär att det är galet. Varför faller jag alltid för killar som är blonda, har blå ögon och ser MINST 5 år yngre ut?

Jag vet att jag inte är den enda på denna planet som gillar honom. Det är cirka 14 000 andra personer på Facebook (+ Elin) som också älskar Björn. Det är sjukt. Jag kan spendera timmar framför datorn. Stirrande och dreglande framför bilder av honom. Jag kan komma på mig själv att sitta och titta om samma klipp med Björn för 10 gången.

På tisdag är vi ett gäng på sju personer som ska på Stockholm Live! på Uppsala stadsteater. Björn är med (annars hade jag inte gått dit), och det är då, då det ska ske. Jag ska lägga in min stöt. Jag ska fixa mitt framtida liv med denna söta, blåögda blondin som ser ut som om han är 19. Det är då jag ska få klappa på honom, ta hand om honom och försäkra min framtid för ögongodis.



Tack Björn för att du finns. Du fyller mitt hjärta!



/Katarina, för vem bestämmer rätt och fel när moralen är död?

And everyone's looking round, thinking I'm going crazy



Detta är inte riktigt min musiksmak. Trots det gillar jag verkligen denna låten. Eller snarare, jag älskar den. Texten är väl inget att hurra för, men musiken är skön. Låten tillägnar jag mig själv!

Imorgon ska jag söva en råtta. Ta lite prover och ge injektioner. Sen ska vi obducera!
Igår var vi och träffade råttorna för första gången. Det känns faktiskt inte konstigt att jag imorgon ska "döda" ett djur. Det känns naturligt. Jag gör det för oss. För mänskligheten. Alla känner vi eller har vi säkert känt någon med en svår sjukdom. Utan djurförsök skulle min farmor dött när jag var ungefär 10 år gammal. Utan djurförsök hade mina vänner med dibetes aldrig levt idag. Utan djurförsök hade jag inte haft så lite allergibesvär som jag faktiskt har. Rättare sagt, jag är för djurförsök och kommer imorgon utföra mitt första sådant. Spännande!

Ps. får se hur det blir med Stock ikväll. Vill inte stå och vara bakfull när jag ska utföra ett djurförsök. Samtidigt är det näst sista Stocken för terminen (vill, vill, vill!). Iofs får jag se min älskade Stock på lördag!


/Katarina, är realistisk

Funderingar från stan

Jag och Alex åkte ner på stan i lördags efter tentan. Självklart hittade jag ett par skor som jag inte kunde hålla kortet borta från. Heter man Katarina, ska man inte gå i skoaffärer när kontot redan är överbelastat. Efter en kort tripp inte på Gina tricot insåg vi att de hade förfärligt fula kläder i äckliga material för tillfället. Däremot hittade jag något ovanligt. En negerdocka. Jag tror aldrig jag har sett det förr. Nu finns det tjocka, smala, gravida och mörkhyade skyltdockor. Bra att alla skyltdockor inte ser likadana ut, men var är asiatdockorna? Var är aborigindockorna? Var är de danska dockorna? Ni vet de som skulle vara rödhåriga, finniga, fräkniga och bleka?
Nu låter det som jag inte gillar rödhåriga eller fräkniga människor. Det stämmer inte. En av mina vänner Ebba, är otroligt söt med sina fräknar.

Jag tycker inte vi borde ha skyltdockor. Tänk på oss som faktiskt har fobi för just dockor!!!

På söndagen ägnade vi våra "hung over-timmar" med att låna Erics bil (ja, Eric är otroligt givmild) och bege oss till IKEA, Rusta och Coop Forum. På Rusta spanade vi en rosa gran. På IKEA blev det ljus, växter och korv (i massor).



/Katarina, har ett väldigt meningsfullt liv

glögg, tentor & djurförsök

bokenEftersom vi skrev tenta i lördags började vi igår en ny kurs. Denna gång är det Försöksdjurskunskap 2p. Vi ska alltså lära oss teoretiskt om försöksdjur och sedan hur man praktiskt hanterar sådana. Igår gav vi sprutor till plastråttor och lärde oss hur man sondmatade djuren (inte vilka plastråttor som helst, dessa kostar cirka 4000 kr styck). Imorgon ska vi träffa de riktiga djuren. Vi ska lära oss att hålla dem osv. Först nästa vecka blir det provtagning och obduktion av råttor och möss. Intressant och användbart. Nu ska jag sätta mig och titta igenom boken som jag fått låna kvällen ut av Eric.


Förresten, jag klarade tentan. Nu har jag klarat två tentor på rad! Självförtroendet kommer sakta men säkert tillbaka.



/Katarina, ska nu dricka glögg för att fira en del saker, alla vet ni inte än

Tillfälligt fel

Just nu är det mycket som händer i mitt liv. Nya och roliga saker som jag tänkte skriva om senare. Jag har inte tid eller ork att blogga.



/Katarina, error

ryck, stan & hatt

me and blackJag är helt galen. Nu står jag hemma och hoppar och dansar till världens högsta musik. Jag fick ett ryck. Just nu känner jag för att vara sjuk. Jag tycker att morfars hatt är ganska häftig. Är det på någon nation man passar in om man har den så är det definitiv V-dala. Därför blir det nog hatten ikväll. Kan hända att jag ikväll ser så galen ut som på bild. Får se vad annars garderoben eller Uppsalas affärer har att erbjuda.

Nu ska jag ta på mig normala kläder, sänka musiken och dra ner på stan med Alex. Det känns som om det vore torsdag eller fredag. Humöret ligger faktiskt på en sådan nivå. Kan vara för att tentan gick bra. Great!


Ps. Kommer inte ihåg ett skit av vad jag sa i fyllesamtalet jag fick vid 00:06.














/Katarina, galnast i staden

RSS 2.0