Viktigt att läsa

Sitter i skolan och borde plugga. Dock har jag nu bestämt att jag ska ta min gula fula cykel och bege mig hemmåt. Jag orkar inte mer då jag är trött och hungrig. Har varit lite dum och inte suttit HELA dagen utan jag började ungefär vid 13:00 och haft totalt 40 minuters paus. Dumma dumma mig som inte plugga så mycket som jag borde. Jag tror det blir lite plugg inatt när jag kommer hem, 22:30-01:00 låter perfekt!

Idag fick jag mina solglasögon från Stella Kei. Helt underbar och grym service med endast EN dags leverans. Tyvärr passade de inte till mitt meetball-face så jag ska beställa den andra modellen och se om de sitter fint på näsan. Tyvärr verkar det inte som vip-koden fungerar just nu!

Min farmor hade cancer när jag var liten. Hon tappade allt hår och hade peruk ett tag. Sen började håret växa ut och det var lent som bebishår. Då slutade hon gå med peruk och jag tyckte min farmor var hur häftig som helst. En av mina bästa vänners mamma har haft bröstcancer. Min systers mamma dog i julas av ett återfall av bröstcancer (som sedan spridit sig till HELA kroppen). Min mormor har haft en cancertumör för ca 2 år sedan. Nu för någon vecka sedan fick jag reda på att min kusin har en tumör på Dura mater (hårda hjärnhinnan). Som tur var det ingen cancertumör. Idag fick jag reda på att min gymnasie (favorit-) lärare har cancer i livmodern och de kan inte operera bort mer än de redan har gjort. Jag orkar inte mer. Alla får för i helskotta cancer. Vad är problemet? Jag känner nu att jag verkligen valt rätt linje. Det är jag eller snarare vi som är framtiden. Det är mina kära vänner på biomedicinarprogrammet som kommer lösa detta och är det inte vi, så är det någon annan av oss som kommer fixa det. För nu måste det göras! Skänk pengar för jag är så fruktansvärt trött på cancer nu. Det jobbigaste är att du kan vandra därifrån frisk som en fluga och 17 år senare dör du av ett canceråterfall. Precis vad som hände med min systers mamma. Vi måste göra detta nu, vi måste forska, vi måste tala om det och vi måste måste skänka pengar till cancerforskning. Inte bara rosa bandet, utan blå bandet och barncancerfonden. Ja, det finns många som håller på, men jag vet att det är detta jag vill kämpa för i framtiden.

Ibland kan jag känna att oj, vad roligt det skulle vara att bli läkare och bota någon direkt. Men OJ, vad mycket roligare det är att hjälpa folk långsiktigt!!!!!!! Jag har valt rätt, jag har verkligen valt rätt!



"Jag känner detta hårt så jag vet att jag finns"
-Timbuktu


/Katarina, skrev ett långt men viktigt inlägg

En återbäring att lita på!

Ja, nu blir det mycket materiella ting på en gång. Jag måste ju ha något att trösta mig med såhär i tentatider då allt verkligen känns skit. Eftersom jag ett bra tag nu vetat om att jag ska få en del pengar tillbaka på återbäringen har jag tänkt ut lite saker som jag verkligen verkligen vill ha OCH behöver (?).

 
  1. Finns det EN partybild där ni INTE sett mig med min Burberryväska? Njea, knappt va! Jo, jag har många fler party-/kuvertväskor men det finns ingen där allt ryms, av sådan kvalité, som håller korten magnetiserade, som inte river sönder kläderna eller som har en bra axelrem. Jag gillar dock inte att ha väskan till rosa eller silver så därför hade jag tänkt köpa en i liknande modell som Burberryväskan men som är lite mer diskret. Jag har hittat en från Furla i stil med denna. Jag gillar även denna från Mulberry som är otroligt snygg i skimrande skinn!
  2. Nagellack använder jag VARJE varje dag. Om det bara är genomskinligt eller svagt rosa så har jag ändå ALLTID nagellack. Det absolut bästa märket är Chanel. Om jag är osäker på en färg fungerar Mavalas nagellack toppen bra. Just nu är jag lite trött på de nagellack jag har och tänkte satsa på lite nya färger. Så några roliga från Chanel lär det absolut bli. Hoppas att de är billigare i la France!
  3. Senast jag var i Stockholm med syster tittade hon på en jättefin bomullsschal från Burberry som gick i vitt, beige och ljusrosa. Något liknande vill jag ha, men allra helst skulle jag vilja hitta tre lite billigare i olika färger och mönster. Kanske någon i bomull eller i cashmere.
  4. Jag hade inte tänkt köpa en ny bikini i år, möjligt endast en helvit från H&M eller Twilfit. Så ändrade jag mig (kanske) när jag gick in på Twilfit i förrgår och såg de överdrivet snygga från Calvin Klein. Jag provade en vit och en blåmönstrad (svart på bilden) som hade vit bakgrund. Modellen fanns även i aprikos/orange (bilden). Modellen var riktigt snygg och det var den jag föll för i första hand. Dock kostade den totalt 900 kr, guldig d&G klockamen jag ska göra allt i min makt för att hitta den billigareinternet eller i Frankrike.
  5. Som jag skrivit tidigare är jag ett "klock-freak". Därför har jag kikat in några klockor på internet och i kataloger. Jag försökte jaga dem här i Uppsala. Det gick icke för i denna stad har "man" bestämt att endast sälja dyra (Rolex, Breitling) och billiga (Jetset, örk!) klockor. Därför tar de endast in de fula modellerna av Armani, D&G och Calvin Klein. Nej, Det får bli i Malmö (faktiskt grymt utbud) eller Frankrike som jag provar guldklockan bredvid eller detta snygga ur. 

Sen finns det ju alltid andra saker som jag behöver tex ett par Jimmy Choo, en Burberry trench, en snygg mobil, en rosa iPod, ett par höga Manolo blahnik eller kanske ett par Stella McCartney bågar.

Eller så kan man spara flera tusenlappar, fast det har ju iofs aldrig varit min stil. Eller så kan jag ju köpa en H&M aktie, eller hur Christofer?!


/Katarina, har bråttom och är kissig

Shopping av världsklass

jag i svart koola annaI fredags skrev jag om två linnen jag beställde från webshoppen Stella kei. Igår fann jag linnen i mitt brevinkast. Båda var perfekta, trots att jag tog en större storlek i det röda. Stella kei har kort leveranstid, bra beskrivningar och överensstämmande bilder på sin hemsida. De snygga modellerna, trevliga personalen och snabba svaren gör inte shoppen sämre. Nej, jag skulle nog helt ärligt kunna säga att detta var min bästa "internetshopping-upplevelse". Dessutom har de både gratis frakt OCH returneringsfrakt.

 

Imorse (läs: igår morse) såg jag att Stella kei hade inlett sitt andra samarbete med Käthe. Nu har de sänkt priserna på sina solglasögon. Jag som har letat efter ett par nya men endast hittat snygga modeller med "gläns-stenar" på skalmarna, vilket inte roar mig. Därför satsade jag på Vintage modellen och om de inte passar till mitt "meetball-face" får jag skicka tillbaka och beställa den andra modellen! Jag älskar webshoppar som har gratis frakt och refrakt!

Ps. Fick igår kväll, efter jag skrivit detta inlägg, ett mail från Henrik på Stella kei. Han skrev att glasögonen redan var skickade och att jag antagligen skulle ha de hos mig idag! Underbart med ca 1 dags frakt!!!!!!


"Klockan är fyra, kanske är dax att gå hem.
Det står nån vid min sida, ja jag vet inte vem.
Och ja jag tänkte, ja men du är väl okej."
- Frida med Dunka mig gul & blå


 


/Katarina, rekommenderar Stella kei till 100000%

Kommande

Jag har precis skrivit två inlägg som jag postar imorgon. Jag har nämligen varken batteri eller ork att göra det just nu.

Ha en trevlig kväll kära vänner och läsare!


/Kramar från Katarina

Veckans skönhetstips

?gonbrynsfixa fr?n make up storeMake up store har verkligen en underbart bra Brow fixer. Den kostar endast 129 kronor och håller ett bra tag. Det enda som är lite obehagligt är att efter ett tag blir den inte så fräsch.
Den som är till höger på bilden är iofs slut, men ser otroligt grisig ut om ni jämför med den som finns till vänster som endast är använd en gång. Jag kan ju också ha en stor del i grisigheten att göra. Jag fixar nämligen alltid mina ögonbryn EFTER jag har använt mig av foundation. Imorgon ska jag testa att fixa brynen det första jag gör!


Brow fix 129 kr från Make up store är veckans skönhetstips. Jag som är dålig på att noppa mina ögonbryn tackar gud för denna mirakelfixern.



Upt 2007-05-29 22:28
Emma påpekade att jag hade skrivit Brown istället för Brow. Hahaha, vilket roligt misstag!



/Katarina, är en dålig noppis

"Det var en annan division"

Idag är en dålig dag. Men jag tror att det är mitt eget fel!

alex o patteJag grillade med Patrik, hans föräldrar, Karin x 2 och Alex i Triangeln. Hans föräldrar, Ann och Per, bjöd på mat och vin. Riktigt trevligt var det. God mat och underbart sällskap. Fick iväg ett sms till CJ. Han jobbade, men "skulle mycket hellre druckit vin med mig".

Jag kunde inte sova när jag kom hem vid 01:35 så jag bytte till långa jeans och cyklade ner till tulpanfestivalen i stadsparken och satt där. Sög lite på syrenerna och bara drog in de underbara dofterna. Lyssnade på The Killers och njöt av morgonen som höll på att gry. Ringde och väckte Christofer, frågade om han ville ta en promenad. Jag stängde av musiken och lyssnade på fåglarna. Gick en promenix med Christofer sen gick vi hem till honom, drack te och käkade ostknäckisar. Vid 04:30 lämnade jag honom och såg hur solen steg upp bakom centralstationen. Satte på mig solisarna och gick ner. Gick en riktigt lång promenix och när klocka närmade sig 05:07 drog jag mig hemmåt. 05:18 somnade jag i min säng, men svårt var det!!!!

Hur kan jag vara fruktansvärt ledsen idag, när gårkvällen/natten var så bra? Jag saknar morfar så jag vet inte var jag ska ta vägen. En sommar utan honom är som en sommar utan havet och stranden, som en sommar utan vännerna, som en sommar utan sol och värme eller som ett äktenskap utan kärlek. Outhärdligt! Han var mitt allt och tanken på att jag ALDRIG mer kommer se honom dödar mig innifrån. Min morfar, MIN morfar är död och det finns inget i hela världen jag kan göra åt det, INGET.
Nu ska jag sätta in linserna, på med solisarna och promenera ner till kyrkan och sitta där!


"Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut
Som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron"
- Lars Winnerbäck med Elegi




/Katarina, orden tar ibland slut....

Ett år av tid

Tiden går snabbt. Det är ingen klyscha.
snart har jag avverkat två terminer i Uppsala. Jag bestämde mig därför att titta igenom mitt blogg- och bildarkiv och se vad detta år har inneburit.

Jag började med att bo på hotell i två veckor. Sedan flyttade jag ut i Flogsta, som inneboende i två månader. Under tiden rullade nollningen på. Pubrunda, stadsvandring, kräftskiva, flottrace i Fyrisån, spökrunda på skolan, HÅNGEL, faddermiddag, fylla och Nollegasque. Sen köpte jag min lägenhet, skrev min första tenta och missade den trots plugg. Självförtroendet sjönk och nu var jag inte den tuffa tjej som jag alltid varit.

Stockholms nation och läkemedelskemi var nästa saker som dominerade livet. Tentan gick bra, mycket bättre än vad självförtroendet hade berättat för mig. Jag var glad när julen närmade sig, men jag visste inte att det skulle bli den sista med morfar.

Jag åkte tillbaka uppåt till nyår som firades på ett tak i Gamla stan med bla Karro, Christofer och Linnea. Terminen och helvetet startade den 8 januari. Anatomin ledde till att jag återigen trädde in i min största rädsla, depressionen. Mamma åkte upp akut och hjälpte mig att klara kroppens alla skelettdelar, men sen fastnade jag! Psykologen var mitt redskap tillbaka till verkligheten.

Då smällde det igen. Morfar, som var mitt livs ljus dog och allt störtade. Samtidigt kämpade jag vidare och försökte tänka framåt. MCB kursen hade startat bra. Jag var glad och pigg men sorgen över morfar fanns kvar i bakhuvudet HELA tiden. Påsken kom, begravningen ägde rum och jag grät. Jag kände ändå att nu, NU var jag påväg tillbaka. Några veckor gick, storslagna Valborgsveckan kom och Umeå planerades.

jag cpSen träffade jag CJ, lite av en slump. Jag trodde att hans backslick skulle göra honom dryg men ack nej, vad jag blev slagen på fingrarna. Han var trevlig, omtänksam och generös. Fick lära mig ett och annat av mitt misstag.
Mitt i hela "CJgrejen" kom Umeåresan. Som gick till överdrift. Fyllan var värre än Valborg och i efterhand kan jag ångra händelser.

Nu sitter jag här på min balkong, med blåsten mot solglasögonen, det doftar lila syren och alla mina tankar går till CJ. Jag saknar honom trots att vi sågs i tisdags. Jag saknar hans doft och han är i stortsett enda anledningen till att jag INTE vill åka ner till Skåne.

Men det kommer att läka, som allt annat gör. Snart ligger jag på en strand i Frankrike med nya solglasögon och pluggar anatomi. Då kommer tankarna på den långa, backslick killen med den lena huden att vara som bortblåst i den salta havsblåsten...... eller?

Mycket har hänt detta år. Vänner, fest, gråt, död och en & annat kyss. Jag avslutar som jag började. Tiden går VERKLIGEN snabbt!!!



/Katarina, ska äta lammburgare och risotto ikväll!

The stars are blazing like rebel diamonds cut out of the sun

Jag tror att jag just nu, eller nu skulle kunna göra VAD som HELST för att få gå på en The Killers koncert. För någon dag sedan "bluetoothade" jag Read my mind från Ebbas telefon till min. Jag tror att det var det bästa beslut jag tagit på VÄLDIGT väldigt länge. Jag lyssnar HELA tiden, med eller utan hands-free. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag hör låten. Jag vill ligga bredvid min älskling (vem?) och lyssna på denna låt. Känna hans mjuka skinn mot mitt och bara lyssna på underbara toner som väller ut ur mobilen...

Åhhh, jag kan nog bli kär i vem som helst bara denna låt är närvarande.
Därför blir jag kär i alla som ringer eftersom det är denna som spelas (förutom när CJ ringer).

killers realJag hade en grym tur för några timmar sedan. Jag satte på tvn för första gången på hela dagen. Det var Mullvaden kanal 5 (varför?) och samma skit på alla andra kanaler. Bytte ner till SVT2 och där, där var det slutet på en koncert med The Killers, och vilket låt spelade de? Jo, "Read my mind"...............åhhhh, är sångaren gift? Annars är han min. BARA min!

"Slipping in my faith until I fall
He never returned that call
Woman
Open the door
Don't let it stay
I wanna breathe that fire again
"




/Katarina, blir galen av allt. Dessutom är Arctic monkeys med When the sun goes down också grym!

Ett bus värt pengar

svart linneJag gjorde en busig sak igår. Jag som inte "får" beställa/köpa några kläder gjorde det ändå. Jag kände att jag behövde det! Det är ju lite synd om mig som sitter fast här i Uppsala med en tenta och en otrolig längtan till Skåne (oj, vilket tjat!).
Eftersom det var ett erbjudande lyckades jag få två linnen från Koola Anna för 200 kr inkl frakt. Ja, bättre är svårt att hitta. Beställde i två olika storlekar så om det ena är för stort får mamma det i "Morsdags present".

Grymt söta tillsammans med ett sidenband eller skärp!

Ps. Har kommit på att jag får min återbäring runt den 21 juni och jag åker ju den 28, så bättre kan det inte bli för att kunna handla kläder på Massimo dutti och en väska på Furla!



/Katarina, duschen och böckerna nästa!!!

plugg, Nice & en otrolig längtan

niceSnart smäller det. Nu har jag druckit 5 koppar te och jag har fortfarande halva kannan kvar. Hur kommer denna dagen gå? Nu ska jag strunta i internet, hoppa in i duschen. Plugga några timmar och sen vandra ner till Luthagens livs....

Nu är det många av mina vänner som kommit hem till Skåne. Jag vill också, snälla vecka. Gör så att jag pluggar och kommer snabbt ner till Skanör. Jag längtar så jag dör. Min längtan till sommaren blir inte mindre när jag vet att jag den 28 juni kl 10:30 lyfter från Kastrup och 1,5 h senare befinner mig i Nice!!!!!!!! Åhhh, jag vill nu....


/Katarina, kommer sluta med livet och börja ett nytt i Frankrike!

En kung i sitt rike

la kingaDetta inlägget dedikerar jag min kära vän Christofer.
Har ni sett en snyggare kung? Hans skor är helt underbara. Det är just pga skorna som jag dedikerar inlägget till just Christofer. Kungens skor är nämligen väldigt lika de lackskor som han tänkte ha på vårbalen men som valdes bort eftersom jag tyckte ett par andra var snyggare. Men i höst på balen, så ÄR det lackskorna som gäller. Icke bara för herrar, utan även för damerna. Jag har två svarta lackpumps och det kommer säkert bli fler om jag känner mig själv rätt.


Om jag skulle varit 57 år skulle jag tycka vår kung var en snygging, vad det gäller klädval. Jag undrar vem hans stylist är?!!!













/Katarina, hoppas Viktoria bättrar på sig

Frankrike, plugg och en lunch

fin bild med kannanIdag har det varit helt okej. Det är vissa små faktorer som bidragit. Vänner som ställer upp. Små samtal som piggar på. En lunch på Stockholms nation. En start på något uppskjutet. Strukit saker på min "lista". Fixat semestern. Bokat flyg till Frankrike. Fått ett sms av Henne, och att hon mår "helt okej, just nu".
Små saker som gjort min dag någorlunda okej. Det är helt okej med proteinstruktur, fettsyror och citratcykeln.

Tack till mina älskade som bryr sig, hör av sig och finns här för mig, för oss!

Nu ska jag laga buljongsoppa och titta på Vänner. Sen är det att ta tag i plugget igen...


/Katarina, en helt okej dag

Var är mitt verklighetsmoln?

himlenJag har tenta om 6 dagar. Men det känns inte lönt längre. Inget känns värt något mer. Just nu vill jag bara ligga i min säng och gråta. Jag orkar inte, jag orkar inte. Livet är fruktansvärt orättvist. Så orättvist att jag funderar på att lägga av. Lägga av med allt. Jag vill ligga i min säng som ett kollo resten av mitt liv.

Nu ska jag ringa någon, försöka få lite pepp, försöka ta fram böckerna och stänga av datorn. Men jag vill inte, jag vill bara gråta!

Var är mitt verklighetsmoln? Snälla väck mig ur min mardröm!









/Katarina, senaste 2 åren har mitt liv bara varit sorg!

Det otänkbara

Mamma ringde 15 minuter efter det att jag och pappa hade lagt på. Mycket förvånad blev jag. Frågade om det var något speciellt eftersom jag precis hade pratat med pappa. Nej, det var det inte. Hon ville bara höra hur allt var, fråga pappa var min första tanke.

Mamma började babbla på om, ja just nu kommer jag inte ihåg vad, men några allmänna ting.
Sen kom stöten. Sen kom anledningen till samtalet 15 minuter efter mitt och pappas. Sen kom Det. Jag satt tyst, HELT tyst. Tårarna rann ner för kinderna och jag såg verkligheten sakta med säkert flyga iväg som ett lite moln. "Det känns så overkligt" sa mamma och då tog jag min första andningspust på flera flera sekunder. Jag fick fram små pip och början på meningar. Men orden stakade sig i halsen. Det var som om halva min tunga skurits bort och nu kunde jag bara prata halvdant. Verklighetsmolnet flög förbi och någonstans tog jag in det som mamma hade berättat och sen upprepade jag bara "Fy fan" två gånger. Sen inget mer.

Jag avslutade samtalet och ringde Christofer. Jag berättade det direkt när han svarade. Han var så tyst att jag trodde att han lagt på. Han erbjuder sig att komma, men jag känner att mina svimningsanfall ter sig mycket bättre ute i den fria luften där verklighetsmolnet just nu befinner sig.

Jag hyperventilerar och sällskapet av uppklädda människor tvärsöver gatan stirrar när jag vinglar till och skriker ut gråten. En kille på gatan trodde att jag var full. Jag ringde Karro i förtvivlan.

Efter cykelturen och samtalet med Karro kändes allt bättre, men inte länge till. Jag står fortfarande med himlen bar ovanför mig. Verklighetsmolnet vägrar komma tillbaka och just nu är det bara jag...

Jag och min sorg
. Jag och min förbannade förtvivlan. Jag och min ångest.
Sen är det Hon, min kusin, där mina tankar ligger just nu. Hon är bara 27!


/Katarina, katastroferna i familjen tar ALDRIG slut. Kaskaden har bara börjat...

Bryggan opening 2007, del II

j?gerJag tänkte skriva lite om kvällen igår. Men sen kom jag på att jag inte minns så mycket och att det som berör mig mest är det jag skrev i förra inlägget.

Dock kan jag berätta lite vad/hur/när. Jag, Alex och Therese vandrade ner till Snerikes vid 17:00 och ställde oss då i kö. 18:00 öppnade nationen och människor rusade in för att få ett bord. Vi lyckades få ett bord precis vid ingången men dock utan parasoll (regnvarning!). Det började småskvätta lite och med Karins underbara kontakter fick vi tillslut tag på ett smutsigt från Pripps. Vi käkade Brygganburgare (oj Karro där bröt jag, det hade jag glömt) och drack 99 kr flaskan rosévin. Sen fortsatte kvällen på sitt lilla vis och slutade med att Christofer mötte en gråtandes Katta vid sin ingång och var tvungen att bjuda på te och knäckemacka!

Tre små tankeställningar/frågor:
1. Vem bjöd mig på öl?
2. Hur kan mina naglar se ut så?
3. Varför hade jag en Jägermeister scarfs nedtryckt i min ficka?





/Katta, ska nu käka sallad på Rackarberget och läsa Lodish

En orolig student

Hej! Jag heter Katarina och går biomedicinar programmet i Uppsala. Idag tänkte jag berätta lite mer om att vara jättefull och sen inte veta om man har gjort en person något eller om personen i fråga som ej hör av sig är försvunnen.

Igår stod jag och pratade med CJ och en krögare i Uppsala. Så säger CJ att han ska gå på toaletten och "vänta här, jag kommer!". Efter 30 minuter tyckte jag det var märkligt och gick för att leta efter honom. Hittade honom inte. Ringde säkert 8 gånger. Skickade ett sms. INGET svar!

I morse såg jag att jag hade ringt, hör och häpna, 26 gånger och skickat tre sms. INGET svar. Jag ringde igen på morgonen. Men inget svar. Nu är kl 14:22 och han har fortfarande inte ringt eller skickat något sms. Är det jag som sagt något ont, är han försvunnen eller har hans mobil blivit stulen? Hur ska jag veta? Karin tycker att jag ska ringa hans jobb, fråga om han är där och utge mig för att vara någon annan. För 2 timmar sedan tänkte jag åka ner till hans jobb, men jag ORKAR inte vara desperat.
Jag är orolig för att något har hänt för detta är inte likt honom och det vt jag trots att jag inte känner honom!

Jag är orolig för en människa vilket betyder att jag bryr mig om honom väldigt mycket. Så som en liten avslutning idag, tänkte jag nu läsa upp sms nummer 3 jag skickade till CJ imorse,

C....- J.... fucking "efternamn", nu har du gjort mig orolig, ditt äckel mongo


/Katarina, skickar fula sms och är en dålig människa

Den sköna sommaren

Det dofta kall sommarnatt ute. Luften är helt underbart frisk! Det har regnat här halva dagen idag och nu börjar himlen klarna upp samtidigt som den svartna och går mot natt. Den friska luften påminner mig om alla somrar.

jag i b?Som liten ägnade jag flera månader på Gotland. Morfar och jag var radar paret och denna sommaren utan honom känns jobbig. I stortsett alla somrar har jag spenderat MINST en vecka i Frankrike. Eftersom jag är sommarbarn har jag firat många födelsedagar där. Speciellt många i Lyon. Jag har ett minne när vi var nere hela familjen och jag fick rosor som mamma hade förvarat i hotellbadkaret och Lejon kungen bokmärken av min syster som nu ligger i någon av mina lådor hemma i Skåne. Annars har vi spenderat dagar i underbara Cannes och små byar på landsbygden där allt är lugnt och tyst.

Skan?rs strandnMen en TYPISK sommar för mig är ändå Skåne, Skanör och Falsterbo. Under min första uppväxt bodde jag i Malmö men vi hade badhytt i Skanör och åkte ner varje vacker sommardag för att bada. Efter åtta år tröttnade mamma och pappa på bilköerna ner till Näset och vi flyttade till vårt drömhus 5 minuter från stranden. Sen bodde jag där 10 år. Hörde havet skvalpa, skumma och cyklade till Falsterbostranden där kompisarna låg och pressade. För mer lugn drog vi oss ner till Skanörs strand. Nu har jag flyttat därifrån och varje sekund kvar här i Uppsala gör mig galen av längtan till stranden, havet och den glimmande heta sanden. Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR Uppsala och jag trivs toppen. Men det är något visst med Näset. Det är en känsla och en förhoppning om en bättre värld som gör det hela underbart......
Vad gör jag om 40 år när evolutionen tagit mitt underbara stället?



/Katarina, vill stanna tiden här och nu

Bryggan opening 2007

BrygganIf you havn't got a message, read it at Facebook or msn I can tell you now....

It's preparty, my apartment at 7:30 pm. Bring your own spiritus and then lets go together to Snerikes nation and celebrate the opening of BRYGGAN 07!!!

The song of the night.



/Katarina, är så laddad att jag spricker

Referat om en fittpiercing

bild storSitter i skolan och försöker få någon bukt med mitt referat om cytoreceptorer och JAK-STAT signalvägen. Det går trögt men det går bättre och bättre. Fick reda på att jag ska hålla mitt föredrag på onsdag kl 08:15. Vilket jag inte är så sugen på eftersom det imorgon är premiär på Bryggan (Snerikes sommarklubb) och jag kommer garanterat att närvara oavsett vad! Om jag inte är där har jag antingen brunnit upp eller låst in mig på min toalett...

Just nu ägnar jag min tid åt Stockholm live istället. Magnus Betnér och Johan Glans är HELT sjuka. Det är pinsamt hur mycket jag sitter och skrattar med hörlurarna på öronen. Kan ni tänka er bilden. En tjej sitter i datorsalen med riktigt stora hörlurar, skriver i ett word dokument och i stort sett ligger ner av skratt samtidigt som Betnér förklarar att han ska köpa en fittpiercing till sin dotter i 3 års present. Ni måste besöka Videoboom och se allt sjukt!

Nu ska jag skriva en avslutning, skicka in mitt referat och bege mig hemmåt och vänta på sms från CJ som segar sig med smsen.

Ps. Pratade tidigare med Karro som fick se en bild på CJ och hennes reaktion var väl blandad. Hon förökte verka oberörd men kommentaren "Hans kompis var ju snygg" sa ju tillräckligt. Skönt att vi inte har samma killsmak ivf!


/Katarina, har brutit en nagel

Drömmen som en bubbla

glaset i handenDe senaste två veckorna har mitt liv i Uppsala inte sett ut som det gjorde i början, när jag flyttade hit. Den största anledningen till detta är helt klart CJ. 

Fram till dess att jag träffade honom, hade jag BARA varit på nationerna och festat. Okej, jag hade varit på Fredmans i en timme för att titta på när Joel och hans band spelade. Men annars var jag en sann nationstjej
Sen jag träffade CJ har jag gjort några besök på Escobar för att dricka Fishermans, varje kväll har i stort sett avslutats med Birger Jarl och igår var jag för första gången på Platina. Iofs var vi bara där och tog ett glas vin men det var ändå att vi var ute, utan att vara på nationerna (trots att vi såg Gotlands från där vi satt).

Jag tycker det är trevligt att träffa annat folk än studenter (ja, det finns studenter där också men...!) och se lite mer av Uppsala. Om detta skrev en tjej, AnnaMaria Olsson, om i tidningen Fredag som ges ut av i UNT och hennes kolumn stämmer verkligen. Ibland kan det vara värt att betala några kronor (50%) extra för en drink för att få "det där".

Men snart kommer det komma ett brev från SEB där det står, Du har -237 458 kronor på konto 5589-00687997 och bör åtgärda detta snarast, annars ligger räntan på 34 895%.
 
Då är det slut med rosévinSaluhallen, taxiresor, bowling på Bowlaget, drinkar på Birger jarl och allt annat som har kostat mig de senaste 2 veckorna.  Då står jag där fattig och drömmen om att en gång varit den som satt nere vid Fyrisån på Saluhallens uteservering och drack rosévin i goda vänners sällskap, såg de snygga killarna i trenchcoat fladdra förbi och hörde vattnet skvalpa i ån är då långt långt borta!



/Katarina, lever i bubblan. Var lever ni?

Sol är tråkigt idag

Jag är verkligen TVUNGEN att plugga. Jag såg nu att mailet till PH inte hade levererats. Vilket är ganska jobbigt oh mycket tråkigt. Så nu måste jag kontrollera att referatet är super-duper okej och sen skicka in det igen.

Det tråkiga just nu är:
1. Det är lovely weather och jag vill SOLA
2. Bussen stannade och tre "pirater" gick av med en system kasse och var en öl/cider i handen
3. De spelar en av klubbarnas bästa låtar utanför min fönster JUST nu!
Resultat: Jag blir fruktansvärt sugen på att sitta i solen med ett glas rosé och lyssna på Jason.....



/Katarina, livet är orättvist

Visby med röda naglar

jag , karro och NataliaSitter och lyssnar på Green day med Time of your life och tittar på Visby Noll sex bilderna. Faktiskt en slump, men oj vilket härlig stämning det blev framför datorn. Sommaren precis efter studenten, BiB vin, Lillebror, 3 tjejer och en bil, frusen kyckling på en stukad fot, en trasig bil, en super-kastrull-fylla, fåröfärjan, meckar-killen i Bro, en sne-fylla, en tur på Kallis, köra runt HELA Gotland, äta 8 aprikoser "dagen-efter" och bara VARA. Vi tre!

"I hope you had the time of your life"
- Green day med Time of your life

Jag dricker campari



Passade på att kika igenom andra gamla bilder och insåg då hur mycket jag älskar rött nagellack. Grymt kvinnligt och snyggt. På de flesta bilderna matchar jag det dessutom med rosa kläder, snyggt va?!












/Katarina, ska nu gå och måla sina naglar röda

En dryg tjej på BJ's

Igår var en blandad kväll.
Jag låg i sängen och tittade på tv. Hade släckt ljuset för att jag skulle sova. Karro och Elin frågade om jag vill följa med till Ög's men jag var inte sugen på det och sen som sagt var jag fortfarande bakfull.

Kl 22:00 ringde Karin och frågade om jag ville följa med till Birger Jarl. Efter lite övervägande bestämde jag mig för att sätta på Alex Gaudino, sminka mig och på med heel-sen. 20 minuter senare satt jag på min gula fula cykel påväg till Matte (Karins pojkvän) där förfesten hölls. En halv öl och en otroligt obehaglig historia om en avdragen stortåsnagel senare gick vi till Värmlands för att fortsätta förfesten där. CJ hörde av sig och frågade om jag ville stå på BJ's lista. En hjälp jag mer än gärna tog emot. Så det blev Katarina + 1, vilket jag är lite stolt över eftersom jag aldrig fixar sådant i vanliga fall.

Efter svettigt stekarvevande uppe i Biblioteket begav jag och Karin oss till BJ's vid 00:52. Det var tur att vi stod på listan eftersom kön var lång och det småstänkte från himlen. Det var grymt mycket folk och två riktigt äckliga killar stod uppe på ena högtalaren och dansade "pentadans". Jag tyckte de var så äckliga att jag var tvungen att bete mig drygt (jag vet, CJ har smittat mig!). Jag gick och sa till CJ att jag ville ha ner dem men när vi kom dit var de redan försvunna. Usch och fy för att jag var så dryg! Helt ärligt, jag ska väl inte behöva se på sådant folk (oj, nu var jag dryg igen!).

Efter ett tag tröttnade jag på CJs kastrull-fylla och att han hela tiden skulle dricka Fisherman-shot, att jag satte mig i en taxi hem. 50 minuter senare när jag ligger i sängen och tittat på Scary movie ringer mobilen.
"Hej, är du hemma. Jag kommer snart"...... Efter 30 minuter öppnar jag dörren åt Uppsalas absolut fullaste människa!!!!!!
Dock vaknade jag inte till "St fucking Tropez" i morse eftersom hans mobilbatteri hade dött. Tack!

När vi ändå är på gång med drygheter och annat kan jag berätta om mitt och Christofers samtal häromdagen. Jag har insett att mitt umgänge med CJ INTE är något vidare för mig eller min utbildning. Jag har festat tis, tors, fre hittills denna vecka och ikväll blir det nog mer. Jag orkar därför inte plugga "dagarna efter". Jag har börjat dricka mer sprit i form av Fisherman-shot. Jag har blivit drygare?! Varför, CJ är inte speciellt dryg, men ändå blir jag drygare i hans sällskap! Sen har jag en dålig vana som icke sa Nicke blivit bättre................

Ps. På bilderna ser ni Karin som efter mycket övertalning satte sig på tjuren för att rida i ca 5 sekunder. Så nu är jag skyldig henne en till cider eftersom jag lovade henne det!


/Katarina, är lite trött men ska kasta i sig ett ägg och knäcke nu...

Andra kvällen i rad

Hemma!

Karin red på en tjur, CJ var så fruktansvärt kastrul-full och jag lyckades få Katarina +1 på BJ;s gästlista........



/Katarina, ska sova!

Ännu en morgon

Då har man återigen vaknat till "St fucking Tropez" SJU gånger!
Jag kommer bli ett psykfall efter umgånget med CJ....

Till Karolina:
Han kunde hela "I huvudet på en brat" UTANTILL. Jag vet. Jag framställer inte honom bra. Jag är störd!


"Madde e här och då flyttar hela Stureplan till rivieran. Klart man vill hänga med prinsessan. Hörde att hon har killen med sig iår.. Så där är man körd. Fitta också"
I huvudet på en brat



/Katarina, har blivit störd av dåligt umgänge

Dagens I-landsproblem

skonKom precis hem från stan. Jag och Christofer började med att leta efter en klockaffär som sålde D&G. Bergströms var stängt och säljer dessutom inte så billiga klockor, Klockmästaren som säljer D&G hade stängt och Ur & penn har bara FULA klockor som tex Jetset. Så jag fick inte prova klockan.
Vi gick vidare och ner till Hugo's där vi käkade lunchtallriken. Hugo's är verkligen mitt favoritfik i Uppsala. Underbara mackor och enorm service. Dessutom kostar bara teet 10 kr och du får ta hur mycket som helst.

När vi satt och pratade så ringde L som Christofer ska gå på vårbalen med och frågade om han hade någon mer kompis som ville gå eftersom Snerikes hade fått återbud. Då kunde jag ju inte motstå erbjudandet. Jag har länge velat gå men det har mest varit löst snack. Så nu är det jag, Christofer och Karin som ska gå på Snerikes vårbal.

Jag kom på att de två par skorna som passar till min balklänning inte finns tillgängliga för mig. De ena paret är mammas och de andra har blivit för stora så de glappar (inte lämpligt med en 12 cm klack). Jag släpade in Christofer på Nilsons, Vagabond, Din sko, Jerns och sist Scorett. Det var på Scorett som jag fann skorna ni ser på bild nedanför. Så nu behöver jag hjälp. Ljusa skor är egentligen inte min grej. Vita pumps är typ det VÄRSTA jag vet!!! Vita skor överhuvudtaget, men dessa var väldigt söta och de är inte LYSANDE vita. Utan mer benvita.

Eftersom de kostade runt en tusing vill jag veta om de är OK?! De är trots allt en 9,5 cm klack. Jag KAN gå i klackar men kommer mina tår orka hela kvällen? Mamma tipsade iofs om att jag kan ta med ett par med lägre klack inpå småtimmarna eftersom hela spektaklet stänger 07:00 på Göteborgs nation (mittemot Snerikes).


Nå vad tycker ni? Ska jag behålla skorna? Ska jag ah blått sidenband under bysten eller någon annan färg (har de flesta färger hemma)? Silversmycken till? Ska jag ha min tyll underkjol som snuddar vid marken?



/Katarina, ska nu upp på vinden...

Två rivaler i samma förpackning

Igår lämnade jag och CJ hans lägenhet vid 09:45. Han skulle vandra till jobbet och jag gick halvägs med honom och stannade på Wayne's för att käka frukost.

espressoI Malmö har jag MÅNGA gånger ätit frukost på Espresso house, som nu (sedan 1 år kanske) finns i Stockholm vid Stureplan. Espresso house är Malmös absolut populäraste fik-kedja. I Stockholm ligger en 7/11 i varje hörn, i Malmö är det ett Espresso house.

Så i detta inlägg ska jag jämföra en frukost, bestående av en scones med creme cheese och en stor te.
1. Wayne's värmer sina scones W+
2. På Espresso house är det billigare E+
3. På Espresso house måste man betala EXTRA för att få creme cheese E-
4. Wayne's har grym personal W+
5. Espresso house har dåliga tesorter E-
6. Wayne's har sin egen te-kollektion som består av UNDERBARA sorter W++
7. Espresso house har bättre inredning E+
8. Wayne's har bättre takeaway-muggar W+
9. Espresso house har smidigare service vad det gäller de varma mackorna E+
10. Wayne's scones är MYCKET godare W+

Totalt: W++++++ och E+++-- = Wayne's vann ÖVERLÄGSET med sin underbara te-kollektion

Jag blev nu så sugen på en riktig lunch på stan. Så jag ringde Linnea = Är hemma i Stockholm till lördag, Karin = Var på stan nu men skulle hem MEN skulle ut ikväll till Stocken och sen ringde jag Christofer = Som satt i telefonkö och lade på i örat på mig....
Resultat: Christofer ringde precis så det blir lunch på stan vid 13:00. Vad mysigt. Jag som VERKLIGEN kände för detta. Nu MÅSTE jag plugga.


/Katarina, KARRO vad har hänt? Du svarar inte på msn, sms eller telefon.............................

En läkande promenad

Eftersom jag var så ledsen igår ringde jag Christofer och vi gick en promenad till stan och hämtade min cykel utanför Snerkan. Sen gick vi hem till honom drack te, tittade på Fråga Olle och pratade. Det är så skönt att bara VARA med en människa man tycker om. Att inte "bara" sitta hemma själv. Man tänker inte lika mycket och sorgen lägger sig i bakgrunden ett tag. Så tack Christofer för en kvällen som gjorde att jag inte somnade ledsen!

Vad skönt det är med vänner...
Tack för att ni stödjer mig och finns i närheten!


/Katarina, sitter och äter knäckismacka

En sorg stor som universum

Jag gråter floder.
Saknaden efter morfar är sjuk. Det har kommit att bli en sjukdom.
En sommar utan honom är som en sommar utan sol, havet och stranden. Den är obefintlig. Första sommaren utan honom är 2007 och jag vill inte ens tänka på det.
Han är ej gravfäst än och det känns hemskt att inte veta vart jag ska vända mig.
Var jag ska gråta. Vem jag ska gråta med.
För människan jag delade allt med psykiskt och själsligt är borta. Aldrig mer, aldrig mer en sommar med honom. Jag vill inte, jag vill inte mer. Orkar inte vara utan honom.

Mitt allt är försvunnet för gott och jag kommer ALDRIG aldrig mer se honom igen.
Om det är möjligt så betyder han mer för mig nu. För jag vet att han alltid kommer vara med mig i själen.
Men aldrig aldrig mer hålla en mjuk hand, kyssa en underbar kind eller bara få slänga mig i hans armar.

Som hjälp finns ni där.
Mamma, med samma sorg och det känns skönt att inte vara ensam med sorgen.
Mormor, med sin förvirrade hjärna är hon ett stöd som ej går att beskriva.

En promenad med dig, i sanden. Utan skor, utan jacka. Bara du och jag.....
FÖR ALLTID!


/Katarina, saknaden och sorgen är större än kärleken......

En kväll i paradisets tecken

Johanna och ChristoferSom jag skrev igår så var det återigen utgång för min del.

Lotta var här (hon som ska hyra min lägenhet i sommar) och vi skrev kontrakt. Sen drog jag iväg till Christofer och klunkade en flaska bubblerosé (knappt något bubbel i) och mascarade mina ögonfransar.

När vi kom till Snerkan var det inte speciellt mycket folk i kö. Ringde CJ ändå, för att se om han ville släppa in oss med sitt brytleg men de var inte där än. Vi var alltså tvungna att betala, usch! Väl inne var det rikligt med folk.
Kvällens slagsmål: En kille puttade in mig i väggen när jag gick förbi, så jag slog tillbaka och då blev han sur. Usch, inte gilla utbytesstudenter!
Kvällens härligaste poser: Christofer stod för de ABSOLUT bästa bilderna för kvällen (som iofs inte var så många)
Karin o ChristoferKvällens låt: Desination Calabria spelades två gånger på 10 minuter på nedre dansgolvet. "Come with me, We can go, To a paradise of love and joy"
Kvällens efterfest: Ja, efter att ha börjat umgås med CJ så har det hela tiden blivit Birger Jarl som nationsefterfest.
Kvällens mest lyckliga: Jag, när jag träffade CJ!!!
Kvällens förlåt: När jag insåg att jag faktiskt var grymt pinsam på sittningen i lördags och lät MEST. Så eftersom Ebba var i närheten bad jag hennes om förlåtelse. Passar även på att säga till er andra som skämdes för mig, SORRY!
Kvällens hångel: Ja, vem tror ni. CJ så klart!
Kvällens (världens) mest bortglömda: Jag hade INGEN tanke på Söt. Han är som bortblåst ur min skalle.
Kvällens billigaste: Jag betalade 43 kronor för 2 fisherman shottar, en öl och en 6:a, är det billigt?

Imorse fick jag en överraskning när hans mobil väckte mig med "St fucking Tropez" utropat tre gånger. Men oj vad jag gillar honom. Han är så mysig, rar, snygg och underbart skön.

Ps. Är detta seriöst?



/Katarina, är ALLERGERISK

Bilder återigen...

Fler bilder på PIXBOXEN från biobollen!

Svar till en kommentar:
Lasse, hade du långt hår och kom från Linköping? Jag åt INGEN efterrätt men skrek mest i lördags!

Är det något som var med i Umeå som minns denna låt?

Upt 2007-05-16 17:24
Fick precis reda på att du (Lasse) har blandat ihop mig med Karro. Det var hos som åt potatisgratäng och snodde efterrätt. Hon var din bordsdam. Enligt henne har du krulligt hår och pluggar i Umeå. 



/Katarina, bara 100 bilder kvar att lägga upp!

Två onda samtal

Christofer ringde precis!
Christofer: "Katta, du är galen. Var inte du GRYMT bakis igår? Vi kan inte gå ut ikväll!"
Jag: "Jo, men klart vi ska ut. Jag kommer till dig vid 21:30"
Christofer: "Jag lägger en flaska vin på kylning"
Tack älsklings Christofer. Järngänget ikväll igen! Dock blir det ingen Sarah eftersom INTE är Stocken ikväll trots att JAG vill.

Syster ringde också precis!
Louise: "Fan Katta, jag är så nervös"
Jag: "Ta det lugnt, han är säkert hur trevlig som helst"
Louise: "Mitt smink är fult, jag har fula jeans och mitt hår är platt"
Jag: "Allt ordnar sig, men ta INTE bussen. Ta taxi"
Louise: "Tack!"

Varför ringer alla till mig och svär eller säger att jag är galen?!


/Katarina, ont i huvudet av Jason Mraz

lön och plugg

Idag kommer min lön. Inte mycket roligt att handla när man har två räkningar plus är skyldig Karin 200 kr. Men iofs vad skulle jag handla. Tänker spara (vi får se!) som jag aldrig har lyckats med innan men nu ska jag. MINST 200 kr. Nu MÅSTE jag duscha för om 12 minuter ska jag vara i skolans största datorsal under restaurangen.

Meningen med inlägget var att berätta att idag blir det nog inte så mycket mer bloggande. Tre labbrapporter ska rättas och ett referat ska skrivas. Ha en bra dag!


/Katarina, skrev ett meningslöst inlägg...

En resa i bildernas tecken



Här serverar jag några av alla undebara bilder (ca 249 st) från Umeå. Dessa bilder finns också på min Pixbox och resten kommer även att hamna där inom en snar framtid!


/Katarina, ska nu sova

Sista resan

13 maj 07 21:03 enligt bussklockan. På väg tillbaka från Umeå.

Vi är bittra. Ebba glömde sin jacka med plånbok, passerkort och nycklar i, på rastplatsen. Så ikväll kommer hon inte hem. Finns alltid en möjlighet att jag får en sängkamrat. Stackars Ebba! Anledningen till min bitterhet är inte lika allvarlig. Pappa har bokat lägenheten i Frankrike FEL vecka. Så nu är det inte till 100% att jag blir brunast. Grymt störigt, men det löser sig!

Nu ska jag sova för bakfyllan har precis smugit sig på mig!!!

"Today is gonna be the day
That they're gonna throw it back to you"
 - Oasis med Wonderwall


/Katarina, postat sista bussinlägget

En bussresa uppåt

16:02 den 11/5 på en förbokad buss mellan Uppsala och Umeå precis vid Armsjön 2 mil söder om Sundsvall

Sitter på bussen och är otroligt uttråkad. Ebba har precis lämnat sätet bredvid mig så nu kan vi båda sträcka ut oss. Nästa stopp är rök- och Maxpaus i Sundsvall. Sen är den bara 3,5 h kvar. Dessa kommer bestå av Yrroltittande och de sista två av rosévins drickande... Ivarjefall för min del!

Tänker på honom men mest saknar jag DET.

Ska bli grymt kul att träffa en massa nytt folk och enligt Ada är JAG den som inte kommer att sova "hemma" första natten. Allt kommer alltså bli som vanligt: vin, fylla och hångel!



/Katarina, citerar sig själv tre dagar senare

Home sweet home

party bussenJa, då sitter jag hemma och dricker te och äter knäckebröd med avokado. Äntligen hemma igen efter 8 h på  bussen från Umeå. Jag har HUR mycket bilder som helst och 2 filmer (tror jag?!). Mitt kameraminne blev fullt vilket jag aldrig varit med om innan.

Ett stort tack vill jag ge till Umeå som hade fixat allt HELT perfekt. Det var väldigt trevlig. Bilder, filmer och vidare inlägg om hur allt var kommer om några dagar.



/Katarina, tack Ume för insatsen!

En fylleresa på fel håll

v?ska storAllt är nedpackat förutom Bag-in-Boxen och sovsäcken som ligger i skåpet i skolan. Ja, om 35 minuter ska jag ta bussen till skolan och göra laboration 9:1. 30 minuter efter att den slutat är det dags för avfärd. Bussen står utanför ingång C3 och där ska ALLT lastas på och alla biomedicinare ska äntra.

Mitt bussgodis består av:
- Nya Cosmo
- Selleri
- En bag-in-box
- Ett plastglas med döskallar
- Filmen Yrrol
- Fyra guldtior till pausen

Min första festresa ska jag spendera i Umeå. 2 dagar av fest och flärd (?) med sittningar och annat roligt. Underbart kul tycker jag nu och tyckte igårkväll men igår morse, då var jag INTE sugen. Nu gäller det vänner. Ska Uppsala vinna festen även iår?


/Katarina, svettig men ska in i duschen nu

Njutning

Jag låg precis i sängen och tittade på tv och läste nya Cosmo när jag upptäckte att jag saknade honom. Efter en stunds tänkande insåg jag att det inte var HONOM jag saknade. Jag saknade DET!

Det mest underbara med tisdagen (jag som inte hade tänkt att berätta detta) var inte daten, inte vinet, inte att bli bjuden, inte att festa utan det var när vi kom hem till mig på natten. Nu tänker alla direkt ahhhh, sex! Nej inte sex, och inget som egentligen har med sex och göra. Något mycket bättre än äckligt fyllekladd, nämligen MYS! Ja, vad lamt, NEJ inte lamt helt UNDERBART...
Vet ni vad det underbaraste är? Det är när man sover bredvid en mjuk person i sängen, och man vaknar till lite och ser honom ligga där, då vaknar han också till och lägger en arm runt en och sen somnar vi om. Det är det underbaraste. Då känner jag mig omtyckt. Då känner jag mig bra!

Något annat som också är helt underbart är pussen man får innan han går. Pussen som för en gångs skull säger, jag vill se dig igen och NU vill jag INTE lämna dig, men jag måste jobba! Det är också underbart. Då känner jag mig omtyckt, då känner jag mig bra.

"She said
I don't mind if you don't mind 'cause I don't shine if you don't shine"
- The killers, Read my mind



/Katarina, min kudde doftar dig....

En besatthet, en fetisch

guldig d&G klockaJag är galen. Jag har en RIKTIG galenskap som styr många beslut i mitt liv. De som har känt mig länge och väl vet om att detta är det första jag ser hos en person. Istället för att titta på en killes rumpa, ögon, mage osv så är det första jag ser ALLTID klockan. Finns den inte där? Tyvärr, då blir det inget. En kille utan klocka är som en T-shirt utan hål för armarna, OANVÄNDBAR!

Men mitt intresse för klockor stannar inte vid killars handleder. Jag SJÄLV känner mig tom som en stängd nattklubb om jag inte får bära något glänsande på armen. Till mig själv föredrar jag snygga och enkla klockor med en grym design. De som enligt mig lyckats allra bäst med denna är Armani, Gucci, D&G, Burberry, DKNY och cK.

ck klockanEtt klockmärke jag EJ förstår mig på är Jetset. De har döpt sina olika modeller efter exklusiva (oftast!) städer i Världen (tex. Cannes). Namnen stämmer överhuvudtaget inte överens med klockmodellen. Plastiga armband och plaststenar. Axcent tycker jag själv absolut inte har lockade klockor (varken dam eller herr) men visst det finns klockor från det märket jag skulle kunna bära. Något som Jetset TOTALT saknar!

Sen finns det klockorna ALLA hade under uppväxten och som har blivit förstörda pga det. Tex Gul och Storm. Alla sprang runt med de otroligt fula kardborrebanden på sina handleder och drog sönder kläder och halsdukar. Förövrigt så säljer Gul fortfarande dessa klockor om någon missat dem.

Killar får väldigt gärna glida runt med en Breitling. Som för övrigt är klockorna som gör mig galen i en man. Visst, de är dyra, Rolex är dyrt och snyggt men det finns så pass många fler underbara klockor till samma eller kanske tom ett bättre pris. Vilket verkligen bevisar att klockans pris INTE avgör hur attraktiv den är. Men oftast har dyrare klockor häftigare detaljer som gör att ivf jag sakta men säkert svimmar i min stol där jag sitter.

I mitt liv har det varit tex. "The clockguy" (Do you remember, Karro?) med den snyggaste Breitling klockan jag någonsin sett. Det har funnits killar som totalt varit dumma i huvudet där jag bara bländats av klockan på armen och hånglat pga den. Karro kan verkligen berätta för er hur besatt jag är. Men efter ett tag så blir klockan gammal, vanlig och killen bleknar. Det finns mer än bara klockan hos en kille som måste stämma, men inte här, inte nu och inte för min del!

Ps. Här är klockan som gjorde mig yr och knottrig och anledningen till de två senaste inläggen...
Ps2. Klockan på bilden till höger fick jag i 17 års present (med ljusblå bakgrund) men den gick sönder så många gånger att jag fick välja en ny Calvin Klein klocka i en annan modell. Klockan är den snyggaste (dam-) klocka jag någonsin sett och den var helt underbar. Tyvärr tillverkas eller säljs den ej längre eftersom det var väldigt många som hade problem med armbandet. Klockan är inspirerad av Calvin Kleins populäraste armband.
Ps3. Bilden till höger går att klicka på!


/Katarina, NEJ det är inte klockans värde utan detaljerna och sammansättningen som gör mig galen

Hemlighet...

Jag sitter just nu framför min dator och skakar, ryser, fryser, nästintill gråter och hyperventilerar. Det är nästintill möjligt att jag snart blir kåt. Varför?

Nästa inlägg avslöjar min hemliga svaghet som styr många beslut i mitt liv!

Upt 2007-05-10 16:57
Här har ni DEN som satte igång allt!



/Katarina, blir galen av en sak......

En allas Stjärna.

Vanliga converseBörjade 08:15 med en laboration som var väldigt enkel och tog bara en timme. Efter en relativt lång fika i Drönaren (skolans fik) begav jag mig ner på stan på min fula gula cykel. In på SEB och beställde ett nytt kort och sedan till H&M för att lämna tillbaka jackan som jag insett att jag INTE kommer använda. Om det hade varit för 1 år sedan hade jag aldrig lämnat tillbaka den men jag har verkligen blivit en student. Köper bara det jag VERKLIGEN behöver eller tycker är HELT undebart!





Som jag innan tjatat om så saknar jag mina vita Converse så otroligt mycket. Det är inte riktigt samma sak i Esprit skorna. Därför tog jag en tripp in på Scorett och provade och provade och provade hur många modeller och färger av All Star skorna som helst. De HELvita var inte speciellt snygga , precis som de svarta. Nu står valet mellan de höga eller låga vita. Elin har de höga, men det är nästan de som är snyggast. Får prata med Elin och se vad hon säger.
Det var en helt fantastisk känsla att få på sig ett par älsklings skor igen.


/Katarina, är galen i Conversen

En föreläsningssals tankar

loka i filmstukFöreläsningsal C4:305 på BMC 13:33 under föreläsningen Presentationsteknik med Otto Fischer

Trots att jag var bakfull, svettig och hade glömt min bh var livet underbart när jag cyklade till skolan. Jag ville stoppa, verkligen känna efter och verkligen inse.... Jag är GLAD!

Tisdagen var så bra att jag vill spola tillbaka och vara där NU. Precis där när man känner sig omtyckt och att man verkligen betyder något. När det känns som man är den, den människan i världen som faktiskt är värd mest. DÄR vill jag stanna, där vill jag vara och så var det igår.

Det är vissa små saker som gör att dagarna blir som en dans på rosa fluffiga moln:
- En solglimt
- En otrolig vän
- Ett glas vin en tisdag
- En DELAD sorg
- Ett sms från en vän
- Ett rosablommigt träd utanför föreläsningssalen
- En kram & en riktig puss

Det enda som kan förstöra min dag är om jag köper LOKA smultron med citron istället för naturell BARA för att den förstnämnda har rosa kork...


/Katarina, har en kidneyböna i halsen

te och brats

tekoppen i sepiaFy sjutton vad jag är lyckligt lottad. Varför tänker jag inte alltid såhär. Varför är jag inte alltid lycklig!!!!!!!!!!
Jag sitter i min egna lägenhet med en otroligt härlig kopp te med balkongdörren öppen och Familjen på högsta volym.........

Jag borde plugga men ack nej. Just nu är jag lycklig och jag tänker ta vara på denna känslan just nu, för tiden den går inte att spola tillbaka.

Jag trodde aldrig jag skulle kunna tycka bra om en lång tanig kille med väldigt mycket backslick och ridjacka. Men JO, det gör jag! (och det är inte BARA pga av hans klocka, Karro)



/Katarina, "stort, större än jag någonsin trott. Det snurrar i min skalle"

En stekig tisdag

Nu sitter jag här med min kopp te framför mig och är någorlunda bakfull. Kvällen blev inte alls som jag hade planerat eller väntat mig.... utan otroligt mycket bättre! De som SKA veta vad som hände kommer få veta eller vet redan.

Korta drag...
Det som skulle vara en fika blev till två glas vitt på Bill och Bull. Som senare blev till middag på 1&1 precis nere vid ån nästan mittemot Saluhallen. Där välkomnades jag med en kram och sedan gjorde ägaren Håkan den godaste Cosmopolitan i VÄRLDEN. Ja, Karro du måste komma hit så vi går och smakar den! En Cosmo blev till ett besök på Snerkan där jag bjöds på drinkar och Champagne. Sedan blev det taxi till Birger Jarl precis vid Flustret. Där blev det en cider, en RIKTIGT god, pineapple/citrus. Sen blev det taxi hem till mig.
Som skrivet, jag hade planerat en fika!

Nu sitter jag här med teet, ett gulligt sms och lite huvudverk och nu mina vänner, nu är det dags för min föreläsning (missade den 08:15).



/Katarina, hade världens trevligaste tisdag

Studera i Uppsala!

nasse litenSka du läsa Biomedicin? Gör det i Uppsala!

Nu jämför jag bara Uppsala och Lund eftersom jag anser att de är de "riktiga" studentstäderna i Sverige. Det finns inga andra ställen i Sverige som har det utbudet för studenter som just Uppsala och Lund.

1. I Lund är Biomedicinarprogrammet endast uppbyggt enligt PBL (problem baser lärande) vilket jag själv som under hela gymnasietiden läste på detta sätt tycker är ett fruktansvärt sätt att lära sig saker på.
2. Uppsala är närmare till Stockholm (det du!)
3. I Lund är djurförsök INTE obligatoriskt. Hur kan man bli examinerad biomedicinare utan att ha gjort djurförsök? I Uppsala är det obligatoriskt och vi har en djurförsökskurs som även är en stoppkurs (klarar du ej kan du ej fortsätta). Uppsala är för övrigt enda staden där djurförsök är obligatoriskt. Om man inte tål djurförsök ska man inte bli biomedicinare!
4. Det finns tillgång till utbyte på fler orter (Lyon, Melbourne, Toronto och Jena) än i Lund (Liege och Aberdeen).

Det som är bra med båda är att det är mycket laborationer på båda orterna, det verkar som Lund har lika bra sammanhållning inom programmet som Uppsala har och det verkar vara lika bra studentliv i Lund som i Uppsala...

Upt 2007-05-09 17:12
Om man är mot djurförsök bör man inte läsa biomedicin enligt min mening.


/Katarina, Läs i Uppsala... det lönar sig!

Tebrännboll med fest som avslutning

Den här veckan är lite rörig. Vårt schema har nämligen ändrats helt och hållet. Alla ändringar i laborationsgrupperna beror på trippen på fredag. Alla som ska åka med till Umeå måste laborera tidigt så att de slutar vid 12:00 eftersom bussen avgår 12:30.

Förresten har jag berättat att vi ska till Umeå? Vi ska åka iväg på en årlig tradition som alla biomedicinare i Sverige är inbjudna till. Varje år spelas nämligen biobollen som är en brännbollsturnering. Men det är väl inte därför man åker upp, eller inte jag. Det är nämligen fest fredag och lördag. I år äger det rum i Umeå. Vi lämnar Uppsala vid 12:30 och kommer fram någon gång vid 21:00 och då börjar festen direkt. Vilket betyder att förfesten sker på bussen upp. Det som är bra med resan är att vi blir sponsrade av BMF (biomedicinskaföreningen) och behöver därför endast betala 200 kr för bostad, sittning, mat och resan. Det ska blir GRYMT trevligt att träffa nytt folk. Biomedicinare från bla Linköping, Kalmar och Lund ska dyka upp.

Från Uppsala åker vi upp med 5 lag och vårt lag ska vara utklädda till tepåsar. Så idag hemma hos mig tillverkade vi våra påsar och lappar. Bilderna från dagen hos mig finns lite överallt i inlägget!

Citerar Fredrik, "Det är inte så viktigt att vinna brännbollen, det viktiga är att vinna FESTEN, och det brukar vi från Uppsala vara ganska bra på...." - ingen ändring på det i år heller



/Katarina, trött som få...

Tjeckiska killar med hjärna

energit brainIdag fick jag en tjeckisk souvenir från Karro som har spenderat några dagar i Prag. Det är vitaminpiller som smakar en blandning mellan körsbär och sten som ska göra mig smartare. Av någon anledning tycker hon att jag behövde det.... Jag förstår inte riktigt!

Eftersom jag har ont i halsen och även idag känt mig lite febrig ska jag nu sätta mig med mitt kloster te med varm mjölk och kanel och bara njuta. För imorgon måste jag vara fräsch och frisk eftersom jag ska på "fika" med Stekaren. Ja, Söt är helt dumpad, eller var det jag som blev dumpad?! Ähhh, strunt samma. Vi ska inte träffas mer helt enkelt.

Jag vet inte om jag är mesig. När jag har gått ur ett förhållande eller något liknande kan jag känna mig lite mindre värd. Då brukar jag ragga upp en mycket bättre kille (strunt samma på vilket sätt han är bättre, bara NÅGOT är bättre) för att bevisa för mig själv att killen som har lämnat mig är inte värd mig för jag KAN få bättre. En sådan kille var StekarenSöt och jag slutade träffas och vips var jag tvungen att finna en bättre kille.
Imorgon ska jag träffa Stekaren och det ska bli 14 grader och sol/moln så jag har anledning att glassa i solisarna!


/Katarina, nog om killar, nu blir det Te

En förstörd tidning

elin klingJag har tidigare skrivit om att det FÖRSTA jag gör varje vecka är att läsa Elin Klings måndagsinlägg. Jag var inne på Stureplan för några dagar sedan och såg då att Kling att fått en egen blogg så hon kan skriva lite då och då istället. Tyvärr tycker jag att detta har resulterat i att kvalitén på det som postas har sjunkit kraftigt. Synd eftersom hennes spalter varje måndag var korta, genomtänka och intressanta. Hoppas hon förbättrar sina inlägg för jag saknar min måndags underhållning.

Först skickas favoriten Shulman iväg och sen förstörs Klings spalt. Vad händer med Stureplan? Mingelbilderna har jag ALDRIG varit intresserad av....



Upt 2007-07-07 16:24
Jag läste precis att Kling nu börjar som moderedaktör på Solo. Får väl kika in i tidningen när hon har börjat och utvärdera hennes arbete. Som ni kanske märker gillar jag hennes arbete mycket och kan meddela att bloggen idag håller en helt okej standard!




/Katarina, ska nu kliva in i duschen och sedan läsa igenom den kommande laborationen

En kärleksförklaring

aolglasisarSkrivet på tåget mellan Uppsala och Stockholm cirka 09:25 2007-05-05

Idag stämmer verkligen frasen, "bakom mina solglasögon kan jag va mig själv". Jag är osminkad, svart under ögonen och fruktansvärt trött. Men jag har satt på min solbrillorna så nu känns allt bra igen...

När solen dyker upp på våren åker de på och tas inte av förrän snön börjar att falla. Jag LEVER i mina älskade HELA solperioden. JA, de är mitt substitut till en pojkvän!


/Katarina, älskar sin bågar

Åldersnojja

You Are 27 Years Old

20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.
What Age Do You Act?


Jag vet. Ett mesigt test var jag tvungen att lägga in. Oj vad jobbigt för er, men jag tyckte att det var väldigt väldigt roligt. Det stämmer väl någorlunda. Det beror ju på omständigheterna, från situation till situation, hur jag beter mig. När jag är mitt allvarliga jag kanske jag är 25 men när jag är mitt barnsliga är jag 16 igen!

Hur gamla blev ni?


/Katarina, har precis ätit ägg med kaviar

Shopping a la Stockholmo

paketet r?ttJa, då var det dags för uppföljaren till mitt förra inlägg. Här kommer min shopping och mina fynd.
Första är ett zebrapaket till Karro som jag inte kan avslöja innehållet eftersom det kan finnas möjlighet att hon läser ikväll...






Mitt första fynd bestod av ett gäng hårnålar från Lagerhaus för 3 kr. Tips! Lagerhaus på Drottninggatan 31-37 säljer ut sina smycken och håraccessoarer med 75% rabatt.
Mitt andra fynd var den aprikosa boleron (kanske lite glitter i) som jag köpte för 20 krH&M. Genom öglorna var det trätt en ful flätad orange tamp men jag slängde det och tänkte använda mig av ett vitt eller silvrigt sidenband, beroende på tillfälle.

På samma H&M hittade jag en vit jacka med guldknappar. Den har korta ärmar och slutar ungefär vid naveln. Den är i bra och tåligt material till ett pris av 198 kr. Jag kommer använda den i sommar ovanpå en vit topp eller ett längre mörkblått linne. Perfekt till lite kyligare sommarnätter när daggen har fallit.


Mina sista stopp var på Thomas Sabo och Lagerhaus. På Lagerhaus köpte jag detta plastglas som Elin har tipsat mig om. Perfekta nu i helgen när vi ska upp till Umeå och dricka vin i bussen...
Jag passade på att lämna in min Tomas Sabo kedja som är sönder och en av mina berlocker som har tappat sin "krok". Hoppas på att få tillbaka de snart. Kaninen är helt klart saknad!


Ska jag behålla den vita jackan eller lämna tillbaka den?



/Katarina, fortfarande snuvig men ska nu borsta tänderna

En tur i hufudstaden

Anna och JagJag gick från Stockholms C till hotell Amaranten på Kungsholmen igår vid 09:50. Väl uppe på systers rum gjorde vi oss iordning och sen gick vi ner för att äta frukost i deras restaurang. Deras frukost är HELT ljuvlig. De har ALLT! Så om ni ska bo någonstans i Stockholm, bo på Amaranten på Kungsholmsgatan 31 så är ni garanterade en underbar frukost.

Sen gick vi över Kungsbron och ner till Kungsgatan. Vi äntrade drottninggatan och gick in i Zara, Souk, Din sko, H&M och ja resten av alla bra butiker på den del av Drottninggatan som ligger mellan Kungsgatan och Åhléns City. Efter en tur på NK så mötte jag Anna på Biblioteksgatan. Vi kikade på bla Urban Outfitters och Romani eftersom jag letar efter en ny väska.

Anna och jag var så trötta att vi satte oss och käkade lunch Coffehouse by George mittemot NK. Casper kom förbi och var social. Mycket trevligt eftersom jag inte sett honom på väldigt länge. Sen begav vi oss till The One som enligt mig är den bästa inredningsaffären i HELA Stockholm, om inte i Sverige. Som absolut är ett tips för er som bor eller ska besöka Stockholm. Vi vandrade vidare till Hötorget där vi satt en stund och myste. Sen kom Annas pojkvän, Cleas, och hämtade henne och skjutsade mig till stationen.


Kvällen tillbringade jag tillsammans med Ada, Niklas, Filip och Christofer på VG's över en grekburgare och lite vatten.

På bilderna med klänningar kommer den vita från Zara, söt men var i dålig kvalité och den blårandiga kommer från Topshop men fanns endast kvar i en 42:a och jag skulle velat ha en 38:a....


Ps. Min shopping kommer senare.



/Katarina, febrig

Pizza med buljong

DegenGod mat kan faktiskt också vara "nyttig". Egentligen HATAR jag det ordet men okej: GOD mat, måste inte vara onyttigt kan jag skriva istället. Idag åt jag buljong till lunch. Men istället för att dricka lite buljong lade jag i frysta ärtor, broccoli, spenat och köttbullar. Kokade upp och vips så hade jag istället en köttbulls- och grönsaks soppa som faktiskt är riktigt god. Jag åt ett ägg och en knäckemacka till. Hur gott som helst!

Även pizza kan faktiskt göras bättre. Jag brukar göra pizza på endast fullkornsmjöl och sen istället för att ha korv och feta saker på kan man ha majs, broccoli, sparris, zucchini och andra grönsaker. Osten kan dessutom bytas ut mot ost med låg fetthalt. Annars kan osten skippas!




/Katarina, tänkte dela med sig

Rött sidenband istället för tampen

s?ndertrasat sn?Dagens oufit består av den röd/vita sailor toppen som jag köpt på Gina Tricot i Uppsala för inte allt för länge sedan. Som vanligt har Ginas kläder otroligt dålig kvalité och efter första tvätten var snöret/tampen som satt under bysten söndertrasad. Så idag tog jag tag i saken och bytte ut det mot ett rött sidenband istället vilket blev ett mycket lyckat resultat. Nu ska jag ta mina kläder och gå till affären och panta flaskor efter att jag har diskat all disk!





/Katarina, "nu skulle inget bli som förr, det var en annan division....."

Valborgbilder & uthyrning

vinglasSå, nu är bilderna från Valborg upplagda. Nu väntas bilder från gårdagen i Stockholm, Kvalborg -kväll, Kvalborg -dag och Forsränningsbygge. Nu ska jag redigera och käka buljong.


Idag blir det städning, panting av burkar, diskning och tvättning för ikväll kommer antagligen en tjej som ska titta på min lägenhet eftersom jag hyr ut den i sommar. Är ni intresserade så kontakta mig på [email protected]


Upt 2007-05-06 16:09
I stortsett ALLA bilder är numera upplagda. Så det är bara att kika in och kanske tom skriva en liten kommentar. Har alltså nu totalt 947 bilder. Är det någon som förstår att jag är GALEN med min kamera?!




/Katarina, med hälsningar

Nytt liv med buljong

motocrossen skurenSedan jag var lite har jag alltid gjort något. Jag har dansat sedan jag vet inte hur länge, jag har ridit i flera år och efter att min bror började köra motocross slutade jag att rida och pappa köpte en 125 cc till mig. Jag och Karro började träna på Gerdahallen i Lund (varför har Lund ett grymt skabbigt studentgym jämfört med Uppsalas?) under gymnasietiden. Vissa veckor kunde de bli upp till 5-6 ggr i veckan.

En kväll i oktober 2005 gick mina två armar genom en glasdörr vilket resulterade i åtta stygn på höger armbåge och två på höger ringfinger. I en månad kunde jag inte röra armen och därefter gick träningen utför. Det blev inte att jag satte igång på riktigt igen. Jag flyttade till Uppsala hösten 2006 och köpte ett gymkort. Jag, Karro och Therese var flitiga i början. Sen kom Anatomin = INGEN FRITID = INGEN träning. Sen har det ju bara gått utför.

Igår stod jag i linne och trosor och tittade ner på mina lår och insåg att jag SAKNAR mina rid- och motocrosslår. Varför har jag misshandlat min kropp såhär. Jag som hade en platt mage (inga rutor!), grymma benmuskler och armar som jag kunde vara nöjd med. Nu ser jag ut som en potatissäck och jag är inte nöjd. Denna gång räcker det INTE med bara träning. Nu blir det promenader och bra matvanor eller snarare inga matVANOR. Inga kakor, inget godis, ingen öl, ingen läsk, ingen skräpmat/fyllemat och absolut ingen juice med sockerhalt 100%. Nu börjar det, mitt nya liv. Beach 2008 ska jag vara nöjd med min kropp, precis som jag var sommaren 2005!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



/Katarina, bränner i ögonhålorna

Grattis

Idag fyller hon år. Den där Karro. Den där tjejen men sängen som hon tappar på gatan. Idag befinner hon sig i Prag med sin familj men kommer hem ikväll. Igår köpte jag en minipresent till henne som jag vet kan användas uppe i Umeå. GRATTIS gumman. Ring när du kommer hem så du kan öppna ditt mini-paket!




/Katarina, sjuk

En dag med syster

baren p? amarantenSitter med fet torr hy i ansiktet och väntar på att bussen ska gå. Kl 08:31 avgår bussen utanför min dörr (ja, så bra har jag det!). Den stannar vid Stadshuset där jag hoppar av, går till centralen, trycker en biljett och hoppar på tåget till Stockholm.

Vid 10:00 ska jag äta frukost med min syster på Amaranten på Kungsholmen där min syster bor i helgen. Lite senare ska jag träffa Anna för att mysa i stan och fika. Jag måste gå in på Tomas Sabo och lämna in mina smycken som gått sönder. Sen hade jag tänkt kika in på Souk, Monki och Mango. En titt på NK är ju inte heller helt fel!

Hur ska ni spendera er lördag?


/Katarina, har bråttom

En farlig väg

Karrpo tappar s?ngen litenJag har en kompis. Hon kommer från början från Västerås och har nu flyttat till Uppsala för att plugga biomedicin, precis som jag. Denna vännen är speciell. Hon var den som jag först fick "riktig" kontakt med. Jag kommer ihåg i början av allt festande då det var "Du och JAG".

Under Valborgshelgen kom en av Karros vänner upp hit för att dela den underbara känslan med oss. De behövde då låna min tältsäng som jag givetvis lät dem göra. Karro och jag var uppe på vinden och hämtade sängen och en lite kärra. Jag hoppade ur hissen på min våning och Karro åkte ner till botten. Jag stod givetvis beredd med min kamera och fotograferade henne påväg från mig. Nedan följer en liten bildserie på hur Karro lyckas tappa sängen och sen ja, faktiskt få upp den på "vagnen" igen. Oj oj oj, vad jag skrattade!!!









/Katarina, har en farlig vän

Förvånande

Jag måste nog erkänna en sak.

Jag attraheras av stekaren från igår. Nej, det är inte pengarna eller hans champagne. Det kan jag fixa själv! Det är själva grejen. Att jag egentligen skulle tycka att han är äcklig med den fetaste backslicken jag någonsin sett, med sin ridjacka, med sin smala midja och sina seglarskor. Nej, så är det tydligen inte. Karro jag vet att du hatar mig för att jag gillar denna kille men du, du måste lova att vara min brudtärna när vi gifter oss................

Ps. Jag rekommenderar att ni klickar på länkarna till "stekaren" och "backslicken"
för jag tyckte att de var lite roliga
"I just don't care what
You've done in your life"


/Katarina, slutar aldrig att förvåna sig själv och han var grym i solglasögon

Ett Amex rikare och en kväll fullare

jag och KarinMycket sjukt svineri och stekare har jag varit med om när jag växt upp Sveriges mest moderattäta kommun, men fått ett Amex Platina av en kille har nog aldrig hänt. Någon gång ska ju vara den första och ja, just igår fick jag ett American Express Platinum.

Vi började med att spela brännboll och grilla hamburgare, som BMF (Biomedicinska föreningen) bjöd på, i Ekonomikum. 
 
Jag åkte hem och bytte om och sen vidare till Christofer där det bjöds fördrinkar. Sen gick vi till Stockholms där vi beställde in en flaska mousserande och satte oss för att prata med Fredrik och Malin. De begav sig efter en stund och sen var det bara järngänget (jag och Christofer) kvar. Karin (kommer från Näset) dök upp efter ett tag och var väldigt gullig och bjöd på drinkar

När de spelade Gigi d'Agostino på Schlager golvet blev jag och Christofer vilda. Det är ju "vår" låt. Så det blev högstadie-stekar-dansen igen, som vanligt. Sen träffade jag C uppe i Kakel och när Stocken stängde gick vi vidare till Escobar där det bjöds på shots (anledningen till dagens huvudverk).

Taxin avgick vid 02:00 hem till honom. Där fick jag välja mellan Gula änkan eller Pol Roger. Självklart var det den sistnämnda jag valde. Sen satt vi där och snackade på balkongen och drack Pol Roger en helt vanlig torsdag efter Stocken och sen efter det var jag FULL. Ja, kan man tänka sig tänka sig. Sen skulle jag ta taxi hem och han var gullig och erbjöd sig att betala. Helt okej för mig. Då ger han mig sitt American Express Platinum och något ÄNNU sjukare. Jag tar emot det, varför?

Ps. Ni vet var bilderna finns



/Katarina, har lite ont i magen

Vännerna är borta

Platinat är tillbaka lämnat, linserna är köpta och jag är hemma. Vad ska jag göra? Jo, jag ska planera kvällen. Vem ska jag ringa?

Karro är i Prag och firar sin mamma
Elins föräldrar har kommit upp
Ebba har åkt hem till Stockholm
Alex har kört hem till Småland
Christofer ska servera på Vg's
Eric ska vara med Louise

Vad gör Ada, Filip, Linnea, Karin och de andra? Jag ringde Ada först och fick napp. Så nu blir det grillning med Ada, Helene och hennes korridor. Om det regnar får vi gå in till korridoren eller sticka ner på stan och käka på någon nation. En riktigt mysig kväll trots att halva vänskapskretsen är borta eller upptagna.



/Katarina, vilka fina vänner man har

Bakfull med Amex

amex och telefonJag är fruktansvärt bakfull och hade en av de sjukaste kvällarna igår. Nu måste jag sätta i mina linser och cykla till skolan med en bruten cykelnyckel men jag kan lova att både rapport OCH bilder.

På bilden intill ser ni vad jag hittade på min bänk i morse. INTE mitt Amex (jag har inte stulit det) som en kille gav till mig (ja, det är äkta) och ett nummer som är inlagt som Älskling. Varför? Fortsättning följer........

Sen citerar jag min Christofer: "Katta ser lite bättre ut och han har förlorat något bra"
Tack Christofer! Det är faktiskt sant det du säger...


/Katarina, märklig människa vid fylla

Första maj, en demonstration i mitt hem

vinglasIgår städade jag HELA lägenheten, diskade 3 dagars disk och tvättade ALL min tvätt vilket verkligen var nödvänligt! Känns faktiskt grymt skönt att allt är snygg och städat, nya lakan i sängen och solen skiner in på den rena golvet.

Hade ingen lust att varken redigera bilder eller skriva igår. Men var inte ledsna bilder kommer garanterat! Jag har nämligen 240 bilder kvar som jag inte har redigerat. Ja, 240 stycken! Om ni är sugna att titta på de bilder som jag hittills har redigerat är det att bläddra ner i bloggen eller titta inMIN Pixbox.



/Katarina, var tog min hy vägen?

RSS 2.0