En kärleksförklaring till mig själv

Jag försöker utvärdera mig och min kärlek. Jag försöker inse hur jag är. Till exempel, "är jag svartsjuk?" eller "är jag romantisk?". Det är ganska svårt att utvärdera sig själv, men jag tror att man lär sig ganska mycket av det. Sen är det roligt att jämföra med hur man var tidigare, när jag var yngre och bodde i Skåne.

Förr var jag ganska vild. Det var mycket killar. Inte att jag hånglade med allt och alla utan mer att det var killar överallt, hela tiden i mitt liv. Pojkvän hit och pojkvän dit. En mer seriös och en mindre seriös. Sandra skämtade igår om att låten Promiscous av Nelly Furtado var skriven för mig. Vilket kanske inte riktigt stämmer, men det visar ju lite hur "crazy" jag var innan.

Om vi jämför med Uppsala. Klart jag har haft killar i Uppsala. Jag gick fasiken inte i celibat när jag flyttade upp, men tog det ändå lugnare. Jag blev mer självständig. Jag var inte tvungen att få uppmärksamhet och uppsattningh från killar och pojkvänner för att känna mig stark.

Det jag ska komma fram till är att jag blir mitt gamla jag när jag kommer ner till Skåne. Jag börjar fundera på om jag verkligen är kär. Jag börjar se killar överallt. Det är märkligt. Det måste vara luften och vattnet. Eller så är det bara vännerna. Jag kommer in i mitt gamla liv. Vi sitter över vin och snackar minnen. Jag lever mig in i de tre underbara gymnasieåren. Till höstloven som innebar 5 dagars festande i mitt hus. Jag lever mig in i världen jag levde innan. Då killar var livets syre.

Det livet försvinner dock när jag kommer hem till Skanör från middag i Malmö.
När jag ligger i sängen.
När jag tar fram mobilen.
När jag öppnar bildmappen.
När jag ser bilden på honom.
Killen som i vanliga fall gör mig blind inför andra killar.
Killen som i vanliga fall alltid finns i mina tankar.
Killen som kysser mjukt.
Killen som är len och doftar gott på morgonen.
Killen som jag gillar.
Killen som jag saknar!

När jag kommer hem och ser bilden på dig upptäcker jag hur mysigt det känns i hjärtat. Jag känner att du faktiskt finns i både hjärtat och hjärnan. Att du alltid funnits där. Oavsett hur mycket killar jag och mina bästa vänner har tittat på och pratar om. Det är du, och endast du som äger mitt hjärta!




/Katarina, saknar dig!

"Sllllllutt!"

Håkan i Sunes sommar säger "Slllutt" när han har ätit upp Leffes lakritsbåtar och kastar påsen.

me and my old hairLite så är det numera med mitt hår. Det är kanske inte "Slllutt", men borta i varjefall. Jag är flintskallig, eller nej, det är jag inte, men nästan. Jag har inte mycket hår kvar. Det är så lite hår att när jag sätter upp det i svans ser jag ut som 30-åriga Liza som väntar sitt tredje barn, (Ja, fet och glansig). Nu låter jag väldigt missnöjd. Missförstå mig rätt! Jag älskar håret, men om en vecka. Mitt hår växer så snabbt att om en vecka är det perfekt. Luggen måste vänja sig vid att liga DÄR DEN SKA ligga. Mitt hår luktar dock underbart nu. Kokos och ananas (Karros favoritdofter, mohahaha) doft från en mousse som Maggan (frisören) använde. Var tvungen att ta med mig hem, trots det dyra priset på 220 kronor för endast 150 ml.

Jag kommer endast åt förebilden just nu. En efterbild kommer givetvis senare när jag letat upp USB-sladden till mobilen.











Upt 2007-10-31 10:55
Här kommer en rykande färsk bild och en bild där frissan är rykande färsk.







/Katarina, ska äta nybakta bullar i köket nu!

Gamla vänner - Älskade vänner

jag o KarroDet känns som jag alltid bott här nere. Som jag inte flyttat 70 mil uppåt landet. Att jag inte lämnat er och sen kommit tillbaka. Allt känns som vanligt. Så ska det vara med bästa vänner. Man ska kunna lämna, komma tillbaka och allt är som vanligt.

Imorgon ska jag in till stan med mormor och mamma. Vi ska lämna tillbaka ett par av mina jeans, köpa kappa till mormor och sen käka lunch på lilla torg (förmodligen). Sen ska vi alla klippas. Ja, vi lyckades få klipptid samtidigt, alla tre. Ska bli roligt. Jag funderar på, riktigt kort eller lugg eller bara uppklippt eller jag vet inte. Svårt att bestämma mig. Efter klippningen ska jag träffa Karro. Vi ska fika, göra hennes ärenden och bara mysa runt på stan. Sen på kvällen blir det middag på Koi på lilla torg och rosévin. Som back in the days. Karro + Jag + Rosé = SANT. Så är det, så har det alltid varit. (Kanske att Sandra följer med till Koi)

På torsdag ska jag och Karro till Lund och umgås med Sandra. Vi ska ha en heldag, göra oss iordning hos Sandra, förfesta hos en av hennes vänner inne i stan och sen till Göteborgs nation (som det ser ut nu, kan möjligen bli Lunds också).

Känns så skönt att ha så bra vänner. De gör att man känner sig älskad och behövd. Sandra blev alldeles galen när jag dök upp på hennes fest och Karro som sa att det var skönt att jag var hemma i Skåne.


/Katarina, ska nu hjälpa mamma rätta en bingolott

Överraskningen

jag och plotterÖverraskningen igår blev perfekt. Sandra blev helt galen när jag klev in genom dörren. Hon hade verkligen ingen aning om att jag skulle komma. Enligt henne var JAG dessutom den bästa presenten. Riktigt roligt var det. Jag hade helt missat att det var sagotema. Sebastian var Harry Potter och Lina var prinsessan på ärten. En kille trodde jag var bondbrud, så bli uteklädd såg jag kanske ut att vara. Sandra och jag har nu planerat att det blir lunds eller göteborgs nation på torsdag. Riktigt roligt att testa Lunds nationsliv.

Bilder från festen kommer imorgon!


Upt 2007-10-29 14:38
Nu finns det bilder också. Fler ligger självklart tillgängliga för mina vänner på FB.



/Katarina, ska nu ner med täcket och dricka te med en bok i soffan.

In the southern

flygPå lilla bilden ser ni Uppsala som det såg ut när jag lämnade det. De träd som har kvar sina löv är täckta av gult, orange och rött. På den stora bilden ser ni flyget jag åkte med. Nu har jag landat, åkt finbil, ätit lyxmat, druckit vin och sovit som en prinsessa. Underbart! Nu sitter jag vid frukostbordet och myser. Snart ska mamma och jag bege oss in till stan med finbilen. Västra hamnen med Kits of elsinore står högst upp på schemat.

Hoppas alla får en trevlig dag.




/Katarina, måste nu hoppa in i duschen

Var är min hejdå-puss?

Tentan gick lysande. Jag känner mig inte glad än eftersom jag inte har resultatet på papper. Jag vet dock att det aldrig känts så bra någonsin förut när jag lämnat en tentasal. Åhhh, skönt. Det betydde jättemycket med att sms, telefonsamtal och peppning inför tentan. Tack alla! Ni är älskade!

Nu ska jag packa. Biljetten är betalad och bussen avgår inom 1,5 h. Imorgon bli det bubbel i nyöppnad butik och sen överraskning. Jag längtar, längtar efter er, efter dig.

Nu ska Katarina ut och resa. Det finns en anledning om varför allt är så hemligt. Självklart får ni inte veta sånt nu. Ort och plats är hemlig. Så det så!

Ha en trevlig helg alla.


/Katarina, ska nu superpacka

Varför?

Varför ballar jag alltid ur den sista veckan innan tentan? Varför får jag alltid panik? Varför har jag sveriges sämsta självförtroende vad det gäller tentor? Nu har jag panikångest. Måste ta mig samman!

Upt 2007-10-25 12:35
Nu känns det lite bättre. Jag har satt på mig lammtofflorna, ätit köttbullar och tortellini och gjort lite av en gammal tenta.

Tänker tillbaka på augusti när jag bodde hos Karro de först fem dagarna. Otroligt mysigt och vad snäll söta Karro var som lät mig vara inneboende i hennes triplettrum. Saknar dig, vi umgås inte lika mycket längre.


/Katarina, kan numera prata, skratta och älska igen

Höstlistan

Som så många andra bloggare ska jag nu även posta min höstlista, dvs en lista på materiella ting som saknas i min värld denna höst.

höst löv svart vit- Ett par jeans med hög midja
- En kort svart kjol med hög midja (ej pennkjol)
- Svarta skinnstövlar i ridstövelmodell
- En snygg datorväska
- Vit skjorta med manchettknäppning
- Manchettknappar i silver
- Overknee strumpor i grått, koppar (och gult?)
- Armband som går till guld
- Mindre väska (alt. partyväska) som går till silver
- Vardagströjor (gärna tjocka)
- Långärmade t-shirts i brunt, grått och koppar
- Olika burkar till köket



Ska inte shoppa något innan jag och mamma entrar Gällstad. Ska bli roligt och se om jag hittar något.



/Katarina, en slösa

Min en och en halva vecka.

Den senaste veckan och denna veckan som gått:

Jag har ägnat en hel del tid åt bloggen. Som ni ser ändrade jag lite färg hit och dit. Mer rosa och mindra svart/grått. Kände att det var mer jag. Tror att bloggen byts helt och hållet om några veckor. Är mer inne på att ha stilrent då, men nu, nu vill jag bara var rosa. Så lite mer rosa, registrering på bloggkartan och lite sådant smått och gott. Som ni kanse sett har jag även bytt profilbild. NU, en häftig bild!

Länge har jag letat efter en tidning/magasin att prenumerera på. Vecka 42 var den vecka då jag insåg vilket magasin det skulle bli. Pause blev det utvalda och det fick bli en provprenumeration på 38 kr för 4 nummer. Efter det blir det nog en förlängning på 10 nummer. Det är en unisextidning jag kan läsa från pärm till pärm.

Infektionen i min högra stortå har inte blivit bättre under dessa två veckor. Det var först igår den började se hitta ut ur den ljusa korridor som tån börjat vandra genom. I söndags hade jag så ont att jag inte kunde gå. Efter ett desinfektionsmedel som inhandlades igår, är den nu inte HELT varig längre.


Jag upptäckte förra veckan att jag inte har tid att blogga på morgonen när jag inte sover ensam. Vilket har blivit mer och mer den senaste tiden. Fram till igår tyckte jag att det var det bästa som fanns, att sova med O. Inatt hände något, eller snarare imorse. Jag upptäckte hur skönt det var att vakna själv. Att kunna bre ut sig som man vill i sängen. Dock tycker jag att det är väldigt skönt att vakna bredvid en varm, mjuk och väldoftade människa, fast kanske inte varje morgon. Nu kommer det dessutom bli ett ganska stort uppehåll.

Förra veckan var det en del fest. Tisdagen var otroligt vild och galen. På torsdagen insåg jag att alla inte har samma uppfostran som jag. Alla regerar inte som jag anser vara "rätt". Ett uppvaknande som jag nu i början av denna vecka kunnat acceptera mer och mer. Vissa är bitchiga, andra skiter i det. Så är det bara. Ta vara på de människor som Verkligen betyder det lilla extra.


Idag fick jag brev från Försäkringskassan. Beslutet om bostadsbidrag, "Försäkringskassan har beslutat att betala ut preliminärt bostadsbidrag med 100 kr i månaden för tiden oktober - december 2007." Bättre än ingenting. 100 kr mer i månaden är cirka 2 kg köttfärs, en flaska vitt vin på nation eller p-piller för 3 månader.

Storhandla gjorde jag igår. Mat för 667 kronor kommer räcka länge. Allt från Kaviar, kycklingfilé, köttfärs, tortellini, mozarella, mjöl, hela skalade tomater, potatis, gräddfil, tvättmedel till färsk frukt låg i kassarna och i min ryggsäck när jag och Alex cyklade hem från Floggan.




/Katarina, många små händelser som gör min en och en halva vecka

Festen i lördags

champ. glas

I lördags var vi och serverade på en fest. Min systers två vänner hade fyllt trettio. 150 gäster hade tackat ja, och mycket alkohol var inköpt. Festen började med att alla gäster blev upphämtade med Stockholms ström 2, vid Nybrokajjen (vid Strandvägen). Där serverade jag och Alex skumpa. Efter en och en halv timmes båtfärd och 64 öppnade flaskor senare la vi till på Långholmen.


Vid folkskolan serverades det ännu mer fördrink. Sen var det middag. Rödvinet flödade och vid 20:00 var minst 10 personer otroligt berusade. Sen var det kaffe och avec. Vidare öppnade djs dansgolvet och även två fria baren öppnade. Folk var så fulla att de blev portade från baren! Vid 00:20 serverades det nattamat. Mycket 80-talare på dansgolvet. Vi som stod i baren hängde även med och en del vevande blev det trots allt. Otroligt roligt, men slitsamt. Som jag skrivit tidigare jobbade vi 17 h.

 



/Katarina, ska nu storhandla med Alex

Var?

solgalssisar
Dessa solglasögon glömdes kvar på festen i lördags. De är i en killmodell och märket hette typ Gahtemate eller började ivarjfall på G. Det är precis den här modellen på solglasögon jag har letat efter hela sommaren. Nu är min fråga till er. Är det någon som vet var dessa glasögon kommer från? Är det någon som vet var ett par liknande kan köpas? Grymt snygga, synd bara att jag har ett samvete och inte tog de med mig.


Snälla, hjälp!












/Katarina, vill ha dem så gärna

En helg av överraskningar

Sitter i skolan just nu. Borde plugga men sitter vid en datorn istället. Jag kom på en sak. En hemlig sak.

Håller på att planera helgen och det är mycket hemlisar på gång. Överraskningar hit och dit. Det ska bli roligt. Hoppas att allt lyckas. Alla kan råka ut för mig denna helg. Kanske är det just du som blir överraskad!

Nu ska jag skriva tidsschema för helgen och den kommande veckan. Sen ska jag fortsätta att lära mig vilken effekt temperaturen har på rekations hastigheten. Jag kan ju berätta för er att i vanligaste fall så höjs hastigheten med temperaturen.

Ledtrådar:
1. Jag sitter på Tradera.se
2. Jag letar Gotländska butiker
3. Jag sitter på Hitta.se för att leta adresser
4. Måste ner på stan för att köpa klapp
5. En väska måste hämtas från vinden



/Katarina, nu börjar tuggumitt smaka bajs.

En inredning till min mamma

bordsdelenLinnea och hennes familj var så snälla och lät fyra (exkl Linnea) av oss som serverat på Långholmen att sova i deras hus i Bromma. Ett otroligt mysigt område. Lugnt, nära naturen men ändå nära civilisationen. Huset var också jättemysigt. Köket var precis så som min mamma hade velat ha sitt. Modernt men i en gammal stil. köksdelenDeras matplats hade de byggt ut som en terrass med fönster. Det fanns en kökssoffa och sen en liten hörna med snygg stol från köäkssoffanNorrgavel där det även låg grått lammskinn (precis som mamma älskar). Ja, detta kök borde min mamma fått se, för att få lite inspiration.



Roligt 1: Linneas mamma hette också I, precis som min.

Jag tog tre bilder med min kameramobil. Eftersom jag inte hört med Linnea om det är okej, att jag publicerar dem, läggs de ut i litet format.



/Katarina, i Bromma mår man säkert bra när man växer upp

I mån av en massage

I lördags jobbade vi 17 h. Den som inte har jobbat i 17 h själv kan inte föreställa sig detta. Jag har nog inte mått sämre dagen efter. Jag har varit med om mycket. 14 h pass på jobbet 4 dagar i rad, festat mer än en hel vecka i rad, men aldrig ALDRIG har min kropp varit så utsliten som den var i söndags. Eftersom vi bar otroligt mycket och tungt hade vi inte bara värk i kroppen utan även träningsvärk.

mina sjukst svullna händerPå nedervåningen hos Linnea i Bromma 11:07 2007-10-21
Jag kan knappt skriva, så jag undrar om det kommer synas vad som står när det ska gå från papper till datorn. Mobilbloggning är inte att tänka på då jag inte kan trycka in knappar.


Där slutade det. Jag kunde knappt röra mig. Ännu mindre gå. Min inflammation i tån var dessutom mycket sämre och jag haltade genom hela Stockholm i jakt på de perfekta shoppingfynden. Det var ju knappast bara jag som mådde såhär. Alex hade en blåsa UNDER foten och de andra var också helt utmattade. Dock tycker jag att det var värt det. Otroligt roligt hade vi och pengar blev det. För mig och Alex är de iofs redan slösade trots att de inte har kommit in på kontot än.

Jag och mamma hade tänkt att checka in på ett spa på söndag. Nu fick jag mail där det stod att behandlingarna var fullbokade, men att de hade rum kvar. Så vi får se hur det bli.



/Katarina, på bilden ser ni mina sjukt svullna händer (från i söndags)

Nystart med klänning

modströmklännignJag är så trött på alla klänningar som ser likadana ut. Till exempel den typiska Gina tricot klänningen. Dåligt material och tråkig modell.

Jag fick ett mail från Bubbelroom.se där jag fick reda på att de har nypremiär den 1 november. Redan nu kunde jag kika, logga in och undersöka funktionerna. Snyggt upplagd sida, där det både kommer finnas en shop och en köp- och säljfunktion.

Jag hittade denna snygga och lite roligare klänning på Bubbleroom. Den kommer från Modström och har roliga detaljer. Vilket gör att den både är snygg framifrån och bakifrån. Klänningen på den lilla bilden hittade jag hos Asos.






/Katarina, trött men måste plugga idag eftersom tentan inbefinner sig på fredag

Friad från bloggandet

Till skillnad från Stureplansprofiler blev jag friad efter en hård och rättvis rättegång med mig själv som motstånd. Det är nämligen så att jag inte behöver blogga i helgen. Jag har blivit ursäktad eftersom jag har andra planer än att sitta i Uppsala och mögla i lägenheten. Jag och fem va mina bästa vänner ska imorgon kväll servera på en fest. Det är min systers vänner som fyller år och det beräknas komma 150 gäster. Det ska bli riktigt roligt.
Så i helgen händer följande, 

långholmenJag och Alex tar tidigt tåget till Stockholm. Sen möter vi Linnea, Christofer och Karin på T-centralen där vi tar oss vidare med röda linjen till Hornstull. Där möter vi Fanny och sen tar vi bussen vidare mot Långholmen. Där ska vi fixa en massa och på eftermiddagen kommer gästerna med båten från Nybrokajen. Sen är det holabaloba för alla "gamlingar" och framåt småtimmarna tar vi taxi till Bromma. Där kommer vi tillbringa natten.
På söndagen står staden Stockholm på schemat. Då ska Alex och jag spendera alla våra pengar. Kanske hinner emd Hallwylska palatset också. Sen efter en heldag är det tillbaka med tåget till Uppsala.

Jag hoppas ni får en trevlig helg. Vi ses på måndag (möjligtvis söndagkväll)!
Kramar



/Katarina, ska nu läsa Expressen

"We are the special two"

Igår var det Stock som vanligt. Älskade älskade.... Skedde en sak som gjorde att jag blev lite hängig. Ville gå hem tidigare men O var inte sugen. Ville inte vara en klängig tjej och be honom gå med mig och lämna sina kompisar. Det är inte riktigt min stil. Så, berättade för honom att jag kunde gå själv, hämtade ut jackan och satte mig ute och bloggade.

Ps. "Han" är numera O.

Skrivet 2007-10-19 00:34
Det är nu man börjar undra. Är det värt det? Eller snarare, var det värt det? Var det värt att "förlora" en bekant för att kunna vara med honom. Det är nu jag börjar undra, är det tillräckligt att jag tycker om honom väldigt mycket?

Jag stod med Karin uppe i baren (åhhh, underbaraste Karin!). "Hon" kommer fram och kramar om Karin, men jag är som luft. Jag förstår att "hon" är ledsen och inte vill umgås med mig, krama mig eller prata med mig. Dock tycker jag att inte ens kunna säga hej, är lite konstigt. Alla reagerar olika på olika situationer, det enda jag vet är att detta inte är min stil. Nästa gång vi möts, då ska ivarjefall jag säga hej. För det tycker jag visar vår värdighet.

Som jag skrev, alla reagerar olika och jag kan inte annat än respektera och acceptera hennes reaktion.



/Katarina, jag gillar dig väldigt mycket och det är värt det. Du är värd det!

Rapport från Snerikes tisdagen 16/10-07

Härligast klänning: Karros rutiga från H&M
Festligast klänning: Alex paljettklänning från Gina tricot.
Kvällens äckligaste dryck: V-dalas vita vin på flaska
Kvällens bråk: Alex + jag mot tjej (inte meningen)
Kvällens sjukaste människor: Jag och Alex
Kvällens värsta utbytesstudent: Jag som leker engelska med skylt där det står, "No cocks here, please!"
Kvällens onormalaste: Jag med ballonger som ett manligt könsorgan
Kvällens bästa lek: "Frust + ta foto"
Sjukaste bilderna: Från "Frust + ta foto" - leken
Kvällens antal: Vi var väl cirka 30 partyglada biomedicinare
Kvällens förfest: I V-dalas "red room"
Kvällens sämsta vakter: Snerikes vakter var otrevliga (alla förutom EN)

Kvällens slutsats: Jag ska ta det lugnt på torsdag och inte befinna mig på Snerikes på väldigt länge.
Kvällens VIKTIGASTE slutsats: Jag ÄLSKAR Stocken!!!!



/Katarina, hade en otroligt rolig kväll men det berodde inte på Snerikes utan på mitt underbara sällskap

Allmänt inlägg om vardagen

Jag och AlexBloggningen ligger lite på is. Har inte tid att blogga på morgonen då jag oftast inte är ensam. Cyklar till skolan och pluggar i några timmar. Sen hem och är helt slut. Orkar då inte plugga. Denna vecka kommer/har det även vara/varit en del fest. Så direkt efter skolan är det bara in i duschen och sen iväg.

Ikväll är det Stocken som gäller. Jag känner inte alls för det. I tisdags gick det lite väl vilt till. Alex och jag är ingen bra kombination. Vi är väldigt vilda och har sjuka ideér. Jag kan ju be om ursäkt till alla som var tvugna att råka ut för mig i tisdags. Men roligt var det, riktigt roligt.

Nu ska jag installera det senaste winamp, skicka iväg lite mail och sen vidare till skolan.





/Katarina, torsdagarna är bästa dagarna

Goddag virrpanna!

Jag drömde konstiga drömmar. I natt har jag varit allt från chefsredaktör för Make up store (?), morfar dog och jag upptäckte att jag hade klistrat igen kuvertet till Försäkringskassan utan att lägga i blanketten. Ja, morgonen startade inte bra. Hade dock ändå ett bra humör när jag som vanligt, försenad, cyklade mig svettig till BMC.

Väl där en lång och allt annat än pigg föreläsning. En lite blåmes letade sig in i föreläsningssalen, dammade ner oss studenter med sitt flaxande och flög tillslut ut. Sista föreläsningen på denna kursen, kändes ändå helt okej.

Upp i bilioteket och plugga. Sms från Ebba, "Vi står vid bankomaten. Ändrade planer, kom". Packa ihop saker och sen trampa ner förbi Akkis och vidare till Stocken där kåldomar och potatis förtärades för min del. Sen tillbaka upp för Akkis backe till BMC. Där blev det 3 h plugg om elektrolyt lösningar.

Vidare till Folkes på cykel och köpte bananer och clementiner. Upptäcker halvvägs ut att jag missat ekologisk lättfil. In igen och sen ut igen.

Nu sitter jag här, nydushad och med snygga kläder och skor. Ska slänga på mig smink och föna håret. Sen på med trenchen, kaninpälsen och stora tramptag ner till V-dala. Middag och älskade vänner väntar där. Ikväll är det sedan Snerkan. Yes, underbara vänner, vin och mat är det bästa som finns.




/Katarina, "feel that sound"

, , , , ,

Då var det städning

städningDå var det dags att fixa lite. En höststädning av bloggen kan man kalla det. Eftersom jag nu pingat min blogg på nyligen ganska länge tänkte jag att det var dags att komma upp på både bloggar.se och bloggkartan.
Vi får se om det fungerar nu.

Andra bloggar om: , , ,
Jag har placerat min blogg i Uppsala på bloggkartan.se



/Katarina, fixar, donar och lagar mat

En dag i Stockholm

På lördag ska jag och fem av mina vänner servera på en fest i Stockholm. Två av min systers killkompisar fyller år. Festen slutar senare än vad tågen till Uppsala går och därför är vi tvungna att sova i Bromma. På söndagen har vi sedan bestämt att vi ska spendera i Stockholm. Karin var sugen på att promenera och besöka Hallwylska palatset (ett tips). Jag och Alex har upptäckt att vi faktiskt är mer sugna på att gå runt i ALLA affärer (förvånande va?)

Jag letar främst efter en ny "partyväska". Tre affärer som måste besökas i jakten på den riktiga väskan.
1. Romani på Bilioteksgatan. Främst för att de säljer Furla
2. DKNY, Mulberry och väskavdelningen på NK. Den sistnämda säljer både Furla och Burberry.
3. Gucci på Birger jarlsgatan.

Jag behöver även en svart hög kjol. Efter jakten på den i Uppsala verkar vara omöjlig. Blir det Mango vid Sergels torg och Zara på Drottninggatan

Armband behöver jag också. Gärna stela. Då finns det även där tre butiker som jag föredrar.
1. Zanzlöza zmycken på Jakobsbergsgatan 9, tvärgata till Biblioteksgatan
2. Dry lake i Sturegallerian
3. Antikt, gammalt och nytt på Mäster samuelsgatan 11 som är en tvärgata till Biblioteksgatan

Jag och Anna på trappanAndra affärer som jag aldrig missar när jag är i Stockholm,
1. Massimo Dutti, bästa ligger på Norrmalmstorg
2. The One ligger på Hamngatan är en otrolig inredningsbutik. I lokalen finns även en bar
3. The Shirt Factory, finns bla på NK, i Sturegallerian och i Gallerian (Hamngatan)
4. Top Shop, i Gallerian
5. Footlight, på Norrmalmstorg har grymt snygga loafers



Jag och Anna på Hötorgtrappan


/Katarina, I think I'm a little bit in love with you

Ett uppstånd

the noteJag tycker det är väldigt roligt med små lappar överallt i huset. Eftersom det i mitt hus endast bor (vad jag vet) vettiga människor och de flestas ålder börjar med en 2:a har vi inte så många lustiga lappar. Ja, jag anser att det ofta är äldre människor (läs: tanter) som skriver roliga noteringar i, till exempel tvättstugan.

Idag har jag haft ett helvete i tvättstugan. När mina Gant-lakan var tvättade vägrade maskinluckan att öppnas. Så mina lakan var en fångar i den runda, hårda och kalla centrifugen. Efter att ha pratat med Akutcentralen (ja, de kallar sig så), ringt och bett pappa komma upp och pillat med huvudströmbrytaren gick luckan upp. Innan jag insåg att jag skulle kunna ta ut mina lakan var en lapp nödvänlig. 

Så idag var jag tvungen att bidra till en sådan. Jag kan numera stolt berätta att "jag fick upp den 15:59". Bara så ni vet.



/Katarina, ska nu käka fläskfilé, åhhhh så gott!

"Det snurrar i min skalle"

Jag anser mig själv vara trevlig. Jag anser mig själv vara social. Jag anser mig själv även vara galen och sprallig.

Jag avskyr människor som är otrevliga utan anledning. Människor som man aldrig träffar som  bara snäser. "Bara för att". Sådant är tråkigt. Det gör att inställningen till denna människa blir negativ direkt.

Igår blev jag beskylld för att vara otrevlig. Otrevlig mot en av "hans" vänner. Eftersom jag inte var i mina sinnes fulla bruk, när detta ska ha skett, kan jag inte utesluta att jag uppträtt otrevligt. Minnena säger dock att jag inte varit otrevlig, men som sagt, kanske inte ska lita på dem till 100%.

Så nu ber jag om ursäkt. Om ursäkt för att jag varit otrevlig. För att jag varit otrevlig mot en människa jag inte känner. En människa som jag absolut inte har något ont mot och som inte har gjort mig ett dyft. Jag ber om ursäkt till honom, till gud och till mig själv. I fortsättningen måste jag skärpa mig. Otrevlighet är inte okej. Inte okej för oss människor som anser oss vara lite över alla andra. Det är de lägre ställda som är otrevliga. Inte vi! Vi bättre, snyggare och stoltare.

Förlåt!



/Katarina, ska nu ställa sig i duschen och tvätta av sig synden

Den riktiga kärleken

Igår var det torsdag. Ja, igår var det Stock. Åhhh, min älskade Stock. Jag vill aldrig lämna dig. Låt mig aldrig behöva överge dig.

lotta, karin och jagIgår var en otroligt bra torsdag. En väldigt mysig och trevlig förfest hos Karin med bra musik och roligt ordpussel. Sen vidare till Stocken. Lagom med folk och liten kö. Det var till och med så att man kunde vara i kakel. Vilket ledde till att jag stod och skrek med till Stad i ljus vid 01:00. Åhhhh, en Stock med Stad i ljus utan att man blir mosad. Åhhh, Tommy, min Tommy. Låt mig alltid älska dig!


Kan meddela att jag just nu lyssnar på Stad i ljus. Tårarna rullar ner för kinderna och min kropp är knottrig av gåshud. Tommy Körberg = kärlek. Jag tror att alla vi Stockholmare känner samma sak för Stad i ljus.

"Min resa var mot solen
Långt bort om alla slutna rum
Där allting är oändligt
och alla gränser har förevigt suddats ut

Jag ville se miraklet
och höra ord som föder liv
bli buren av en styrka
som bara växer när jag anat mitt motiv

Stad i ljus
i ett land utan namn
ge mig liv
där allting föds på nytt"


Kalla mig fjantig. Kalla mig tramsig. Kalla mig barnslig. Kalla mig patetisk. Jag bryr mig inte.
Ni har aldrig upplevt känslan. Ni har aldrig känt den. Ni har missat något. Något stort. Något underbart.



/Katarina, ge geeee mig liv där allting föds på nyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyytt

En kär sjukdom

Ja, idag har jag varit väldigt dålig på att blogga. Fy och usch för mig. Stackars er som varit utan mitt underbara fingerplinkande på tangenterna. Jag steg nämligen upp 18:10. Så jag har tillbringat dagen i sängen. Tanken var en tur på stan, men icke icke. Får kanske ta den imorgon.


Jag kan förresten meddela att jag är kär. Ja, det har skett. Nu försöker läkarna gör allt som går för att lindra mina smärtor. Ändå värker det i i hjärtat och dunkar i huvudet. Varje dag ska jag inta 3 tabletter. Det hjälper inte. Hans ögon har en laserförmåga. Ja, det är den som är farlig. Det är den blicken man faller för.



/Katarina, galet galet men härligt härligt

Förlåt!




När jag skrev inlägget om Björn Gustafsson var det detta klippet jag ledade efter. Nu hittade jag det och kunde inte låta bli att posta det. Björn Gustafsson, me and Elin love you

Upt 2007-10-12 13:36
1. Karro älskar också Björn (rätt Karro?)
2. Rubriken förlåt! finnes för att det egentligen är ett ganska meningslöst inlägg i läsningssyfte
3. Dokumentären, som jag skrev om tidigare. Är ett skämt! Det verkar inte som alla förstod det.

Upt 2007-10-12 19:23
Jag var bara tvungen att dela med mig av honom. Vill ju inte vara egoistisk.





/Katarina, ska nu gå och pussa på människan (läs: mysbjörnen) som ligger i hennes säng och sover



/Katarina, "älgarna ska ha fett me spö"

En svikare av la Stocka

Jag är inte djup idag. Jag har inget djupt inuti mig som känner för att komma ut. Däremot hade jag kunna publicera fyra olika inlägg med allt från berlockarmband, till csnbidrag, till "MÅSTE-HA", till ett "Stockholm nästa helg"-inlägg. Icke. Jag orkar inte vara ytlig idag (trots att jag känner mig sådan).
 
Jag har blivit utsatt för något hemskt idag. Det har brutit ner mig så mycket att jag inte kommer delta i dokumentären som jag skrev om igår.

Min vän Alex, hon har svikit mig. För andra veckan i rad. Varje torsdag.
Detta eviga tjat från mig. Istället för att prata med henne skickar jag numera anonyma sms och små lappar. Där kan det stå allt från "Stocken?" till "Det är stortorsdag imorgon. Lika billigt. Mer ös. Mer röj. Mer Musik. Mer Kakel". Ändå sviker hon mig. Hon har svikit vår pakt. Andra veckan i rad.

alex and meHur kan man inte vilja gå till Stocken med mig?
Hur kan min inte vilja veva med mig?
Hur kan man inte vilja titta på bratsen i Kakel med mig?
Hur kan man inte vilja halsa i sig en flaska rosé med mig?

Åhhh, jag blir så besviken. Åhhh, nu är du skyldig mig en räserfylla på Stocken nästa torsdag.
Då, då ska du få.
Då ska jag köpa in rikligt med bubbel och hälla i din hals.
Då ska jag beställa 10:or istället för 4:or.
Då ska jag hälla sprit över dig.
Sen, sen ska vi dansa. Sen ska vi dansa oss galna. Sen ska vi stå i Kakel och känna kärleken till "Stad i ljus".
Det vore något. Nästa torsdag, då jävlar Alex.
Det är du skyldig mig, ditt svin.

Folk undrar var/när/hur gatuvåldet börjar. Det börjar när vännerna sviker. När de vägrar dricka alkohol. När de vägrar Stocken. När de vägrar fylla med mig en torsdag. Då, DDDÅÅÅ börjar gatuvåldet.




/Katarina, Karin är dålig på att svara i sin mobil. Men åhej.

Dokumentären om mitt liv

mininÅhh, vilken ljuvlig (läs: jävlig) höstdag (läs: isig vinterdag). Solen skiner (och sticker som fan i ögonen) och vinden susar (läs: blåser svinkallt) i öronen (läs: i mobilen så att jag ej hör vad pappa säger).
 
Denna dag har jag blivit erbjuden att vara med i en dokumentär. När jag fick reda på att den ska gå jultid i kanal 5 tackade jag givetvis "ja". Jag kommer att vara en av fem huvudpersoner i dokumentären. Förutom jag, är det tre teknologer och en lärarstuderande som de kommer att följa. Mest kommer det utspela sig i BMCs lässal, men även under seminarium och i mitt hem. Varje gång jag planerar att använda min miniräknare kommer de finnas där. Dokumentären kommer nämligen heta, "Hjälp, min miniräknare förstör mitt liv!". I slutet av dokumentärern kommer man få följa med mig till läkare och psykolog. De kommer att konstatera mina skador som miniräknandet har bidragit till. Sjukdomar som hjärnsvikt, aggression, epilepsi och hjärtklappningar är sådana. Dessa har gjort mig till en tragedi, ett spöke och värst av allt, en människa utan själ.


"Hjälp, min miniräknare förstör mitt liv!" kommer att sändas i jul på kanal 5.



/Katarina, kommer trampa på sin förbaskade miniräknare den 27 oktober. Den förstår inte vad jag tänker, den berättar inte hur jag ska göra och den slukar mina batterier.

Guld eller kopia?

AV max armband storA. V Max gör fina armband. Jag har främst fallit för de enfärgade smala (bilden till vänster). Snyggt i orange, rött och blå (purple). Redan har det dykt upp en del "kopior". Hos kyssjohanna kan man köpa liknande. Då med silverrundning. Asos hade även dem ett alternativ, som det faktiskt lutar mest åt. Inte bara för att de var billigast utan för att det är ett "paket". Alla armbanden hon har på armen får man. Vilket är roligt att kombinera.

Dock är det kanske roligare att ha det "riktiga" från A. V Max efter som det är 22k guldplädering. Vi får se. Än är inte csn bidraget inkommet. Än är inget beställt. Än är inget bestämt. Än är inget sagt (endast för mamma)......

"Then you'll call me a bitch
and everyone we're with will be embarrassed,
and I wont give a shit.

My finger tips are holding onto the cracks in our foundation,
and I know that I should let go,
but I can't."



/Katarina, är förälskad i Kate Nashs låt Foundations

Dagens inspiration

bakifrån jessica parkerIgår köpte jag koftan från Monki. Den jag har trånat efter sedan mamma var uppe och köpte den i mörkgrått. Jag upptäckte att garderoben redan innehöll flera grå koftor. Därför blev det igår en svart. Kikade på lite bilder från "Sex and the city"-filmen och upptäckte dessa inspirerande bilder.

Jag vill också vara snygg i höga strumpor och lång kofta. Vi ska se om jag kanske kan ordna mig en sådan outfit. Detta får vara dagens inspiration.












Katarina, ett "Sex and the city"-fan

Piff till resan och datorn

brun väska datorHittade denna snygga datorväska efter tips av Debbie. Jag har letat efter en snygg väska till datorn länge eftersom min nuvarande gnäller. Varje gång jag släpar datorn till och från Skåne går väskan och gnäller (eller spännet). Sjukt störigt ljud.

Den på bilden är perfekt. Lagom snygg och i slitstarkt material. Går loss på så lite som 599 kronor. Har dock hittat en underbar "vardagsväska". Så den är prio ett, datorväskan ligger på nummer två.

Datornväskan finns även i svart och kommer från Chique.














/Katarina, gillar väskor

En ung vinkännare i franskt format

bokformat storHar precis packat upp sista lådan från Skåne och hittade där en kokbok som jag fått från mormor och morfar. Den är otroligt skabbig, fylld emd lösa papper och luktar lite unket. Anledningen till att jag inte kunde låta bli att ta med mig en sådan ofräsch bok är framsidan. För det är inte vem som helst som sitter där och poserar med världens franskaste utseende och uppseendeväckande mustach. Nämligen Bengt Frithiofsson...

Så nu rekommenderar jag att ni köper boken krögarna bästa mat med bland annat Bengt Frithiofsson som författare. Mycket skratt, lite mat!












/Katarina, kunde inte låta bli att visa bilden

"Jau, hör du hur dom sjungor"

Såg en liten snutt av parlamentet igår. Det ångrar jag inte. För första gången såg jag Björn Gustafsson. Oj, ojojoj. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Är det i änden där han är så rolig eller är det i den ände där vi beskriver hans gulliga uttryck? Denna väldigt unga komiker är inte bara söt. Nej, han lyckas skämta om saker som berör (eller berört) oss yngre som puberteten, sex och datorer. Hans blyga, lite oskyldiga sätt att skämta gör honom till en gullig kille. En kille man kan ta till sitt hjärta.


Nu ska jag kolla upp i vilka avsnitt av parlamentet han ska medverka i och därefter boka in dessa söndagar i min kalender. Resten av dagen ägnar jag med att städa, plocka, tvätta, kopiera papper på Carro R och sen en sväng till stan ska nog hinnas. Jag vill ju så gärna ha koftan!



/Katarina, nu ska jag lyssna på musik och packa upp en flyttlåda

Frukost och sen sova

Plingade till i mobilen direkt när jag hade somnat. Självklart  var det "han" och självklart blev "han" insläppt. Vad skönt det är att vakna upp bredvid "hans" söta ansikte. Att ligga och titta in i "hans" blå ögon. Även fast "han" kallar mig dampunge. Äta frukost tillsammans och sen lägga sig igen.

Tillbringade resten av dagen med att uträtta ärenden. Tack Uppsala city för att ni har öppet till 16 på söndagar för oss som går och lägger oss efter frukosten kl. 12:00. Reklamerade skorna, köpte dyr medicin, köpte te (Bönor & Blad var stängt), köpte rosa handduk. Cyklade förbi kyrkan och tände ett ljus för morfar. Sen vidare till Luthagens. Köpte nödvänligheter (Knäcke och avokado), dock inga vårrullar som "han" hade kladdat ner på min shoppinglista. Bättre att vara snål än givmild!

Nu har jag pulsen i halsen.


/Katarina, nu ska jag titta på tv, diska och laga mat. Allt på samma gång.

Bad och gryta

fyrishovFör en stund sedan kom jag hem från Fyrishov. Jag har varit där och badat med Anna. Hon var uppe och hälsade på sin pojkväns föräldrar och passade på att åka till Uppsala med hans syster. Sjukt mysigt. Väldigt mycket skit ungar och "mångkulturella" men skönt och mysigt. Sen cyklade jag genom stan och hann precis inom Lush innan de stängde. Cyklade även förbi Luthagens och köpte ingredienser till min gryta. Så ikväll blir det tvätt, gryta och nya Paus.

De senaste två dagarna har jag verkligen uppskattat att vara själv. Så väldigt skönt att bara ligga, titta på tv och ta hand om sig själv. Tror också att det beror mycket på att jag älskar lägenheten sen det blev mysigt. Nu ska jag laga mat, tända ljus och städa lite.

Det är höst i Uppsala och jag delar med mig av bilder från min cykeltur hem från Luthagens.



/Katarina, ha en trevlig kväll alla

Första gången för Idol

christoffer o MattiasJag brukar inte följa Idol, eller snarare, jag följer INTE Idol. Dock har jag alltid tittat en liten snutt, bara för att kunna rösta på Gathie. Igår lyckades dessa snuttar bli i pausen från CSI NY. Första gången sjöng Christoffer och i andra pausen sjöng Mattias. Ohhh, gud, jag är kär. Det är fruktansvärt barnsligt, jag känner mig som 12 igen, men deras känsla när de sjunger är ju otrolig. Snälla Christoffer kom hem till mig och sjung!

Dock hamnade mina två röster på Gathie (eller Gathania som omvärlden (Idol) vill kalla henne). Detta eftersom vi är gamla vänner. Dessutom gjorde hon sitt bästa framträdande hittills i Idol såg jag på hemsidan.




/Katarina, fortfarande knäpp

Ett knäppt fnatt

Plinis och jag STORJag måste ha någon sort sjukdom i mitt huvud. Jag är verkligen knäpp. Jag får fnatt. Jag har fnatt. När jag är ensam och dragit för gardinerna sätter jag på världens högsta klubbmusik och dansar och hoppar runt som en galning. Efter ett tag kommer jag på att jag är sjukt lik Paulina. Vilken gör att jag saknar sommaren och Badhytten. Fy fan vilket röj. Vareviga måndag, onsdag och lördag. Tack älskade vänner för min bästa sommar hittills.

Sen kommer jag på att jag vill inte bara vara som Paulina. Jag vill se ut som henne också. Smal, snygga kläder och modellsnygg. Åhh...



/Katarina, vill vara mer som sin kompis

Lindad runt lillfingret

Raggknep kommer här från en expert på området. Allt jag vill ha kan jag få lindat runt lillfingret efter en vecka. Allt jag någonsin trånat efter har alltid blivit mitt. Kalla mig inte överlägsen eller kaxig, jag är skicklig.

1. Inled veckan med att prata om kvinnors och framför allt din egen graviditets-nojja. Gör så att han tror att du är gravid.
2. Prata om könssjukdomar. Få honom att tro att du är mycket erfaren vad det gäller dessa otroliga sjukdomar. Diskutera gärna olika sorter och vilken fräschhetsskala de ligger i.
3. Berätta för honom (gärna på fyllan) att du funderar på att hångla med ett f.d hångel. Beskriv gärna i detalj när, hur och var. 

Detta är början på min bok "100 steg till lillfingret" som kommer släppas i slutet av december. Där skriver jag om 100 sätt att få killen lindad runt ditt finger.



/Katarina, det är konstaterat att jag är knäpp

En hjälte i mobilen

JAG!Igår var jag hemma hela dagen eftersom jag var fruktansvärt hängig. Mådde dock mycket bättre efter att ha knaprat i mig två alvedon. Så 18:05 träffade jag "tjejerna" utanför Folkes (trots att jag inte visste att vi skulle träffas där). Vi cyklade ner till Uplands där vi mötte Alex. Käkade Grekburgare och jag och Ebba delade en flaska vin. Väldigt mysigt. Vid 20:00 drog hela gänget förutom jag och Alex till Miss Lee konserten. Jag försökte få tag på Karin för att bestämma kvällens planer, men hon var omöjlig. Åkte hem, lade mig i sängen, tjurade och tittade på Veronica Mars slutet. Tjurade mycket över att jag inte fick tag i någon och att det inte skulle bli någon Stock för mig.

Då plingade mobilen. Sms från "honom". Räddaren i nöden, när han bjöd in mig till förfest. Då ringde Karin. Så det blev förbi "hans" förfest och sen vidare till Karin. Där blev det drink (receptet nedanför). Sen drog vi vidare till Stocken vid 23:30. Full rulle och lagom med folk. En rolig kväll. Träffade CJ, som INTE hade ridjackan. Han hade köpt en ny. Oj, han var snygg igår! Kvällen slutade inte speciellt bra. Tjafs mellan mig och "honom". Morgonen började inte mycket bättre heller men slutade underbart. Åhhh, det känns bra!

Så nu sitter jag här och det känns som söndag. Vilket betyder pizza, tvättning och myspys. Imorgon blir det 8 h plugg är det tänkt.

Drinkrecept a la Karin specialé:
Halva glaset fylls med färsk mynta
Lite brännvin special hälls i
Lite Cointreau tippas i
Flädersaft från Ikea hälls i
Lite med brännvin att späda med
Späd nu tillslut med vanligt kranvatten


/Katarina, trött men otroligt glad. Tack för humöret!

Kakan ska ätas

Jaha, då var man exklusiv. Inte hångla med andra. Bara hångla med "honom". Jag låter väldigt missnöjd men det känns faktiskt ganska bra. Trots att jag är rädd för allt som heter förhållanden och känslor.

Jag slog upp ordet exklusivsynonymer.se och fann följande, "förnämt avskild, avskild, inte tillgänglig för alla; ensam i sitt slag, utvald, unik, fin"

Betyder detta nu även att jag också är "fin" och "unik", är jag kanske till och med "utvald" och "ensam i mitt slag". Nej, det är jag inte. Jag är nog som alla andra. Mycket tramsig, flamsig men med starka åsikter om vad som är rätt och fel. Ganska söt är jag också, men inte snygg. Mycket social när jag vill och ännu mer när jag är full. En normal M:are, B:are och 39:a, men galen vad det gäller skobegär. Sur, ledsen, glad och arg. Alla sidor finns bakom mitt yttre. En sak har jag mer än vad alla andra har. Jag har hångelrätten till "honom", så det så!

Elin - Hånglar ni med andra?
Alex - Nej
Elin - Men då är nu tillsammans
Alex - Nej, det är vi inte
Elin - Men det är ni ju
Alex - Kan inte du ta reda på om vi är tillsammans så att jag kan göra slut i så fall

Alex och Elin har en konversation angående Alex förhållande till en kille.

Upt 2007-10-04 16:04
I Norstedts plus, lexikon + uppslagsbok står det följande när man slår upp ordet exklusiv, "1. tillgänglig endast för ett fåtal (utvalda), ensam i sitt slag 2. högklassig och mycket elegant om föremål, även om person kräsen, även om handling"

Så nu blev jag även kräsen. Trevligt!



/Katarina, man kan både ha kakan OCH äta den, så det så

Dagdrömmar om min älskade

skohyllanMina skor står så snyggt och snällt i hyllan och väntar på att få sättas på mina fötter och sedan få svängas runt ett dansgolv. Ja, ikväll är det 79 på Stocken, som vanligt varje torsdag. Denna klubb är ju favoriten i Uppsala och hittills denna termin har jag endast missat en torsdag (första då jag skrev omtenta dagen efter). Dock kan det bli en miss idag igen. Trots att Alex och jag har gjort en pakt där vi har lovat varandra att gå ut varje torsdag (enda giltliga anledningen till avhopp är en tenta dagen efter) så kommer hon svika mig ikväll. Jag ska göra allt jag kan för att fylla henne med rosé och sedan släpa henne dit, men jag tror inte att det kommer att hjälpa. Hon har fått för sig både att hon är sjuk OCH att hon har ett seminarium imorgon. Ingen anledning god nog för att missa en STOCK.

Eftersom jag är hemma idag för VAS (vård av sjuk student) borde inte jag heller bege mig till Stockholms, men hur ska jag kunna låta bli. När jag hör musik som den nedan, blir suget att stå i både Kakel och på stora dansgolvet med Uppsalas jurister och ekonomer outhärdligt stort.
Gud, ge mig styrka att säga nej, jag borde sova!


Musik som får mig att dagdrömma om min favoritnation:
- Axwell - I found you 
- Ida Corr - Let me think about it (Fedde Le Grand Remix)
- Ola - Natalie (Stockholm-Uppsala Remix)
- Soulcast feat Indian Princess - Someone like me (Ian Carey Remix)
- Roger Sanchez - Turn on the music (Axwell remix)
- Rihanna - Don't stop the music
- Jason Mraz - I'm Yours
- Tommy Körberg - Stad i ljus
- Chanel - My Life (Fonzerelli Mix)
- Britney Spears - Give me more
- Dj Antoine - This time ( Klaas Remix)

Upt 2007-10-04 16:32
Hur kunde jag glömma Ferry Corsten  - Watch out (remix).



/Katarina, galen i Stocken

En liten sak, en stor förändring

Många småsaker har kommit till lägenheten men de har blivit en stor förändring.

- En ny soffhörna. Soffbordet har jag ärvt av min systers mamma, tidningshållaren har pappa satt upp och mamma har satt dit en liten blomma.

- En ny sovhörna. Pappa har byggt en sänghylla/-bord, en blomma (kallad vandrande jude) är köpt och pappa har spikat upp min tavla.



- En ny "balkonghörna". Mamma har planterat flera olika sorters växter i en blomlåda och satt på mitt räcke. Vilket gjorde ett stort lyft för lägenheten.


- Nya hallen. Den vita korgstolen är undanstoppad och där står numera en byrå, En ny spegel är uppstatt, eftersom den gamla var trasig. Så hallen känns som helt ny. Byrån har gjort att jag har plats till mycket i mina garderober eftersom jag lagt alla tröjor i lådorna istället.


- Nya köksinnehålllet. En kartong från Skåne var fylld med saker jag ärvt från mormor och morfar. Bland annat en servis, glöggmuggar, mockakoppar, brödformar, en shaker, tre champagneglas och en tekanna.

- Nya badrummet. Jag fick väldigt söta ljusrosa handdukar och badlakan från mamma i födelsedagspresent. De är nu tvättade och inhängda. Dessutom är en stor plansch uppsatt bakom toaletten.






/Katarina, har fått ett riktigt trivsamt boende

En låg dag

jag med scahlNär klockan börjar närma sig 18:00 och man har varit i skolan och pluggat sedan 10:00. Tryter koncentrationen lite och allt blir suddigt. Här kommer små konvensationen mellan mig och Alex som utspelade sig i ett grupprum i BMCs bibliotek ungefär 18:00 idag efter ca 8 h plugg.

Alex:
- "Om majsolja är gjord av majs, vad är då barnolja gjort av?"

A - "Hur smakar bajs?"
K - "Som hundbajs"
A - "Det måste ju vara gott eftersom folk går och plockar upp det"

Hög nivå på samtalen mellan en som pluggar MVB och en som pluggar biofysikalisk kemi.


Bilden är tagen runt samma tid och föreställer mitt huvud inlindad i min schal. Det blev väldigt svalt och mörkt. Otroligt skönt, kunde inte ens se hur en mass spektrometer fungerade!





/Katarina, ska nu äta

Vardagens syre

sushiIbland behövs lite vardagslyx för att orka med vardagen. För att allt inte ska vara likadant och samma sak varje dag. Till exempel älskar jag att köpa sushi till lunch. En vardagslyx är att dricka lyxigt vin eller köpa sig en ny kofta. Hemligheten bakom, är att inte göra detta allt för ofta. Då blir det ingen lyx. Det ska göras när man är värd det, inte för att man är ledsen, som en tröst.

Nu ska jag iväg till skolan på föreläsning i biofysikalisk kemi. Hoppas på att jag inte får samma hemska huvudverk som jag hade igår kväll.






/Katarina, trött men glad

Ikea en lönehelg

Skrivet den 30 september 2007 kl. 18:38

Natten var sjuk. Jag somnade och tänkte , "detta kommer bli en skön sömn". Icke sa Nicke. Fylleringningar hit och dit och en utskällning. När jag vaknade var jag dock inte väldigt trött. Jag och syster körde och hämtade mamma och pappa på hotellet. Tillbaka hem hit igen och äta frukost. Pappa började snickra ihop byrån. Under tiden fixade jag och mamma småsaker som att laga persiennen vid sängen.

Klockan närmade sig 12, då syster skulle ta tåget. Så mamma och jag skjutsade syster ner till stationen och sa hejdå. Vi parkerade bilden och begav oss till JaneMars. Mamma storshoppade bland Acnejeans och Odd Molly koftor. Tur att hon har mig som väljer ut kläder till henne. Vi körde vidare till Ikea, där det var KAOS. Söndag och lönehelg, perfekt dag på Ikea (NEJ!). Vidare till Rusta, som bara säljer bara skit och sen till Plantagen som säljer växter med konstiga namn. Vi körde hem via Max och sen käkade vi hamburgare i solskenet på min balkong.





Väl hemma hade pappa fixat klart byrån och sängbordet/-hyllan. Han fortsatte fixa lite, bland annat hänga upp en tavla medan mamma planterade växterna i blomlådan. Sen klippte mamma mina toppar. Skönt att håret känns fräscht. Sen åkte mamma och pappa tillbaka till Skåne.

Jag har nu diskat i stortsett allt jag packat upp från mormor och morfars låda. Nu ska jag fösöka stuva in en flyttlåda i mina köksskåp. Det har gått bra hittills, men fullt blir det i skåpen. Ikväll hade jag tänkt bara pizza, men jag orkar nog inte.




/Katarina, väntar på studiebidraget

Katarina presenterar...

... vandrande jude.

Mamma och jag står på Plantagen och ska välja blommor till mina inomhuskrukor. Jag är ganska kräsen, eftersom jag inte gillar "vanliga" blommor. Jag tycker att de flesta ser tantiga ut.

"Men titta på denna Katarina, den har fina blad som är lila på undersidan."
"Njea, kanske. Titta där borta mamma, sparris"
"Men vill du inte ha Vandrande juden?"



vandrande jude 2 storDär förlorade mamma mig. Inte nog med att hon försökte pracka på mig lillabladade växter nu vill hon att jag ska flytta ihop med en jude. En jude som vandrar. Förvirringen försvann när jag vände mig om och såg skylten. Den lilabladiga växten heter vandrande jude. Varför? Vad är det för sjukt namn? Om en växt skulle kallas/heta "springande neger" eller "promenerande svenne", skulle det bli ramaskrik i Sverige.

Ännu roligare är att en vandrande jude är väldigt lättskött. En anledning att den numera står i mitt fönster.




Ikväll kommer en rapport från söndagen.


/Katarina, har en jude i sin fönsterkarm

RSS 2.0