Kvalborg

Igår var det Kvalborg (dagen innan Valborg i Uppsala). Den dagen kan om möjligt vara större än självaste Valborg (som förövrigt firas störst och bäst i Uppsala, enligt Metro). Jag började med vitt vin på Lill-Karins (måste ha smeknamn på "Karinarna", eftersom det är 4 Karin som kan omnämnas i bloggen) balkong. Körde på en klassiker från yngre dagar, René Barbier. Sen drog vi vidare till Stocken (som typ 6000 andra studenter på gräsmattan i Carolina-backen). Lyckades hamna först i kön och köade kanske i 20 minuter. Det säger jag är flyt. För er som inte vet så kan folk köa i flera timmar för att komma in. På självaste valborg tar folk med sig stolar och picnic till kön!

jag och karin
Dagens schema:
09:00 Champagnefrukost hos Lotta
12:00 Sillunch hos Fredrik
14:00 Vidare till Snerikes Champagnegalopp
17:00 Hem och duscha av sig all champagne
19:00 Grillning, rosé och mys

Morgondagen:
Förmiddagen SOVA!
18:00 Räkfrossa på Göteborgs nation

Fredagen:
JOBBA!


/Katarina, hur ser er valborg ut?

Synden själv

Jag har syndat. Men, jag ångrar ingenting, INGENTING. Jag har nämligen inhandlat en klänning till min fest. Letade överallt och lite till, men nu. Tillslut hittade jag den perfekta. Lite dyr, men typisk mig och väldigt fin. Förra årets wow, var från See by Chloé, detta året blev det Acne!

CNE

Eftersom jag inte vill att någon ska veta hur jag ska se ut inför festen, får ni inte se klänningen  förrän i juni.


/Katarina, en syndare som vill ha sitt rosévin nu!

"Helsingborg vann fotbollsfesten i Skåne"

MFF hjärta

Jag är besviken. Visst Henrik använda sin otroligt vassa och hårda fot, men en så otroligt viktig match. Känslan att stå på ett Skånederby är otrolig. Alla som håller på ett Stockholmslag och varit på derby, VET hur viktigt det är att ens lag vinner.

Det känns uselt att fula röd-blåa har slagit oss med 2, i målskillnad. När jag kommer ner till Skåne snart ska jag gå och stödja mitt älskade himmelsblå lag. Det är en av sakerna jag längtar mest till.

För jag har väl sagt det, att jag för första gången i mitt liv lämnat in en uppsägningsansökan och kommer flytta ner till Skåne i sommar?!

Älskar er alla vänner som har skrikit, skrattat och blivit otroligt glada när ni fick reda på att jag kommer ner HELA sommaren. Jag saknar er, Rebecca, Specci och Paulina, speciellt mycket!!!



/Katarina, "jag går fram till hennes dörr och ringer på"

En närmare 30...

Igår var det 25-års fest som gällde. Det är Fanny, som på söndag, ingår i facket "vi närmare 30 än 20". Så jag och Alex passade på att klä upp oss. Jag som nörd i brillor och Alex som Barbie!

me and alex


/Katarina, ska nu till jobbet

En sommar i Uppsala

Nu har jag lagt in lägenhetsannonserna. Nej, jag ska inte sälja min älskade lägenhet. Tänkte dock hyra ut den i sommar om jag hittar någon som känns okej. Förra sommaren bodde här en tjej som hette Lotta som var väldigt schysst. Så nu försöker jag hitta någon som sköter sig lika bra!


Är ni intresserade att spendera sommaren i Uppsala i en superfräsch och mysig lägenhet så är det bara att maila mig på [email protected]


/Katarina, älskar sin lägenhet

Jordsgubbsrött (och sött)

rosato 100Många anser nog rosévin som en sommardryck. Något som jag inte alls håller med om. Jag dricker rosé året om (eller hur vänner?!!!). Eftersom det nu börjar bli sommar, solen känner vi väl nu och värmen börjar närma sig, tänkte jag tipsa om min absoluta favoritrosé (Jacob's Creek är nummer 2). Ett vin jag upptäckte då jag jobbade på Skanörs Fiskrögeri och vi serverade detta vin. På systemet måste det beställas, men är absolut värt det.

Cusumano Rosato, är ett Italienskt vin från Sicilien, men alkoholhalten 13%. Druvan heter Nerello Mascalese och handplockas under de första dagarna i september. Vinet kan beställas på systemet ( nr 82992) och det vackert färgade vinet fås i en flaska med söt rosa etikett.
Det enda negativa jag kan se, är att flaskan ej har skruvkork, vilket försvårar en picknick något. För priset, 69 kronor per helflaska, kan jag endast se som något positivt!






/Katarina, älskar sin lilla favorit

Min lilla gris

Idag är det min snyggaste lillebror som är födelsedagsgris. Jag vet inte alls vad jag ska köpa till honom i present, så jag hoppas att han ger mig en hint. Vi ses snart lillebror!


/Katarina, tyvärr har jag inga bättre bilder på honom, eftersom jag alltid måste ta alla bilder i smyg

Kalla rumpor

bikinisar

Mina föräldrar bor ca 5 minuter från stranden. Står man på ovanvåningen kan man se vattnet. Därför blir det en hel del bad när man är "där nere" på somrarna. Jag tycker det är sjukt skönt att byta bikiniunderdel när man badat. Obehgaligt att ligga i kalla "badbyxor" och bli kall om rumpan (eller gumpen som de säger i Skåne).  Därför passade det perfekt att Gina Tricot sålde ut bikinidelar för 15 kronor styck. Jag shoppade ett par med färgglada prickar och guldigkant och ett par med zebramönster. Båda passar perfekt till en vit överdel.



/Katarina, har gjort en del bra fynd i sina dar

Blommor i en krans

Det är inte bara på midsommar som jag har blommor i en krans. I söndags på stan kom världens sötaste kille fram och ville sälja majblommor. De hade inga enkla kvar, så det fick bli en krans, men det spelar ingen roll. I år är blommorna extra fina. Svarta och lila blad och knopparna är i ljusrosa metall. Matchar min rosa sjal otroligt bra.

majblomman i krans


/Katarina, den söta lilla killen fick 10 kr i extra bara för att han var så otroligt gullig.


Konstigt inlägg

Jag är sjukt sugen på att bajsa. Sitta på toaletten ett tag och gå igenom all rolig reklam jag fick igår. Problemet är att jag inte är bajsig (eller bajsnödig som det heter uppåt landet). Jag får nog äta frukost istället.


/Katarina, ska sätta sig i en stol på balkongen och läsa nya ELLE

Det lönar sig att vara duktig

Jag har bestämt mig för att unna mig själv EN vardagslyx varje vecka, om jag varit duktig med träningen och ätit bra. Det kan vara allt från en god flaska rosé, blommor, en ny "onödig" sminkprodukt, en mysig tidning, en ansiktsbehandling, speciell mat eller en massage. Det behöver inte vara dyrt, men det ska vara något som jag inte gör så ofta. Förra veckan (kunde ej träna pga sjukdom, men det blev lyx ändå), passade jag och Alex på att ha en helkväll på lördagen. Lyxigt skaldjursvin och MYCKET skaldjur. Havskräftor, tigerräkor, räkor, pilgrimsmusslor, halstrad tonfisk och bläckfisk. Gott, trevligt och mycket värt det!

Igår tränade jag första gången på tre veckor (operationen satte ju stopp för det). Så, igår var jag faktiskt värd lite vardagslyx. Det blev två buketter med tulpaner och nya ELLE.

Blom + elle


/Katarina, jag tycker ni alla är värda lite vardagslyx. Ta er tid och lite pengar!

Nyförvärv i badrumsskåpet

Gick inom Åhlens City i lördags efter jobbet. Skulle handla en Brow fix, kom ut 730 kronor fattigare utan en Brow fix i den gröna lilla fula Make up Store-påsen. 


bild total liten

Det blev istället en treatment mascara till brynen (eftersom "browfixen" var slut även på lagret), ett kompakt genomskinligt puder (färgen translucent), en rosa stor puderborste (kunde inte låta bli) och en lösögonskugga i den lila färgen latin.

Jag hyllar pudret (och borsten). Det är otroligt bra och sitter som ett berg. Jag använder en foudation från Clinique, som är riktigt bra för min supertorra hy, men som man ser något glansig ut (kan stå ut med det). Därför applicerar jag detta genomskinliga puder efter att jag krämat in min foundation. Sminket sitter bättre och längre och den minimala glansigheten är som bortblåst!



/Katarina, är hes idag

Sommaren flyttar in

Nya älsklingar flyttade idag in på skenan i hallen. Därmed har också sommaren kommit lite lite närmare. H&M har faktiskt otroligt bra kvalité på sina skor för de billiga priset. Snygga, billiga och kvalité som är bra, bättre kan det ju inte bli, eller hur?!

skor + fötter litenskorna ovanifrån LITEN
(Klicka för att förstora)


/Katarina, är det någon som missat att jag gillar skor?

Längtan...

Vaknade av att Alex gick på toa (ja, vi körde en HELkväll med övernattning och allt). Då utbrister hon att det snöar. Kände att jag inte alls ville stiga upp ur sängen. Det hade varit mycket trevligare om det hade varit ballerinasko-väder. Ringde Hjärtat och fick rapport från Malmö. Strålande sol, vindstilla och 14 grader varmt. April är den månad då skillnaden mellan Skåne och Uppsala/Stockholm är som störst (känns det som).
Vill ha klackar, solglasögon och nya vårjackan!

jag + gölas + skåne
Bilden tagen för ca en vecka sedan på Café Kust i Falsterbo. Jag provar Annas Gucciglas och dricker favorit-rosén (som jag kommer att skriva mer om senare i veckan)



/Katarina, nu måste jag sova

Farligt värre!

På 12 cm klackar är jag nu ute i vida världen!

Jag försökte hitta en bild på mina älskade skor men tyvärr fanns de varken på datorn eller bloggen, så jag bifogar en bild imorgon, på mina favoritskor.

Upt 08-04-13 23:53

Efter en dag av bakfylla och tvättning får ni nu äntligen se skorna som gör mitt liv lite bättre!





Katarina, ung i ett par gamla skor

"These foolish games are tearing me apart"

Tillbaka i favoritstaden
Tillbaka på jobbet i huvudstaden
Längre ifrån Hjärtat
Nils-Erik (min dator) har fått nya bokstäver.
Per (mitt kylskåp) har åter fått föda

Imorgon blir det uppstigning 05:57, jobb och sedan tåget hem.
En vän, tre vinare och 17 skaldjur. Kvällen imorgon ska innehålla vin, snack och kärlek!

Välkommen hem Alex!



/Katarina, jag är snart helt och hållet tillbaka

Berusad dator

Bloggen ligger nere!

Detta pga att min dator drack för mycket öl och nu fungerar han inte som vanligt. Tillbaka inom en vecka om HP håller vad de lovar.



/Katarina, måste nu super duper snabbpacka!

Solen skiner och taket är nerdraget

Jag hoppas inte att ni tror att jag sitter och deppar ihop för att livet pissar på mig just nu. För idag är bästa dagen på väldigt länge!

Solen skiner och älskade Paulina har dragit sig hem från Kanada för att stanna till tisdag!
Jag och Rebecca körde ner från stan vid 10:30. Paulina hämtade oss i lilla bilen vid 11. Sen körde vi vidare till Kust. Frossade mat och kaffe. Efter mycket snack och skratt drog vi ner taket på bilen och gled vidare till Anna. Satt i hennes kök och skvallrade om allt från människor som ska ha "utomäktenskapliga" barn vid 21 års ålder och festande till planering av sommarens Gotlandstripp. Sen cruisade vi vidare till Erik, tutade och sade "hej". Sen nu sitter jag här. Håret är rufsigare än efter en tupering, nya solisarna i pannan och snart ska jag till Paulina och fortsätta mysa.
jag o paulina
Ikväll blir det vin hos Paulina med MÅNGA!


/Katarina, livet pissar mig i ansiktet men jag kan inte göra annat än att acceptera och fortsätta leva med mina älskade vänner

Gud pissar mig rakt i ansiktet

Ibland känns det som om livet pissar på en. Som om solen har gått i moln för alltid. Ibland känns det som gud bajsar en i ansiktet. Kanske lite överdrivet, men ibland är livet lite pissigare än annars.

För att göra en lång historia kort.

Jag älskar honom mest!
Han tycker väl inte helt illa om mig heller.
Vi är gjorda för varandra.
Han vägra flytta uppåt.
Jag tänkte inte flytta ner till pissMalmö på många år!
Så är läget. Till dess att vi gifter oss kommer jag leva singel (med vissa fördelar)...

Jag orkar inte hitta en ny pojkvän. Försöka lära känna honom som jag känner "Kärleken" och sen efter något år inse att vi inte hör ihop och sen bryta upp. Nej, då lever jag hellre ensam med min kvalsterallergi!


/Katarina, han är så mjuk att man får sår i hjärtat av att lämna honom

Nya glas

Jag och mamma var inne i stan. Malmö är inte min stora favorit men det finns vissa måsten väl där. Chinabox, Spirit, stora Monkibutikerna, Systrarna Grene och falafel (Malmö är falafelstaden no. 1).


Så dessa måsten fixade vi (förutom falafeln, var mätt efter en Chinabox vid Triangeln). Inne på Monki på Storgatan (det är en gallerian med Sveriges fulaste namn) hittade jag solisarna som jag spanat efter ÖVERALLT. Förra gången hade jag noll kronor och de kunde därför inte inhandlas. Som tur var fick jag tag i det sista paret i Malmö!!!

nwe glassen mini


/Katarina, Le Specs kommer sitta som gjutet på min näsa

Finbesök på fötterna

Jag har inte använt strumpor på två veckor. Jag har inte använt skor på två veckor. Jag har inte gått normalt på två veckor. Jag har sett ut som ett freak i två veckor. Varför? Jo, jag har ett bandage (som ser ut som Hitler har varit och bombat lite) på foten som är stort som Afrikas största savann. Därför kan jag ej köra på mig en sko. Så som tröst för att det är SÅÅÅ synd om mig fick jag ett par lyxstrumpor av moster. Ljusrosa och allt (jag fick välja själv!)!

strumpan

Ikväll gäller det. Ikväll ska jag supa för första gången på två veckor. Jag hatar ordet supa. Men ikväll känner jag att tendensen för att sjunka så lågt som en supning kan inträffa. Vi ska grilla hos Martin och jag ska smutta på rosét. Fy fasiken vad mysigt med vårvärme.

Nu måste jag avsluta för Martin kommer snart och hämtar mig. Vi ska åka hem till Anna och hjälpa henne ta ur nyckeln som fastnat i dörren och sen köra till Höllviken för att handla mat till kvällen. VI ses på Shakespear alla mina gamla trogna vänner!

/Katarina, ska köra på sig sina nya Le Specs och glida upp till Höllan

Stjärnglans över Skåne

Min tå gör mig så otroligt uttråkad att jag inte har så mycket annat att göra än att sova, fixa inbjudningar och sitta vid datorn. Därför har jag besökt en hel del shoppingsiter de senaste dagarna.

liten kjol total
(Klicka för en noggrannare titt)

Asos fann jag denna kjol. Jag är otroligt sugen på att ha den i sommar när jag spenderar mina två semesterveckor i Skanör-Falsterbo hos mina föräldrar. Hade varit trevligt att strö lite stjärnglans över näset!


/Katarina, ska nu äta frulle

Alltid 21

Jag upptäckte siten Forever 21 för några veckor sedan och förälskade mig i de snygga accessoarerna och det billiga priset. Dock tänker jag inte beställa hem till Sverige med risk för att åka på momsen. Så, det får för närvarande endast vara en dröm...


Kollaget litet
(Här är mina favoriter som du kan klicka på för att se dem bättre)



/Katarina, gillar bäst de rosa kilisarna i mitten

RSS 2.0