En dag att minnas

Direktrapport från Skanör.

Nyss hemkommen från stranden. Något  bränd trots 15 i skydd. Vattnet var badvänligt, tångfritt och blått. Sanden ren förutom någon enstaka nyckelpiga (urk!).
Nu, påsen lastad med kall myntasås, kalkonbröst och en kall flaska rosé. Hallonröda ben, gräsgröna klackar och lockar i det något solbleka håret.
Ikväll, grillning hos Martin.
Senare, cocktail-kväll på Bean bar i Höllviken


Have a nice evening!


/Katarina, ska nu få skjuts av Annas lillebror till Höllviken

Förvirring i lådan

Nu är det inte långt kvar. Helgen är redan planerad, i Skåne. I Skanör. I Höllviken. I Malmö. Det är med blandade känslor jag imorgon beger mig från Uppsala. Jag älskar mig lägenhet. Jag gillar mina vänner här uppe. Jag hade precis skapat kontakter i Stockholm. Jag älskar att ha min syster på Kungsholmen.

Samtidigt, så finns min utbildning i Skåne. Mina föräldrar bor i Skanör. Mina bästa vänner finns där nere. Jag är så förvirrad, men ändå så säker.

Jag kommer saknar livet här uppe, men jag kommer tillbaka! Utan den tanken står jag inte ut...
/Katarina, kan inte Stockholm och Malmö byta?

Ännu en hemlighet

Eftersom jag spenderade otroligt för mycket pengar på Valborg var jag tvungen att lämna tillbaka födelsedagsklänningen. Hittade dock en annan, på Topshop. Återigen gäller hemlighetsmakeri. Så den får ni se på midsommar, när jag firar min 20-års dag. Hur det blir med Acneklänningen får vi se när återbäringen kommer. Min favoritbutik i Malmö, Kit of Elsinore, brukar ha en otrolig förhandsrea. Där jag fyndade förra sommarens lyxklänning från See by Chloé och mina fantastiska skor från Ash.


/Katarina, väntar på rean

Snygg rumpa i rött

Jag har skrivit om mina nya hallonröda ben. Inhandlade på Monki (självklart) för en fyra mellanlappar. Ibland orange, ibland hallonröda och oftast korall. Otroligt sköna och perfekt att de är lite högre i midjan. Med ett par höga klackar så får du världens längsta ben, vilket jag satsade på idag. Korall, ljusrosa och cognac-brunt i detaljerna. Snyggt och perfekt för vädret. Jacka är överskattat!


/Katarina, har hittat nya favoriterna

Väskorna tar över lägenheten

Packa. Packa. Packa. Vinden. Städa. Packa. Optikern. Rosélunch. Packa. Packa. Städa

Dagens schema är inte så intressant. Det som jag ser framemot är ju självklart Rosélunchen med Fredrik och Karin. Otroligt mysigt. En "Hej då-lunch". Jag åker neråt på onsdag. Karin ska Sofoska. Fredrik ska jobbar kvar. Lite snyftligt att lämna, men vi ses ju på midsommar nere i Skåne, hos mig.
 


Just nu är det endast Placebo och Foo fighter som spelas ur högtalarna

.


/Katarina, måste packa vidare!

En avslutning

Sista dagen i Hallen igår. Skönt. Så otroligt skönt. Fick en gula änkan som avsked. Han hade till och med våtdräkt på sig. En gul sådan.

I mina nya hallonröda (i dagsljus) byxor begav jag, D, M och Ms dotter N, oss till Östermalmstorg för att dricka avskedsrosé. En flaska  blev till två. Två flaskor blev till två glas champagne. D begav sig. "Mar" slöt upp med oss. Vidare till Café Milano vid Kungsträdgården för en otrolig pasta med scampi och ytterligare en flaska rosé. Taxade mig fram genom stan för att hämta nycklar i Vasastan. Taxade mig vidare till syster på Kungsklippan. Svirade om till nya Topshop-fyndet och försökte spruta bort fiskdoften med hjälp av parfym. Taxade mig tillbaka till Vasastan för 30 minuters förfest och möhippa. Taxade oss vidare till Norrmalmstorg. Där blev det Village med 15 glada, fulla och snygga tjejer som spenderat helgen åt möhippa.

Tjocka människor, förorts-människor, piercade människor och fula människor var de största ingredienserna. Village har ett otroligt överskattat rykte. Konstigt och väldigt (för) mycket folk.

Sen, vandra hem till en S längs Strandvägen för att spendera natten med en VD på Östermalm. Fancy-pancy-smancy ska det va'!/Katarina, hade en otroligt roligt avslut på Stockholmsvistelsen som varade i 3 månader

Längtan

Åhhh, jag längtar. Jag går och biter på naglarna. Jag hoppar och dansar av förväntan. Jag vill bara ner.

Ner till bästa vännerna.
Ner till familjen.
Ner till solen.
Ner till havet.
Ner till den mjuka sanden mellan tårna.
Ner till sommardrömmen.
Ner till Hytten.
Ner till minnena.
Ner till barndomen!

De första planerna som ska göra verklighet av är en roadtrip med Karro till Skånes djurpark och en rosédag med Paulina. Sen ska jag förstås hjälpa mamma med min födelsedags-/midsommarfest som sker den 20/6. Idag var sista dagen att OSA och vi blir ungefär 50 personer./Katarina, vi ses snart min älskade vänner

Dagens betraktelser med solglasögon

Växlande väder. Solen sken in genom fönstret imorse. Sen blev det regn. Tur att jag inte gav mig ner på stan. Jag hade ju kunnat få vatten på mig. Vatten och dusch är överskattat. Speciellt om man jobbar, har skadat handen och inte orkar ställa sig under ett vattenfall för att se ut som en långhårig hund i hällregn. Samma sak gäller mat. Laga och äta mat är överskattat.

Jag har blivit lat. MEN diskat, det har jag. Och målat på det avskavda från mina marinblå naglar. Och läst bloggar. Och titta på eftermiddagsserie. Och sovit. Ja, lite har hunnits med. Dessutom läste jag klart nya Elle. Jag är en sådan som sträckläser den tidningen. Otroligt välskriven och med underbara bilder, såväl reportage som reklam. Genom dem fick jag redan på Le Specs hemsida.

Mina solglasögon är väldigt använda. Speciellt om det är sol, men ibland även i hissen. Hittade ett till par från samma märke som jag ska klicka hem. Billiga, rolig design och bra kvalité. Hittar ni några?


/Katarina, "bakom mina solglasögon kan jag va mig själv"

Veckan av otur

Söndag, 11/5 Tappar rösten HELT
Måndag, 12/5 Rösten ej tillbaka (ställa in jobb)
Tisdag, 13/5 Rösten återfås vid lunch
Torsdag, 15/5 Läkaren gröper ur ett Atherom ur min armhåla (börjar på penicilin)
Lördag, 17/5 Blir magsjuk och får gå hem från jobbet
Söndag, 18/5 Sängliggande pga magsjuka
Måndag, 19/5 Fortfarande ont i magen men går ändå till jobbet. Sticker en knivspets rakt in i lillfingrets ändfalang.

Sammanfattning,
Har inte kunnat äta sedan fredags kväll och har otroligt ont i handen. Kunde inte lämna jobbet för att sy. Armhålan svider lite då och då, MEN jeansen sitter bättre och är lättare att knäppa!

Gud, vad händer? Vad har jag gjort? Är det nu jag ska börja tro och tjäna dig?!!!/Katarina, onödigt mycket den senaste veckan

0 + 0 = Skvaller

Apropå INGENTING, snokade jag runt lite på Facebook och tillsist in på Youtube för att kika på Basshunters video. De flesta medverkande i videon är mina vänner (som upplysning). Därför tänkte jag skvallra lite, för det tycker jag ju om. Malin Åkermans yngsta lillasyster (därför jag träffade henne för två år sedan) medverkar i "dansscenen". Bara så att ni vet!

Sådanahär inlägg blir det när man är magsjuk och inte träffat vänner på en vecka!


/Katarina, inspirationen ligger just nu på 0!

Viktigt för mig, LÄS!

Jag anser mig själv vara ganska bra uppfostrad. Jag vet att man behandlar andra människor som man själv vill bli behandlad. Att det är absolut bäst att vara ärlig mot andra. Dessutom ger det en extra putt i livet om man är glad, trevlig och snäll. Respekt och acceptans inför andra är grunddragen!

Tydligen är inte alla uppfostrade så. Vissa tror att det är okej att kränka, skrika åt och förnedra andra personer. Jag har idag blivit utsatt för alla dessa tre, minst obehagliga, händelser idag.

Jag jobbar i Hötorgshallen, i en fiskbutik som heter Fiskeläget. Vi har en stor fisk- och delidisk. I hallen finns ytterligare två fiskbutiker. Det är Hav och det är Melanders. Personalen på Melanders gillar jag starkt. De två tjejerna M och D är två livsknuttar i vardagen/jobbet. Stämningen mellan oss och Hav känns lite mer spänd och det är en del skitsnack oss mellan.

Idag har den ena ägaren hos Hav, Pär-Anders Bergqvist, frågat mig om jag "är skadad i huvudet", bett mig att "hålla käften" ett antal gånger, gjort miner med munnen åt mig, kallat mig "lilla, lilla du" och sedan till sist sagt att "Katarina (jag) och U är de största FITTORNA i hallen".

Jag tycker faktiskt inte att detta är ett acceptabelt beteende hos en vuxen man runt 40. Jag tycker inte att det är ett acceptabelt beteende hos NÅGON. Jag tycker att man ska kunna sitta ner och ta en diskussion. Man lyssnar på varandras åsikter och argument. Jag försökte föra en diskussion med Pär-Anders, även kallas PA, men han bad mig "hålla käften" ett antal gånger och när jag till slut till tillfälle att prata så vände han sig om och gick.

Att tillägga är att jag inte svor en enda gång. Jag kallade inte honom något annat än PA. Jag höjde inte min röst. Jag argumenterade med tex (citat) "Jag vill inte att du använder den attityden mot mig" som svar på hans "men lilla, lilla du".

Jag är en otroligt stark människa. Jag har ett förvånansvärt bra självförtroende. Jag står på mig och jag tar inte skit. Jag är noggrann med att behandla andra människor som jag vill bli behandlas. En person som kallar mig "fitta" ber jag sluta. För det är den jag är, jag står upp för min sak. Det är vad jag gör i detta inlägg (eftersom PA lämnade diskussionen när jag började argumentera)! Jag står upp för min sak, för det är INTE okej att kalla mig "fitta" eller "lilla, lilla du"! Jag kommer ALDRIG att "hålla käften".

När ni handlar hos Hav tycker jag ni borde tänka på hur den ena av cheferna behandlar andra människor i sin omgivning!/Katarina, stark och rösten är åter tillbaka

Tillbehör för kroppen

Jag som aldrig kikar in på internetshoppar längre kände att två lediga dagar kunde leda till lite Asos-mys. Så, jag hittade lite att matcha klockan med.


(som vanligt, klicka för större)


Klänning och "sandaler" som passar perfekt med klockan. Hade jag väldigt gärna trampat runt i om jag hade haft 10 000 kronor mer denna månaden!/Katarina, är skogalen, jag vet!

En resa i bollens tecken

BIOBOLLEN 2008Buss. Rosé. Basement. Fylla. solisar. värmeslag. svett. svarta ninjor. biomedicinare. feta människor. "Let the anus be". biobollen. Run BMC. busstoa. hemsläp. Lund. kondomer i kudden. lammharar. Lunds nation. spex. chinabox. hippie. filmkrig. Bertil. Martini+sprite. förseningar.

Nakna möss från Umeå!

/Katarina, tack för en underbar helg kära vänner

Flytten

Så, nu har även min blogg flyttat till nya plattformen. Trevligt! Hoppas det kommer gå ännu bättre än det gjort innan. Nu laddar jag med bilder till er från helgens resa!/Katarina, precis varit och storhandlat

Min kärlek

min klocka litenDe som läst länge och de som känner mig vet att jag är galen i klockor. Det är klockan som gör killen (nästan). Förra sommaren hittade jag "klockan i mitt liv", som jag skrivit om så många gånger. Jag älskar honom och Jaques kommer alltid ligga varmt om hjärtat. Nu har jag dock hittat en ny, snygg klocka, från Michael Kors. Vill inte köpa den via Asos, utan får nog titta in på NK och se om de har den inne.


klocka liten/Katarina, klicka på bilderna för att förstora


Krångel att lösa

Jag har en kompis som heter Ada. Hon tycker om att göra rebusar. Hon gör ofta rebusar. Så, nu blir det att dela med sig. Denna ritade hon på bussen ner till Lund. Jag kan avslöja att de handlar om mig. Kan ni se vad den betyder?
minirebus
(Klicka för att förstora)

/Katarina, har varit hemma från jobbet idag, pga tappad röst som en velat komma tillbaka

Avigsidan

Rösten. Vilken röst? Ja, jag är istortsett stum. Kan ge ifrån mig lite pip, viskningar och visslingar. Det känns lite nere. Jag pratar i vanliga fall en hel del. Jag vet!

Dock är jag faktiskt lite ledsen (eller nere). Jag har nämligen nästan endast fått negativ respons på min "röst-tappning". Visst kan det vara roligt skämt att "Oj, vad lugnt det blir på bussen" eller "Vad skönt att Katta inte pratar". Det kan vara roligt att höra någon enstaka gång, men att få höra det 20 gånger av 13 olika personer blir för mycket. Det får mig att tänka. Är det så att folk tycker att jag pratar för mycket? Vill folk att jag ska sluta kommentera och prata? Jag vet inte, men just nu känner jag mig inte som världens mest uppskattade människa!Tack Karro för att du sa att det blev tråkigare när jag inte pratade!/Katarina, ska egentligen jobba imorgon, men ska nog stanna hemma pga "röst-tappningen"

Bortförklaring, Valborg & "Lound"

Bloggen har legat nere. Förlåt!

Valborg var så otroligt bra. Den bästa någonsin. Jag gillar att det var lite uppstyrt med champagnefrukost och sillunch istället för att bara sitta och supa vid ån. Den bästa Valborg någonsin.
 

Efter Valborg har jag jobbat och jobbat och tränat och jobbat och tränat och jobbat..... till IGÅR! Det var nämligen sista jobbdagen denna vecka. Så jag, Fredrik och Malin begav oss ner till Stocken vid 22:30 och skulle dricka rosé och köra snack. Det blev mousserande och en väldig massa snack! Otroligt mysigt och roligt att se hur fulla människor beter sig. Jag gillar Stocken, folk är dressade och snygga. Trots att det inte är lika dressat som tidigare! Jag gillar killar i skjorta, det vet väl alla vid detta laget.

Nu har jag faktiskt lite bråttom. Klockan 12:00 startar färden med en abonnerad buss ner till Lund! Det är den årliga Biobollen (förra året var vi i Umeå). Sveriges Biomedicinare samlas för att festa, socialisera och spela brännboll! Ska bli otroligt roligt. Kamera, René Barbier-rosé-box och solisar är det viktigaste som hamnar i väskan.


/Katarina, måste nu ringa Alex!

RSS 2.0